- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Aktív témák
-
deicide
veterán
válasz
tzsolesz #26118 üzenetére
azon sehogy nem néz ki a 16:10, mert a TV-k 16:9esek, 1920x1080at tudnak, a 16:10-es monitorok 1920x1200at tudnak...ami a teljesítményt illeti és 9800GX2-vel játszom 1920x1080ban vagy 1920x1200ban mikor milyen kedvem van, és a Grid megy végig konstans 60fps-el, a többiről nem tudok nyilatkozni, de szerintem egy db 4850es kevés lesz ekkora felbontáshoz.
-
oliba
őstag
válasz
tzsolesz #23799 üzenetére
Ati tools már az atihoz sem jó. Már a HD3xxx szériát sem kezelte rendesen, azóta látom nem fejlesztettek. Ugyancsak a G80-at nem kezelte kellőképpen.
fefe122: hidd el, nem ferdítem el a tapasztalataimat. Eddig 660mhz-es gpuval játszottam, 1260-as verziójú ATT-vel sem tudtam 700-on játszani, de most ezzel megy 700-on és eddig nem tapasztaltam semmiféle hibát. Eddig csak a GRID és a szőrös fánk nevű játékot használtam
Csinálnék neked FRAPS-szal összehasonlító videót, de sajna nem tudnám elküldeni
A fagyást könnyen észre lehetne venni
-
-
katt777
félisten
válasz
tzsolesz #23529 üzenetére
Hogy lesz-e, nem tudom, de a hibái uazok, mint az elődnek. Messze nem duplázza meg egy szimpla 4870 képességeit, van, ahol csak +10-20%, még a csúcs teszt-lapokban is, de persze van, ahol +90%. "Kisebb" lapokban meg annyit sem tud. Csak hát azért venni, mert pár játékban rendesen gyorsul... Igazából csak extrém magas felbontásokhoz van (egy kevés) értelme.
-
speed3456
aktív tag
válasz
tzsolesz #22622 üzenetére
Értem csak nekem a gép kiírta és kész hogy 4.8GHZ és kész megnéztem az everest be ahol 1 mag mellett 48xxmhz van és kész ezt írtam be ide a ph ba de akkor átírom ha az úgyse annyi de érdekes hogyha várok egy kicsit a cpu-z be átáll a mostani 4.2ghz re de nem naon értek hozzá na mindegy nem offolok tovább de azért még egy képet még megmutatok [link]
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz
tzsolesz #21751 üzenetére
én is sokáig gondolkoztam a 88GTm csere HD4850re
aztán meggyőztem magam, a következő generációt kihagyom VGA terén, és idén lesz 22"os monitorom amihez szerintem kell a HD4850
1280X1024ben 20% 1600X1200ban meg kb 30%(élsimitással) elönye van a HD4850nek 8800Gtvel szemben, valakinek megéri a 15K+ valakinek nem -
WesTM
őstag
válasz
tzsolesz #21612 üzenetére
TELJESEN IGAZAD VAN.
Hiába adnak ki egy gtx 280 gx2-t ha megnézzük a teszteket, a 4870 x2-vel, vagy cfel nem tud sli-ben se nagyon mit kezdeni,és ráadásul közel 500W ot fogyasztana a cucc.
Az nvidiások meg csak féltékenykedjenek,használjanak 1 magos procit, 1 gpu-val.
Ha már a múltban élnek.
A 4870x2 igenis nagyon népszerű kártya lesz,ahogy 3870x2 is az lett,ellenben az nvidia próbálkozásaival.Cizoe: Igen 2009 Q1 ben az ati 40 nmen nyomul,továbbá jön az rv 8** HOPPÁÁ
-
Speed®
titán
válasz
tzsolesz #19529 üzenetére
Ha felpakolod 3-3.2G körülre, rakhatsz mellé 4850est. Kis felbontásban procilimit lehet, de gondolom nem 1024x768ban használnád. 1680x1050/1600x1200 4xAAval már vgalimit szinte mindenben. Amúgy ez a kihajt\nem hajt ki dolog állandóan változik. Ami a ma programjaiban procilimit lehet, az idővel ahogy fejlődnek a játékok simán átmegy vgalimitbe.
Szerk: nem valószínű, hogy a lapod áll meg ott, mégiscsak P35. Proci lesz.
Ettől függetlenül ha fentebb írt felbontás a cél, gondolkodás nélkül venném.. -
BandiHUN
veterán
válasz
tzsolesz #19475 üzenetére
http://gamestar.hu/jatek/crysis-warhead egyébként az új Gamestar-ban is van sok infó róla,ráadásul Budapesten készül
-
DarthPeeter
aktív tag
válasz
tzsolesz #19384 üzenetére
Én még 1-et offolok.
Egyik haveromnak 9800GTX OC van. Ő megsem válna tőle hozzávan ragadva szinte
Az igaz, hogy nekem izom OC-s 8800GT volt de alapórajelen is kipróbáltam és akkor is többet adott mint a mostani. De én arra gyanakodok hogy a Vistámmal van valami baj. Felfogok rakni egy XP-t és azon is megnézem. Ja és megvárom a 8.8-as drivert is. Ha ezek után se lesz javulás én feladtam -
Szatesz
őstag
válasz
tzsolesz #19367 üzenetére
Figyelj én nemfogok bizonygatni ez tény és valo hidd el nem kitalaltuk ezeket...ÉS nemtudom milyen proci kell alá egy 35000 ft os vgahoz...Mert akkor azt is hozzá kell számolni hogy + jobb proci... mert a 8800gt érdekes modon nem volt limites vele....Nah mind1 szerintem egy e8400 asnak boven kikell hajtania....És akkor milyen proci kell egy HD4870 hez? QX9650? Mert az ugy nagy biznisz ....Hát nemtudom nemhiszem hogy a limit miatt nem ment jol...nemtudok mast kitalalni a teszteket nezve en is megneztem egy tucatot és mindenhol kurva jol megy csak igy valosagban nem....Hangsulyozom lehet hogy csak nekunk...nehogy kinyirjatok miatta....
Engem ez a téma nemnagyon érint mert az E8400 asom 4200mhzn szerintem megfeleloen kihalytja a GX2 met....Én is cserelek majd egy 4870x2 re tehát nem ati ellenes vagyok csak ez meglepett.. -
MRaptor
tag
válasz
tzsolesz #17725 üzenetére
Meglesz fonok
csak jonne meg, elvileg honap vegen mar tudok teszteket kozoni, ha a Nagyker is ugy akarja
Egyebkent a kovetkezo gamek futnak szebben az atin mint nv-n:
Cod2
Cod4
Unreal T3
Crysis
Colin McRea Dirt
Racedrive GRID
Medal of Honor Airborn
Stalker
Meglehet, gyer a lista, de csak ennyi jatekom van -
rocket
nagyúr
válasz
tzsolesz #16126 üzenetére
Amig nem kuld valaki kartyat Ray Adamsnek, addig nem lesz rendes 48xx tamogatas, mivel ez egy free progi, amit sajat szabad idejeben fejlesztget, igy ertheto nem vesz kartyat a sajat penzebol, annyian varnak mar egy normalis third party toolra, ha mindenki atutalt volna neki 10 euro centet, mar vehetett volna jopar kartyat belole
1.4.7.1210 a legutobbi public beta, ez is csak annyiben ismeri a kartyat, hogy az orajeleket jol irja ki, es szuroket lehet allitgatni.
-
HSM
félisten
válasz
tzsolesz #14346 üzenetére
Sztem jót tett mindkét cégnek, az mindig jó, ha megoszthatja két ilyen nagy cég a szükséges tapasztalatokat.... A dolog igazából az AMD pillanatnyi pénzügyi helyzetének ártott, valószínüleg jobb CPU eladásokra számítottak.... Bár hosszútávon lehet, hogy be fog jönni az AMD-nek a dolog. Hogy miért volt szükséges? Pont ezért, az AMD nagyon értékesnek vélte az összeolvadást, a jövőt a CPU-ba integrált GPU-ban látták (Fusion), plussz a komplett platform építésének lehetőségét is jónak gondolták. Amúgy igazuk lesz, csak éljék túl anyagilag a következő sikeres CPU-jukig....
-
Sárpac
nagyúr
válasz
tzsolesz #14171 üzenetére
Ha megvolt a rendes részletes driverrel való tesztelés és hibát nem találtak, akkor nyugodtan piacra lehet dobni. Az, hogy később optimalizálják a programozók a drivert, mert rájöttek, hogy egy 25lépéses folyamatot 17ből is meg lehet oldani, és ettől gyorsabb lesz a kari az már csak egy bónusz, nem létszükséglet, hisz így is jó.
-
_Toka_
senior tag
válasz
tzsolesz #14167 üzenetére
Papíron már ismerték a kártyát nagyon régóta. Ahhoz mindenesetre eléggé régóta, hogy hónapokig építgessék a drivereikbe a 48xx specifikus dolgaikat. Persze, még nem tökéletes a driverük - sose lesz az -, de meggyőződésem, hogy sok dolguk már nincs vele. Közel annyi, mint az összes többi kártyával, amit támogat egy 8.6. Hangsúlyozom, közel, hisz nyilván most szembesültek a papír és a valóság esetleges különbözőségével. Lásd fix.
Nem csodát, sok munkát említettél, erre reagáltam.
-
_Toka_
senior tag
válasz
tzsolesz #14163 üzenetére
Nekem ezelőtti ATI karim X800 volt. Már akkor is havi egy, azaz egy drivert adtak ki kb. a hónap közepén - de volt, hogy 20-a körül -, nem gondolod, hogy most a 48xx széria kedvéért ettől el fognak térni.
Azért egy fix-et megérdemelt, de nem többet.
Most úgy őszintén, van vele komolyabb baj? Vagy nem elég gyors? Vagy miért kellene a hosszú évek óta berögzült dolgaikon változtatni?
Igen, valszeg idővel fog gyorsulni. De én el nem tudom képzelni, hogy a 8.7-es valami forradalmian új dolgot hozna. Talán majd elindul vele egy frissen telepített CoJ, meg egy-két fix lesz benne, de nem kell tőle csodát várni. Már megmutatta a foga fehérjét. -
_Toka_
senior tag
válasz
tzsolesz #14155 üzenetére
Sajnos most már tényleg sokat késik, valószínű nagyon sokat kell rajta dolgozniuk.
Egy valaminek örülj, annak hogyha valóban ilyen sok dolgot kell csiszolni a driveren, akkor még tényleg nem láttuk mit tudnak igazán a karik. Véleményem az hogy sokat fog még javulni a teljesítményük. Ez biztos.Én meg úgy gondolom, az ATI-nál sem hülyék dolgoznak. Mindannyian tudjuk, hogy megjelenés előtt tesztoldalak hozzájutnak kártyákhoz, amelyekkel az első teszteket végzik. Ezáltal kerülnek be a köztudatba, mindenki ezekre hivatkozik a későbbiekben. Ezt nem csak mi tudjuk, tudják az AMD/ATI-nál is. Ergo el nem tudom képzelni, hogy elég jó közelítéssel ne végleges drivereket hoztak volna össze megjelenés idejére.
Megjegyzem, ugyanez a véleményem a hűtésről is. Normál használat mellett /no tuning/ bírniuk kell a kártyáknak a gyűrődést fennakadás nélkül.
-
Thrawn
félisten
-
válasz
tzsolesz #13556 üzenetére
Hát ja. Anno a "régi" 8800GTS tulajok is igen beszívták...A legtöbb NV fan ócsárolja az Atit a legtöbb Ati fan ócsárolja az Nvidiát...Kicsit gusztustalan...Én azt mondom mindkét oldalon lehetnek éppen nagyon jó vagy nagyon szar VGA-k...Ennyi...
mod: bishopx2: Igen, ez a nagy baj. Egy csomó 8800GT tulaj cseréli le a kariát 4850re...Pedig az is elég mindenre...Mindenki bukik, egyszerűen nincs olyan hogy ne bukjál valamin...A gyártó röhög és dúsgazdag lesz...A konzol ebből a szempontból jobb...Nem kell új VGA, nem kell mégtöbb RAM... -
janos666
nagyúr
válasz
tzsolesz #13449 üzenetére
Tényleg durva azért így is mekkora CPU kéne a 4870CF alá, DE - Ne felejtsük el ez 3DMark 2006 default teszt.Normális (legalább 1680x1080 vagy inkább 1920x1200) felbontásban, 16x AF és némi AA mellet (ha nem is feleslegeseb magas, de mondjuk 4x, netán valami CFAA szűrővel...) 2008-as játékokban lehet hogy már 3,6Ghz-es dualcore is kihajtaná, dehogy az ő procija 4Ghz-en is az tuti.
-
SzlobiG
félisten
válasz
tzsolesz #13449 üzenetére
Gondolom kéne neki 5000MHz.
Elég sok phs-nak van ilyen procija azért.Persze, hogy van nála jobb QX9770és van is egy PH usernak ilyen.
Crysis lesz mindenképp mert az érdekel a legjobban, hogy CF-el mennyivel lesz gyorsabb bár a tesztek alapján nem számítok túl sok jóra, de majd meglátjuk még a mai nap meglesz remélem.
Ventiszabályzásra valami ötlet?
Luw: Köszi, akkor reinstall lesz.
-
janos666
nagyúr
válasz
tzsolesz #12079 üzenetére
Mióta az nv is átált ilyen CCC-hez hasonlóbb panelre azóta inkább nchancer segédprogival állítgattam mindent (márcsak azért is mert ott minden beállításhoz hozzá lehetett nyúlni ami valaha kellhet).
Amúgy meg vagyok elégedve a CC-vel, egyetlen nagy baja van: Nincsenek benne adott programokhoz elmenthető profilok amik automatilusan aktiválódnak a megfelelő .exe indításakor. De állítólag ATI try tools tud ilyet, és mivel az nv drivert is inkább külön progival bűvöltem ez nem lesz hátrány, de beta verziós catalystra, meg ilyen friss kártyára még nem mertem más külső progit ráereszteni, nem ismerem még annyira hogy észrevegyem ha ez csinálna gondot.3D képminőségben nem vettem észre semmi különbséget, megvannak ugyanazok a hibák amik nv-nél is voltak. (az említett textúracsíkozódás Counter-Strike sourceban hacsak nem tiltok le minden optimalizációt, azaz itt az AI-t...)
Most nemrég elővettem egy régi kedvenc játékom, a Dreamfall-t, nagy vörös ATI logóval indul. A menüjében lehet AA-t állítani, az működik, de a CCC-ből nem bírok rá CFAA-t erőltetni, pedig ez mehetne akár 24x CFAA mellett is, 2006-os játék, akkor se volt már gépzabáló,így marad a játékból belőtt 8x MSAA. Viszont AF-t nem lehet beállítani a menüből, gondolom valamelyik med/high/low beállítás függvényében lővi magáak, de nem épp 16x-et, mert látszik ahogy magam előtt tolok egy csíkot a padlón, kb. 2 vagy 4x AF lehet rajta, mert azért nem olyan durva a csíkolás mint a trilinear. Itt nincs hatása hova állítom CCC-ben az AF-et, vagy az AI-t, ugyanaz a helyzet. Ez a játék ATI logóval indul, mégse tudok valami magas CFAA-t vagy 16X AF-et előcsalni bele, megy default High Qualityn.
Amúgy az említett textúracsíkozás lehet még amiatt hogy nv driverben volt olyan opció hogy negative LOD clamp, hogy AF mellett ne variáljon a játék negatív LOD-al, na ilyet én nem látom CCC-ben, és szerintem az AI se variál vele, innen is lehet az CSS-s csíkozás.
Szóval nekem semmi se jön le a "szebb az ATI" hípe-ból, ugyanúgy megvannak a gondok is, de kevésbe agresszíven lehet AA/AF módot erőszakolni CCC-ből a játékokra.
Viszont 87.betával nekem nincs ilyen fehér pöttyözés Crysis DX10-ben.
-
JanR
addikt
válasz
tzsolesz #11093 üzenetére
Nincs semmi bajom vele - de 1 jo penzert megveszik - 2 egyszer mar volt atim es nagyon meg voltam vele elegedve - 3 jo ha van egy megjobb vga a gepemben. Ahogy nemtudom hany hozzaszolassal ezelott irtam - jo lenne ha cod2 multiplayer-ben akadna a 250fps dx9-es graffal (2003 ota codozok, miota cod1 van es jo az ha van fps
).
Na de a lenyeg, nagyon jo aron veszik meg az enyemet (35K) es nagyon jo aron szerzek 4870-et (azt nem irom ide- de nem lopott!)
-
-
Pala
veterán
válasz
tzsolesz #6736 üzenetére
Szinte tuti, hogy ez még érezhetően gyorsulni fog. Ha abból indulok ki, hogy a 3800-as kártyák is hirtelen gyorsultak fél év után a 8.5-ös, majd a 8.6-os catalyst kiadása után is. Saját masinámon tapasztaltam, de mások is hasonló jelenségekről számoltak be.
mod: ja és úgy tűnik, hogy a 4800-asok már elegendőek Crysishoz very highon, legalábbis dx9 alatt.
-
válasz
tzsolesz #6727 üzenetére
Azok lesznek a középkategóriás bástyái, amiket nem rég éllovasoknak szántak. 9800GTX és társai.
Azért az szörnyű, hogy a HOC kijelenti a tesztje végén, hogy a 4850 középkategóriás... Akkor a HD 3850 hol van?: alsóben, mint pl. a 2600XT vagy a 7600GT, ha még lejjebb megyünk? Kicsit leszűkítik manapság a felső kategóriát, közép is alig-alig és minden más meg alsó.De ez hülyeség. Amíg egy kártya gond nélkül megbirkózik a mai játékokkal élvezhető beállításokkal, nagyobb felbontásban is, ne taszítsuk már alsó kategóriába.
-
janos666
nagyúr
válasz
tzsolesz #6634 üzenetére
A leadott energiamennyiség nem függ a hőmérséklettől. Ha 150w-al fűt valami akkor annyit fűt a szobán, tökmindegy 40 vagy 400 fokos a hőleadó felület.
Szerintem minél halkabb hűtést akartak. De lehet 100 fok fölé tényleg kár engedni, ott már forr a víz!
Én úgy állítanám be magamnak hogy 75 fok alatt minél lassabban kavajon, 80 fölött kezdjen felpörögni, de 85-90 fokra már érje el a 100%-os fordulatot.
-
katt777
félisten
válasz
tzsolesz #6324 üzenetére
70-esből aztán tuti, főleg, hogy még meg sem jelent (még US tesztoldalaknál sincs). Erre írták mát sokan, hogy nem kéne minden marhasággal telehányni a topicot.
Másik: ATI karik 120°C-ig kell, hogy bírják a meleget, ált. tuning nélkül 80-85°C terhelve, tuninggal 90-95°C. Persze a teljes rendszer szempontjából is jobb egy alacsonyabb hőmérséklet, arra meg ott a Chilla.
Bluegene: A Chilla jó választás. Passzívan ne használd, de a két saját ventije amúgy is totál halk. Nálam 100%-on pörögnek, de nem igazán rínak ki a két csöndes Noctua házventi, és a HTX2 mellől.
Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Óvodások homokozója
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- Bomba ár! HP Elitebook 8560W - i7-2GEN I 8GB I 500GB I 15,6" FHD I Nvidia I W10 I Garancia
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged