- iPhone topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Yettel topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Magisk
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
Aktív témák
-
TothMG
aktív tag
válasz
TTomax #19731 üzenetére
Ha nem lenne jelentősége, akkor nem jönnének a 100Hz-es LCD TV-k sem. Minén több képet jelenít meg a kijelző egy perc alatt annál élesebb a kép, és kisebb a mozgásnál az elmosódás. Én sokat COD-ozom, és én bizony nagyon látom a jelentőségét, kevésbé fárad a szemem, és a gyors egérmozgásnál szerintem élesebb a kép, pontosabb a célzás.
Ja és még továbbra is eladó 90 k-ért a két ASUS 4870-es vga.
-
Speed®
titán
válasz
TTomax #19574 üzenetére
Dehogy kell bika ram meg lap..haver P35el meg 800as ocsó kingmaxokkal tolja.
Simán bepattinthatnál egy Q9300/9450et, ~3.5G körül mindkettő menne valszeg.
QX baromság, meg a 9550 ára is, ilyen az mikor monopolhelyzetben van Intelbá..
Én Q9300at veszek amint hozzájutok 35kért,addig elvagyok a szutyok C2Dmmel.v!ct0y
Jó lesz, a konfigodban a 4850 a legnagyobb fogyasztó, a proci alig kajol. Ha meghúzod tisztességesen (3+G), akkor harapnak együtt ~200Wot. Ennyit röhögve elbír, nálam nemrég tápcserekor egy 350es vitte a konfigot (adatlapomon..). -
Speed®
titán
válasz
TTomax #19570 üzenetére
Hogy lennél már gondban? 4850CF ~200W, 45 nm Quad ~100W, lap+ODD(k)/HDD(k)+sallang gondolom ~50W körül megáll. 12Von ennyi cucc kiszolgálása nem gond a HX520nak.
De biztos, hogy a 100ks 9550 a megfelelő? Nem elég egy OCs 9450es ~féláron
9300at nem is említve, ~40k és az is megy 3.5GHz körül. 6MB cache bőven elég.
Plusz alig melegszik. Igaz magasabb FSB kell, de P45el nem gond a Q450+ sem.De mára ennyi, majd reggel folyt. köv. Bár ez nem a tápos/procis topik.. yo8 4 all.
-
janos666
nagyúr
válasz
TTomax #19320 üzenetére
Nem, 450Mb, nem szedték szét, egybe lesz mind a 4 windowshoz, TV-tuneres kártyák cuccaival együtt mindenestől. Ha letöltik páran gondolom lesz aki szétszedegetve is felnyomja valahova.
Jobban belegondolva szerintem én se húzom már le mindet ma, holnapra lesznek kölün linkek...
-
tibz03
őstag
válasz
TTomax #19312 üzenetére
Akkor ezek szerint az OC kártyák is Vmodolva vannak (mármint gyárilag)?
Sosem csináltam még ilyesmit, ez a ceruzás dolog, nem? Láttam róla valahol képeket, hogy hogyan is kell megcsinálni a 4850-nel, de nem is tudom, nem tűnik túl barátságos megoldásnak.
Vagy meg lehet próbálni, nem lesz gáz? Ha túl sok fesz.-t kap, akkor a védelem leállítja a kártyát, vagy az itt szóba se jöhet?
MOD: TTomax: Volt itt egy logout írás, ahol a VX450-nel hajtottak 2 4850-et, vitte gond nélkül... de akkor is húzós.
-
pilu01
senior tag
válasz
TTomax #19209 üzenetére
A régi bordát amit adnak a S1 csomagban azt fabrikáltam a VRM-re.
Innen puskáztamHogy tegyük fel az S1-et 4780-ra
Most alapon Everest szerint 60 fok, terhelve 85-fok körül alakul aVRM -
tibz03
őstag
válasz
TTomax #18838 üzenetére
1. "wolfimat a CF miatt 5fokkal melegebben járatom még így is..." - Na pont ez az, ami Karamellás Pistikét nem fogja érdekelni.
2. "Szerinted hány HD4XXX jelenlegi tulajdonos tájékozódott itt?" - Az nem az én bajom, meg nem is a tied. Én tudtam, mit veszek, mert az átlagnál jobban benne vagyok a számítástechnikában, ahogy itt a fórumon a legtöbb ember, viszont mi vagyunk a kisebbség. Viszont én is vettem már dolgokat úgy, hogy nem néztem utána előtte, és volt, hogy emiatt meg is szívtam. Ez a gyár hibája? Nem hiszem... addig legalábbis semmikép, amíg a termék az előírásnak megfelelően üzemel.
3. "megnéznék én arról egy tesztet,hogy pl egy átlag midi házban egy Q6600 stock coolerrel milyen meleg lesz egy HD4850CF társaságában mondjuk 2ora krájzisz után..." - Biztos jóval melegebb, de Pistike továbbra is nyugodtan Crysis-ozhat, nem hinném, hogy leáll alatta a gép, az alapon járó procival. Mi - PC-b*zik - meg megoldjuk a dolgot valahogy, ha kisebb hőfokot vagy tuningot akarunk, ahogy te is mondtad.
Összegzésképpen megértem az érveidet, de be kéne látnod, hogy hülyeséget beszélsz, legalábbis a "kirohanásod", miszerint: "Ne az ATI mérnökei döntsék már el,hogy hány db 100fokos tárgy legyen a gépemben..." teljesen értelmetlen felháborodás, mert kétlem, hogy az ATI mérnökök fegyvert szegeztek a fejedhez, hogy nekem márpedig 4800-at kell venned. A másik véglet pedig Pistike, aki 4850 CF-et vesz, nem is tuningolja a prociját (van egy pár "Pistike-féle" ismerősöm, tudom, milyenek), és a stock coolerekkel szépen eléldegél. Majd ha mutatsz nekem konkrét esetet, ahol a stock 4850 CF miatt nem megy alapon egy proci, akkor részben igazat adok neked. De ha lesz is ilyen, ez elég szélsőséges, ritka eset lesz.
-
tibz03
őstag
válasz
TTomax #18836 üzenetére
A kocsis hasonlatomban valamit nagyon félreértettél, én úgy értettem, hogy az autó gyárilag olyan, de mondhattam volna bármi más példát is. A lényeg, hogy van egy termék, amit te marhára nem vagy köteles megvenni. Akinek van esze és előrelátó, az tájékozódik, mielőtt megvesz valamit, legyen az VGA, autó vagy akármi. Utánaolvas, és ha látja, hogy "Úúú, ez 80 C°-os bazeee!", akkor dönthet úgy, hogy nem veszi meg.
Karamellás Pistike meg megveszi a VGA-t, beleteszi a gépébe, és játszik, nem érdekli, hogy mennyi a hőmérséklet a gépházban, neki az a lényeg, hogy a COD2-ben legyen 300 FPS-e (csak példa volt, fingom sincs, hogy mennyi). A hőmérséklet és egyéb dolgok csak minket érdekelnek. A VGA-nak semmi baja nincs, én lazán futtattam rajta a fánkot a gyári hűtéssel, egyszer se állt le, és mástól sem hallottam/olvastam ilyet, aki meg kifog egy ilyen szar darabot, az viszi gariba.
Nagyon jó lenne egy ilyen utópikus világ, amiről beszélsz, hogy minden tökéletes, de ilyen nincs, valószínűleg nem is lesz. Van viszont választási lehetőségünk: ha nem tetszik X termék, megvehetjük helyette Y-t vagy Z-t, attól függően, hogy mennyi választási lehetőségünk van.
-
tibz03
őstag
válasz
TTomax #18833 üzenetére
Ez vicces volt. Erre szokták azt mondani, hogy "nem kell megvenni". Szerinted mennyi mindenbe bele lehetne kötni ilyen alapon? Egy csomó számítástechnikai cuccnak vannak olyan tulajdonságai, amit nem szeretünk, mégis megvesszük, mert azt akarjuk megvenni. Jól nézne már ki, ha bemennél egy autókereskedésbe, hogy te kocsit akarsz, beülnél egybe, ami nagyon tetszik, de menet közben nem tetszene, hogy pl. 150-nél zajos a futómű. Erre te kivernéd a balhét a kereskedésben, hogy hogy képzelik a mérnökök, hogy zajos futóművet terveznek, ne ők döntsék már el, hogy te szereted-e a zajt vagy sem!
-
oliba
őstag
válasz
TTomax #18810 üzenetére
Szerintem nincs gáz a melegedéssel. Egy csúcskártya ezzel jár, csak ati mindig elfelejt hűtést csinálni. Lassan már tényleg ott vagyunk, hogy vegyen az ember 4800-as szériát vagy ne? Kell neki a 100°C, vagy nem? Ki akarja nyírni, vagy nem? Elég siralmas, ottohn nem mindekinek szellőzik a háza és babrál a hűtéssel. Kíváncsi vagyok a béna ref hűtés miatt gariba küldött 4800-asok tucatjából tanulni fog-e valamit az ati az 5-ös széria hűtésének "megtervezésekor". Persze mi, akik azzal kezdik a beüzemelést, hogy működik? Működik! Akkor kapjuk szét a gyári hűtést, azoknak ez nem gond, de a többieknek elég szívás.
Tubai90: igen, te voltál a másik versenyző
Gondolom a játék hőmérsékletét úgy nézed, hogy bumm, játszol a játékkal és gyorsan alt+tab. Ha ez a megoldás, akkor nem a legjobb, mert a GPU fél másodperc alatt is csökken 20°C-ot. Monitorozd a játék alatti teljesítményt. Nekem S1-el növekszik játék alatt 10°C-al, nem hiszem, hogy neked VF900-al is ennyit nőne.
-
cizoe
őstag
válasz
TTomax #18448 üzenetére
3870-re lesz szóval az még nem is olyan vad forrófejű. Köszi, szerintem jo lesz az a turbomodule.
Nem kell ideoda szaladgálni legalább, meg nem is olyan drága.
naot: Köszi, de a postaköltség majdnem több mint a venti ára, Hidasnémetibe meg had ne menjek el.. De azért thanx!
-
hoolla
aktív tag
válasz
TTomax #18393 üzenetére
Na hi!
Feltelepitettem egy csupaszitatlan Windows XP-t a másik Winyóra, és láss csodát müxik a CF. Semmit nem raktam fel csak ami szükséges meg a 3dmark06-ot.
És ráadásul még egy kártyával is majd 2000 pontal többet csinált mint a "csupasz" rendszeren. Mindenféle akadás nélkül!Mindez számokban:
1 kártya 1280*1024 (3.83 Ghz) CF (3.4Ghz) CF (3.83Ghz)
13047 16542 18120
SM2.0 5112 SM2.0 7276 SM2.0 7944
SM3.0 6295 SM3.0 9166 SM3.0 9912
CPU 3522 CPU 3142 CPU 3508Tényleg kevéske a CFnek a proci. Ez látszik a plussz majd kétezer pontból, pedig csak 400 Mhz-t huztam rajta. De akkor mi köll neki?
Mindenesetre örülök, hogy sikerült megoldani az akadozás rejtélyét.Köszönöm a tanácsodat! Sajna majd csak este, vagy holnap took kipróbálni játékokat, de kiváncsi vagyok nagyon.
-
NKing
tag
válasz
TTomax #18381 üzenetére
GPU-Zben be kell pipálni azt a lentit, és akkor frissülnek az adatok.
Amúgy meg szőrös fánkot AA nélkül kell futtatni, mert úgy többet terhel a GPU-ra! Ez fontos.
Sejtem, hogy valami olyasmi van a hátterében, hogy AA-val a szőrszálak között átlagol, és úgy valamivel kevesebbet kell számolnia a GPU egyes részeinek, de javítsatok ki, ha nem.. -
boogie84
veterán
válasz
TTomax #18372 üzenetére
többiek nagyzolva írták h nekik nem megy feljebb mint 70fok, és akkor láttam a képet h 640ben futott a teszt.
írtam is nekik h izzadjon az a vga, azért van. persze ésszerű határokon, és nem gáz ha 90 fok a gpu, nálam a 7600GT eléri ezt a hőmérsékletet 3perc utá.
terheld le őket!! kíváncsi vagyok milyen eredményeket mutatnak a hőmérsékletfigyelők..
gpu z-vel tudod követni a hőmérsékletet.. köszi! -
boogie84
veterán
válasz
TTomax #18335 üzenetére
többen írták h a szőröskarika teszten volt vami akadás, lefuttatnád teszt jelleggel?? furmak-szőröskarika
-
cizoe
őstag
válasz
TTomax #18348 üzenetére
Attól mert egyes effektek gyárilag csak Vistán, dx10es VGA esetében kapcsolnak be, nem jelenti azt, hogy dx10, csak így van megírva. Maga Yerli bácsi vallotta be, hogy egy sornyi nincs benne az Apiból. Asszem valamelyik patch-csel tettek bel vmi ocsmány AA-t, de attól csak hányás lett a kép.
Nade Crysis téma részemről lezárva, vannak jobb gémek is amikkel izzaszthatjuk a vga-t.
Baluka71: Görög betű, gyengébbek kedvéért Háromszög.
NKing: Na jó azért ezt ne hívjuk dx10-nek azért mert a Crytek annak hívja.
-
JanR
addikt
válasz
TTomax #18322 üzenetére
Ez a crysis.exe hibara is alkalmazhato? Mert probalkoztam mar sok mindennel, de eddig csak nvidia karival ment crysis.exe hiba nelkul, akarhanyszor a 4870 van benn a gepemben, checkpoint = crysis.exe hibat eszlelt ezert leall. 1.1 es 1.2 patch fennt van ( de probaltam 1.0-val es 1.1-el is , az 1.2-t is most tettem fel ). Most akkor a catalyst szar, vagy a crysis?
-
Mappa
addikt
válasz
TTomax #18317 üzenetére
CF az most felejtős,legyen először meg az új gép majd
utána mehet a filozás bár a mostani configom után,cf nélkül is "majom a farkának" szindróma ami meg a 4850 illeti megvárom ezt a HIS 4850 Ice Q mert 2 slotot foglaló hűtő van rajta ami kifújja a meleget a házbol úgy mint a 4870 nél
-
Termi16
őstag
válasz
TTomax #18211 üzenetére
Nézd, én azt tudom, amit ez alatt a kb 1 hét alatt tapasztaltam. Játszottam Mass Effecttel, de ennyiben kimerült a vga kínzása. Viszont azt tökéletesen vitte, és most a teszt is oké volt.
Node mind1, holnap meglátjuk mennyire melegszik fel, elteszem magam aludni.
Jóéjt mindenkinek!
-
Termi16
őstag
válasz
TTomax #18206 üzenetére
Már bocs, de Te kezdted a dolgot, én beírtam a SAJÁT eredményemet, ami alapján a vf-700 jobb a gyári hűtőnél. Ezek után te írod, hogy ez mennyire szar, és nem elég a karihoz. Márpedig elég, mert a gyári hátővel sem fog meghalni a kari, akkor egy annál jobbal...ugye?
Oké, nem egy mai hűtő, nem is erre a karira tervezték. De ettől még megbírkózhat vele.
Persze a toxicot én se ajánlom senkinek, pont azért, amit Te is leírtál. Alapból a Zalman hűtőket sem szeretem, ezt a karit használtan vettem, ez a hűtés volt rajta, hát gondoltam 1 hetet kibír.
Ezt a win futott kép nélkül dolgot nem értem
A tesztet elindítottam és előre tettem a 3d-s ablakot, nézegettem a fánkot vagy 5 percig.A 120 fokos alkatrész persze, hogy nem egészséges, de attól még az ati szerint bírnia kell, ergó addig nem halhat meg.
Az ezelőtti utolsó ati kártyám egy Sapphire 1950xt volt, ott a gyári hűtő 27%-on pörögött 97(!!!) fokig, utána kapcsolt fel magasabb fordulatra. És ez gyári beállítás volt. -
Termi16
őstag
válasz
TTomax #18201 üzenetére
Ezt az ovis stílust hanyagold kérlek, nem lesz nagyobb az e-péniszed, ha az egyik (ha nem ''A'') legjobb léghűtéseddel jobb értékeket produkálsz, mint én egy 4 éves hűtő bénább változatával.
Ezt a firkálni mersz dolgot kikérem magamnak, viccesen fogalmazol.
Nem tudom Te ilyenkor mit érzel, de ez egy fórum, ami arról szól, hogy emberek próbálnak egymásnak segíteni, nem pedig arról, hogy kinek hűt jobban a coolere.
Ettől eltekintve persze a tesztben bennevagyok, csinálj egy képet, hogy milyen beállításokkal fusson a cucc (és azt is, hogy hogy legyen beállítva a driver), aztán holnap lenyomjuk. (Ha eddig figyeltél, akkor tudod, hogy ma a gépem miatt nem tesztelgetek feleslegesen.)
mod: Mit nyerek, ha 15 perc után nem olvas el a gépem?
mod: Hol itt a baj a vga-val, mikor mindenki 90-100fokokról ír, és az ati már 3-4 vga-generáció óta 120 fokra hitelesíti a gpu-it?
-
grigo
őstag
válasz
TTomax #17807 üzenetére
ilyen a házam ezt kéne megerőszakolni 2 db ventivel. Kivitelezhető?A kari pont a képen látható kisventinél van.
-
grigo
őstag
válasz
TTomax #17804 üzenetére
Ugyanígy gondolkodok én is! Az a két oldalsó venti mekkora? Nekem is kb ott van most egy kis venti gyárilag, szerencsére pont a kari előtt. Azt kiszedném vágnék egy nagyobb lyukat és menne bele ami belefér, meg fölé is egy. Csak nálam az a gond hogy ilyen átlátszó a ház oldala nem tudom hogy abba a plexiszerű szarba bele lehet e ügyeskedni egy ventit....
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged