- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAbre
veterán
Kérdés:
Cicergő(hangosabb,mint a ventik) alaplapot lehet gariztatni?
Úgy hallottam a hővédelme miatt csinálja,és nem akarom akkor vinni,ha kigyullad,és "fizikai sérülés",arra fogják,és szevasz gar. -
GAbre
veterán
Üdv!
Ma végre rá jöttem, hogy nem a kártya rezonál, hanem a proci felöl ciripel vmi.
Ez normális 1 3-4 hónapos alaplapnál?
Esetleg képes tönkre vágni 1 proci alaplapot? -
GAbre
veterán
válasz
misztik #4918 üzenetére
Hidd el nem a felfogatással van gond.
Mondjuk lehet nem feküdt fel rendesen mert 1ik képen talán volt 77 fok is,aztán kicsit lejjebb küzdöttem.
De ne mond nekem,h két lapon,két hűtővel 10 év után nem tudom felfogatni rendesen!
Vmi szerint plusz feszt generál,gondolom lap,de előtte is ilyen lapom volt.Meg másik lap is.
Mert 1,2V-on járatom 3,7Ghz-en és bírja.Elvileg.
Igaz prime-ra rámentem,jó 10 fokkal jobban terhelte. -
GAbre
veterán
válasz
misztik #4914 üzenetére
Nekem is fps lagjaim voltak(vannak).
Nézd meg,h nem-e meleg a procid neked is.Illetve a mosfet meletti vrm-ek(kockák mennyire melegek)
Esetleg a hidjaid(a bordák) kézzel fogd meg.Vagy simán nyomj aida proci terhelést,és nézd meg a hőfokot.
Lehet nálad is ez a ludas.
Nekem azért droppol,mert ilyenkor alacsonyabb órajelen megy a proci,majd visszavált. -
GAbre
veterán
válasz
Pancsermeste #4909 üzenetére
Beszéltem 1 ismerőssel,ugyanolyan házunk van,neki 1 6magos,azt hiszem 95W-os procija van,nincs rossz hűtője,de nem ér a ninja 3 nyomába,neki terhelve 30fokos.Sajna nem sok ismerősöm van akinek van ilyen "jó" gépe.1et tudok esetleg.
Mindenki másnak ez nagyon jó gép a városban.(amennyire tudom)
Szóval nem tudok mit mondani hőmérsékletre,de tavalyhoz viszonyítva,illetve érzésre,meg ismerős miatt,ez nagyon sok!ninja 3-al jobb:
De itt is elkezdi visszavenni az órajelet 4ghz-en.
Gondoltam,ha nem is lesz jobb a vízhűtés lesz helyem,tudom vrm-et hűteni.
Erre még rosszabb is+ még az se használ!
És rá kell jöjjek ez sok ami hőt termel... -
GAbre
veterán
válasz
Pancsermeste #4906 üzenetére
Tavaly 1.3V-al ment 4ghz-en.
Tavaszig kb így használtam,aztán jöttek a laggok,végül meghalt lap,2-3 hónap után cserélték,és most vége lett a melegnek is+vízhűtés és kiakaszt,h mi van!
Most 1.2875V-al 4ghz-en fél perc alatt felmelegszik.
De tavaly nem elég,h nagyobb fesszel is ment,ráadásul nem laggoltam úgy se,h zárt ház+beraktam a helyére asztalba.
Scythe ninja 3-am volt eddig,most visszarakom megnézem azzal mit tud.Bár baszottjó ventije van,sajna hangja is van.Már mindent kikapcsoltam bioszban,frissítettem is,de csak visszaveszi órajelet,meg melegszik!
-
GAbre
veterán
válasz
Pancsermeste #4904 üzenetére
Ne mond nekem,h 70 fok normális 1 teljesen nyitott házban,kirakott vízhűtéssel.(mikor az előző tulaj azt se érte el 1,4V-on más amd procival)
Vagy az is teljesen normális,h 10 fok különbség van,úgy,h csak az alaplapot cseréltem?
Az mitől valós?Még,ha igen valóban a magok értéke számítana,de ott is van különbség.....
Maximum operating temperature 61°C
Még ha a magok hőmérsékletét nézem,és rárakom az oldalát,akkor fog akörül lenni.
És gondolom,gyári hűtővel kéne maximum ezt elérnem,szerzek is 1et a poén kedvéért,és meglesem majd pár nap múlva(de sztem borítékolható mennyi lesz a hőmérséklete a procinak...)Amúgy köszönöm válaszod,de nem értem,ez mitől normális.(Még meleg sincs most!)
Főleg,h tavaly is ilyen lapom volt,és a mostani "hidegnél" melegebb volt,de akkor még nem voltak laggjaim. -
GAbre
veterán
Valaki meg tudja mondani,h miért melegebb ugyanaz a proci 1 másik alaplapban?
Főleg vízhűtéssel....
Régi alapban:Antec KÜHLER H2O vízhűtéssel hűtve.Házból kivéve a "radiátora" és persze hűvös szobában borús időben!
Jah és persze 70 fok körül elkezdi visszavenni magát a proci.(nem 3ghz-en hanem 1,5ön jár)
Ezért voltak fps laggjaim eddig.... -
GAbre
veterán
Sziasztok!
Valaki tud ajánlani valami hűtést asrock lapom 8 pines tápcsati alá és mosfet hűtőborda mellé:
zalman z3 plusz 3 ház és Scythe Ninja 3 miatt ventit nem nagyon tudok rakni oda.
És szoktak szép fps laggjaim lenni melegsége miatt! -
GAbre
veterán
Sziasztok!
Asrock 970 Extreme 3-ban menne ez a memória?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude E6230 - i5-3GEN I 8GB I 320GB I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LENOVO ThinkSystem NVIDIA Quadro RTX 6000 24GB PCIe Passive GPU
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere- Beszámítás! Asus Rog Strix B550-F Gaming Wi-Fi II Alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest