- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Aktív témák
-
maflame
aktív tag
válasz
R1200GS #44559 üzenetére
Úgy látszik, nem minden kártyán van szenzor a VRM-hez. A másik gépemben ref. 4870-es van, ott kiírja az Everest a VRM-hőt. Ebben a gépben 4870GS van és nem mondja meg semmi, csak a dispIO, memIO, árnyaló van. Pedig érdekelne, hogy mi van a musashi alatt azon a környéken.
-
butcher eu
senior tag
válasz
R1200GS #44540 üzenetére
látnod kellene az enyémet. mindenen van víz (vpu gpu nb), és emellett van a gépben elöl hátul 2db 14cm-es, a radiátoron 2 db 12cm-es, (a vrm-en nincs víz csak a gpun), ezért még a vrm-et és a ramokat szellőztetem egy 9 cm-essel, a vinyókról a gép alján hátul még szivatom egy 8 cm-essel.
de a tiéd sem semmi, gratula
-
válasz
R1200GS #43340 üzenetére
Hali!
Elsősorban játékokkal teszteld mert 3dmarkal nekem is kevesebb pontom lett mint az előző 8800GT-vel. Ellenben Cod4-ben jelentős gyorsulást produkált a kari multijáték alatt. Van egy pont overgrown pályán amin a legkevesebb fps van a játékban, na ott 100 körül volt a 8800Gt 2,8ghz-re húzott procival. 4850-el gyári órajelen (625/1000) 120fps, húzva (750/1200) 140-150 között a proci gyárin (2,2Ghz). Ezt 1280x1024 minden max kivéve AA/AF. Lényegében Cod4 alatt nincs procilimit, főleg ha 1600+ felbontást használok. StalkerCs szintén gyorsabb lett, Fallout3-ban nem érezni, mert eddig is jól ment. 3d mark nagyban függ a procitol és már régóta nem használom. Lassulást csak régebbi játékokban tapasztaltam, inkább a quake3 alapú játékokban.
Ez amiatt van mert nincs optimalizálva a kari az ezeréves játékokra, így fordulhatott elő hogy pl Simcity4 a félig 2d megjelenítésével egy közepes város esetén jobban szaggat mint a Crysis 2048x1553-ban. Na de ezek miatt tartok még egy(pár) gépet.
Nem tartom jó ötletnek hogy egy ilyen erős kártyát egy 17" monitoron használod, így teljesen érthető hogy procilimitbe ütközöl a 88Gt-hez képest. Nálam az alapelv nagyobb felbontás kevesebb AA, így a kari is bírja erővel meg a proci sem szól annyira közbe.
Amit leírtam a saját véleményem és tapasztalatom, természetesen nem akarom ráerőltetni senkire.
A hűtés jó, nálam 2db 12-es ventivel S1-el feszelve 55 fok max. a 4870 kicsivel jobban melegszik ezért nálad jók azok a hőfokok. -
-
Gaboman
nagyúr
válasz
R1200GS #43340 üzenetére
Én tuti hogy ha normálisan ki szeretném hajtani a kártyámat nem egy Phenomot vennék hozzá!
Egy jó kis Intel 8xxx sorozatából választanék és már meg is oldódott a problémád.
Azért nem tud többet a 8800GT-nél mert kevés alá a procid ilyen órajeleken nem hajtja meg a kártyádat rendesen. -
maflame
aktív tag
válasz
R1200GS #43147 üzenetére
Elvileg bízhatsz benne, bár használt kártyára oda kell azért figyelni. Nekem ugyenez van fél éve gyári hűtéssel. Golgozik szépen, semmi baja. A hűtője idle 22-23%-on (65C), load 30-40%-on (80-85C nyáron akár 90C+) megy csak és így nem is túl hangos.
Én azért veszek most rá egy Musashi-t, aztán elfelejtem a következő egy évre. -
katt777
félisten
válasz
R1200GS #42748 üzenetére
Nekem a Glaciator bejött (főleg a VRM hűtés miatt jobbnak gondolom a Dark Knight-nál, de hozzáteszem, hogy azt nem volt szerencsém próbálni), gyárilag tuningoltat meg nem érdemes venni, mert bármelyik másik tovább húzható annál.
R1200GS: Nem rossz a Powercolor sem, bár jó pár gyárilag hibás piacra került, viszont arra ott a gar.
tomi909: Procit 3GHz-re, és mehet.
danilla: Azért majd mérd is meg a VRM-ek hőmérsékletét.
sgteam: Haaalk???
Nekem már 50%-on nagyon hangosnak tűnik. Szerencsére játék közben nem annyira feltűnő.
...
Skacok, tette már fel valaki a legújabb (1.6.9.1374) ATT-t 64-bites Vistára? Én ma telepítettem, és miután egyszer szólt az aláírás miatt, többet 1x sem, simán működik Ready Driver + nélkül. Meglepődtem, de örültem neki.
-
katt777
félisten
válasz
R1200GS #42718 üzenetére
Te tudsz valamit a Ft árfolyamról, amit más nem?
Vagy majd akkor veszel, ha már elavul?
Október eleje óta minden drágul, a Ft meg folyamatosan rohad.
Amúgy nekem van negatív tapasztalatom több Sapphire kártyáról is, és tuningban tényleg jobb az ASUS (viszont nem sok értelme tuningolni).
Tesztekre keress rá, van egy rakás. Lányegében 1920-as felbontástól van értelme 1GB-os VGA-nak, de ott is inkább 4870-ből, mert hiába a dupla memória, ha a grafikus teljesítmény meg alacsony a nagy felbontáshoz.Hunnia: GTX260 SP216 De inkább már GTX265, mert az újabb nV feature-öket csak a xx5-ös karik tudják.
Osynho: Nem ugyanolyan, csak hasonló. A sima nem VaporX, mint a toxic, és a hőcsöve is más.
-
Hunnia
tag
válasz
R1200GS #42728 üzenetére
Ez a harmadik 4870-esem és mindegyik produkálta, pedig közben változott az alaplap is most tartok a 3.-nál, a memóriák és a proci is többször és mindegyik konfignál csinálta többek között más szarakodásokkal egyetemben, pedig bios frissitésektől elkezdve, win újratelepitésig, driver cleanerezések, registry cleaner-ezések, több driver kipróbálása, ATT,CCC, stb.-stb. mindent kipróbáltam.
A kártyák teljesitményével semmi gond, sőt, mégis ki van már a t...m!Érdekes módon egy ideig volt bent egy 9600gt 512mb és azzal semmi gond nem volt, azonkivül, hogy teljesitményben nem hozta a 4870-esek szintjét, DE TÖKÉLETESEN működött minden.
Utálom az atit már, asszem veszek egy Nvidia-t.
Melyik az ami mondjuk a 4870 1gb szintjét tudja?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged