- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
NTonee #18678 üzenetére
Akkor viszont lehet visszavásárlást vagy árengedményt kérni, mivel nem azt kapta, amit hirdettek.
Mondjuk az edigital-nál ez gyakran előfordul, én is futottam már bele olyan hirdetésükbe, ami kamu volt. Nem is egyszer. Megrendeléskor derült ki, hogy nem is tudják azt a gépet annyiért szállítani, amennyiért hirdették. Főoldalon és promóciós emailben is...
-
-
-
mr.unio
csendes tag
válasz
NTonee #18653 üzenetére
Olvastam, le is csekkoltam még egyszer, sima hdd van benne. Ebből a vinyó szériából az sshd-s is csak 8Gb gyorsítótárat tartalmaz.
Mindenhol úgy hirdették hogy 1 Tb +16 gb ssd, és a telepítőcd-n külön intel extra cache progi is volt mellékelve. Tehát valószínűleg mezei hdd-vel és alaplapra integrált ssd vel tervezték, vagyis ezt hirdették... Ha meg mégis valami csoda folytán sshd lenne benne 16 gb -al, akkor a fixdirect vagy az asus mint válallat csak megtaláltam volna, és nem fizetnének kártérítést... -
Rajin
újonc
válasz
NTonee #18611 üzenetére
A Laptopszalonban vettem múlt hét csütörtökön, de még nem érkezett meg, elvileg ma kéne neki... Visszaigazolás e-mailben/telefonon megvolt, szóval remélem a napokban át is vehetem! (Szerencsém volt, kedden néztem ki, de még nem vettem meg, szerda reggelre elfogyott és azt mondták hetekig nem is lesz. Csütörtökön láttam, hogy mégis van még pár darab, amit meg is erősítettek, ezért mertem megrendelni. Egyetlen "hiba", hogy még ez is GDDR3-as memóriájú az Asus ügyfélszolgálata helyett, hiába írnak a webshopok 5-ös verziót.)
Természetesen írok majd róla, mihelyt kézhez kaptam és lesz időm foglalkozni vele.
A WoT-tal még nem játszottam, de lehet, hogy ennek apropóján kipróbálom majd...
A HDD Caddy oldalát én is megtaláltam, csak reménykedtem, hogy van valami budapesti bolt alternatívaként, ahol vagy csak bemegyek megvenni vagy 1-2 nap alatt megvan.
Ui: Én is olvastam a "csúnya" boltokról, szóval fel se merült, hogy ott vegyem.
-
Balli
őstag
válasz
NTonee #18611 üzenetére
Pl. itt vagyitt .. a linkelt első boltban múlt héten volt pár darab, de ha jól látom már elvitték, másodikban nem látom hogy áll a készleten. Tehát i5 procival már lehet kapni a 550jk-t, viszont még i7-el nem, és ez az én bajom, mert én azzal szeretném megvenni. Egy-két helyen lehet azért kapni i7-el is, de azok az üzeletek a nem ajánlott kategóriába dolgoznak... külföldről behozott gépek, s nem a magyar hivatalos disztribútortól származnak, mert még nem is terítik állítólag i7 procival ezt a modellt.
-
ktomy76
csendes tag
válasz
NTonee #18595 üzenetére
Igazándiból nekem nincs annyira szükségem a vaskos videokártyára, ellenben a hordozhatóság fontos szempont lenne.
Milyen problémáim lehetnek Asus-sal?Mik az általános hibái? Sosem volt még ilyen laptopom.
Touchpadja mennyire érzéketlen, gondolom nem egy Macbook kategória?! Vagy?!
Esetleg bármely más gyártó ultrabookjai tudsz javasolni másik terméket (250e körül)? -
Atesz 666
aktív tag
válasz
NTonee #18587 üzenetére
-Az biztos..
-Azért akarok már most bele rakni több ramot mert,nem akarok úgy járni mint az előző laposommal amit 2 GB-tal lehetett volna bővíteni,de akkoriban csak egy 512 es ram volt benne és pár év múltán csak vánszorgott rajta a Win XP.
Köszi mégegyszer minden választ.
-
-
-
Balli
őstag
válasz
NTonee #18437 üzenetére
Emlékeztem erre a kérdésedre és beleszaladtam egy hozzászólásba:
Második bekezdés vagy még itt olvasgathatsz Azaz hanyagold ezt a boltot.Egyébként több helyen olvastam, hogy az N550 kasztnija nem igazán bírja az i7-es procit és jellemzően visszaveszi a proci órajelét 800 MHz-re terhelésnél. Pl itt is olvasható. Ez most eléggé elbizonytalanított, erről van valakinek tapasztalata? Lehet érdemes elgondolkodni, hogy inkább i5 procival, vagy egy G56jr ahol jó a hűtés és bírja a proci rendesen
huncutka1029: ez nem hangzik túl jól
-
-
Balli
őstag
válasz
NTonee #18455 üzenetére
Fejhallgatóval játsszál és probléma megoldva
(#18456) Cris99
: itt kicsit lehet játszani a bővíthetőséggel, ezek szerint SSD-t mehet bele és 16GB RAM is. SSD-ből méretenként van egy drágább és olcsóbb változat nem tudom mi lehet a különbségSzerk: most latom G56-t kérdeztél, de ezen az oldalon azt is megnézheted
Látom pixelhiba gari is van. Kicsit OFF, de van valami jó módszer, hogy vásárlás előtt kiszűrjem az esetleges pixelhibát, mai panelokra ez mennyire jellemző egyébként? -
SkyS1gn
félisten
válasz
NTonee #18457 üzenetére
Na igen az helyére nem tenném, azt kéne megtudni hogy 2 hely van-e benne, vagy van e hely M2/mSATA ssd-nek.Az jó hír akkor! Szerelhetősége talán nem nehéz.
Meg azt néztem a hűtése nem is dual és hátrafelé van ahogy a videóban, hanem 1 a bal oldalt.. ez hogy?!
-
válasz
NTonee #18452 üzenetére
Ezt nem mondanám, mármint hogy a színek alapján felismerhető. A jó minőségű gépeknél ha nem is ips a kijelző, de gyönyörű képe van, nem nagyon lehet megállapítani, hogy ips-e vagy nem ez alapján. Pl. pont az n56 sorozatnál, ahol nem volt még ips a kijelző... olyan képe volt, hogy az ips-ek is elbújhattak mellette. De a látószöge már nem stimmelt
Az én 20"-os HP Dragon-omnak is olyan képe van, hogy az eddig látott többi gép elbújhat mellette, pedig ez még neonos, igaz dupla neonos. Most a HP Envy Rove-ra vagyok kíváncsi, abban 20"-os IPS van.
-
-
-
honda130
tag
válasz
NTonee #18377 üzenetére
Sejtettem, mert nem igazán szokott ilyen trükköket igényelni a gép, meghajtó csere után. Vagy rosszul tudom? Ennek mindenféle csűrt-csavart lépés nélkül működnie kellene. Egyszer felmásolta rá a fájlokat és behalt. Most viszont azt a formázásra használt cd-t sem reagálja le, mert nem indul az sem el. Van valami módszer arra, hogy megállapítsam, maga a gép jó-e és érdemes-e bele venni egy másik meghajtót?
-
honda130
tag
válasz
NTonee #18370 üzenetére
Sziasztok!
Sikerült azzal a progival megszüntetni, újra létrehozni a meghajtókat és le is formáztam vele. Eddig frankón alakult a dolog.A telepítő is szépen felmásolja a C meghajtóra a fájlokat, de amikor a másolás végén újraindul a gép, és kéri hogy cd-ről való indításhoz nyomjak egy gombot, akkor nem megy tovább.
Pedig ilyenkor tovább kéne neki menni. Miért csinálja ezt velem?
-
Tompo92
senior tag
válasz
NTonee #18330 üzenetére
Hát ez nekem sok szedjek le ezt szedjek le azt tallozzak ide oda faszom, ne haragudj de nekem ez sok
Azért köszönöm a tippet.
Maradnék a hagyományoknálLemez be aztán zsa Win7 (bár ez most épp nem szuperál)
Kerítek egy másik telepítőt aztán megpróbálom..
Köszi a segítséget mindnekinek -
-
válasz
NTonee #18295 üzenetére
Lalikiraly ezt kérdezte: "Egyébkén az én új gépemen gyárilag van W8 de mivan ha legyalulom és felrakok msdnről leszedett isot? Honnan tudhatom meg a kódot mármint az aktiváláshoz?" Én erről beszéltem, eszerint ti meg a következő hozzászólásáról..
Úgyhogy más-más dologról beszéltünk.. Akkor it zárhatjuk a témát.
-
-
teratti
senior tag
válasz
NTonee #18253 üzenetére
3 hónapja vettem, azelőtt 12 évig PC-im voltak de miután szögreakasztottam a kormányt gondoltam elég lesz ez is.
Nagysokára bebizonyosodott, hogy ebbe is integrált RAM van, így vagy felhívok valami szervizt gondolom Pesten van csak (ezen a szemétdombon biztos nincs), vagy marad egy próba valakitől kölcsönben. Néztem Aidát nem ír semmit csak alap infókat. Melegedik szerintem alapon 47, terhelve 67 fokos a proci vettem egy Enermax Aeolus Premium hűtőt is hátha javít de a hátlap perforálása végett a levegő sem jut be.....munkatársam keres éppen egy gépet elgondolkozom odaadjam-e neki....
-
válasz
NTonee #18259 üzenetére
A HP-nál egyértelműen nincs abban a szegmensben, amiket én árulok. De ezek nem a low-end gépek.
Sonynál mindig van két slot, vagy 1 integrált (ultrabookokban) és egy bővíthető. A legolcsóban is. De a sony minősége is más, kijelző, akksi és egészében véve a gépeké is. Egy low-end sonyt nem lehet egy low-end hp-val vagy asus-sal összehasonlítani, mert sokkal jobb. Igaz drágább is.
-
válasz
NTonee #18257 üzenetére
Jaja, de az csak 1 HDD. 4 van a PC-ben, plusz USB cradle-ben még másik 4
Így is tele van majdnem mind
Az olcsó kategória sajnos ilyen, ezt tudomásul kell venni. Sőt, egyre rosszabb évről-évre. Egyébként szerintem nincs gond az 1 slottal sem, mert a vevők 90%-a nem akar bővíteni. Egy low-end amd-s gépben nem is értem, miért van szükség 8GB ramra...
-
válasz
NTonee #18253 üzenetére
Na ezt maximálisan aláírom én is. Egy dolog miatt van csak PC-m, a rengeteg video, fénykép és filmek miatt, ezek nem férnek el egyik notebookon sem. A Pc videolejátszónak van használva a TV mellett.
Egyébként sok olyan gép van, amiben nem integrált a ram, hanem két normális slot van. LEgközelebb olyat kell venni, utána kell járni vásárlás előtt, hogy milyen a kiszemelt gép.
-
-
törölt tag
válasz
NTonee #18131 üzenetére
Nem mókolgatás, vagy minek nevezed. Úgyanazt mutatja mindkét gép esetében, hogy nincs hivatalos/gyári de van, csak a keresés nem annyiból áll hogy felmegyünk az Asus oldalára. Szervízbe viheti, ha nincs megfelelő támogatás Win 8-ra vagy 8.1-re ott sem tudnak semmit sem csinálni. Szerinted mit tudnak csinálni egy 1 hónapos géppel melynek a ventilátorja pörög? Max megmondják vegyen más gépet s csókolom. Persze, hogy van az enyémhez, azok után, hogy rákerestem. És gyári és hivatalos és működik. Ezt ő is megpróbálhatná. Ennyi. Mókolgatás, na bumm.
-
törölt tag
válasz
NTonee #18129 üzenetére
Hogy értve? Nem telepíthető Win7 vagy nincs hozza eszközmeghajtó? Szerintem eszközmeghajtó is van hozza, mert elméletileg az én notimhoz sincs Win 7 támogatás és mégis van(lásd a szuportban). Ha nem hiszed utána nézhetsz.
Jobban működik a gépem mint mikor a gyárból kijött.
-
törölt tag
válasz
NTonee #18119 üzenetére
Nincs miért gyaluljam és/vagy újratelepítsem, mert 1-2 napja lett újratelepítve a Win 7 és amint Doky586-nak is leírtam már, gyártói oldalról telepedtek az eszközmeghajtók. Nem arra utalok, hogy lassú a Win 8 vagy éppen 8.1 hanem vannak hibáik.
Értsd, éppen az eszközmeghajtó területén, mert Win 7 előtt Win 8 volt nekem is, mert a gyártó oldalán az én típusú gépemre a Win 8-at vagy 8.1-et, mert csak arra kínáltak eszközmeghajtókat de nem mindent ami kell. Ebből kifolyólag az Intel videó és az NVidia összevesztek. Premiere állandóan beszólt, Photoshop 1GB körüli fájl kezelése közben lefagyasztotta a gépet, hisztizett, hogy kapcsoljam ki a GPU-t, ha kikapcsoltam, akkor döntsem el hogy az Intel-t vagy az NVidia-t használom a Premierben. Lásd alább a gépem típusát és teljesítményét. Amiót Win 7 fut azóta nem ismerem ezeket a problémákat sem. Szóval who knows mi volt igazán a probléma, de nagy problémák voltak! A gépem pedig nem gyerekjáték.
A fejlesztést úgy értsd, hogy míg a 8-as előtagot látod addig a 8-on dolgoznak. Persze hogy kiadták a 8.1-et és ., de majd jön 8.n ami valamiért jobb lesz és valamiért rosszabb, amit felhasználója vállogat. Igen, a 8.1 esetében egy kész verzió van kiadva, helyesen mondtad. Majd a 8-as előtaggal lesz egy újabb kész verzió kiadva, majd így tovább addig míg majd jön egy stabil verzió. Nem akarok Linux-ra térni itt, mert az off, csak egy néhány szavas említés. Az Ubuntu esetében is így van ez, vannak fejlesztési verziók és vannak stabil(stable) verziók. Csak annyi, hogy az Ubuntu esetében az op. rendszerért nem kérnek pénzt. Utolsó gondolatodat, csak annyival egészítek ki, hogy bizonyos drivereket nem kell minden verziójú platformra külön legyártsanak ezért van az, hogy bizonyos Win 7 eszközmeghajtók jók Win 8 platformra is.
-
Showhai
tag
válasz
NTonee #18121 üzenetére
Szegény vinyó nem tehet semmiről, csak óvatosan
RTL Klub Hírek: Ismeretlen driverkeresőnek álcázott trójai vandálkodott az XY. kerületben. Több külső vinyó is súlyosan megsérült. A BRFK keresi a veszélyes kódsort. A fantomkép a következő:
"0xE6455FA:
01010100011001010100101010101011010101010100101010etc"Tudom offolok erősen, de ezt így fel kellett dolgozni. ígérem jó leszek, mert ha nem leszek akkor a konkurrens csatornától kapok egy JóBAN-rosszBAN-t
-
Showhai
tag
válasz
NTonee #18119 üzenetére
Vazze az milyen hogy felteszel egy drivert, és leesik azt asztalról a HDD ez cruel
Sry az off-ért de ezt képtelen lettem volna kihagyni
Igen, nekem egy másik WIN8-as nemASUS laposnál volt, hogy a BT meglehtősen kimérten kezelte a kapcsolatokat: felismerte a WIN7, hogy van BT, de semmivel nem
párosodottpárosult...Windows 8 téma: megszokhattuk már, hogy egy kiadott új Windows nem fog csak minimum másfél év alatt bejáratódni. Ez nem is annyira a Microsoft töketlenkedése, de kell egy kis idő míg lekezeli azt a 4567848645 fajta hardvert, és nem egyszerű az egyeztetés a hardvergyártókkal a specifikációk kiadása terén+még a drivereket is meg kell írni, tesztelni kell. Ez idő, nem is kevés.
Jééé megint ugyanazt mondtam mint az előző tagok...de legalább +1, csak hosszabban kifejtve.
Szerk: OFFhalom
-
shine77
csendes tag
válasz
NTonee #18102 üzenetére
Kösz!
Egyébként amennyire olvastam a Sony és a Samsung is tervez kivonulni a piacról, úgyhogy ASUS-nak lesz elég hely terjeszkedni...
Egy BR drive -ot lehet szerveznék későbbre, vagy lehet kiveszem az egész drive-ot és letakarom valamivel a nyílást, hogy könnyebb legyen.
Egyébként nagyon könnyen szerelhető, egy csavar tart egy lemezt a hátulján, ha azt leveszed, akkor lehet cserélni memóriát is meg HDD-t is. Csak óvatosan kell lefele csúsztatni, elég finom szerkezet. -
-
-
-
válasz
NTonee #17949 üzenetére
Hidd el nekem, abban a topicban több a nem komplett ember, mint a normális. Nagyon régóta ez a véleményem nekem és még sokan másoknak is. Az a baj, hogy sokan szeretnek okoskodni, olyanok is, akiknek f*ngjuk sincs az egészről. Vagy éppen csak egy lekpef...
Egyszer telepítettem már windózt, tehát rendszergazda vagyok...
Tele van olyanokkal is, akik üzleti érdekből, megbízásból, stb. ajánlgatnak gépeket. Figyeld meg: a főokosok teljesen vitaképtelenek, és többnyire időnként új reggel megjelennek friss felhasználóként. Én és még néhány nagy öreg ezért nem vagyunk jelen abban a topicban, mert a jó ízlésünk nem bírja azt a sok hülyeséget, amiket ott leírnak. Pedig mi tudnánk tanácsot adni a - részemről legalábbis - több, mint 15 éves notebook forgalmazási és szervizelési tapasztalatokkal.
Aki az ottani tanácsok alapján választ gépet, hát azt csak sajnálni tudom. Természetesen tisztelet a kivételnek.
Egyébként át kellene nevezni - Milyen üzleti szériának titulált notebookot vegyek? topicnak.
-
-
válasz
NTonee #17937 üzenetére
Segíteni ugyan nem tudok, de elmondhatnád részletesebben hogy hogyan történt, azért hogy mások elkerülhessék hogy ez megismétlődjön velük.
Pl. a balkezedben levő nyitott laptopon épp neteztél, jobbkezedben egy könyvekkel telepakolt ikeás költöződoboz miközben száltál fel a villamosra..?
Miért nem becsukva hurcoltad ahogy normálisan kell?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- ASUS TUF Gaming A15 FA506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7535HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 -3 év gari
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged