- Fotók, videók mobillal
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
Aktív témák
-
vzsryl
nagyúr
válasz
kriszbon #50063 üzenetére
Hát a GPU húzást nem hiszem, hogy bevállalom. Múltkor vagy az kavart be vagy a régi driver, nem tudom, de nem is akarom kideríteni.
Viszont épp ma trémárkoltam le, hogy 9.5-ös cata-val mit tud a kártya, és 200 pont javulás: [link]
3,5Ghz-est ...őőő... majd pár óra múlva...
Te is inkább 4850 alapórajelest csinálj, tehát 625/993Mhz. -
vzsryl
nagyúr
válasz
kriszbon #49014 üzenetére
Ez ökörség biza.
Mivel így teljes mértékben megegyezik egy 4850-essel, csak az órajelei gyengébbek. Tehát azért, mert más van ráírva a VGA dobozára (nem a zafír feliratra, hanem a kamu 4830 feliratra asszociálok), még nem lesz hirtelen erősebb ugyanazon beállításon egy megegyező felépítésű kártyánál.
Kíváncsian várom a többi 800-ast, hogy mit teljesítenek. -
Májsztró
addikt
válasz
kriszbon #48999 üzenetére
Minek járjak oda ha nem olyan kártyám van
Kis mákoska ....
és megy 4850 esetleg 4870 órajeleken ?
radi8tor1: ez nagyjából úgy van ,hogy alacsonyabb felbontásba (1280*1024) , szűrők nélkül erősebb CPU kell mint magasabb felbontásban szűrőkkel. Mert a magas felbontással és a szűrővel nem a procit terheled , hanem a VGA-t és rendesen ki tudja futni magát. Tekintve ,hogy 2-nél több magot nem tudom melyik játék használ (valszeg kevés , vagy csak nem tudok róla
) valszeg elég egy erős 2magos. Cirka 3,5 Ghz feletti órajellel. Minél magasabb annál jobb. De a lényeg ,hogy mindenképpen többmagos legyen , és magas órajelű. Tesztek alapján egyébként a Phenom II 720-as proci 3,5Ghz-en nagyon jól hajtja a kártyákat.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
kriszbon #48777 üzenetére
Én nem értek az AMD procikhoz, de ha 800Mhz-en megy a proci, akkor az sztem azt jelenti, hogy a lap rosszul kezeli, tehát azzal kell valamit ügyködni. És ha ekkora összegű, zsír új gépről van szó, akkor inkább hagyja a dolgokat a boltosra, főleg, hogy Satis nem ért túlzottan az ilyesmihez.
Amúgy CPU Queen-ben, Zlib-ben és FPU Mandel-ben is kb. a 3,75-öde pontot ért el a guru3d-s teszthez képest, és ha 3000Mhz-et elosztod 800Mhz-el, akkor 3,75 jön ki. -
Satis
tag
válasz
kriszbon #48719 üzenetére
Köszönöm mindenkinek!
Kicsit ki vagyok bukva, hogy ennyit rááldozok egy új gépre és ezt kapom...
w7 et én is használnék, csak arra még nincsen 1-2 olyan dolog amivel az NCsoft játékokat futtatni lehetne (gameguard).Továbbra is várok minden lehetséges megoldást vagy javallatot!
-
Májsztró
addikt
válasz
kriszbon #48197 üzenetére
nekem akkor sem ment 720 fölött a mag amikor full feszt ( 1,158V )tettem a rublikába . Megjegyzem ,hogy a normál ( 1,082 V ) fesszel is ugyan annyit ment.
Azt ,hogy az órajelet nem teszi fel azt értem. De a feszt mennyire ?
ádikácska: akkor mást nem tudok , próbáld meg ,hogy egy kicsit visszaveszed a ramokat.
-
XoZ
aktív tag
válasz
kriszbon #48116 üzenetére
A program úgy tűnik nem kezeli jól a kártyádat, valószínűleg ténylegesen nem növeli az órajelet, ez úgy tudod ellenőrizni, hogy figyeled, emelkedik-e az FPS szám a teszt során. Esetleg még azt megpróbálhatod, hogy más programból emeled az órajelet (pl. CCC, Rivatuner), és úgy futtatod a stabilitás tesztet.
-
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #48113 üzenetére
Ááááá ez valami (Vicc) mert ilyen nincs
most ezt alkalmazzam és úgy teszteljem stabilitásra ezzel a progival, vagy nem kell alkalmazni, csak futtatni a tesztet, és akkor is ezen teszteli
Most csináljam vagy ne csináljam
A ramoknak tudom a végét, azt be tudom állítani hozzá!
Ja és egyszer sem lépett vissza, csak én már leállítottam, mert nem bírtam idegekkel -
fagy53
nagyúr
válasz
kriszbon #48109 üzenetére
Túlmegy, mert rövid ideig tesztel. Abban a pillanatban ahogy hibát észlel visszaveszi 5MHz-cel a frekit és tesztel tovább, megint hiba, vissza, teszt tovább.... Nálam 15-20MHz-cel túlment, de szépen visszasétált a helyes értékre, Szerintem korrekt kis progi, nem fagy le és viszonylag gyors is. A nagyon sokáig tesztelt helyes értéket érdemes azért 5MHz-cel csökkenteni és úgy használni a VGA-t. Egyedül a feszültségvált. lehetőségét nem adja meg, de ez magyarázható a 0.0.0 verzióval.
Aktív témák
Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Hobby rádiós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Epson nyomtatók
- E-roller topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest