- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
Aktív témák
-
butcher eu
senior tag
lényeg a lényeg. ven sok dx10-es játék, max nem veszel észre bennük különdséget. és ez számodra azt jelenti hogy dx9. ez is egy felfogás. de ettől nem kell kijelenteni hogy nem léteznek. igen is hogy vannak. és ha már vannak akkor használjuk is. ez meg az én véleményem. nem kell ütköztetni a véleményeket, mindenkinek a sajátja az igaz. és felfogástól függ, igazat is adhatunk a másiknak. mert ha egy új telefon annyit tud mint az elődje, de más modellszáma van, attól még létezik. csak kérdéses hogy van e létjogosultsága.
minden tiszteletem
-
Májsztró
addikt
Crysis : [dx10-es is lehet.]
Cod 4 : Dx 9
Far Cry 2 :[szintén van dx10]
UT 3 : [dx10-es]
Gears of War : [dx10]
Mirror's Edga : [van dx10] -
siriq
őstag
-
DigitXT
félisten
Meglehet, de egy ATI uninstall + csökkentett mód/Driver Cleaner nem vesz igénybe egy hétvégét.
(Tudom, hogy nem a formázás, és a Win újratelepítése a sok idő, hanem az összes program/beállítás, stb. újrahúzása. Nem is beszélve arról, hogy mennyire fárasztó.) Amennyiben előbbi kombó segít, megmarad a jól bevált rendszere, és elég gyorsan kiderült. Ha nem segít, még mindig elcseszhet egy hétvégét az új windows-zal.
(Nem lehet mindenkinek VGA-driver mentes, de amúgy minden programmal, beállítással - akár sok-sok játékkal
- felokosított Windows partíciója, amit húsz perc alatt visszaghostol, ha valami nem kerek a legújabb csodadriverrel.
)
Btw. én azzal sz*ptam most hétvégén, hogy a 9.1 (csak driver) mellé telepített legújabb ATT-ben egyszerűen nem találtam a DDC beállítás letiltását (nem volt benne Display Settings menü!
), és vagy két órát voltam kénytelen 60 Hz-en nézni a régi, 22"-os CRT monitorom, ami nem kicsit volt bántó a szememnek. Az érdekesség, hogy a 9.3 mellett sem jött elő ez a menüpont, ezért végül kénytelen voltam feltenni a CCC-t. (Ahhoz meg dotNET kellett, ésatöbbi.) Lényeg a lényeg, hogy végül kb. két óra után nagy nehezen megtaláltam, hogy a CCC-ben "egészen máshol van, és egészen máshogy hívják", de szerencsére ismét kilőhető (amúgy nonszensz, hogy ezzel kell a felhasználónak foglalkoznia), legalább most már tudom, hol keressem, ha megint kellene (remélem sokáig nem fog kelleni, mert alapvetően amondó vagyok, hogy csak akkor cserélj drivert, ha muszáj). Jah, és sok év után (amikor először megjelent, talán egyszer megnéztem
) most először használtam CCC-t, és egyáltalán nem sz*r lassú, mint ahogy emlékeztem rá.
(Szóval ha most kérdezné valaki, nem beszélném le egyértelműen róla, mint rég a CP-s időkben.)
-
ez_meg_emaz
őstag
Fotozott, ment, fotozott, ment, fotozott.... stb. Csak 2 képet tettem ki. Az elsöt meg az uccsot igy jo látszik a kül.
Akkor gondolom senkinek nem fordult ez még elő.
Ja és mint mondtam kb a játékok felénél. Az a baj hogy ez nem garis problem lesz vsz. De ha nem az és nem is szoft. (mert ugye xp ujratéve, driver is ezzel szoft hiba kizárva) akkor mi?Ha csak nem a game miatt, de ha ugyanaz van nekem is mint neki? Akkor hogy van?
-
ez_meg_emaz
őstag
Köszönöm a választ.
De mint írtam nálam nem jön elő, tehát nem normális. Mellesleg nála is minden maxon és nálam is (codban). Nálam messziről is látszodik a fű (a cod5ben) csak vékonyabban, neki egyáltalán nincs fü a távolban egy részen csak talaj textura.
Akkor linekelek hogy jobban lássátok:
Kép1
Kép2Bár ezeken a képeken nem olyan szembetűnő. Azt mondta hogy ez van a láda, homokzsák, halott karakter..stb esetében is. Még Dark Messiah-nal is előjött.
Zavarja mert egyszer csak otterem vmi mindig.Tehát a képeken lévő pár fücsomo még apro dolog.
-
DeSanto
őstag
A Far Cry 2 1680*1050-ben néztem ott tökéletes full HD-hez DX9-be kell kapcsolni és némi kompromisszum is kell ha 30fps fölött akarsz játszani.
Nem sokat játszottam vele ez tény mert nálam nincs hangja.joshua7: Elindítod a játékot, alt+tabbal kilépsz majd a feladatkezelőben az nfs.exe-n jobb klikk és átállítod az affinitást 1 cpu-ra.
Majd visszalépsz a játékba. -
lala42
őstag
Itt az apróban már láttam bontatlant valami 4-5 K-ért is.
Azonban magyar szeróra nem érdemes menni. Sajna elég mocskos száju banda szokott fent lenni, tisztelet a kivételnek. Csak káromkodni tudnak, no meg csitelni. Tisztességes játékot nagyon kevesen ismerik. Ellenben ott van 1 Ukrán szerver ( OZK Ranked) nincs csít, mert kirugják az illetőt, van összedolgozás a csapattagok között. Tudom, mert a kezdetektől ott vagyok.Jók még néhány Német és pár Izraeli szerver.
Nálam főleg a tisztességes játék és a tiszta játék dominál.
A Cod 5-ben meg tiszta gyilok az egészMa beléptem az egyik szerverre és fel sem tudtam kelni.
Ott tiszta tömegnyomor volt
Mindenki mindenkit lőtt robbantott, pedig nem is "free for all" volt. Azért tettszett a dolog
-
lala42
őstag
Ezt hozta a fogyasztói társadalom. Minden eladó, még a xar is.
Emlékszem, amikor vettem az első bolti gépemet, majd kinyalták a fenekem. körbeudvaroltak az eladók, még ajándékot is kaptam. 1 egéralátétplusz az árlista alapján az egyik 128 Mb-os memóriát is ingyen kaptam. ( még akinek eladtam ma is müxik)
-
lala42
őstag
Én a Shappire dual slotos 4850-es csodával szívtam meg. Alapból rossz volt. Most Gain GS-van ez meg tökéletes. 8.10 driver semmi nem akad megy mint a karikacsapás. A barátom 4870-es ref.-es e pedig már megjárta a garit is, de fagy. A gariban minden tökéletesen működött, tesztek futottak ( mondják ők) a gépben és gépestől folt bent, amikor felmegy a driver sec-perc alatt kifagy.
-
katt777
félisten
Nem a fejlődés gyorsult fel, hanem a fejetlenség. Egyszerűen nem kéne kiadni valamit, amíg nem kész. Nézd csak meg, bármiből ha kiadnak hibásat, mekkora botrány van belőle (lásd: autó visszahívások), csak a PC felhasználókat kondicionálják jó ideje arra, hogy meg kell venni a szart, és kussolni, aztán patchelgetni, cserélgetni, stb...
Látott valaki az elmúlt években olyan programot, amelyhez nem adtak ki patch-et, azaz nem ismerték el, hogy gyárilag szart árultak?
Vagy olyan VGA-t, amelyhez jó volt minden driver? Vagy olyan játékot, amely minden hardveren futott?
Far Cry 2, Clear Sky és hasonlók nem jönnek szóba nálad, mi?
lala42: Változtasd a neved Gecimanóra.
-
lala42
őstag
Én mindkettőt értettem. Nem volt ez a nagy harc a gyártók között, ill. én nem vettem úgy észre. Nézt meg mennyi driver jött ki anno 1 év alatt. Vagy mennyi kártyaváltozat? A mostani szinte negyedévente kiszaladt kártyákhoz képest. Az elmúlt nem teljes 1 évben már a 4. kari van a gépemben.És még nem a csúcskártya. (megjegyzem olyan soha nem lesz) Én úgy látom, gogy a szoftvergyártók húzzák magukkal a hardvereseket és viszont. Összességében pedig a mi zsebünket. Sajnos havonta kidob és most szó szerint értem, hogy dob 1 drivert az ATI. ami vagy sikerül, vagy nem.
De 1 normál drivert nem tud kiadni, ami minden na jó közel minden játékkal müködne hibátlanul. Vagy mást ne mondjak, kiadtás a Ref. karikat, annak ellenére, hogy szerintem látták már akkor is, hogy alulméretezett (4xxx sorozatra gondolok) a hűtése. Le is álltak vele, mert más külsősök felismerték, hogy fell valami komolyabb szél a kártyákra, és mindezt úgy, hogy azok a játékok ill. egyes alkalmazások már akkor is megvoltak, tehát tesztelhették volna.
-
lala42
őstag
Tudom én, de az akkori játékoknak azok a videókarik tökéletesen megfeleltek, emlékeim szerint nem romlottak ilyen mértékben, tehát a gyárban talán
minőségibb munkát csináltak. (vagy csak az én meglátásom?.)
Volt anno elég sokféle és külömböző gyártmányu videokarim, Melyek többsége a mai napig müxik. Nálam tesztalanyként, amit nem sikerült elboltolni, ill. olyan gépekben, melyek könyvelőknél, stb. a mai napig futnak. Nem volt gond a hűtésükre, megvetted, beraktad és ment.
Nem úgy mint jelenleg, (saját tapasztalatomon is éreztem) -
Myers
senior tag
Ahogy mondod. Már bocs, hogy így bepofátlankodok a párbeszédetekbe.
Sokan pl azt sem tudják, hogy mi az a driver. Elhívják valamelyik ismerősüket, az meg felrak valamilyet. Rosszabb esetben a gyári CD-set.
Vagy a laikus "feltelepíti" a kártyát a gyári CD-ről.Őnekik aztán hiába adnak ki újabb drivereket, fogalmuk sincs, hogy telepíteni kéne. Nem is tudják, hogy van újabb.
-
katt777
félisten
Én csak akkor váltottam Windowsra (alapból még mindig DOS-on), amikr az NFS2 csak azon volt hajlandó menni. Rohadt árukapcsolás, ha nem muszájvindózoznának, milyen jól ellenne az ember még ma is ...
Én programoztam még Primo-n, HT-n, Commodore-okon, de a mai fiataloknak mindez max káromkodás... -
katt777
félisten
Ja, főleg, ha még DOS-t használt az ember, ott aztán minden normálisan ment, semmi nem akadt össze semmivel. Régi szép idők, vazze, megöregedtünk!
_Toka_: Erre írtam egyszer, hogy a biosok az új gen. ATI kártyáknál szinte kizárólag a hardveres hibák elfedésére szolgálnak (már amelyiknél tudják). Egyébként a kártyák soxor pont úgy halnak meg, hogy semmi hibajelenség, minden rendben megy, aztán egyik pillanatról a másikra se kép, se hang. Mindkét Sapphire VGA-m pontosan ezt tette. Nem kaptak terhelés, rég nem teszteltem, nem voltak tuningolva, ráadásul az időm 95%-ban csak dolgoztam, aztán egyszer csak annyi.
Egy tény: meg volt szorulva az ATI, és idő előtt elárasztotta a piacot a 48xx szériával. nV egyébként ugyanezt tette a G200-asokkal, csak ott a VGA-k a halálukig (amíg elolvadt a szar forrasztóanyag) használhatóak voltak. Mert a piaci jelenlét és az eladás fontos, hiszen még ha bedöglik is a VGA-d, a gar miatt ugyanattól a gyártótól kapsz másikat, tehát a szarral is sikerült lefedned egy rést a piacból. Nem csak VGA-kkal van így persze, de ez a lényeg.
-
_Toka_
senior tag
Igazad van, de én anno júli. közepén ezt vettem. Tehát nekem már ez adott. A vasam része. Ellenben ettől válnék meg utoljára... Ez pedig azért van, mert ezt olvasom tesztekben, tőletek.
És már ma is van olyan játék - nevezetesen az NFS UC, de valami hasonló a Crysis is -, ami a VGA-n kívül bármi van is alatta, nem nagyon megy jól. De bármi mással a mai konfigommal sincs gond abban a felbontásban, amiben használom. Ebből vonom le azt a következtetést, hogy a VGA-m már rendben van, a vasam többi - számomra fájóbb részét - kell cserélnem. (a fájóbb alatt semmi érzelgősséget nem kell gondolni, egyszerűen az a drágább ... ha másért nem, azért, mert a többi már megvan...)
De, mikor másnak válaszolok, az az álláspontom, hogy ma nekem minden egyéb megfelelően megy, valszeg a kérdezőnek is így tenne. Ezért ha csak ilyen vasnál, mint az enyém, olyan kérdést kapok, hogy vegyen-e mellé olyan VGA-t, mint az enyém, miért mondanék mást? Még egyszer, mindezt hosszútávra értem. Tehát, ha annak megfelel a VGA-m, akinek sokkal jobb vasa van alá, mint nekem, miért javasolnék mást annak, aki hasonló, vagy jobb, konfigra kérdezi, mint az enyémSzerk.: OFF
-
_Toka_
senior tag
Jelzem, maximálisan igazad is lehet. Ellenben nem tudok ezzel mit kezdeni:
Lehet, hogyha neked 4830 lenne a gépedben, észre sem vennéd!
Amikor vettem a kártyám, még nem volt 4830 a boltokban - de úgy rémlik, még be se volt jelentve... -, innentől ez ha igaz is, nekem már adva van a másik, ami azt biztos tudja, amit az említett - nyilván tudjuk, hogy többet is... -, azt meg, hogy eladjam ezt és vegyek egy olyat, azt ne is említsük...De - ami a lényeg -, ma akármilyen konfigom van is, nem biztos, hogy 4830-at akarok venni, mégpedig azért - persze, ha már idetaláltam erre a fórumra -, mert valszeg tudva tudom, hogy a konfigomat pár hónap múlva cserélni akarom.
Egyezzünk meg! Azt én is kimondom büszkén, ha valaki úgy vesz 48x0-t (ahol x := 5, vagy 7) a max. 3,5GHz-es AMD-s konfigjába, hogy 2-3 évig semmit nem kíván cserélni, az tényleg jobban jár egy 3870-el, vagy egy sima A4-essel
... De - bevallom -, ezt a jelenlegi helyzetben senkiről nem feltételezem.
-
_Toka_
senior tag
A (#35102)-ben körvonalaztam, hogy mi a bajom a dologgal... Ha kérdés volt a tiéd, a közös választ várnánk ... már ketten ...
Mod: Az, hogy játékról van szó, természetesen az egyik fontos paramétere a függvénynek/proginak!
(#35106) Pala: Igen!
Egyébként hadd mondjam el, hogy - bármily fura is - a háttérben priviben kapom az ívet, miszerint támogatják szélmalomharcomat olyanok, akik meg merték kockáztatni ezekben a "vidáman sz@rom a pénzt" című időkben, hogy az AMD konfigjuk mellé vásárolnak maguknak egy HD48x0-t, mert akadtak a játékok, de ma nem teszik. Persze tudják, hogy nem fog a vasukon olyan értékeket produkálni a dolog, mint teszi azt a C2D konfigosok tábora, de meg vannak elégedve a cuccukkal...
Persze ennek kinyilatkoztatása részemről is érdekes és megkérdőjelezhető lehet, de ám legyen! Én leírtam.
Mindenki tévedhet. Sőt, az is lehet, hogy mind hazudik, vagy csak én!
Nekem mindegy, mert nekem jól megy majdnem minden, de segítenék az erre tévedő új vásárlóknak. -
_Toka_
senior tag
Értem! Hanem?
Tudod, bennem az munkál, hogy - tegyük fel - írnom kell egy programot, ami megkap minden bemenő paramétert, csak annyit kell kiírnia a bal felső sarokba halványan, kéken, hogy ki van-e hajtva a VGA, vagy nincs! Specifikáld nekem ezt a feladatot, légy szíves! Vagy bárki más! Mik a bemenő paraméterek? Mi köztük a viszony? Mikor egzakt, amit kiíír a függvény/program?
-
Tomate
veterán
Lásd, hogy nem a levegőbe beszélek. Játszottam neked egy kicsit a cod5-el és monitoroztam. Itt az eredmény látszik, hogy nagyon hűvös marad a kártya, (ráadásul húzva volt 700/2250re!) minden maximum beállításon volt. 8cm-es venti is felmegy a hűtőre van neki kiképezve hely!
-
XoZ
aktív tag
Lehet, hogy átugrottad az előző hozzászólásomat, amiben szinte az összes említett hűtőt tartalmazó teszthez van link: [link].
Mindenképpen körültekintően kell választanod a nem referencia nyák miatt, viszont találtam olyan hozzászólást, ami szerint Dual Slot-os Sapphire kártyára is rámegy az S1: [link], ami egyébként alighanem a legjobb ár/érték arányú hűtő, cserébe viszont jó nagy -
Tomate
veterán
Neved ellenére nem játszol a FC2-vel?
Annyit nem éri meg kiadni hűtőre szerintem. Nekem egy Auras Fridge van a 4850en egy 12 es ventivel. 9e-ből megállsz egy jobbfajta 12es ventivel. Nekem idle 30-35C Load 45-50C Szerintem magáért beszél... Be van hűtve a kicsike -
Qru
MODERÁTOR
-
XoZ
aktív tag
-
fdisk
őstag
Nos nálam semmivel sem volt jobb az xg mint a sima.
Én nem vettem észre semmilyen +stabilitást v instabilitást.
De én még nem olyan rég váltottam atira,szóval túl sok tapasztalatom nincs e téren.(mármint driverek terén)
Katt biztos jobban tudna válaszolni a kérdésedre.
Sorry! -
gergo19
aktív tag
Így van biztos, hogy gari lesz csak arra lennék kíváncsi volt-e már valakinek hasonló. Eléggé elgondolkodtató, hogy a kártya csak gyári OC beállításokkal ment mégis meghalt. Lehet nem véletlen, hogy az többi OC is max 780-ig húzza a GPU-t? Nagyon ahtáron megy ez a 4870-érzésem szerint.
-
Vasinger!
nagyúr
Hát nem, nem sokkal kapnál több FPS-t, + pontot
.
Jójó, nekem 06-ban 13 000 pontom van, de a régi 2140-em 3.2-re húzva, nem túl sok kül. veszek észre. Annyi pénzt nem ért meg, ennyi különbség szvsz.
De ha mondasz egy konkrét játékot, konkrét beáll. csinálok neked. (amivel sokat játszanál mondjuk) -
$p@rr0w
őstag
-
-
Devid_81
félisten
Ezt mikor megláttam csak pislogtam
, ilyen még nem volt voodoo karik óta.
Pedig ha jól emléxem azok teljesítménye közel volt a 2x hez 2 kari esetén...
Érdekes és veszteséges játék lesz ez a konkurenciának.
Felőle lecsökkentheti az árakat AMD szintre akkor sem fog érdekelni egy karijuk sem, hiszem nincs saját atom erőművem egy vacak VGA karit táplálni... -
-
Ha a CF valóban ilyen mértékben fejlődik, akkor lassan az nV-nek komoly válaszra lesz szüksége... alig térek magamhoz.
c.zsolti: Értem, de azt nem értem, miért csak 4, max. 5 kártya tartozhat a felső kategóriába. Lehetnek árnyalatok egy kategórián belül, de így az alsóba gyömöszölnek olyan kártyákat, amelyek teljesítménye ég és föld. Na mindegy, ez ma a kánon, csak furcsának tartom.
-
luw2win
őstag
-
luw2win
őstag
Szeretem az Anandtech-es teszteket elég korrektek..
Sok helyen látszik a CF-driver által okozott hátránya a CF4870nek néha csak +5 fps növekedést ér el. Bár COD4 nél leestem a székről.. és még nincs kész a driver sem a 4870x2
mi lessz itt mégMég1x megnéztem COD4-et még több mint az single kártya 2x ét éri el
1GPU: 55.7 FPS ||||||||||| 2GPU: 118.4 FPS
Aktív témák
Hirdetés
- Suzuki topik
- RAM topik
- Linux kezdőknek
- MÁV topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen mobilnetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Google Pixel topik
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged