- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
MaSzKa
senior tag
válasz
tibz03 #21965 üzenetére
gratulálok a ballépésedhez
az ezüst paszta azért ezüst mert az van benne
vezeti az elektromosságotnem érdemes használni (a Socket A Duron Athlon időkbe sok láma ezzel fingatta ki a lapját és a procit) mert ügyetlen kezekbe könnyen kárt okozhat, talán amin van fém védőkupak ott elmegy
a hőátadáson ha vastagon van felhordva akkor még rosszabb mint a sima fehér
amúgy a pasztákra manapság rá van írva vezetik e az áramot vagy sem
a kerámiásat tudom ajánlani, de én sima fehér ipari verziót használokgarancia ilyen esetben nem érvényes
nem véletlenül adják ki ezeket a vga-kat gyárilag olyan pasztával ami nem vezet
VinoRosso kiváncsi lennék nvidia 9xxx-ből mennyit tudnál összeszedni a rossz vga-s esetekből
-
detroitrw
addikt
válasz
tibz03 #22266 üzenetére
ha nem lenne állanó trónfosztás azt "Te" szívná meg a legjobban hisz akkor nem lenne értelme árakat csökkenteni meg hasonló userbarát dolgok ...
szal az hogy most az aTi az első best buy-ba az szupi de reméljük hamar jön a nV ... és így tovább hisz ez csak nekünk jó, egymás seggét fogják verni az árcédulák
(#22271) cizoe: miva?
(#22272) Recon: ott vannak a smilek!!!
-
TTomax
félisten
válasz
tibz03 #22137 üzenetére
Most én ugye akkor ezt nem jól olvasom....vagy traktor vagyok...ugye a lefűrészelt gyári VRM bordát úgy raktad fel,hogy volt alatt thermal csík?Mert ha nem akkor kérlek nézd meg jobban oda olyankor tonnaszám is nyomhatsz akármit nem ér hozzá,akárhogy ráhúzod a csavarokat kb 1-1,5mm-t eltart...ha pasztával raktad fel a gyári VRM bordát akkor a VRM nem kapott hűtés attól szált el...
Besza@rok csak most olvasok vissza...ezért megérte radeont venni....
-
Bluegene
addikt
válasz
tibz03 #22137 üzenetére
igen ezzel vigyázni kell
hallottam olyat h valaki a processorra (CPU)-ra rakott túl sok ezüst pasztát, rányomta kifolyt elindította, felforrósodott és kesz a CPU melletti nyákot megmarta, ha megnézed gondosan talán észreveszed hol folyt ki, próbáld meg letisztítani(egyrész lehet csak zárlatos, másrészt talán gariztatásnál negatívan bírálják el, a fönti esetben is mondta az eladó h az alaplapról távolítsd el a ganyát, különben el sem küldi), jótanács
sparrow: kösz
hsm: szerinted 200W(ennyi lehet a maximum, a gyakorlatban 100%-ot elérni sztem csak különféle tesztprogramokkal lehet), hány százaléka a 350W-nak? 80%?
alapon 100W-ot alá saccolok(a PHs teszt alapján)KAtt777: szóval nem mondtam h márkátlan tápot vegyenek, vegyenek márkásat, de sztem akinek van egy jó chifije felesleges lecserélni, legtöbbször 100W alatt fogyaszt a konfigom(netezés), nincsen a tápom túlterhelve egyáltalán, max load-on 190W lehet játék alatt, de sztem annyi sincs(pl: crysis alatt 60-70%-on dolgozik a procim, gondolom a VGA közel 100%on), nézd meg quaddal és 4850nel, nv csúcschipsettel, 1000W-os táppal 243W-ot fogyaszt nekem meg jóval kisebb alkatrészeim vannak
-
katt777
félisten
válasz
tibz03 #22144 üzenetére
Azért, mert tudta, hogy erre én a Chillával fogok érvelni. Ki mit akar. Egy S1 + ventivel tele lesz a géped, és CF-ről lemondhatsz (no, ez mondjuk nem nagy áldozat
), a Chillával 2 karit még CF-be köthetsz, kisebb helyen elfér, mint a stock cooler (ami sok alaplapnál jól jön, ahol oda raktak csatlakozókat, vagy éppen a déli hídat), viszont az S1 kb. 10°C-kal jobban hűt. Viszont ez az, ami a VGA-nak és a környezetnek is édes mindegy (hogy idle 30 v. 35°C, terhelve meg 65 v. 75), így aztán az egyéni preferencia dönt.
-
HSM
félisten
válasz
tibz03 #22137 üzenetére
Ez hiba volt... Az a ragadós műanyag szar egy hőátadó pad... Az teljesen jó, ráadásul anélkül nem is fekszik fel rendesen......
(#22132) Bluegene: Vedd már észre magad... Egyre inkább mellébeszélsz... Amit linkeltél, az egy 4870, és senki nem ajánl itt 4870-re custom hűtést. Az S1 viszont 4850-en tökéletes, ha valaki kicsit is konyít a témához, és fel tudja rendesen szerelni, és megoldja a VRM hűtést. Aki meg nem szaki, az úgyse fogja sose észrevenni, hogy hány fokos a GPU, sőt érdekelni se fogja.
A tápos témát hagyjuk, nem szívesen magyaráznám el neked, miért jobb, ha csak a táp teljesítményének csak a 60%-át használod tartósan a 80% helyett..... De tény, egy jobb 400-as táppal akár egy 70-es is elmegy.... (Pl Enermax, de azért egy közepes chifire már nem bíznám, pedig az se szar....)
-
rup1u5
nagyúr
válasz
tibz03 #21965 üzenetére
részvétem!
jó lenne tudni mi okozta a halált. lehet hogy a bios? kíváncsian figyeltem hogy fog nálad szuperálni a csila de ilyenre nem számítottam. persze nem hinném hogy a hűtő a ludas!
az biztos, hogy marad még nálam a gyári hűtő, fedlap nélkül + 12cm-es venti megoldás, no tuning, to biosbuhera.
jöhetne valami jó egybeblokkos, kétslotos, házból kifelefújős aftermarket 4850, mint annó az nv silencer. -
Bluegene
addikt
válasz
tibz03 #21965 üzenetére
sajnálom, érdekes én békén hagytam az enyémet
gyári hűtő, gyári bios, gyári órajelek, semmi állítgatás, semmi furmarkés mindent visz ahogy a csillag megy az égen, nem bántásból, csak hagyni kell ezeket úgy ahogy meg van tervezve
ja őszinte részvétemegyébként valszeg a memória adta meg magát az elégtelen hűtés miatt(vagy rosszul raktad föl, vagy nem kapott szellőt az egyik), akkor pöttyöz/csíkoz, ugye a gyári hűtő az egészet egy hatalmas bordával fedi
-
Skizz
addikt
válasz
tibz03 #21965 üzenetére
Ejjj...
Azt ugye tudod, hogy ezek enyhén vérlázító szavak a te szádból:
hogy a gépet használni tudjam, kénytelen voltam venni egy használt kártyát, ami egy 7600 GT, úgyhogy átállok most már a GF oldalra: fúj ATI, hajrá NV!Egyébként sok cseresznyét hozzá... adnék én hűtőt csal az enyém zafír. De kis szerencsével találsz itt az aprók közt, én is innen vettem.
-
pokadv
csendes tag
válasz
tibz03 #21999 üzenetére
Én nem zárnám ki hogy az erős nyomástól halt meg a kari. A haveromnak még régebben egy 9600XT-je ment tönkre mert elég keményen nyomta rá a süniket. Ugyan így csíkozódott a kép, bár a Windows bebootolt azért de használhatatlan volt. Természetesen mivel nem tudta hogy mi történt ezért ugyan ezt eljátszotta a következővel is amire kicserélték. Ugyan az lett a vége
.
-
KisBundi
őstag
válasz
tibz03 #21992 üzenetére
Na jó, de egyébként már egy ezresért is kapsz a piacon és tényleg sok hasznát tudja venni az ember (mondja az aki elektrotechnikusként jó párat hazavágott
).
Egyébként subaruwrc nem mond hülyeséget. Keress valami zsíroldószert (nem JAR-t) amivel le tudod róla takarítani ha van rajta.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
tibz03 #21992 üzenetére
Onnan tudhatod ha nem emlékszel elvileg hogy mikor átvetted ki volt-e nyitva a doboz , vagy le volt ragasztva a gyártó matricájával (mármint nem a futáros, hanem a rendes gyári doboz).
(#21994) FeRRaR1: Akkor leböknek a Spy-ok.
(#21995) schwartz: Pedig régen a gari ugrott néhány helyen ha a procidat ezüstös pasztával kented.
-
$p@rr0w
őstag
válasz
tibz03 #21980 üzenetére
Én sem repesnék az örömtől (ezért is nem piszkáltam), most vettem alig pár hete, remélem sikerül legariztatnod, de ugye nem tettek rá ellenörző matricát mint az enyémre?
(#21984) FeRRaR1: "Ha jól tudom, ATT nem kezeli a Power Playt" - ezt tudod rosszul, mivel kezeli.
Többet nem is érdeklődök, úgyis elvisznek a zombik.
-
TTomax
félisten
válasz
tibz03 #21970 üzenetére
Vegyél egy gyári hűtőt...2ezer magyar kemény forint...a műanyagot pattintsd át a csavarfejekre vigyázz,ezüstpasztát használj,vesztenivalód nem sok,max legarizzák..ha nem akkor se lehet rosszabb...Nekem ugyanígy halt meg,és nem tudom megmondani miért...
Mondjuk nekem a gyári BIOS volt rajta...nem tudom ez mitől lehet,nekem azért még a win bebootolt ,de színes pöttyök tarkítottak mindent..a játékokból pedig semmit se láttam...GPU-ra gyanakodtam,de most igy utólag nem vagyok benne olyan biztos... ezért is használom a gyári WRM bordát.mert nem merek rizikózni.Igy maradt egy ép gyári hűtöm ha valami gond támadna...én jobban bizok a csavarozásban mint az öntapadó dolgokban,még egy RAM-on csak elmegy,de egy WRM-en szerintem nem...illetve szerencse kérdése. -
TTomax
félisten
válasz
tibz03 #21965 üzenetére
Nekem is kinyírt egy Radeont egy 4850-et no para rakd rá a gyári hűtőt aztán irány vissza gariba..olyan nincs hogy nem bírja azt a programot... a mostani karikat is beteszteltem ezek nem hallnak meg tőle...lehet egy kicsit gyengébbet fogtál ki...gari...
(#21967) Vasinger!
8.7...
8.8 beta nekem rendszer-összeomlást csinált 64bites ultimate alatt... -
HSM
félisten
válasz
tibz03 #21484 üzenetére
A Toxic-nál nem szabad elfelejteni, hogy gyárilag 0,8ns-es memória van rajta, ami azért nagyon nem mindegy... (gyári 1ns-es chipek: max 1Ghz, 0,8ns: 1,2Ghz)
Plussz szépen van hűtve a VRM... Arra már végképp gyerekjáték egy esetleges S1 felszerelés....
És a 4850-nek szerintem igencsak jól jön a gyorsabb RAM.... -
cizoe
őstag
válasz
tibz03 #21493 üzenetére
Devdli: Adnak S1hez süniket, csak jól tisztára kell törölni a ramokat mielőtt felrakod. Ha egyszer hozzáér vmihez a ragadós rész utána le fog potyogni és csak paszta fogja oda. Szóval csak ügyesen.
pcmatyi: Idleben ez sok, még ref opciokkal is. Tekerd fel a ventit min. 30%ra RBE-vel meg flasheld rá winflash-sel. Nekem valahogy így volt anno: 60°C 30%, 65fok 40% 70fok 50%, 80fok 50% na innentől hangos a venti: 90 fok 60%, 100 fok 70%
-
Atla
senior tag
válasz
tibz03 #21445 üzenetére
Íme: HD4850 Golden Sample
-
cizoe
őstag
-
BandiHUN
veterán
válasz
tibz03 #21354 üzenetére
tudom,hogy vissza lehet,de engem az érdekelne,mennyit ezeknél a kariknál.az enyémnél 10-15%-nál nem sikerült többet nyerni a lefokozással,igy nem is használom...ha jól emlékszem,a VRM árama 18A-ról 16 körülire ment csak le 1950pró-nál.most ez azért is számit,mert ha nem lehet a zabáláson levenni,lehet mégsem veszek 4850-et,mert annyit azért mégsem játszok.nem várható valami PowerPlay okosság vagy akármi?szerintem azért nagyon elsikkad ez a dolog,hogy a kártya terheletlenül eszik,mint a fene...
-
tresh
veterán
válasz
tibz03 #21221 üzenetére
Elmenti a xml profilját azt csoki
Többihez szólva:
amugy meg tök mind1 meik két kártyáról beszélünk gpuz és lesi a hőfokot és a hangot a karinak és úgy állítja be ahogy neki a legmegfelelőbb elcseszni úgy se tudjaBluegene nek igaza van a szilicium 130 fokig okés utána lekapcs vagy is én így tudom és a régi nvida karimnál is az volt az a pont ahol kikapcsolt volna ha gáz van
-
rup1u5
nagyúr
válasz
tibz03 #21161 üzenetére
nem személyeskedek. nem tartom túl jó 5letnek a bunkó stílust. képzeld el magad új 4850 tulajként, hogy semmit nem tudsz a karidról bejösz ide kérdezni és erre kapsz egy ilyen választ. szerintem ez minden csak nem pozitív reakció. ha ő sokalja a hőmérsékletet akkor sokalja és ha te nem tudsz érdemben reagálni rá akkor legalább ne fikázd a véleményét.
egyikünknek sem esne jól ha így reagálnának, legalábbis nekem biztos hogy nem.a csila meg csak azért jött szóba mert azóta szapulod itt azokat akik sokalják a 80-90 fokokat mióta fölaplikáltad a csilát.
peace( MOD gomb!
)
-pooshy- : szerintem ha az ember már megnyomja azt a szerencsétlen "válasz" gombot, hogy kiosszon valakit amiért nem használja a keresőt akkor ennyi erővel már a megoldást is bepötyögheti tőszavakban, ajánlva a kereső használatát de nem bunkó hangnemben (amit pl. te is itt nagyon jól szemléltettél az elöző hsz-eidben).
itt a ph-n mindenki ebböl űz sportot és még élvezi is. -
Brumi˘
addikt
válasz
tibz03 #21123 üzenetére
XS-en azt írták hogy a gyári fesz 1,2V ezért is csodálkoztam hogy nekem csak 1,15V. Amúgy meg biosba nem buherálnám a feszt.
question man: Logouton főoldalon van...
-
Ribi
nagyúr
válasz
tibz03 #21096 üzenetére
Valszeg arra mondta, mert en mondtam hogy 5G.
Viszont en azt neztem be, hogy a wmvare image mérete ekkora, viszont az tomorit rendesen.
Elinditva a wind konyvtar nekem is 10-11G, az alap felinstallat 64 bites pista pedig 13G-t eszik meg. Programfiles meg user konyvtar. Page file es hiber filet meg bele sem szamoltam.
Szoval a 15G nagyon necces. De ez tenyleg nem Pista topik. -
DigitXT
félisten
válasz
tibz03 #21035 üzenetére
A kiindulási alap is téves: Crytek benézte pont, engem innentől nem érdekel.
Szerk: jah igen, feleslegesen túlpörögted magad, csak hogy tudd, LOL.
A MOD-ra: milyen modatod lett szállóige?Bazz, inkább be se néztem volna...
A 21036-os modra: persze, "érdemlegeset nem szóltam hozzá".
Konkrét tapasztalatokat írtam pl. a HD3850-nel, és mellesleg újra
kezdtem a játékot a 4850-nel is és jobban megy (ezért is váltottam).És mi az, hogy semmi közöm a dologhoz? Ez most a te topikod, és
kiosztasz mindenkit, vagy mi a tököm?Nekem is HD4850-em van,
ezért néztem be, de már látom kár volt, mert itt mindenki helikopter.Azt hiszem ezzel minősítetted magad - a pörgésen túl is -, köszi.
-
DigitXT
félisten
válasz
tibz03 #21012 üzenetére
állítása szerint nincs VGA, amin megy a Crysis very high-on
Szerintem pont így szokott nagy flame kerekedni, ha elkezdünk csúsztatni.Idézem:
"Nincs olyan VGA ami rendesen vinné a Very highot.Majd 1,5 év múlva talán."Se felbontás, se minimum elvárt FPS, stb. nem szerepelt ebben az állításban. Utána kezdtetek el azon bőszen vitatkozni, hogy azok a VGA-k, és eredmények, amik ma elérhetőek megfelelőek-e az ő (tkp. nem is tisztázott!) igényeinek.
De ezen már csak azért is kár vitatkozni, mert az a HSZ-re, amire ezt válaszolta NEM ERRŐL SZÓLT! A kollega ugyanis írta, hogy nem tudja beállítani a Very High beállításokat: nyilván mert XP-t használ, és a DX9-tweakekről még nem hallott.
Szóval nem azt írta, hogy neki hogyan megy, vagy hogyan nem, hanem nem értette, hogy miért nem tudja beállítani.
Ennyi.
Szerintem elkéne ide egy poroltó.
Btw. nagyon csalóka a Crysis, egészen más gépigénye van a különböző pályáknak. (Elején pl. volt, hogy 80-100FPS: mondom, tyű-ha, végén meg 11-17, mondom... háát!
) Szerintem az egyetlen hiteles képet az adná, ha vki végigtolná az összes pályát, és mindegyikről lenne minimum egy min/max/avg fps táblázata (de a legjobb lenne egy teljes grafikon, és videómelléklet).
Én is azért vettem meg amúgy, mert (1. akciós volt
2.) legalább van, ami kihasználja a gépet.
A 3850-en csak 1024-ben játszottam (és csak High-on, semmi tweak!), de képes volt beröcögni rendesen (FPS értékeket ld. feljebb: hiába a Quad, eszi a VGA-t!).
Az még várat magára, hogy a 4850-nel is végigtoljam, de már elkezdtem pár napja.
(Anno amúgy tökre nem jött be, de így, hogy már tudtam, mire számíthatok, és sokkal durvább vas van alatta, ami elég jó képet tud kitekerni magából, szórakoztatóbb volt. Majd a tweakekre kíváncsi leszek.) Ilyesmi.
Kár, hogy ritkán van időm játszani, meg most is, ahelyett, hogy valamit elindítottam volna, itt olvasom ezt a parttalan "maszlagot".
Asszem megyek is inkább, csak lassan aludni is kell.
-
Skizz
addikt
válasz
tibz03 #21005 üzenetére
Ez errefelé mindennapos. Bejön ide egy csőlátású nV fan és akkor nyomatja ezerrel a Crysis meg a powered by NV 3dm06 eredményeit, hogy ki a fasza csávó. Nemakarokneveketmondanilaraxior.
De szaporodnak rendesen. Át akarják verni a saját fejüket a kitalált, fake eredményekkel. Ennyi.
De ha mindenki ennyire nagyra van az nnnvídía kártyájával akkor nyomassunk egy GRID vagy AC tesztet azt majd nézhet nagyot.
-
Crytek
nagyúr
válasz
tibz03 #20988 üzenetére
Pff. Robbanások nincsenek belekalkulálva.
Benchmarkban megnyugtatlak negyed robbanás sincs.
Haverom 1280 ba tolja mivel akkor a max felbontása és nincsenek neki bekapcsolva.Kapásból azzal nyitott hogy szűrök is be voltak és rájött hogy nemkéne majd anélkül sem futott valami jól neki.
Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged