- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- OnePlus One - Kína már itt One
- Milyen okostelefont vegyek?
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
Aktív témák
-
Májsztró
addikt
válasz
palbence #46708 üzenetére
Azt a kártyát nem kell húzni , ahová az kevés oda kell belőle még 1 is
Egyébként van egy frappáns program , Ati Tray Tools a neve , abban lehet kitesztelni az órajeleket. Magától megkeresi a stabilat a gép. Illetve nálam csak kereste volna , mert 720 mhz felett eldobta magát a kártyám. Szerencsére a VPU Recovery be volt kapcsolva , és nem fagyott szét az egész gép
-
virkir
veterán
válasz
palbence #46708 üzenetére
Körülbelül Budapesttől Lepsényig, addigra biztos elkopik.
Feszültséget meg guggolásból egyenes derékkal.Na komolyan
1 Minek tuningolni? 5-10FPS-ér megéri a szenvedés? Többet nagyon úgy sem nyernél vele arról nem beszélve, hogy a e6420 így is a belét kidogozza, hogy kiszolgálja alapon a kártyát.
2 Feszültséget meg szoftveresen nem tudsz módosítani mivel gyári biosokban a max van beállítva minden üzemmódhoz.
3 Ha mindenáron nekifogsz akkor sem lehet erre értelmes választ adni a kérdésedre mivel mindegyik kártya egyéni lehetőségeket rejt. -
Májsztró
addikt
válasz
palbence #46663 üzenetére
Akkor dettó mint a hulladék referencia hűtős 4850-esem. Az a bekapcsolástól a kikapcsolásig 80 fok. 2D-be meg 3D-s terhelés alatt is. Ezek szerint nem kell félteni a Te kártyádat sem. Jó az , ne piszkáld. Ha nagyon melege van akkor majd feltolja a ventit 100%-ra. Ha az sem elég akkor meg majd a VPU recovery leveszi róla a terhelést ,kidób mondjuk a játékból , vagy egyszerűen lekapcsol a gép , vagy kifagy , ezek lehetnek
-
Egzee
őstag
válasz
palbence #46663 üzenetére
hááááát... én most tuningoltam meg a 4850-eseimet 625/993-ról 700/1100-ra referencia hűtővel... Felcsavartam az elülső ventimet, de fel se visítanak a kariaim far cry 2 alatt és marad 80-85°C... Próbáld ki a tuningot és közben nézd mindíg az eredményeket... Jobbat nem tudok. Esetleg ha valaki lenne kegyes mondhatna egy programot amivel játék közben monitorozhatom a hőmérsékleteket úgy, hogy közben látom is mint pl a fraps FPS mutatóját. Nekem is kéne, meg a srácnak is.
Egyébként nekem most is 0% activity-n is 72°... Kb már nem érdekel...
-
Egzee
őstag
-
Yany
addikt
válasz
palbence #46300 üzenetére
Ha kényes vagy a hangra, akkor Sapphire Vapor-x, ha nem, akkor amelyik neked szimpibb. A referencia hűtés előnye, hogy a házból kifújja a meleget, így a gép más komponenseit nem fűti fel a vga, de hangosabb picit a vapor-x-nél. Referencia-hűtősből viszont totál mindegy, hogy melyiket választod, márkától függetlenül ugyanazt a kártyát fogod kézbevenni.
szerk.: ja és mindenképp 1GB-osat vegyél, az nagyon hamar kelleni fog
-
lala42
őstag
válasz
palbence #46309 üzenetére
Ha jól választoll, akkor "sokáig" fog szolgálni. De ne feledd, hogy a mai fejlődés már nem az S3 Trio. Itt szinte negyedévente van platformváltás. A szoftverkészítők hajszolják a hardvereseket, ami végeredményben a mi zsebünket próbálja üríteni. Mindenki a mi zsebünkben turkál.
A fejlődés nem áll meg! -
_Toka_
senior tag
válasz
palbence #46300 üzenetére
Hát most nagyon komolyan ... nekem ref. Sapphire HD4850 512MB van nyár közepe óta. Azt a kérdésed valszeg nem én fogom neked megválaszolni, hogy 1GB-os - sztem - 4870-ből ma Sapphire-t, vagy Gigabyte-ot érdemes-e venni...
Mondjuk, annyit súghatok, hogy a vásárlás óta - tehát július közepe óta - használom a kártyámat. Eleinte húzott Athlon 4200+ mellett, december óta pedig a jelenlegi konfigomban ment egy 7/24-ben 1280x1024-ben 85Hz-en járó CRT-t hajtva. Kb. 2 hete azonban cseréltem monitort is. Jelenleg egy Samsung 2343BW-t hajt a vas, ami 2048x1152 natív felbontáson megy.
Ma úgy, hogy alapvetően dolgozom, valamit mindig játszom, bőven találok olyan játékokat, amit a kártyám ezen a felbontáson kompromisszumok nélkül visz. Lehet, hogy ezek nem a holnap megjelenő játékok, de én még bőven találok választékot, ahol ma a vasam ezt a felbontást is max. viszi.
Pl. monitor-csere óta toltam:
- Dead Space - röccenés nélkül 2048x1152-ben max.detail,
- Tomb Raider - Anniversary - AA nem max., eggyel alatta, asszem 4x-es, a többi max.
- Cod5 - minden full
- Fallout 3 - nos, itt minden megy full mellett gyönyörűen, majd akkorát akad, hogy na, és ezt teszi kb. 3 percenként... Sztem ez az 512MB-nak köszönhető... -
_Toka_
senior tag
válasz
palbence #46298 üzenetére
Ha jól sejtem, 1680x1050-ben használnád - na, mit szólsz, micsoda elme?
-, oda manapság GTA IV-et kivéve elegendő az 512-es 48x0 - az "x" helyére valszeg "5", vagy "7" helyettesítendő... -, persze idővel egyre inkább 1GB memó ajánlott, a gyártó meg szinte mellékes...
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- ZIDOO médialejátszók
- Hardcore café
- További aktív témák...
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest