- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
Új hozzászólás Aktív témák
-
NTonee
veterán
válasz
Doky586 #18294 üzenetére
most épp te terelsz, de nagyon. Az eredeti kérdés arra irányult, hogy w8 van Lalikiraly gépén recoveryben és azt akarná frissíteni 8.1-re, hogy ne kelljen újrahúzás után minden nyomorult update-et újra felrakni. Erre a válasz, hogy nem lehet. Ha magának csinál egy lemezképet a már frissített rendszerről egy erre alkalmas szoftverrel, akkor azt vissza tudja tölteni.
Feszegeted itt ezt a hülye témát, ami tényleg marhára nem ebbe a topikba tartozik. -
válasz
Doky586 #18292 üzenetére
Na, akkor még 1x:
- win8 licenszelés - google - és máris megvan az eredmény: ahogy írtam is fent, a win8 licenszkulcs a biosban van, ez alapján azonosítja a gép. Ha felteszel egy akármilyen win8 installt, nem lesz jó. Nem akarom többször leírni, értsd már meg végre. Csak ugyanolyan verziót tehetsz fel vele, mint a gyári volt.
- ember, ember, ember... van ugye a használati utasítás. Abban benne van, hogyan kell recoveryt csinálni. Ha magadtól nem tudod - de beleszólsz mások kérdésébe - és tényleg kíváncsi vagy rá, olvasd el. Win7-tel és win8-cal is le van írva, attól függ mivel vetted a gépet. Na erről lehet újrainstallálni pl. ssd-re.
- mi a helyzet a dupla regisztrációval?
- a win7 install se ment olyan simán, ha nem a megfelelőt tetted fel. Mit tettél fel, amivel simán ment?
A kérdéseidre egy win8 topic való, nem ez. Köze nincs az asus notebookokhoz. Ez nem win8 licenszelési topic. Ha lusta vagy utánaolvasni, akkor magadra vess, tudatlan maradsz.
-
válasz
Doky586 #18289 üzenetére
Nem nem, nem az enyém ment mellé, hanem a tiéd:
Köszönöm a semmitmondó válaszod..
Olvass csak vissza... ha a kérdező nevében válaszoltál, akkor magadnak köszönheted ha neked ment az én válaszom is. Vagy duplán vagy regisztrálva, hogy a lalikirály válaszát magadénak értetted? Te vagy lalikirály is?
Mindegy is, sztem hagyjuk ezt, mert moderálni fognak. Se nem win8, se nem egyéni szocproblémák topicja ez. Maradjunk az ASUS notebookoknál, ha kérhetem.
-
válasz
Doky586 #18286 üzenetére
mondtam, hogy olvass utána, nem beszélnél zöldségeket
A biosban van tárolva a win8 oem licenszkulcs. Kb. 1 perc alatt el lehet olvasni a legelső google találatok egyikét és minden kérdésedre megkapod a választ. Minek írjuk le ide? Ez különben sem a windows8 topic.
A hozzáállásodon erősen változtatni kellene, olyan vagy mint egy sértődött kisgyerek. A kekeckedésre költött energiádból 10x kitette volna a válasz megkeresése ahelyett, hogy itt vergődnél már megint.
Ja, és minimális hozzáértés nélkül nem kellene belenyúlni a windowsba. Először kérdez, utána cselekszik. Vagy elvégez egy alap tanfolyamot.
Vagy ami a legegyszerűbb: van egy magyar nyelvű (gondolom neked ez kell) leírás a gépedhez. Vedd már a fáradtságot, és olvasd el.
-
-
válasz
Doky586 #18263 üzenetére
Nem. Határozottan nem. Én nem a low-end vonalat árulom főleg. Sok vevő megkérdezi hogy egy-egy gép alkalmas-e az igényeinek, vagy mit javaslok. Véleményem szerint ha egy 100 ezres kiadást csinálsz, akkor 10-20% eltérésen belül is érdemes gondolkodni, mert lehet, hogy sokkal jobb égpet tudsz a plusz pénzért venni...
-
-
teratti
senior tag
-
-
Showhai
tag
válasz
Doky586 #18144 üzenetére
Állítólag Amigán ilyen szívárványszínű halál van, mert az akkori videochipek fejlettebbek voltak az átlagnál, és a programozók menőztekLightning: Egy ilyen cuccról engem úgy kéne biztonságosan eltávolítani, azaz mindenképp ajánlott, csatlakozom a kollégához
Ez a felszereltség ilyen áron korrekt.Az ASUS semmivel nem adhat több/kevesebb kékhalált, mint bármi más cucc. Nekem egyszer fordult elő 3 hét alatt, amikor önmagára akartam telepíteni az USB3-as drivert, ezt kékhalál kiséretében vette zokon
. Ezen meg bármilyen gép bedobná a durcit. De azóta semmi, még egy fagyásgyanus helyzet sem.
Az ASUS-nak egy dolgot (sztem többet
mindenképp köszönhetünk, mégpedig a minőségi hűtést. Nekem ez nagyon bevált, pedig konzumer szintű laposom van. Le a kalappal
(ez ilyen féloff
)
Szal a hír nem igaz, nemtom ki találhatta ki... -
törölt tag
válasz
Doky586 #18117 üzenetére
Kihagytál egy sort abból, amit írtam alább.
Amint írtam, kizárólag a gyártók oldaláról telepítette az eszközmeghajtókat. Történetesen nem kétes eredetű a kereső. A garanciális szervíz pénzt kér azért, mert a gépet FreeDOS vettem és manapság köztudott, hogy nem adnak semmiféle eszközmeghajtós lemezt sem. Na de nincs, mit megjavítani. A gép alig 1-2 hónapos és talán eddig 5-6 alkalommal volt bekapcsolva. Mikor megvásároltam akkor elkövettem a legnagyobb hibát, hogy Win 8-at telepítettem.
Ez gyorsan be is igazolódott, mert megoldhatatlan eszközmeghajtó problémáim lettek és nem lehetett orvosolni.
Amióta Win 7-et telepítettem, azóta teljes teljesítménnyel dolgozik a gép.
-
Showhai
tag
válasz
Doky586 #18117 üzenetére
Ne haragudj pillowhead de egyetértek Doky586-el. Az egy dolog, hogy néha én is előveszem az említett koreai cuccot, de csak ilyen régi p4-ek esetében, meg az garázsfejlesztés, és nincs tele spywarevel/trojannal, mint egy pár ilyesmi "segédprogram".
Hogy ne legyen nagyobb baj, vagy tényleg szervíz, ha baj van, ha meg nem ég a ház, akkor alapos kártevő ellenőrzés után adatmentés, reinstall, gyári driverek. Vagy az eredeti, vagy az X550CC (de kétlem, hogy az eredetivel nem menne minden).
Ha ilyen "Intel hátsó-alsó-középső híd asziszed viccelek hogy van ilyen eszköz,de télleg kéne a rendszernek" jellegű hardvert nem talál, akkor tegyél fel mindent, amit a gyári oldalról leszedsz. Maximum vonyít, hogy ez már feltette a win7, de nálam például az USB3-nál egy elég udvariatlan kékhalál kiséretében fejezte ki nemtetszését. Akkor rájöttem, hogy ezt már feltette a windows, azóta erről nem beszélünkés minden működik.
szerk: TypO Positive
-
NdF
csendes tag
válasz
Doky586 #18031 üzenetére
Külföldi tesztekből bőven találsz használhatót mindegyik gépre. Rövid összefoglalót írtam az Asus notiról a [link] topicban. Szerintem teljesen vállalható az akksi üzemideje is. A neten található teszteknél mindenhol az N550JV szerepel, ennél picivel jobb üzemidő érhető el az LF sorozatnál az alacsony feszültségű proci és ramok miatt.
Bocsi Ateess-nek szántam a választ, még túl korán van.
-
-
NTonee
veterán
válasz
Doky586 #18015 üzenetére
olvass utána az nvidia optimus és amd radeon dual graphics témának.
Tényleg nem találkoztál még olyan géppel, amiben van egy igp és egy diszkrét grafikus vezérlő egyszerre és a kettő között lehet váltani? Mindkettő ugyanazon a kijelzőn jelenít meg, de amúgy nem egyszerre nyilvánvalóan.(#17957) NTonee:
Hétfő délután visszakaptam a javítatlan gépemet a FixDirecttől, átvittem egy független nb szervizbe. Leadáskor a szervizes megtekergette gépet, erre hirtelen lett kép a kijelzőn.Mondtam neki, hogy mostmár maradjon a gép és nézze át, hogy mi volt ez az egész. Már kedden este készen is lett, szerdán reggel átvehettem. A számlán vga board rework szerepel ~20eFt + nagytakarítás és újrapasztázás 0Ft + HM65 hűtés módosítás 0Ft.
Otthon nyakon csapott azonban egy újabb probléma. A szervizelés idejére kivett hdd egyszerűen letérdelt, amit nem nagyon értek. Kivettem, beraktam a szekrénybe, visszajött a gép, visszaraktam. Aznap semm baja nem volt, másnap viszont folyamatosan belebakizott a másolásokba, stb. HD Sentinel elindít, ami közölte, hogy van ott pár hibás szektor, meg adódott pár adatkapcsolati probléma. Gyorsan lementettem mindent egy külső winchesterre, de mire befejeződött a másolás, már pár dolog nem jött le rendesen, a HD Sentinel meg már 59 hibás szektort írt. A felület teszt után dobott még 210-et hozzá, meg egy jópofa 23%-os kondíciós állapot kijelzést. Így most várom az új WD Black 750GB HDD-t.
Bocsi a szóf*sásért, de gondoltam leírom történteket, ha már sírtam itt a gépem miatt korábban. -
-
-
-
Mr.Skynet
senior tag
válasz
Doky586 #17652 üzenetére
Szerintem nem szüntetett be semmit
~1 hónapja panaszkodtam itt, hogy az x550cc gépemhez még csak nem is volt elérhető a magyar oldal kb. 1 hétig. Továbbá jót nevettem azon, hogy a gépem bios verziója jóval újabb volt, mint ami az oldaluk szerint elérhető lenne. Tehát az oldalaik frissítésével kapcsolatosan elég komolytalanul állnak a dologhoz. (minden tekintetben)
Azért is morgolódtam, hogy miért nem lehet minden termék elérhető minden régióban a weboldalaikon. Mert mikor nézegettem a szórólapokat, megtetszett egy típus akkor kb. 2 órámba került, mire kizárólag asszem az olasz Asus oldalon találtam rá. De az is eléggé bosszantó, hogy mennyire pontatlanul adnak meg technikai adatokat is. pl. az x550cc géphez járó gyári akku 2950mAh, ehhez képest az összes ország Asus oldalán ez 2600mAh. Mellesleg ~10éve a supportjuktól kaptam egy olyan válasz mail-t, hogy ők nem tudnak segíteni az Asus S-X-EAYZ alaplapommal kapcsolatosan, hiszen ők ilyet sosem gyártottak...
A magyar Asus oldalt szerintem aki nem a saját maga ellensége, az messziről kerülje el...
Amcsiéknál valami csoda folytán picit mindig jobban működnek ezek a support dolgok, érdekes módon náluk most is letölthető minden a Asus eee 1225b gépedhez is.
A 6-7 évvel korábbi X51RL gépemhez is a mai napig letölthető itt az összes driver.
Ha esetleg valakit érdekel, elérhető az X550CC gépekhez a 217-es bios
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Doky586 #17656 üzenetére
Az enyém az itt van, és működik.
A példámban szereplő A6M itt van. Ez is jó.
...csak jól kell keresni, jó helyen.
Nekem adtak a gépemhez frankó drájv CD-t. A win7 is rajta van, de alapból win8 optimalizált.
-
-
Blue Eagle
őstag
válasz
Doky586 #17652 üzenetére
Így van, ezek nem NiCd akkuk, hogy teljesen le kell meríteni. Sőt! Ezeknek nem is jó a csutka lemerítés, és úgy tudom az sem jó nekik ha 100%-os feltöltöttséggel van elrakva a szekrénybe. 40%-ig előbb merítsük le és úgy tegyük álomba.
Nem tudom, mert pl. az Asus A6M lapost rég nem árulják és simán le tudom tölteni a drájvokat hozzá.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gyúrósok ide!
- Spórolós topik
- VR topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztalos klub
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Szép! Dell Latitude 7430 ÜTÉSÁLLÓ! Üzleti Profi Ultrabook 14" -60% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Ahh! Dell Latitude 7430 "ÜTÉSÁLLÓ" Üzleti Profi Ultrabook 14" -50% i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Core I9 ERŐMŰ Lenovo P1 Gen2 (8mag/16 szál 32Gb DDR4 1Tb SSD 4Gb Nvidia) laptopom eladó!!!
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest