- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Apple Watch
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Netfone
- Légies iPhone halvány színei
- Leépíti a Sony az európai piacot?
- Lendülettel mehet nyaralni a Samsung
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Aktív témák
-
Savage5
senior tag
válasz
LucifeI2 #4646 üzenetére
Megolajozni meglehet, de hogy behalkul-e tőle, azt nem tudni...
És a passzivitás... Ha nem akarod tuningolni a karid, akkor az az Aerocool szépség elég rá ( persze függ, hogy milyen kártyád van), meg jó halk is, de én sosem voltam ezeknek a passzív cuccoknak a híve, engem nem zavar a gépzaj (annyira), szóval...
A Silencer-ről meg: megint csak tudni kéne, hogy milyen a kártyád
De itt 1-2 link, olvasgass erről, a döntés a tiéd:
Bővebben: link
Bővebben: link
Bővebben: link -
Savage5
senior tag
-
Savage5
senior tag
válasz
Tenfoot #4444 üzenetére
Nem az Athlon körülményeskedik, hanem az ATI... Náluk jobb a FastWrite Off, bár én mindig is On-on használtam, 8X-os sebességgel... De ezt én sem tudom, miért érzik jobban magukat így. Ja, és nálam összebuzerálta az egész rendszert és a karit is az Omega Driver, szóval sima Catalystet használok. Egyébként tényleg sokan panaszkodnak erre a FW-dologra, de Inteleseknél is hallottam jópár esetről...
-
Savage5
senior tag
Sztem egyértelmű, 9600 XT... Alapból húzott kari, de csak ha e kettő közül választasz...
-
Savage5
senior tag
válasz
Szabesz #4408 üzenetére
Abban én is ludas vok, mert nem írtam ki a konfigom, de máskor csak pár bekezdést fel, és akkor nincs semmi félreértés
Egyébként úgy hallottam, a Sapphire is rak szenzort a RAM-jába, és asszem van is valami progija ami ki tudja a hőt olvasni belőle... De azért nem mernék rá megesküdni
[Szerkesztve] -
Savage5
senior tag
válasz
detroitrw #4396 üzenetére
Bár ez Pro-s oldal, látok 1-2 XT-s változatot is: http://www.unoid.net/9600pro/bios.html
És esetleg itt olvasgass egy kicsit, ill. kattintgass az itteni linkekre: http://www.maxitmag.co.uk/wbb2/thread.php?sid=3862e191537073b4418a88113c15a70c&postid=8604#post8604
Sok szerencsét! -
Savage5
senior tag
válasz
Steve 018 #4395 üzenetére
Nem akarlak elbizonytalanítani, de jobb félni, mint megijedni... De ha már nem csinálja, akkor ajánlom figyelmedbe a B tervet: ne vidd vissza a boltba (úgyis eltelt a 3 nap), hanem rakj fel minden benchmarkot, amit írtam, és tesztelgesd! Előbb-utóbb majd csak előbújik a szög a zsákból, vagy éppen bent marad, ami a legjobb neked
-
Savage5
senior tag
Jaja, enyémet most húztam meg, és játék után 50 fok körül mozog a RAM. Egyébként nem biztos, hogy ''azonnal'' kap újat, mert pl anno vettem egy Geforce 4 Titaniumot... Szar volt, visszavittem, elküldték Pestre, megnézték és visszaküldték: ''Ennek öcsém semmi baja''. Erre kitörtem a balhét a viszonteladó kisboltban, ''bazzeg, nézzétek már át''... Átnézték, és mint kiderült szériahibás volt: a prockójában fele annyi tranzisztort érzékelt minden tesztprogi, mint kellett volna, és 2 ram döglött volt rajta
Ez kb 1 hónap tortúrámba került, és nem kaptam újat, hanem egy az egyben visszaadták a pénzem... -
Savage5
senior tag
válasz
Steve 018 #4379 üzenetére
Esetleg gondoltam még arra, hogy talán a ramokkal van valami... Lehet az már sok neki, az az 50 fok? vagy netán az időzítéseit kéne vhogy megbuherálni? egyenlőre nem tudom, de az tuti, hogy ha megint előjön nálam is (10 hónap után), akkor ráteszek még 1 hűtőt és rálesek a ramok beállításaira...
csak sajna nekem már a gari is lejárt, szóval...
A bios-állítgatással mondom, csak óvatosan, és egyenlőre ne húzz semmit sem, mindent defaultolj!
Sok szerencsét! -
Savage5
senior tag
válasz
Steve 018 #4377 üzenetére
Nekem is egy időben ekég sokszor. Olyan fél óránál nem bírta tovább. De akkor következett be nagy változás, amikor a BIOS-ban +0.30V-ot adtam neki... Akkor lehet kapott egy lökést, vagy nem tudom, de azóta abbamaradt (de ki ne próbáld rögtön ekkora fesznöveléssel, mert csak én vok ennyira őrült, meg full idegességből csináltam)
Artifact keresésnek nem látom értelmét, ha nincs húzva a kari... De ha időd engedi, próba...
És sztem vedd vissza egy kicsit a hűtő fordulatát (95%) és ha teheted, helyezz a házadba 1-2 rendszerhűtőt (főleg ha a vga környékére fújja a levegőt), vagy állíts ideiglenesen rá egy szobaventit.
Én ATI Catalystet használok, bár mindig megnézem a legújabb ASUS által kiadott szoftvert is...
Végül is a legegyszerűbb az lenne, ha visszabattyognál vele a boltba, de ha úgyis lejárt a 3 nap, akkor sztem tegyél fel ilyeneket, mint 3dmark 2003, 2005, aquamark3 és tesztelgesd sokszor... Állítgasd a fastwriteot, biosban 1-2 funkciót, (de óvatosan!), húzással egyenlőre ne próbálkozz, cserélgesd a driverokat és ha semmi sem jó, akkot go vissza az üzletbe...
Amúgy fogalmam sincs mi ezeknek az ASUS-oknak a baja, de aggasztó egy idő után... -
Savage5
senior tag
-
Savage5
senior tag
Hmmm... megnéztem az ATITool-al ezt a húzás dolgot, de csak 536/336-ig volt stabil a kari... most megyek és megnézem a Riva Tunerrel
Ja és 1000 köszi a help-et! -
Savage5
senior tag
Aha, a BIOS-kóstolgatástól én is kicsit viszakozok, nehogy gallyravágjam. A GPU meg 500-on megy, szóval akkor tényleg marad a RAM. A tuningot meg azért gondoltam, mert haver is meghúzta a karit (bár más kaliberű) és nála eléggé tapasztalható a különbség. És azért egy 9600 XT nem egy egetrengető kategória, a nagyobb játékoknál meg sztem érezhető lenne a plusz kráft.
Ja, még vmi: én az ATITool-ra gondoltam ill. nézegettem, de ha van vkinek vmi jobb tippje, akkor szívesen hallgatom (márha van egyáltalán más progi rá)
Thx a help-et! -
Savage5
senior tag
Nah, akkor most egy kérdés: van egy ASUS ATI Radeon 9600 XT-m, és a kíváncsiságom a ''húzásra'' összpontosul. Szóval mennyit lehet rajta (GPU, RAM) húzni, ami elfogadható, és nem krepál be tőle a kari. Esetleg vmi BIOS-buherátorral érdemes-e átállítani a RAM beállításokat?
Aktív témák
Hirdetés
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- CASIO órák kedvelők topicja!
- 3D nyomtatás
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Steam topic
- Napelem
- Mac vagy Windows? Az egér nem ugyanúgy működik… – Tech Percek #17
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Eladó PNY GeForce RTX 4070 Ti SUPER 16GB OC XLR8
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- Sapphire R7 250 1GB
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest