- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- A Honor 400-ak is beszállnak a számháborúba
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
V3RT3X
csendes tag
válasz
~Ph'vEscha #25748 üzenetére
Miért
-
V3RT3X
csendes tag
válasz
~Ph'vEscha #25728 üzenetére
Khm, hát ez attól függ, hogy ki hogyan értelmezi ezt az ábrát. Én például úgy, hogy mai játékokhoz tök fölösleges 1280*1024-en a CF/SLI, mivel 67-es átlagFPS maxed out beállítások mellett azt jelenti, hogy a játék röccmentesen fut a sima GTX+-on is. Magyarán a CF/SLI előnye annyi, hogy jóval több pénzért megkapod a 143 FPS-t is, ami azt jelenti, hogy ugyanúgy röccmentesen fut a game... Illetve ha valaki érzékeli a különbséget 143FPS és 67FPS (ok, átlagértékek miatt lehet, hogy 50 és 100 között, de kb. 35 fölött már egyremegy mennyi a minimum) között, az most szóljon legyenszíves, mert az azt jelentené, hogy biológiai csodának vagyunk tanúi, az meg nem mindennapos dolog ám
#25736: Én eddig azt hittem, hogy 8 pinest max. alaplapba lehet/kell dugni, kövezzetek meg itt a fórumon, ha nem így van...
(Lehet az nVIDIA dögjeihez már az kell, mindent el tudok ám képzelni manapság
)
-
V3RT3X
csendes tag
válasz
Multikiller #25532 üzenetére
Bumm, na erre milyen válasz-lavina lesz
Szerintem vegyél Sapphire Toxic-ot, nekem minden tekintetben jól bevált...de másmilyen 4850-esem még nem volt, szal. nincs viszonyítási alapom. 3 év gari járt rá az Iponnál asszem, szerintem nem hangos (de ebbe úgy is bele fognak itt kötni), és a teljesítménye is pöpec, gyári OC révén. A hűtőventillátora viszont nem szabályozható, úgyhogy emiatt itt sokan nagyon ferdén néznek rá.gjohnny: Ok, ma este megnézem akkor. Amúgy az, hogy a többi venti lehet hangosabb, még nem jelenti azt, hogy a rendszer hangos, én is szeretem a csendet
Alapvetően megvagyok elégedve a TT Armor+ gyári ventijeivel, egyedül az oldallapi hangos egy kicsit, úgyhogy azt csak hőség idején kapcsolom be...meg ha gyönyörködni akarok a lágy kék fényében
-
V3RT3X
csendes tag
válasz
gjohnny #25496 üzenetére
Nem, nekem nincs zajproblémám vele, bár van még mellette 3 házventi, plusz a megszokott hűtők, lehet elnyomják ezt a "zajt", ha van. Ma este kipróbálom majd a többi venti leállítása mellett, ha gondolod, hogy kiderítsük szériahiba-e.
Bezony, a bordák tényleg megnyugtatóak, én is azért döntöttem emellett a megoldás mellett, hogy később ne kelljen görcsölni vele, ha szeretnék például S1-re váltani, de eddig még nem volt rá szükség, mivel nem kezdtem bele a VGA tuningba...bár az ilyen szemérmetlen eredmények mindíg felébresztik bennem a kisördögöt
Max. 50 az szép, jó az az S1 -
V3RT3X
csendes tag
válasz
Sárpac #25462 üzenetére
Sapphire 4850 TOXIC, egy hónapja nyúzom, Crysis, Mass Effect, EVE-Online, 3DMark Vantage adta neki az ívet folyamatosan, mindenféle probléma nélkül. 70 fok fölé még nem ment, igaz, csak Crysis alatt monitoroztam, high beállítások mellett, 2xAA-val.
Úgyhogy nekem sincs semmi bajom vele -
V3RT3X
csendes tag
válasz
Beowulf_78 #23838 üzenetére
Naná, hogy 4870. De ebben a totyikban tényleg ne nagyon várj mást. Amúgy meg a józanész, a logika, és pénztárcád is ezt a döntést diktálja.
-
V3RT3X
csendes tag
Ezzel ha így van, azért megnyugtattál, de dacára annak, hogy tizenpáréve géptulaj vagyok, még sosem kellett ilyen ügyek miatt szervízbe járnom, és nem most szeretném elkezdeni
De tényleg megnyugtató, hogy ha egyszer komoly tuningra adnám a fejem (amolyan, "szakadék széléig eltolom" fajtára), emiatt nem kell majd aggódnom ;) -
V3RT3X
csendes tag
válasz
szaby_gyerek #18926 üzenetére
Én a Toxic mellett voksolnék, mert nem szeretek hűtést barkácsolni, és szeretem, hogy OC mellett is él rá a gari. Bár már lassan kezdem magam úgy érezni, mint aki aranyat talált, mert annyi szidás éri itt a VF900-at, hogy lassan már nem hiszem el, hogy 3 óra Crysisezés után, (1280x1024, maxon, 2xAA-val) még mindíg csak 56 fokos, és szerintem csendes, lehet képzelődök 8)
Viszont ha nem rettensz meg egy kis Chilla-hegesztgetéstől, akkor nyugodtan vedd azt, rossz bizniszt szerintem egyik vétellel sem csinálhatsz -
V3RT3X
csendes tag
Hogyne, természetesen mérvadó a venti, két különböző típúsú borda esetében is, kiindulási alapnak tökéletes, de azért van ott pár más dolog, az általad is említett borda-karakterisztika, illetve fordulatszám, amik szerintem nem elhanyagolható dolgok. Ezeket, mint a gyártó által közölt névleges zajszintet is figyelembe kell venni, ha elméleti találgatásokba bocsájtkozik az ember, de itt nem erről van szó, mivel van olyan, akinek ilyen kártyája van, így szerencsére jöhet első kézből is az információ. Amúgy a névleges zajszintek annyira megbízhatóak, mint a benzinmotorok fogyasztása, gyártóként változó, hogy mennyit füllentenek. (Jó példa erre a Xigmatek HDT-S1283, papíron kicsit rosszul mutat, tesztekben mégis halkabb az átlagnál, a gyártónak itt nem volt pofája nagyot hazudni.
)
Mindegy, te hangosnak gondolod, én halknak találom, tényleg nem kell bonyolítani
-
V3RT3X
csendes tag
Na én ezt nem értem. A VF700-at hangosnak találod, amivel nem is vitatkoznék, mert azt még nem hallottam működés közben, de azt nem igazán értem, hogy miért szólsz le olyat, akinek volt szerencséje VF900-at kipróbálni. Sőt, itt nem is konkrétan a VF900 felől érdeklődtek, hanem inkább a Toxicokon levők felől, amiben már megbocsáss, de az ilyen karikat birtoklók véleménye lenne a mérvadó szerintem. Mindegy, nem kötözködni szeretnék, csak nem értem miért köti valaki az ebet a karóhoz, ha csak elméleti fejtegetésekbe tud bocsátkozni, konkrét gyakorlati tapasztalat hiányában. Persze tudom, a zaj szubjektív dolog.
Nálam a Toxic hűtése halknak bizonyult. A fő zajforrás az armor+ oldalán lévő nagy venti, amit le is kapcsolok néha, ha zavar. Ilyenkor a procihűtő Hyper 212 ventillátora lép elő fő hangoskodóvá, de már ezt se hallom ki a házból, le kell hajoljak hozzá, hogy észrevegyem a búgását. A Toxic hűtése mindkettőnél halkabb, full terhelés mellett is, ami alapján én csendesnek értékelem. De mint írtam, szubjektív a dolog.
Szerk:
Azért álljon itt még egy vélemény az overclockersclub.com tollából:
"The Zalman GPU cooler used on the Toxic HD4850 cooled the card quite well. Idle temperatures of 35 to 38 degrees Celsius, and load temperatures of 60 to 64 Celsius - with zero noise - are a huge improvement over the standard cooling used on the 4850 series cards - no BIOS or software modifications needed."
Akkor ezek szerint nekik is rossz a hallásuk -
V3RT3X
csendes tag
Úgy emlékszem még az sem, rá félévre, hogy kijött, adtak ki hozzá egy OpenGLide-os exe-ét, de szerintem még az is softwares megoldás volt.Viszont az év stimmelhet, csak nem tudom melyik game hozta az áttörést.
D.Orion: Viszik az árut, mint a cukrot, 4850 Toxicot a futár elmondása szerint 11 darabot vitt ki csak a megyében (Szabolcs) aznap, mikor én megkaptam (múlt hét péntek). De nekem még jutott
Türelem, ilyen kereslet mellett lesz utánpótlás...
-
V3RT3X
csendes tag
válasz
Laraxior #18466 üzenetére
Sajnos csak XP eredményt tudok adni, nekem a 3dmark vantage nem ér annyit, hogy feltoljam a vistát (se a Dx10, mivel azt is le lehet emuláltatni az xp-vel):
1280x1024, minden highon, driverben minden highest quality, NoAA-val GPU teszt:
Elsőre: 45,5 FPS
Másodikra: 49,5 FPS
Harmadikra 49,9 FPSCatalyst 8.7-tel, GPU, memória alapfrekin.
Megjegyzem a gép mindössze 3 napos, úgyhogy nagyon de nagyon nincs még optimalizálva, csak a vasakat raktam össze, a finomhangolás még hátravanMondhat akárki akármit, nekem jobb vétel volt most az ATI, mint az nVIDIA, pedig Geforce 6600GT-ről váltottam, és nagyon meg voltam elégedve vele.
Aki pedig a toxic zalman hűtése miatt aggódna (merthogy van ilyen), annak elmondanám, hogy halk, és pöpecül hűt, minden elismerésem a Sapphirenak a választásért.
Lehet ha összehangoltam végre a cuccost, lefuttatok egy ATI párti gamét is, csak miheztartás végett, meg a crysis-t is mégegyszer
Aktív témák
- Gitáros topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- GTA VI
- Trollok komolyan
- OTP Bank topic
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S24 128GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest