- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sznoopy1977
tag
Meg sem próbáltam tuningolni, de most lehúztam minden "fölösleget" a lapról, csak egy SSD maradt, RAM, VGA, még a proci hűtőt sem az alaplapra dugtam, annyi a változás, hogy ha az alaplapon levő power gombot folyamatosan nyomom akkor kikapcsol. De gondolom hajnalban majd bekapcsol
-
sznoopy1977
tag
válasz
Gyurma23 #3115 üzenetére
Chieftech 750W
De kipróbáltam a másik gépemben, ott nem csinál ilyet és ezt megelőzően a régi gépemben hibátlanul dolgozott. Power gomb is hibátlanul megy, de le is húztam egy próbára, mert van a lapon is saját power gomb, de sajnos ott is ez a hibajelenség.
Effektíve minden alkatrész ki lett más gépekben is próbálva, csak ezzel az alaplappal figurázik, viszont az gyanús, hogy ez más a második ugyanilyen alaplap és minidg ugyanezt csinálja. Mondjuk a megelőző példány 16giga ramból 16 gigát látott win7 alatt, ez közölte hogy 12gb a csúcs
-
sznoopy1977
tag
Sziasztok,
ASRock 970 Extreme4 vadonatúj lapom olyat csinál, hogy nem lehet kikapcsolni. Ha windows.os leállítást használom, úgy tesz mintha kikapcsolna, majd újraindul. Ha power gombot nyomok, megint ugyanez. Ha power-t folyamatosan nyomom míg ki nem kapcsol, miután elengedtem megint újraindul. És ez már a második alaplap ami ezt csinálja ebben a verzióban
Ha kinyomom a főkapcsolót majd vissza, akkor nem indul újra magától szerencsére, de van hogy napközben gondol egyet és magától elindul...
Várom az ötleteket, vagy ez a jellemzője lehet ennek a típusnak?
-
sznoopy1977
tag
válasz
mackosajt #2706 üzenetére
Kb 10 éve vettem, mi lehet vele a baj? Viszont egy mostani 750W-os táp van benne...
Thermaltake Armor, most sem gyártanak sokkal szebbet, jobbat, nehezebbet...Az arcoskodást miből szűrted le? Hogy leírtam mit művel ez a remekmű alaplap? És rám fogták, hogy nem értek semmihez, mert nem tuningoltam otthon folyékony nitrogénnel? Pont olyan vagy mint ő akkor, sajnállak...
De tudod mit igazad van, de ettől még jót alszom, az ASRock ami álmatlanná tesz már 3-4 napja...
Szép, szép a doboza, de ez a példány sajnos nem túl jó...
-
sznoopy1977
tag
Igen, soha nem foglalkoztatott ez a folyékony nitrogénes dolog, te meg egy túl intelligens és szerény tuning őrült vagy ezek szerint... De azért köszi a semmit nem érő hozzászólást, tele se vége se hossza értelmet nem adó mondatokkal
Gondolom nem volt igénybe véve a proci 3DMark alatt, hogy 15x-re levette, majd kicsit később lefagyott.
A házam tudom hogy milyen, 10 éves nem nagy szám, de eddig minden lap belestimmelt...
-
sznoopy1977
tag
válasz
mackosajt #2701 üzenetére
Hááát én már egy 100MHz-s P1-est is tuningoltam 166-ra, szóval tapasztalatom lenne, de hogy alapfrekvencián simán kék képernyővel lefagy, az azért aggasztó.
A BIOS olyan lassan reagál, hogy egérrel képtelenség használni, hogy minek tettek ilyet
Az előző gépem egy M890-es ASUS Phenom II 550-es procival, ami 4 maggal 4GHz-n ment 2 évig stabilan, de az azon levő USB3.0 kezdetlegessége miatt gondoltam lecserélem, hát kár volt, ugyanazt a tempót tudja ez is, bár a belső satákon egész gyors.
De ez a CPU tuning nagyon nem kerek, én nem kértem meg sehol hogy belátása szerint változtassa a szorzókat, ne spróroljon helyettem a villanyszámlán
Mindenesetre van háztól - házig garancia, keddre meg is rendelem...
-
sznoopy1977
tag
válasz
Departed #2698 üzenetére
A jól kell beállítani az mit takar? Én eddig úgy gondoltam, hogy megnézem melyik tempónál milyen meleg és ahhoz belövöm, megadva egy határt ha azt eléri akkor tegyen belátása szerint... De nekem maxon forgatja a ventilátort... akármit csinálok, soha nem voltam elolvadva az ASRock-tól, legfeljebb az árától, ez most sem változott bennem...
Most fut a 3DMark, de a lap nagyon logikusan elvette a 22x-es szorzót 15x-re, minek is használná ki a proci képességét...
-
sznoopy1977
tag
válasz
Departed #2698 üzenetére
Hát azt én is észrevettem hogy az XFast nem sokat ér, legfeljebb ha Pendrivére másolok apró fájlokat...
De engem az USB3 és az eSATA siralmas sebessége bosszant...
Most meg az, hogy semmi tuning nincs a gépen, és a 3DMark úgy kifagy, hogy már 3-adjára resetelem a BIOS-t de se kép se hang...
-
sznoopy1977
tag
Jah és a PWM-es CPU ventilátoromat sem szabályozza, erre pedig az ASRock bő 5-6 éve már képes volt, na ennél ez sem jött össze...
-
sznoopy1977
tag
sziasztok, a problémám:
A konfig:
Thermaltake Armor - remek ház egy remek alaplaphoz, de ez az ASRock remekmű a SATA csatlakozóit nem gondolta át a márkás házakhoz...
ASRock 970 Extreme4
AMD FX6100
Chieftech 750W
Alpenföhn Himalaya hűtő
2x4GB gyári KIT Kingstone 1600MHz
60GB OCZ Agility3 SSD
1TB WD Black Caviar
2TB WD GreenHa nem akar az ember benne procit tuningolni, akkor jó választás, merthogy nagyon döcögősen engedi, ebből az elszűr windószos biosból főleg nem, ott mindent alapon kell hagyni és a progi kb 3-ik nekifutásra minden bootolás után összehozza a dolgot....
Eleinte sokszor belassult, csipogva megállt, majd újraindulás után 195MHz-re tette a CPU FSB-jét.Win7 Ultimate x64 megyeget rajta, ha nem dug rá az ember semmi külső eszközt akkor még nem is lenne rossz, de ha minden telepítés után ami a lemezén van rádugok egy USB3-as RACK-ot, benne egy SATAIII-as 7200rpm-es Black Caviarral, képes 25-30e kbyte/sec-re lelassulni, ennél még a másik bő 3 éves (Asus lapos gépem) gépem is többre képes ugyanezzel a RACK-kel. Ha belső SATA portra dugom, amik egy Thermaltake Armor házban a lehető legrosszabb helyen vannak, akkor 120e lesz ez az eredmény, ami egész jó. Külső eSATA csatlakozónál 30e az eredmény, a 3 éves gépem 100e-t tud.
több USB3-as külső RACK-kal próbáltuk, ugyanolyan siralmas eredménnyel, először rettentő nagy értéket ír ki, majd 1-2mp és teljesen megáll az adatfolyam
Az XFast USB is rettentően működik, többször megkér arra hogy újra csatlakoztassam az eszközt, ez azért remek tőle, mert legalább 2-3x annyi lesz a külső HDD felpörgéseinek száma... A tempója meg ennek is nevetséges, mindegy, hogy megy az XFast vagy sem, mindegyik eszköz pár mp alatt visszalassul átlag 25e kbyte /sec-re, de nem ritka az 1000 kbyte alatti érték sem...
Legfrissebb űrhajódizájnos BIOS van rajta, szerintem borzasztó lassú meg semmi szükség erre a grafikus felületre, hogy melyik remek kínai találta ki kínjában el sem bírom képzelni...
-
sznoopy1977
tag
KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT KHX1600C9D3K2/8G
Ilyen RAM-om van, de bírják az 1866MHz-t, venni szeretnék még 8GB-ot, érdemesebb lenne a régi 8GB mellé ugyanolyat vennem, hátha bírják azok is a tempót, vagy az 1866MHz-s pont ugyanilyen időzítésűeket vegyek inkább?
-
sznoopy1977
tag
Két lap közt vacillálok, árban nem sok a különbség:
ASROCK 990FX Extreme3
ASROCK 970 Extreme4990 picit szimpatikusabb, régi PCI slotok is átgondoltabban vannak elhelyezve
-
sznoopy1977
tag
Extreme 4-hez előlapi USB3.0-ás kivezetést adnak?
-
sznoopy1977
tag
Köszi a linket, gondoltam hogy valami hasonlóról lehet szó, éűn is írhattam volna, hogy az ésszerű keretek közt rommá tuningolni
Átlagos használatra szánt gépet
Nekem a vízhűtés nagyon bejött a hangtalansága és a tuning potenciál miatt, de ha cserélni kell valamit vagy odébb vinni, na akkor ember legyen a talpán... Szerelésnél meg ha csak véletlenül de hűtőfolyadékos lesz valami...
-
sznoopy1977
tag
Én is véleményt szeretnék kérni a konfigról:
Asrock 970 EXTREME 4
AMD FX 6100 processzor
Alpenföhn Himalaya
OCZ 60GB SSD SATA3 - rendszernek
16gb ebből 4 gigánként Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3a procit rommá szeretném tuningolni, menni fog vajon?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Bittorrent topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus - Black - Használt, karcmentes
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest