- iPhone topik
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- Samsung Galaxy Z Flip6 - színt lép
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy A14 és A14 5G - a kisebbik rossz
- Már készül a rajtra a Xiaomi 15T Pro
Aktív témák
-
gforg
tag
válasz
penge111 #4601 üzenetére
Hello,
Nekem indulási gondjaim voltak, szintén r9000 pro-ról váltottam, és mákom volt, boot helyett fekete képernyő. 20 perc nyugi után feszemelés. Azóta auto helyett fixen 1,7 V azt AGP fesz, és semmi gondom. Az alaplap régi darab, asus a7v-8x. Szerintem a fesz emelést 1,7-ig nyugodtan megpróbálhatod, nekem így kb. 38-43 fokos a kártya, ha hajtom, alapból pedig 200/200-ra vissza van véve. Ja, úgy túráztasd a kártyát, hogy nézd a hőfokot, és azonnal le tudd állítani a terhelést, ha elszaladna a ló, pl. atitools, stb.
Óvatosan, józanul, akkor nem lesz gond.
Üdv, gforg -
gforg
tag
válasz
Szólista #1486 üzenetére
Üdv!
Néhány hónapja használok egy 128-as Sapphire-t, csak jókat tudok róla mondani. Szép a képe, tényleg látszik a videotámogatás, 500/325 helyett gyári hűtéssel megy 530/345-ön is, de mindig alap órajelen használom, felesleges szerintem hajtani néhány fps-ért, és nem is játszom csúcsjátékokkal. Szépen megy a konfgiomom, pl. a Chaser, NFSU, Rainbow Six, SWINE, Project IGI 1 és 2, minden megy 1024*768-ban, néhol még AF és kis FSAA mellett is. (AMD 1800+@2 Ghz, 512 ram, asus a7v8x)
Ha komolyra megy az emben, akkor cseréli a hűtőt egy AC hűtőre, állítólag brutális kis jószág lesz a kari.
gforg
[Szerkesztve] -
gforg
tag
Hali!
Persze, megmagyarázni nem tudom, talán írtam is valahol, hogy nálam is akadt játék a frissen r9600 Xt-re cserélt videokarival....
Sokat kísérleteztem, míg kisütöttem, hogy NÁLAM az volt a megoldás, hogy a videokari kapott egy kis extra feszültséget, mert enélkül nem bootolt, ÉS ezután visszavettem 4X-re az AGP portot, majd lekapcsoltam a Fast Write-ot, illetve valahonnan régről a BIOS-ban Turbo-ra volt a System Performance állítva, ezt is Optimal-ra állítottm, de szerintem ennek nem volt köze a dologhoz.
Hát ennyit tudok a témáról, és később olvastam másoktól is, hogy biztosabb lesz a 4X és FW Off-fal.
Egy próbát azért megért szerintem.
PS. azt mindenesetre olvastam, és hihetőnek hangzott, hogy a PC alkatrészek szabványok alapján, elég nagy hibaszázalékkal készülnek. Nagyon durván úgy áll a dolog, hogy nem mindegyik gyártó tartja be teljes mértékben a szabványokat, ami nem jelenti azt, hogy nem működik majd az adott termék, csak azt, hogy bizonyos körülmények között (ingadozó feszültség, hőmérsékelt stb.) között nem viselkedik rendesen. Ez aztán vagy ''látszik'' a gyárkapun belül, és akkor minden OK, vagy nem. Ilyen okok miatt vannak nagy különbségek a tuningolhatóságban és megbízhatóságban...
Üdv
gforg -
gforg
tag
Üdv,
Hasonlóan jártam én is régebben Vietcong közben, váratlanul 2-3 másodpercre visszakapcsolt a Desktop, felbontás persze elszállva, vagy csak szimplán beugrott egy blackscreen, vagy csak 10-15 mp-re ''beállt'' a játék, nem mozdult semmi, de ezek változatos kombinációja is előfordult... aztán minden elindult és ment tovább, kb. néhány percig..
Én is a hűtés elégtelenségére gyanakodtam, ((gyári ''légcsavar'')) úgyhogy visszavettem mindent az alap órajelre... Azóta nincs bajom...
A VPU recover szerintem így működött/ik jól, gondolom, azért megviseli a magot, ha terhelés alatt ''piszkálják a pulzusát'' (senki sem szereti)
offfff: al_age, mennyi lesz a silencer szerinted???? -
gforg
tag
Üdv!
Ezt nem igazán értem, 200 Mhzel lassabb órajelen ment proci de az omega driver helyett 4.8 catalyst, most 3889 3DMarks, akkor meg (~#780) 3712... ennyivel több lenne a catalyst, hogy behoz a procin -10%-ot, és a pontszám is 5%-al magasabb... és a kártya még nem volt húzva... nem is akarom nagyon
Az ORB-en megtalálható az utóbbi eredmény:
http://service.futuremark.com/compare?2k3=3050648
Ez mitől lehet?? Bár nincs ellenemre
[Szerkesztve] -
gforg
tag
Hah, kösz a gyors választ!!!
Ebben reménykedtem én is. Persze, a kettest néztem ki. Már csak az árát nem tudom, az iletékes jövő keddre ígérte. -
gforg
tag
Hali,
Remélem, a topikba vág...
Nemrég szereztem be egy Sapphire 9600xt-t 128 rammal, és most azon gondolkodom, hogy anyagi lehetőségem határai mentén lecserélem a hűtőjét + RAM hűtés, ki is néztem, meg is érdeklődtem, rendben is lesz, de tudja-e valaki, hogy a műanyag pöckökön kívül tényleg rá van-e ragasztva a borda a magra??? A leszedés talán menni fog, böngésztem az idevágó topikot, de ezt senki sem írta, hogy mindegyik ragasztott-e...
Előre is köszi -
gforg
tag
Itt talán tényleg hasznos dolgok olvashatók:
http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/mainstream-roundup.html -
gforg
tag
Bocs, tényleg siettem, csak a 9600 Pro van a kártyák között... Mea Culpa.
-
gforg
tag
Üdv, ugyan ékes francia nyelven íródott a teszt, de a grafikonok érdekesek lehetnek.
Nem volt időm átbogarászni, de egy rápillantást megér:
Link: [L]http://www.materiel.be/cg/21cg/page8.php[L] -
gforg
tag
Hali,
a legfrissebb omega driverrel 3712 3dmark03 pont kevés vagy jó egy Asus a7v8x, TBred 1800+@1867 512 Mb 266 Mhz Ram konfigtól?
( a 3dmark01 nem megy, azt mondja, hogy neki dx 8.1 kell, bár a dxdiag szerint dx9b van fent...)
-
gforg
tag
Hali
Láma vagyok, szabad 1,7 volt fölé menni, vagy már az is egészségtelen? -
gforg
tag
...
Gondolom, ezeket a BIOS-ban is és a driverben is (már ha lehet állítani) érdemes beállítani, hogy biztos legyen a dolog... -
gforg
tag
Köszönöm, leszedem az omegát, és a legfrisebb catalyst-tal fogok próbálkozni, kikapcsolva a fast write-ot és 4X agp-módot állítok be...
-
gforg
tag
Üdv, mit gondoltok, az alábbi konfigban milyen drivert érdemes használni? catalyst vagy omega?
//Elég sokat kínlódtam tegnap este, majdnem megszívtam, a biosban auto-ra állítottam az AGP fesz-t, (hibázott és szemetelt előtte a sapphire atlantis), és persze az kevés volt az üdvösséghez (boothoz), de hál az égnek reggelre ''kihűlt'' és fel tudtam tenni a legfrisebb omegát (a korábbi kártyával is ezt használtam, nem kellett másik kártyát beszerelni, hogy legalább bios képem legyen
Kérdésem lenne még, hogy érdemes a 8x AGP, vagy elég a 4X, és a gyors (fast AGP write ki vagy bekapcsolva legyen?
A gép (nem mai darab) egy ASUS a7v8x, 1800+ Tbred@1800Mhz, és 2*256 márkás Ram, @266 Mhz és a 9600 xt
Köszi előre is...
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest