Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Xiaomi: Android 16 zápor, zivatar
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
Aktív témák
-
Spancer
tag
Szevasztok. Most akarok ATI kártyát venni mert NVIDIA-ra nem akarok annyit költeni
és csak azt szeretném kérdezni hogy 9600 XT , Pro , Sima (nem tudom van e még valamiylen)
9800 XT , Pro , Sima (nem tudom van e még valamiylen)
ből melyik a jobb és melyik gyártótól érdemes venni és annak milyen a gyári hűtése. MAX 35000ft-t akarok költeni és van lehetőségem sulinetre.

behatárolható időn belül kérlek benneteket válaszoljatok
[Szerkesztve] -
Szabesz
őstag
Mi írja? (pl: Everest?) Esetleg véletlenül mégegy SE-t kapott

1.)Nézze('tek) meg az órajeleit, teljesítményét majd hadonlítsátok össze a régit /újat (3DMark, AquaMark)
2.)Rakjátok másik gépbe ott mit produkál
3.)Hűtő le-> megnézni milyen maggal van szerelve
4.)Win reinstall (elvileg fel kellene ismernie alapból ha XT...)
5.)Ha mégis SE gariba visssszavinni (bár ez elég érdekes lesz...)
Szerk: DigitXT: 5s
[Szerkesztve] -
P-ter
csendes tag
Sziasztok!
Azt egyik haverom most cserélte le a radeon 9600SE-ét XT-re de nem ismeri fel, még mindig mindenhova SE-t ír miért lehet ez remélem tudtok segíteni. -
SLYM
veterán
Figy! Mennyen 1 win reinstall, ha lehet format után-ez szélsőséges esetben. Előtte drivercsere Bővebben: link-ez a legújabb! Ha ezeket mind megcsináltad, és akkor se megy a game, de megy a 3DMark, akkor a game-mel van a baj!

-
PeriS
csendes tag
Hali
A gariztatás nem megy mert a b*rom haverom leszedett róla minden ragacst.
Mave13: de ha a hűtés vagy bármi hardware hiba lenne a ludas akkor a 3dmark 2005 -nek nem kéne kilépegetnie, meg kifagyogatni? Mert az loop-ban egész nap elfutogat rajta fagyás vagy kilépés nélkül, ezért állok értetlenül az eset előtt
Jah és nem csak a san andreas lép ki, az is többek közt de mondott még vagy 3 játékot haverom ami kilép.
Azért köszi a segítséget...
bye -
kem
addikt
Segítségre lenne szükségem.
Vettem egy Powercolor 9600XT karit haveromnak, de 2 lapból 1-ben sem megy rendesen.
Az egyik egy régi AMD-s MSI lap, abban PC Speaker se szólal meg, szal se kép se hang, a másik meg egy Asus A7N8X-E Deluxe, amikor XP betölt és megjelennek a felhasználói fiókok, akkor restartol a gép. Mi lehet a gond? A kari lehet rosz? -
SLYM
veterán
Valaki nem tud egy olyan boltot ahol beszámítanak régi karit? A 9600XT-met!

-
SLYM
veterán
Valaki nem tud egy olyan boltot ahol beszámítanak régi karit? A 9600XT-met!
-
SLYM
veterán
Na ide is bebiggyesztem: Bővebben: link íme a catalyst 5.8.

-
PeriS
csendes tag
Hi All!
Volna egy kis problémám remélem tudtok segíteni. Egy ilyen kártyája van cimborámnak -sapphire - és a következő a probléma vele: 3d mark 2003,2005 elfut rajta akár 1 napig is semmi gond de amint játszani akar rajta a játék cirka 1 - másfél órán belül - de van úgy hogy 20 percet sem bír - kifagy vagy kilép windowsba.
Már próbáltuk másik gépben is másik driverrel is de a helyzet változatlan.
Ha valakinek van valami ötlete, hogy mit lehet vele kezdeni szívesen venném.
-
Hequila
őstag
Ugyan nem olvastam végig a topicot, sőt, elég keveset olvastam belőle, de Sapphire 128 megás 9600XT-vel ki milyen tuningeredményeket ért el?
[Szerkesztve] -
brd
nagyúr
Szerintem nincs ezzel semmi baj, mindenkinek az elvárt, jó teljesítményt nyújtva, hibátlanul működik a kártyája.

-
SLYM
veterán
Hazajövök, és nincs egy hsz-se!
Csalódtam
-
Szabesz
őstag
Húzva vagy alapon?
Nekem alapon (a proci nem... pssz
) 1941pötty
Bővebben: link -
b.73
csendes tag
sapphire radeon 9600XT 256 vivo 1.5éve nyuzom és hibátlan 2005 3d mark 1998pont
-
Szabesz
őstag
-
Allien
veterán
válasz
baroczp
üzenetére
Most EZT kitől kérded? Mi az a komolyabb hűtés? Ha a sima gagyi ventit adják a gyárilag húzott, tehát melegebb kártyára, akkor oda TE szerinted mi kelhet még? Egy erősebb heatpipes rendszer shimán leveszi a hőt róla!
Tehát, zalman, Thermaltake, vagy mittoménmimég shimán megoldja a problemót! Persze, a megfelelő szellőzésről gondoskodni kell, tehát ha húzod a kártyát, ha nem, a heatpipes rendszer CSAK akkor működik jól, ha van légmozgás a házon belül, és elszállítja a hőt a bordkról. Ergo, egyedül a Zalmanhoz KELL külön ventit venni, a többihez alapban JÁR!
-
baroczp
tag
és ha mondjuk kicsit húznám is? oda már komolyabb hűtést kéne venni?
-
Allien
veterán
válasz
Szabesz
üzenetére
Én speciel elvből nem vettem zalman-t, helyette van már más is (Tts-kft.hu-n), meg jobb is. De, anno nem volt sok alternatíva itt, kis hazánkba, tehát ezért a Thermaltake Giant III-t raktam rá. Azzal sem volt sok gond a felrakásnál, ma is üzemel, és max a nagyobbik ventit használom rajta (kettő van, de a kisebb felejtős), azt is főleg, ha meleg van, a legkisebb fokozaton, és bizony bőven lehűti a kártyát, normális hőfokra.

-
codec
senior tag
Komolyan egy sima Geforce 6600 szintjén teljesít a 9600XT!
Nagyon tetszik!!
))
Hiába jó választás volt ez a kari
-
-
Szabesz
őstag
válasz
baroczp
üzenetére
Ha passzív akkor ajánlom a Zalman 80D-HP-t, de bármelyik megteszi.
Arra vigyázz (legalábbis én emiatt egy jó 2 órát csináltam[szpen lassan, megfontoltan
]) hogy a magot le ne sarkazd , és meg ne sértsd a kártya egyébb részeit (egy rossz mozdulat és felszántod a csavarhúzóval a vidkarit
)
Nálam is ez volt a helyzet, a gyárihűtő valami iszonyat hangos volt + hol ment hol nem
-
baroczp
tag
üdv! van nekem egy sapphire 9600 xt (256mb) vga-m, amin a venti már kezd megdögleni és egyre zavaróbb a hangja. gondoltam egy merészet és elhatároztam, hogy lecserélem a hűtést valami passzív cuccra. mivel még soha nem csináltam ilyet, hirtelen két kérdés is felmerült bennem: milyen eszközt lenne érdemes venni és mire érdemes figyelni ennek a felhelyezésekor? előre is köszi a segítséget!
-
baroczp
tag
.
[Szerkesztve] -
codec
senior tag
Sziasztok!!!!
Kiváncsiságból megkérdezném, hogy melyik Nvidia-s kártyával van kb egy szinten a 9600XT???
Jó, persze játékja is válogatja, de úgy általánosan.....
Előre is köszi az infókat! -
Satta
csendes tag
sziasztok!
van egy sapphire 9600xt-m és próbálom beállítani az AGP-t 8x -ra de egyszerűen nem megy... mindig amikor beállítom és rebootolok akkor visszaugrik offra... a biosban engedélyezve van az agp 8x támogatás( vagy valami ilyesmi)... omegában probáltam állítgatni...
mit kéne csinálnom?
pleeease help...

-
Szabesz
őstag
A google szerint ez =9500pro-val Bővebben: link
Tehát ez 9700[R300,RV300]-as chipen alapul, míg a 9600 a 9800[R350,R360] butított verziója
[Szerkesztve] -
Dominator
aktív tag
Hello!
Az érdekelne engem, hogy tud-e valaki bármit arról, hogy az ATI csinált-e már, vagy tervezik-e a Radeon 8500 fölötti kártyákhoz olyan driver írását Linux oprendszerhez, amivel már támogatja a 3D-s megjelenítést. Mondjuk én pár hónapja próbáltam egyáltalán bármilyen megjelenítést hozzá, Debian Woody-val, de nem jött össze
-
Medion 9600 TX - ki mit hallott róla? Isemőrömnél láttam, csanús volt, hogy ilyen nincs is... Csak összehasonlításképp:
Sapphire 9600XT
-4 pixelfutószalag
-500 MHz-es VPU [ovedrive: 526]
-300 [600] MHz-es memóriák
-128bit/128MB mem.
Medion 9600 TX
-8 (!!) pixelfutószalag
-300 MHz-es VPU
-300 [600] MHz-es memóriák
-128bit/128MB mem.
Nos?
-
SLYM
veterán
Most látom, lassan már eléri a topic az 5000-es határt! Ez jelent valamit!

off szerk: Ja és ez volt a 666. hszem!
[Szerkesztve] -
SLYM
veterán
válasz
kics_ee
üzenetére
185 ezer! Mire? Monitor+hangfal+gép vagy csak a gépre van annyid? Mer akkor szerintem, ha jáccani is akarsz, akkor belefér abba egy 6600GT is. Egy 9600XT meg 35-ér nevetséges. Itt az enyém 20-ér viheted. Igaz nincs rá garancia, de kölcsönj adom kipóbálni!

Egyébként valami jó s939-es deszka
meg egy 3000+-os Venice magos AMD
esetleg Leadtek 6600GT
na meg, ha igényes vagy a hangra akkor jöhet 1 Augigy2 value
400W-os bármilyen táp
meg egy bármilyen vinyó (ha marad lé akkor egy 200-as is akár
)
háznak meg amilyet akarsz, bármilyen jó)
de ha monitort is akarsz, akkor TFT 19 colosat vegyél max 60-ér, mert annyiért már egész jót kapsz.
hangfalaknak meg 5.1-es ''jó'' már van 20-25-ér is.
-
kics_ee
csendes tag
Sziasztok még igencsak új vagyok itt. Ez az elso hozzászólásom.
Lehethogy egy kicsit offtopic, de a videokártya benne van
Szóval szeretnék gépet venni, sulinetben és erre a tipusú videokártyára gondoltam.
35körül van.
Milyen hardware körítés legyen hozzá, hogy ki tudjam használni a kártyát?
Olyan 185ezer pénzem van rá.
Még egyszer ne hari, ha ez a kérdés nem idetartozna, de az topic jutott eszembe, hogy ide írom
-
SLYM
veterán
Tényleg? Ha nem mondod!
A mem nem megy feljebb, mert szemetel. És a proci szorzólockos(sajnos).
Menne följebb, de a procc nem kap elég fesz, és emiatt a gép meg újraindul 2238 MHz-nél. Feszt meg nem tolok neki, mert így is csak 2300-ig lehet felvinni, és nem éri meg az a 100MHz, hogy meghaljon szegény. Inkább marad a biztos 2200.
-
Novice
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Az lenne a kérdésem hogy melyiket válasszam: HIS Excalibur 9600XT VIVO 256MB Turbo Platinum vagy Sapphire Radeon 9600XT 256MB VIVO?(a zaj is egy szempont)
A válaszokat előre is köszi!
[Szerkesztve] -
bobace
addikt
egy zsir kis hütüvel elmegy az még akár 600/800-on is de gyárival ne várj csodát főleg nem ilyen melegben bár ma már franko az idő
jo a géped, nekem alapon a gépemen olyan 4000 pont kb. Ati tool nekem is szar volt, én még egy tavalyi omega driverrel huzom és zalmannal viszi 600/780-at is és ugy 4700p, de van itt olyan akinek 620/800 is volt és 5000pont felett. zalmannal nálam most az ultra meleg idökben olyan 45 fok volt terhelve amugy még 35 felé se ment, töb feszkot nem tudom hol kell adni, lehet hogy nem lehet
[Szerkesztve] -
ddt500
csendes tag
Sziasztok!
A gépem ott van az aláírásomban. Na szóval 3DMark eredmények:01SE 14992, 03 4597,
05 2275 pont. A kari alapból 500/600-on fut, az a gondom, hogy az ATI Tool progival alig tudom húzni a gpu-t. A memória megy 700-on de a gpu meghal 530-nál. A hőm. 53 fok, de alapon is annyi. Most akkor ez a kari vége? Adhatok neki több feszkót? Amúgy nincs vele gondom, csak látom hogy itt elég sok embernek megy 560-640Mhz-en.
Előre is köszi. -
Xelo
addikt
válasz
WorxART
üzenetére
gratulálok hogy neked csak 50fokba ''ugrik be''. Nekem 2400+ AthlonXpm van, 65fok körül terhelve jól elszaladgál
meleg van vaze
jahh és alapon van minden.. legalábbis BIOS szerint ennyi EVEREST 38körül irja.. nahh mi az igazság.. nézd meg a hőt te is everestel...(mondjuk a vgam (6800) is jó 55-54fok alapon.... jó meleg időnk van...)
[Szerkesztve] -
WorxART
csendes tag
-
Mania
senior tag
válasz
takacsnorbi
üzenetére
Lehet kábel árnyékolás,a kimenet gyenge jelet ad stb.Kártyahiba is elképzelhető...
Melyik drivert raktad fel?
[Szerkesztve] -
takacsnorbi
csendes tag
Hi mindenkinek! Most vettem egy Sapphire ati radeon 9600 XT VIVO-t, de sajna nem megy vmi a videó bemenettel, nagyon gyenge a kép, vmi nagyon bezavarja. Mi lehet a baj??? A driverrel van vmi?? Légyszi segítsetek! Előre is köszi helló.
-
Mania
senior tag
válasz
Lexus sc
üzenetére
Digitális kimenet a VGA-n.Elvileg egy arra alkalmas monitoron szebb képminőség,és még egy csomó extra elérhető.Ezzel az átalakítóval erre a kimenetre csatlakoztathatod analóg monitorod de végülis sok értelme nincsen.Abban az esetben van gyakorlati haszna ha esetleg a vidkaridon megfekszik az analóg kimenet.
-
Lexus sc
tag
Mind1!! Akkor csak tudjátok miről van szó.Úhy néz ki mint egy gamepad tűs csatlakozója és az egyik vége megy a vidikariba.
-
Lexus sc
tag
[/Kodak010]
[Szerkesztve] -
Lexus sc
tag
sziasztok! nemrég vettem meg az Sapphire ATI Radeon 9600XT 128Mb-s kártyámat.Kaptam hozzá egy olyan csatlakozót amit nem tom, hogy hol tudnám hasznosítani.Ezért kérnék egy kis segítséget.Ja nem tom hogy kell képet csatolni

-
jah szeretnék a procira és a vgara is. sztem hangos a gépem de mindenki aszonnya a dejóhalk én meg mondom rá nem.

A linuxon jáccást egyelőre hanyagolom. kipróbáltam ubuntun és debianon is ls ugyan az volt a bajom. mikor kijelentkezek az x szerver behal.
. majd azért még próbálkozok. most arra gyűjtök anyagot ,hogy hogy meg van egyéb melóm is ami határidős
(ui. abból lesz a zalman
) -
koenig
aktív tag
-
DigitXT
félisten
Én, mint ex-''9600XT user'' megfelelek?
Szóval 3Dmark05-ben úgy néz ki lehagytad a 9700-asomat, de 2003-ban még van 500 pötty előnyöm, LOL!
Anno Omega56-os driverrel mértem, de gondjaim voltak, és most Catalyst56-tal tolom...
Lemérjem ezzel is?
Esetleg érdemes lenne 5.7-re frissíteni?
Mod: ha jól emléxem, nekem is húzva volt a cucc, mégpedig 350/275-re.
[Szerkesztve] -
SLYM
veterán
Na...Senki 9600XT user nem akar benézni ide?

Aktív témák
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vallás
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nintendo Switch 2
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Kuponkunyeráló
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Apple MacBook
- További aktív témák...
- SAPPHIRE RX 9060 XT 16GB GDDR6 PURE OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 5090 32GB GDDR7 ROG ASTRAL OC - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Asus TUF Gaming GeForce RTX 3080 Ti OC Edition (TUF-RTX-3080TI-O12G-GAMING)
- SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Gaming OC Vapor-X 20G - Konzolvilág garancia 2027.05.07.
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 5080 AMP Extreme INFINITY ULTRA
- ÚJ HP Pavilion 16 - 16"IPS WUXGA - Ryzen 5 8540U 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- ÚJ OMEN Transcend 14 - 14"2.8K OLED 120Hz - Ultra 7 155H - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év gari
- magyar billentyűzet - 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 16 M4 Max 36GB RAM 1TB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
és csak azt szeretném kérdezni hogy 9600 XT , Pro , Sima (nem tudom van e még valamiylen)
ből melyik a jobb és melyik gyártótól érdemes venni és annak milyen a gyári hűtése. MAX 35000ft-t akarok költeni és van lehetőségem sulinetre.

behatárolható időn belül kérlek benneteket válaszoljatok
Jól átb@szták a srácot!

Jah és nem csak a san andreas lép ki, az is többek közt de mondott még vagy 3 játékot haverom ami kilép.
Ha valakinek van valami ötlete, hogy mit lehet vele kezdeni szívesen venném.

Inkább a GT.

![[kép] [kép]](http://www.oksystems.nl/images/components/product/small/26172.jpg)
![[kép] [kép]](http://www.prohardver.hu/pics/reviews/lga775_120b.png)