Hirdetés
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
Aktív témák
-
Ősember
őstag
szevasztok
van nekem egy sapphire 9600XTm. kb 1.5 eves es nemregiben ugy 3-4 honapja kapott ati silencert, mert megerdemelte! naigen csakhogy egyszer volt az ugy, hogy jatek kozben kapasbol kikapcsolt a gep. gondoltam akkorat fagyott mint egy haz. visszakapcsoltam, de nem bootolt be es nem vilagitott zolden a monitor sem, hanem csak a megszokott narancssarga szinen, ahogyan a gep kikapcsolt allapotakor szokott. a gep rotyog es neha hallani, hogy eleri a windowst, csak nincs kep. ekkor kicsereltem egy otthoni regi kartyara es azzal tokeletesen ment minden. visszatettem a regi 9600Xtm es nem indult. ugyan az volt a gondja mint idaig. szerintetek mi lehet a baja? nem volt egett szaga sem meg semmi. ha valakinek van valamilyen otlete az nyugodtan szoljon. -
Szabesz
őstag
Bővebben: link gyors, magyar, akár egyszerre többet is feltölthetsz, a címeket akár e-mailben is eljuttatja hozzád
Bővebben: link angol -
koenig
aktív tag
Ezt 5.6-s driverrel nem érem el. 3dmark alatt lassab az új driver, játékoknál viszont gyorsabb és ez a lényeg.
Kép linkelése: felteszed vhova a képet,
beilleszteni így:
[IMG] valahova feltöltött kép url-je [/IMG ]
linkelni:
[L]http://prohardver.hu[/L ]
természetesen szóköz nélkül. Ott van alul, a szmájlik alatt, hogyan kell
-
SLYM
veterán
Nekem is 5.6-os driver van! Nekem is jóval fölé megy a GPU, csak akkor nagyon meleg is egyben! Valahol már írtam ebben a topicban, hogy megprobálkoztam a 630-cal is, csak akkor nem ment végig a 3DMark. de 600-on még végig is ment régebben, de akkor még régebbi driver volt fenn(ezérn nem kaptam sok pontot), meg úgy csak 1-2 óráig volt stabil.
Egyébként már sokan elmondták(képlinkelés), hogy kell, de én még mindig nem értem, ezért hiába írogatok sok-sok pontot valahogy be is kéne bizonyítanom azt, ezért nem is próbálkozok nagy tuninggal, mert nem tudok képet belinkelni.
Valaki érthetően hogy-hogy kell please!!!!444
-
koenig
aktív tag
Ez egy hiba a progiban. Van egy gyerek a futuremark oldalán akinek így lett 36xxx pontja, persze nem írja oda
Néhány esetben az adott teszt megáll és már a következőt tölti be. Amitől úgy néz ki, hogy sokkal rövidebb idő alatt lett kész, vagyis rengeteg az fps - több pont. -
koenig
aktív tag
Szia!
Sokat segít a 245-s fsb és a memória-időzítések. Ezenkívül jóval tovább húztam a gput mint te. A memóriákat nem sokkal, nem is bír többet. A driver is sokat számít. Mivel nem ezzel (3dmark) játszom, 5.6-s drivert használom.
De tudok mutatni egy sokkal több pontot elért eredményt is:
Bővebben: link
-
DigitXT
félisten
Jelen esetben, és ATIéknál általában gyárilag tuningolt példányt, nVidiáéknál viszont épp fordítva: gyengítettet!
Amúgy, hogy az eredeti kérdésre is reagáljak: jó kari (volt nekem is) a 9600XT, de a 256MB-os változatára plusz pénzt kidobni totál felesleges, és 30K-ért ma már drágának tartom. Szvsz nézz mást...
A használtpiacon igazi kincseket lehet néha találni, pl. 9700Pro, stb.
Mod: itt is tudsz még tanácsot kérni: Bővebben: link 
[Szerkesztve] -
Gabore
csendes tag
mit jelent az xt jelölés?
-
Gabore
csendes tag
Helló! Szerintetek milyen az Abit Radeon 9600XT 256MB DDR TV/DVI VIVO? Megér 29,5k-t? Vagy ennyiért más vga_t nézzek?

-
koenig
aktív tag
Nekem ennyit sikerült összehozni:
(fent van a futuremark-on, de csak regisztrivel lehet megtekinteni, azért raktam képbe)
9600series 1 oldalán vagyok
És az 5.3 catalyst jobbat megy mint az 5.6. -
Atesz2
tag
Na akkor Hetfon elso dolgom lesz megnezni mennyit birok en kipreselni a Hynix ramokbol

-
ZCoyote
őstag
Újabb adat: 3DMark03 4750 pötty
-
srácok! tegnap gondolkodtam egy kicsit és arra jutottam ,hogy a legnagyobb ati márka a sapphire
nem? -
khalox
őstag
-
khalox
őstag
Igazából teljesen mindegy, hogy milyen programmal húzod a videokártyádat. A fagyás nem a programok hibája, hanem attól lesz, hogy a kártyán lévő memória nem bír többet (a kép szemetel, a poligonok szétesnek), illetve a GPU-nak van vége (akkor szokott fagyni), vagy pedig elégtelen hűtéssel rendelkezik a megemelt órajel és a termelt hő elviseléséhez, főleg így nyáron...
-
Atesz2
tag
Milyen progival szoktatok huzni a memoriat ?

-
ZCoyote
őstag
Sziasztok!
Legyen itt egy újabb adat: GeCube 9600XT EE 545/384-en 3DMark03:4640 pötty -
Savage5
senior tag
válasz
LucifeI2
üzenetére
Megolajozni meglehet, de hogy behalkul-e tőle, azt nem tudni...
És a passzivitás... Ha nem akarod tuningolni a karid, akkor az az Aerocool szépség elég rá ( persze függ, hogy milyen kártyád van
), meg jó halk is, de én sosem voltam ezeknek a passzív cuccoknak a híve, engem nem zavar a gépzaj (annyira), szóval...
A Silencer-ről meg: megint csak tudni kéne, hogy milyen a kártyád
De itt 1-2 link, olvasgass erről, a döntés a tiéd:
Bővebben: link -
LucifeI2
őstag
Meg lehet vhogy olajozni vagy zsírozni vagy vmit csinálni a VGA hűtőmmel mert nagyon hangos lett...
De sztem inkább veszek egy passzívat. Bővebben: link Ezt!
[Szerkesztve] -
giba
tag
válasz
Szabesz
üzenetére
A táp biztos nem lehet a bajom mert chieftek 460 w-os
2 hónapja közel 30 rugóért vettem.
Futtattam a 3d markot is. Hiba nélkül lefutott és a kiírt pont megeggyezett azzal amit mások is mértek. Tehát akkor ilyen szar lenne ez az ati?
Eddig mindig nvidiat vettem de úgy látom, hogy befürödtem a váltással. Pedig olyan nagy volt az öröm hogy ati tulajdonos lettem.
Van akinek p4 prescott konfigja van és megy a colin mcrae 2005 legalább 800x600 -on közepes minőségben és szaggatás nélkül? Milyen drivert használ?
Lehet már csak ebben bízhatok.
Köszönöm
bumbella -
Szabesz
őstag
Módosított 5,6-os Catalyst Bővebben: link magyar én is ezt hazsnálom

-
giba
tag
válasz
Szabesz
üzenetére
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne hogy a gépem elég jó konfiggal rendelkezik de mégsem mennek tökéletesen a játékok.
konfig:
intel p4 3.2 GH prescott asus p4p800 x alaplap
1 Gb memória
HIS excalibur 9600xt vivo 128 Mb videókártya
Felraktam a colinmcrae 2005-öt meg a 2004-et de akár 640x480 minimumon akár 1024x768 -on fullon játszok bármelyikkel szaggat mint állat.Pedig nem mai gyerekek. A flatout viszont tökéletesen megy full grafikával meg a doom3 is. A Sanandreas és a mafia be beszaggat mégha nem is nagyon de játékélményt elrontja.
winxp ujrainstall volt
tiszta zsir minden + driver az ati oldaláról van leszedve hozzá
alaplap driverek is fent vannak.
Omega drivereket még nem próbáltam de szerintem sokat nem segíthetnek.
Visszaraktam a régi nvidia 5200 Fx kártyát + drivereket. És a Colinmcrae 2005 meg a 2004 megy csodaszépen.
Mi lehet a baj?
Az ati kártyát teszteltem pcmark 05 meg 3d mark 2003 alatt és hasonló eredmények jöttek ki mint amit a fórumokon olvastam. Tehát nem rossz.
Mi lehet a baj?
Ati és p4 prescott üti egymást a játékokban?
vegyek nvidia-t?
Köszi a segítségeteket
Bumbella -
Szabesz
őstag
3Dmark05: 2071 pont (1700-ról nagy ugrás)

-
montressor
aktív tag
Hali!
Nem tudja vk,miert van az, h atvaltok a tv-out-ra, (ott a felbontas 1024x768), majd vissza a monitorra, akkor a nyomorult a felbontast visszaveszi 800x600-ra??? Baromira idegesito, mindig allitgatni. Excalibur 9600xt es a mostani catalyst, de regebbivel is ezt csinalja. Miert? -
hello!
tudnátok nekem mondani olyan vga coolert ami ventis és nem hangos és olyan 2 év alatt csapágyasodik el? 9600 xt re kellene sapphirerera. jah és olcsó legyen és márkás (müanyga pöckös... ) köszi! 
-
penge111
addikt
Lucifer, hogy megold az Agp problémát, az alaplapodhoz adot cd-vel telepítsd fel újra az alaplapodat!!! A winfos nem mindig tudja beállítani az újabb deszkák agp-jét helyesen, ezért kell cd-ről feltenned!
[Szerkesztve] -
-
SLYM
veterán
válasz
penge111
üzenetére
Csoki! Figyu sz.tem a 9600 XT-vel nagyon jól jársz mindenképpen. 20k-ért hozzá lehet jutni, új hűtőt semmi képpen ne vegyél rá mert a fef.hűtővel is nagyon zúz a kari. Tuning az 10% GPU meglesz, a memnél nem biztos, és 2003-ban 4000 p fölött kapsz alapon 5.6-os driverrel (nagyon jó arc aki ezt írta, mert tényleg nagyon zsír vele a kari
).szo-szo nagyon zsír kari ez nekem 1 évig minden játék jól futott, ezt úgy vettem észre, hogy 4.9-es Catalisttal semmi gondom nem volt a Driver3-ig, de az szar volt! Most a GTA S.A.-nál rezzent a léc, ezért nyomtam föl az 5.4-et majd az 5.6-ot. Hidd el zsír ez a kari még mindig!
-
Atesz2
tag
Hali!
Van meg vki akinek Hynix ramokkal van szerelve a kartyaja ? Ha igen milyenekkel es mennyire huzhatoak ?
-
LucifeI2
őstag
up
-
LucifeI2
őstag
ez normális???
3Dmark2001-be is 2k-val kevesebbet kapok, és ha berakom a vsyncet openGL-be, akkor CS-be ha több ember jelenik meg lemegy az fps stabil 50r-e
Ja, és hogy meglehet zsírozni ennek a hűtőjét
onnect3D 9600Xt mert most sztem hangosabb lett, ez a leghangosabb a gépembe... vagy ha nem lehet zsírozni vagy vmi
vki tudna ajánlai egy halk hűtőt én ezt néztem ki
---- > Bővebben: link -
DigitXT
félisten
A tesztekben biztos nem 9600XT-vel kísérleteztek: erre nem kell tuning hűtés!
Amúgy nekem is ugyanilyen gondom volt, és egy régifajta Arctic Cooling VGA Silencert passzintottam rá: nagyon simán vitte. (Az új fajta épp nem fért rá, és még durva ára is volt...) De írd be a kersőbe, hogy ''hűtés'', és találasz még tippeket.
-
krokk
senior tag
üdv
kicsit csapágyas a gyári hűtésem a karin (9600xt
) és segítség kéne hogy milyen hűtőt vegyek rá a zalman 700cu-t ajánlották boltban mostanában meg voltak tesztek itt ph-n és most bizonytalan vagyok hogy 6ezer körül 700cu vagy 5ezer körül egy GlacialTech NorthPole 1000 esetleg Aerocool Video Magic VM-101 ?? tesztekben mind3 jól szerepelt... vélemény? esetleg más hűtés?? -
penge111
addikt
Köszi szépen, remélem ezekkel az infókkal és az új táppal menni fog ez a kis Asus kártya!
Ha nem akkor hétfőn jelentkezem
Köszönöm a segítségeteket!!!!
-
penge111
addikt
Valki az én hozzám hasonló problémával küzködőnek ezt javasolta:
be tudod állítani ,hogy a tuningnál ne emelje az ágp és a pci port frekijét tehát ez nagyon is javallot. kapcsold be a bioszban. fast write a driverben van. nemtom mire jó de mikor másnak probeszolt ezt mondták! agp -ről meg megint annyit ,hogy állítsd 4x -re ha nem jó vagy ha 4x van akkor 8x -re. utolsó kettő a driverben van. de mondom az agp/pci az fix legyen asszem alap 66/33
Hol a picsába kell pontosan azt a fast write opciót kikapcsolni????
-
penge111
addikt
De sajnos nagyon láma vagyok ugye az agp-feszültséget biosban lehet állítani? Nekem viszonylag új deszkám van Asus K8V-X! Viszont beszéltük előbb az is lehet a táp kicsi 250 w-os!
-
gforg
tag
válasz
penge111
üzenetére
Hello,
Nekem indulási gondjaim voltak, szintén r9000 pro-ról váltottam, és mákom volt, boot helyett fekete képernyő. 20 perc nyugi után feszemelés. Azóta auto helyett fixen 1,7 V azt AGP fesz, és semmi gondom. Az alaplap régi darab, asus a7v-8x. Szerintem a fesz emelést 1,7-ig nyugodtan megpróbálhatod, nekem így kb. 38-43 fokos a kártya, ha hajtom, alapból pedig 200/200-ra vissza van véve. Ja, úgy túráztasd a kártyát, hogy nézd a hőfokot, és azonnal le tudd állítani a terhelést, ha elszaladna a ló, pl. atitools, stb.
Óvatosan, józanul, akkor nem lesz gond.
Üdv, gforg -
penge111
addikt
Nos ha nem a táp a hibás, akkor a fenti problémára mi lehet más megoldás?
Aktív témák
Hirdetés
- Július 9-én jön az Assassin’s Creed: Black Flag Resynced
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Vírusirtó topic
- Kuponkunyeráló
- Gyúrósok ide!
- Projektor topic
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Fotók, videók mobillal
- Milyen egeret válasszak?
- Nem tetszik a PC-gyártóknak az Xbox új iránya?
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 i7 32GB RAM 1TB SSD NVIDIA RTX A2000 2560X1600 400nit Garancia 19 hónap
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4066, 94% AKKSI
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Dell Latitude 5340 i5-1345U 16 GB DDR5
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

A kontra az, hogy már nincs rá gari, de semmi baja! 22k-ért a tied!

Ezt meg hogy sikerult???

Az, hogy?