- Fotók, videók mobillal
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Légies iPhone halvány színei
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Android szakmai topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
misztik
csendes tag
teszt közbe sem megy most 35 fok főlés (hűvös van kint most) nyáron 40 fokban is 42 fok volt a maximum függ ám hogy mennyire húzod meg a csavarokat és a paszta hogy van elkenve! volt hogy komonyal kb 5 mm nyomtam feljebb a mugen 2 hűtést és egyből lement a 60 fokról ennyire! probálkozz
-
Pancsermeste
őstag
Na persze.. 30 fokos proci, terhelve
Alaplap, vinyó, SSD, lehet 30 fok, azt elhiszem. (nézd meg az SSD-det, az is melegebb ennél!) Te magad is 37 fokos vagy, pedig nem folyik rajtad 70 A áram - na jó, bocsi a buta példáért, de érted, elektronikában ami nálad nem melegebb, az vagy nincs bekapcsolvavagy ha mégis, akkor a hőmérsékletével nem is kell foglalkozni.
Proci hőmérsékletek itt teljesen jók. Az más kérdés, hogy mondjuk Prime alatt mit mutatna. De ha a magok nem mennek tartósan 62 fok fölé, a socket pedig (Ext4 esetében) 80 fok fölé, akkor az is rendben van.
Pl. itt van az én egykori prime-os hőmérsékletem - és ez még emelkedett volna tovább legalább 80 fokig, az egyik legjobb középkategóriás hűtővel (Matterhorn) + 2 db. ventivel.
Na, ez már hűha: CM Hyper-212-vel ez már tényleg a határ volt, bár természetesen normál használat mellett ezt a hőmérsékletet soha nem érte el. -
Pancsermeste
őstag
OK, akkor a melegedésre nincs ötletem, 1,3V - 4GHz még hűthetőnek kellene lennie. Azért próbáld a régi hűtőddel is...
A Throttling viszont szinte biztos, hogy a VRM melegedés miatt van. 8 magos Visherával is csak kb. 4,0GHz ami elérhető Throttling nélkül (max. 4,2), VRM buherálással nekem ment a 4,3GHz is, no de ez már tényleg a vége volt. Bullal pedig talán ennyi se érhető el. -
-
Pancsermeste
őstag
A 70 fok Socket normális Ext4-nél. Nálam is majdnem 20 fok különbség volt a magokhoz képest. Pl.: 4,2GHz-en 60/80 fok. Ugyan ez a proci Asus lapban azonos beállítások mellett: 60/64 fok. Ezért én is kíváncsi voltam, hogy valójában melyik lap mér jól, infra hőmérővel ellenőriztem, és az Asus eredménye volt közelebb a valósághoz, az Asrock jó 10 fokkal többet monitorozott.
Ami viszont tényleg nem normális, hogy tuning nélkül is ennyire melegedjen. Ezért kérdeztem a Bios beállításokat, mert bár más lapnál is ajánlott, ennél a lapnál 'kötelező' kikapcsolni a turbót, és optimalizálni a beállításokat, mert melegedni és Trottlingolni fog, garantáltan.
Feszt, órajelet manuálisan állítottad? Amikor Throttlingol akkor ugye a feszt is visszaveszi, amikor megy max. órajelen, akkor mekkora feszt ír a CPU-Z?
Tavaly is az Antec volt rajta? -
Pancsermeste
őstag
Hali!
Mivel már úgyis rég írtam ezt le....
Ext3-4-nél a Socket érzékelő kissé felé mér, a magok hőmérséklete (kiolvasott értéke) más laphoz viszonyítva már reálisabb.
A socket hőmérséklet továbbá azért is lehet melegebb, mert a hőérzékelő diódát nem a legoptimálisabb helyre tették a lapon, a VRM FET-jei is fűtik, nem csak a proci. Márpedig a VRM fűt rendesen, a hűtőbordája pedig elég silány, valójában ettől Throttlingol...
Hiába a 'víz' a procin, az éppen, hogy nem ideális ehhez a laphoz. Top-Flow hűtővel jobb eredményt érnél el, ami hűti a CPU környezetét is.
Alternatív megoldás: Hűtsd valahogy a VRM-et. Ventit rá, vagy másik bordát, de persze nagy csodát ez se eredményez.
Ezenkívül a szokásos Bios móka: Turbo, APM: OFF, CPU feszt minimalizálni, a szükséges ám elérhető órajelhez. -
_DiEGO_
őstag
-
Wiz Khalifa
veterán
Nekem az ASRock 970 Extreme3-as lapomban egy olyan ram van amit még egyáltalán elvileg le sem teszteltek vele.
Crucial 2x4Gb 1333MHz. És tökéletesen megy. Erre csak annyit tudok mondani hogy ki kell próbálni. Lehet menne lehet nem de az is lehet hogy menne de hibázna vagy pl 1333 vagy 1600MHZ-en menne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gigabyte B450M S2H + Ryzen 5 1400 kisebb-nagyobb hibával
- ASUS ROG STRIX Z790-H GAMING WIFI Alaplap - Garancia: 2027.01-15.-ig - BeszámítOK!
- MSI X99A Raider + I7-6800K / Beszámítás OK!
- 3 hónapos Asus Rog Strix X670E-F Gaming wifi AkciÓÓ!
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- Eladó ÚJ csak bontott állapotban lévő Xiaomi Redmi 13C 4/128GB / 12 hó jótállás
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Gray - Használt, karcmentes
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! Dell Latitude E5450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14"FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest