- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Fotók, videók mobillal
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
Aktív témák
-
fagy53
nagyúr
válasz
mokkacsoki #48797 üzenetére
Én viszont hallottam, 9600GT-nél volt hasonló eset, az okára azóta sem sikerült rájönni. A kártya a gyári órajeleken feketehalált produkált de nem minden játékban, ha a vmem órajele jelentősen csökkent, a hibázások száma, gyakorisága szintén csökkent. Egy ettől független RAMcsere viszont csodát tett, gyengébb, lazább időzítésű RAM-ok kerültek a régiek helyébe és a VGA azóta a gyári órajelekkel hibátlanul üzemel.
Esetedben gyanús az alaplap is, hiszen a PCI-E busz, de még a 12V-os táp is a PCI-E csatin keresztül csatlakozik a VGA-hoz. -
Májsztró
addikt
válasz
mokkacsoki #48797 üzenetére
Akkor már ketten vagyunk
-
Májsztró
addikt
válasz
mokkacsoki #48795 üzenetére
esetleg táp ... milyen tápod van ? (adatlapot kitölthetnéd
)
-
Májsztró
addikt
válasz
mokkacsoki #48792 üzenetére
Ha másik kártyával is ezt csinálja akkor nem a hűtéssel van gond ,ergo felesleges másik hűtés a karidra ...
-
Májsztró
addikt
válasz
mokkacsoki #48785 üzenetére
És ha a proci a rossz és az miatt szemetel , akkor miért nem szemetel ha a ramok órajelét lehúzod 50mhz-el ?
-
Májsztró
addikt
válasz
mokkacsoki #48781 üzenetére
Melyik fajta karid van ? Igen , nagy valószínűséggel túlmelegszik a ram. Ha garos akkor felejtsd el a hűtő cserét , vidd vissza ...
-
válasz
mokkacsoki #48490 üzenetére
Megértelek... sajnálatos eset.
Neked és CsigaGyilkos-nak:
Nyilván mindenki úgy van vele, hogy amivel rossz tapasztalata volt, azt nem ajánlja, ezt teljes mértékben elfogadom.
Csak tudjátok milyen a futótűz szerű pletyka...
-
válasz
mokkacsoki #48481 üzenetére
club 3d már elég régóta nem szeretem, én nem is szoktam venni. (és én se ajánlom
)
-
XoZ
aktív tag
válasz
mokkacsoki #48260 üzenetére
Mivel a tuning kihat a videokártyára, esetleg még az lehet a gond, hogy az alaplap megemeli a PCIe frekvenciát az FSB emelésével együtt. Ez akkor következhet be, ha a BIOS-ban automatán hagytad, és nem fixáltad le 100 MHz-re.
-
_Toka_
senior tag
válasz
mokkacsoki #48263 üzenetére
Nos, az előbbiek után azt mondanám, hogy nem biztos! Inkább keresd meg most alapról újra a vasad végét!
(#48266) mokkacsoki: Ha mindenképpen váltanál procit, azt úgyis alapoktól fogod kezdeni. Ergo, ha megkeresed az új procival a vasad végét, úgyse fogod tudni, hogy aproci, a mem, vagy a táp korlátoz, a vas együtt majd egy adott freki-csomagon fog menni stabilan. Ez lesz a vasad kb. vége.
Ezt megkeresheted a jelenlegi vasadon is, vagy már kivárod a procit is. Ez már a Te döntésed.
De tudni kell, hogy a vasadban benne foglaltatik a tápod is. Ami jellemzően lényegtelen. Az ott okoz problémát, ha annyira gagyi, hogy utolsó pillanatában ahelyett, hogy halála előtt lekapcsolna mindent, belehal úgy, hogy utána a vízözön... Normális, de elégtelen táp esetén annyit tapasztalsz, hogy adott csillag-együttállásokkor lekapcsol a gép. -
mokkacsoki
tag
válasz
mokkacsoki #48263 üzenetére
Most tárgyalok amúgyis egy új prockórol.E7400,ha összejön akkor ígyis úgyis fény derül mi volt a baj
Amúgy egy HD 4850 es mellé mekkora teljesítmény kell hogy rendesen kihajtsa a procko?
Illetve érdemes crossfire be kötni két HD 4850 est?Vagy jobban megéri venni egy jobb AMD-s kártyát?
-
_Toka_
senior tag
válasz
mokkacsoki #48257 üzenetére
Én is a tápodra gondolnék... Nevezetesen azért, mert a procid, ha csak az van hajtva, mind az iramot bírja, mind a vasad az általa kívánt áramot. Aztán, mikor a VGA dolgoztatná meg a CPU-t, akkor már nem bírja a tempót. Ez valszeg tényleg csak azért lehet, mert ebben az esetben már nem kap minden annyi kakaót, amennyit igényel.
(#48260) mokkacsoki: Én pont így jártam a váltáskor. Ráadásul olyan szinten, hogy nálam még az XP sem volt hajlandó felállni a korábban bejáratott CPU-memo húzással, míg a Vista igen. Ellenben amint alapra raktam mindent, felállt az XP is. Aztán újra meg kellett keresnem a CPU-mem végét ehhez a VGA-hoz, mert a 9600GT mellett sokkal több tuningot elbírtak, mint a 4850 mellett. Viszont a játékok a 4850 alatt mennek sokkal jobban, mint tették a 9600GT alatt.
Ellenben ez nekem annyit mond, hogy sokkal hatékonyabban használja a CPU-mem párost a 4850, mint tette az elődje(a 9600GT). Itt már nem biztos, hogy a táp az oka, sokkal inkább az, hogy a 4850 jobban hagyja "kibontakozni/szárnyalni" a CPU-t - magyarán hatékonyabban kihasználja -, mint tette a 9600GT. -
Májsztró
addikt
válasz
mokkacsoki #48260 üzenetére
Sztem pont a táppal lesz a gond. Semmi konkrétat nem olvastam róla a tápos topikban , de a neve semmi jót nem jósol. Kérdezz rá itt , a szakik tudnak segíteni : [link]
-
Májsztró
addikt
válasz
mokkacsoki #48257 üzenetére
milyen további alkatrészek vannak a gépedben ? az adatlapot kitölthetnéd
Pl lehetne a táp is ...
_Toka_: én is azt várom már
-
Egzee
őstag
válasz
mokkacsoki #46440 üzenetére
Nekem most szállt el az egyik 4850-esem és mikor primarybe raktam akkor nekem már a windows betöltésnél szemetelt. hallgass rám és vidd vissza. ha jó úgyis visszaadják, majd akkor gyere ide parázni, hogy mi van mert az már tényleg érdekes kérdés lesz
-
dangerzone
addikt
válasz
mokkacsoki #46440 üzenetére
Esetleg még ha nem csináltad voln, próbálj meg egy drivercserét.
Nekem a feszültségi gondok miatt, amit korábban írtam is, olyat csinált hogy több helyen kis kockák jelenek meg, mintha pixeles lenne a kép.
-
dangerzone
addikt
válasz
mokkacsoki #46438 üzenetére
Elég hozzá pedig.
Már egy minőségi 400w-os is elhajtja.Amúgy ez a szemetelés mennyire vészes? Nem tudnál róla egy screenshotot küldeni?
-
dangerzone
addikt
válasz
mokkacsoki #46435 üzenetére
Milyen tápod van?
-
dangerzone
addikt
válasz
mokkacsoki #46429 üzenetére
Huhh, bocsi hogy belevittelek a rosszba. De nem gondoltam hogy így megkeveri a rendszert.
Amúgy catalyst is volt vele együtt mi? Lehet azért volt. -
dangerzone
addikt
válasz
mokkacsoki #46423 üzenetére
Leáll?
Azt hogyan? Ki is kapcsol? Vagy elmegy a kép? Vagy mi?Elvileg nem szabadna ilyennek történnie.
-
lala42
őstag
válasz
mokkacsoki #46416 üzenetére
Megnézted a gyári számát?
Valóban kicserélték, vagy visszakaptad az előzőt? -
dangerzone
addikt
válasz
mokkacsoki #46416 üzenetére
Csak egy javaslat, amit én csinálnék, ha ilyen problémám lenne: Feltenném Ati Tray Tools-t. Megnézném, milyen órajelen van 3d-ben a kártya (ezt mondjuk everesttel vagy ccc-rel is meg lehet nézni). Mert lehet olyan eset , nálam is ilyen volt, hogy alapból valamiért 500/750-en megy 3d-ben. Na, én beállítottam a rendes órajelet, viszont egy kis plusz feszültséget kellett neki adnom, mert nálam is kis kockák jelentek meg. Ezek után ráküldtem az ATT renderjét, és bekapcsoltam a teljes hibakeresést. Mikor elértem azt a feszültséget, ahol a kártya már nem hibázott az alap órajelek mellett , akkor elmentettem a profilt. Aztán autómatára állítottam a 2d/3d-s profilcserét. Azóta jó minden. ( A feszültséget, lassan, óvatosan állítottam egységenként. 2 egységgel kellett feljebb vinnem az értéket)
Nálad nem biztos h ez a helyzet, de egy próbát megér szerintem.
-
kaoszpapja
aktív tag
válasz
mokkacsoki #44069 üzenetére
akkor nem az a gondja.
fateromnak a vista már vagy 2 éve van fennt de semmi lassulás nem érzékelhető.
sokan nemszeretik viszont rohadt stabil és gyors
szerintem akkor gari lesz...
de azért még futasd le a testet -
kaoszpapja
aktív tag
válasz
mokkacsoki #44067 üzenetére
ezzel tudod letesztelni a videómemóriát.
kb mikor volt az a win install?
mert igazából a win xp akkor müxik rendesen ha legalább minden hónapban újra van rakva -
kaoszpapja
aktív tag
válasz
mokkacsoki #44062 üzenetére
minden játéknál ezt csinálja? érdekes...
videókari drivert újra tetted már?
én mielőtt visszavinném csinálnék 1 win reinstall-tháhhha!!(hátha)
az mindent megold -
virkir
veterán
válasz
mokkacsoki #44062 üzenetére
Gépből ki-> boltba vissza.
Egyértelmű, hogy hibás a kártya.
Legfeljebb lassulhat a kártya de nem okozhat hibákat az élsimítás bekapcsolása. -
lsc
nagyúr
válasz
mokkacsoki #43690 üzenetére
Addig örülj amíg csak ez a hiba van, akár az egész géped is taccsra teheti a táp, nem sok védelem van benne .
-
lsc
nagyúr
válasz
mokkacsoki #43688 üzenetére
Mondjuk az az lc power csoda valószínűleg kevés hozzá, az 550 W bőven elég lenne ha le is adná .
-
Salvador20
őstag
válasz
mokkacsoki #43173 üzenetére
üdv a club (3d)-ban!
-
Mr. Teddy
őstag
válasz
mokkacsoki #24368 üzenetére
Milyen tápod van pontosan?
-
marcee
addikt
válasz
mokkacsoki #24364 üzenetére
Elmegy benne, inkább a táp a kérdéses. 550W ajánlott hozzá alapon asszem.
-
P00By
nagyúr
válasz
mokkacsoki #24362 üzenetére
Nem kell.
-
cizoe
őstag
válasz
mokkacsoki #7759 üzenetére
gianni bazárjában 48500ért kapod a 4870es sapphire-t, 1-2 hetet viszont várni kell rá, de elörendelhetö.
-
rocket
nagyúr
válasz
mokkacsoki #7759 üzenetére
Egyelore sehol, meg dragan se
-
eisento
addikt
válasz
mokkacsoki #7725 üzenetére
ha elmondták többen is akkor mit kell ezen gondolkodni?
-
R.Zoli
őstag
válasz
mokkacsoki #7718 üzenetére
Nézd a 4870 most egy k*rva mocskos jó kártya ami olyan funkciókat tud amit az NV valszeg következő generációban sem fog és akkora potenciál lakozik a jövő tekintetében ebben a kártyában ami a GTX 280 fölé emelheti ezt a kártyát az elkövetkezendő játékokban... Szerintem ne vegyél 4870 mert lehet pont előlem viszed el az uccsó darabot
Aki most nem Atit vesz az kretén vagy apja NV-nél dolgozik és a családi béke érdekében valami GTX-et köteles a gébe tólni
-
rollins
őstag
válasz
Ott az Anandtech írása a 4870-ről, amit feletted pár sorral feljebb linkeltek. Te sem hiszel nekik? :-) Ha extrém nagy felbontásra kell, akkor meg ott lesz az 1GB-os majd. 4870 X2 meg, hát az brutális lesz, de CF nem mindíg nyerő, kajálni fog rendesen, stb.
-
leviske
veterán
válasz
Szerintem megéri.
-
eisento
addikt
válasz
akkor mindíg olvass vissza mielőtt kérdezel ^.^ és rájössz
Aktív témák
Hirdetés
- Béta iOS-t használók topikja
- Medence topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- nVidia tulajok OFF topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest