- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Magisk
- Samsung Galaxy A16 5G - a hetedik évben megpihen
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mobil flották
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomko78
őstag
válasz
marquuard #4751 üzenetére
4 Ghz megy a FX-6300 benne 1.288 V -on , itt csak a cpu lehet gyenge láncszem , ahhoz szerintem egy FX-9590 kéne hogy a alaplap határait feszegessük , mert így FX-6300 vígan elvan , meg nekem egy combosabb hűtő kéne már RAIJINTEK Triton néztem a CM V6 GT helyett , itt pl 34 fok volt az alaplap prime 95 alatt ami szerintem nem rossz
-
törölt tag
válasz
marquuard #4547 üzenetére
4 x USB 3.0
5 x SATA3
2 x IEEE 1394 FireWire
Dr. Debug, Power / Reset / Clear CMOS Switch with LED- 32Mb AMI UEFI Legal BIOS with GUI support
- Supports "Plug and Play"
- ACPI 1.1 Compliance Wake Up Events
- Supports jumperfree
- SMBIOS 2.3.1 Support
- CPU, VCCM, NB, SB Voltage Multi-adjustmentPCIE x1 Gigabit LAN 10/100/1000 Mb/s
Vannak előnyök - kellett a váltás
előzője egy : NVIDIA® nForce 720D csipes volt...
Mindenkinek :
-
-
k_mark93
csendes tag
válasz
marquuard #4455 üzenetére
Sajnos nem tudtam elég ideig tesztelni, hogy tuti biztos legyen de úgy tűnik bevált a dolog mert 35-37fokon is ment az alaplap fél óráig és nem volt probléma.
A cpu feszt felraktam 1,425-ről 1,45-re a NB-órajelet meg levettem 2200mhz-ről 2000-re még az is lehet hogy ez volt a probléma.
Köszi a tippet még egyszer, ma még tesztelem majd huzamosabb ideig, és írok ha gond van. -
Saphirahick
tag
válasz
marquuard #4429 üzenetére
Én semmiféle feszt nem állítottam sehol, akkor az enyém hogy megy még 8350-nel?
Nem vettem észre, hogy a gép stabilitásával bármi gond lenne. Amúgy vettem rá egy böszmenagy hűtőt (a gyári eléggé ovis volt), az kordában tartja a hőmérsékletét. Annyit mondjatok, tervezzem-e az EXTREME 4-et, vagy elmuzsikál még ez a lap egy darabig?
-
Tito30
tag
válasz
marquuard #4360 üzenetére
Én csak kipróbálnám,hogy mit tud,főleg megrángatva.A [support] lista íra a 9-es dögöket. Ha azokat is lehet ennyire húzni mint a mostani procimat ami egy 8120 és 4.2 ghz-n szaladgál stabilan (ugye ez +1.1 ghz magonként) akkor azok is túl lépik a 220W-os limitet.
Te jó ég mi lesz ebből
-
Pancsermeste
őstag
válasz
marquuard #4332 üzenetére
Ha kap elegendő szellőt a VRM borda, akkor simán! Olyan 4,4-4,5GHz-re mondanám, amit el lehet érni a lapodban 6 magos FX-el. Nálam ugye a 8320 is megy 4,2GHz-et stabilan a szintén 4 fázisos lapban.
Ha 6 magosítom, akkor megy a 4,6GHz stabilan."Egyszerűen akkora nagy hülyeség szerintem, hogy a VRM-ek mellé raktak egy bordát, és nem rá." - nem mellette van, rajta van az a VRM chip-eken, amire te gondolsz, az a hozzájuk tartozó tekercsek, azok magasabbak.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
marquuard #4330 üzenetére
Persze!
- veszel rá vagy csináltatsz hozzá nagyobb VRM bordát.
- kis ventit applikálsz a gyári borda fölé
- nagy teljesítményű top-flow hűtőt raksz a procira, ami ráfúj rendesen a VRM-re is.
- lehet egyéb barkács megoldással kicsit javítani a hűtésenDe ezekkel csak a hűtésen lehet javítani, vagyis a melegedés miatti throttling kitolható kicsit, de ettől a VRM még gyenge marad.
-
ebegab92
senior tag
válasz
marquuard #4296 üzenetére
A PCI-os GT610 kompatibilitás az meg nekem kellett
A support meggyőzött, mert bár nem egy nap alatt lett elintézve a dolog, de mégis foglalkoztak a problémával
Cikket is írtam róla, ami a linken elérhető:
GT610: a PCI-os szörnyeteg -
Pancsermeste
őstag
válasz
marquuard #4281 üzenetére
Működni biztosan működne, az a kérdés, hogy mekkora feszen, mekkora órajelet tudsz elérni.
Jól szellőző házban általában a 4GHz stabilan elérhető alulfeszeléssel. Ha valami extra hűtést kreálsz a VRM-nek, akkor akár 4,2-4,4GHz is mehet neki, de ez már abszolút nem garantált!
Éppen ezért, ebbe a lapba inkább az FX-8320-at javasolnám (ha már mindenképpen 8 magos FX-et akarsz)! -
Pancsermeste
őstag
válasz
marquuard #4279 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy a 140W-os TDP osztályra tervezték, de nem igazán hagytak benne tartalékot, vagyis nem méretezték túl. A 6+2 és 8+2 fázisos lapokat is általában erre az osztályra tervezték, azonban ezeknek sokkal nagyobb tartalékuk van.
A másik probléma, hogy én még abban is kételkedem, hogy egy 8 magos FX proci alap beállításaival belefér a 125W-os osztályba (de ez már csak az én egyéni véleményem) -
Pancsermeste
őstag
válasz
marquuard #4276 üzenetére
Nekem pedig ez a véleményem a témával kapcsolatban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Hálózati / IP kamera
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- asus a 320m-k alaplap ( am4 )
- Gigabyte B760M Gaming DDR4 / 30 hónap Alza.hu garancia / Beszámítás OK!
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
- Csere-Beszámítás! Corsair Dominator Platinum 2x32GB (64GB) Kit 5200MHZ DDR5
- Prémium! Felsőkategória! Asus Rog Strix Maximus Z790 Hero Wi-fi Alaplap!
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- AKCIÓ! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest