- Google Pixel topik
- Mobil flották
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Azonnali mobilos kérdések órája
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
JulianSinulf
őstag
Utána kellett néznem, hogy mit hív a gógle irodalma ultrahangnak. 20kHz fölött.
Ez azért meglepő, mert a drágább fülesek is tudják a 22kHz-et. És észre is veszem, hogy az egyik 20kHz, a másik 22kHz. De most néztem, hogy van amelyik 4 és 51000 Hz között tolja. Durva. Igazán nem mélyedtem bele még a témába, ezért is gondolhattam, hogy azért 22kHz fölött kezdődik valahol az ultrahang.Van elektromos nyest riasztó. Van, amelyiket hallani, van, amelyiket nem. Volt, hogy a szomszéd kocsijából hallottam, különböző frekin. Vagy épp a hotel egyik lámpájából. De szerintem ezek nem biztos, hogy olyan jól működtek. A hotelnál szinte biztos, hogy több helyre is beszerelték, mert nagy értékű autóval jártak arra a vendégek. Elég nagy volt a parkoló is. De csak egy lámpából hallottam mindig. Ezért a feltételezés, hogy nem biztos, hogy teljesen jól működött. Aztán lehet, hogy tévedek.
A melóhelyen van néhány adapter ami elég magas frekvencián szól. Baromira zavar, a fülem is meg szokott fájdulni. Meg a fejem. És én nem is ülök közvetlen mellette. Mást nem zavar. Vagy épp azt sem tudja, hogy miről beszélek. Nem mértem be a frekit, nincs olyan mérőm. A technikusnak már szóltam párszor, de csak a vállát vonta, hogy az adapter súlya, meg a szigetelő gumi állaga... Merthogy a vákuum, ami lehúzza az adaptert, szív egy kis falsot. De mivel nem ő ül mellette napi 8 órát, igazán nem töri magát, hogy elhárítsa a gondom.
A kínai vackokkal már csak azért is vigyázni kell, mert esélyesen nincs jól belőve, hiába írják.
Valamikor korábban, talán tavaly, vettem egy Schumann generátort. 7,83 Hz-nek kellene lennie. A hónapban beszereztem egy oszcilloszkópot és az első dolog, amit megmértem vele, ez a generátor volt. 9,09 Hz. Időnként 9,12 Hz egy pillanatra. A potival próbáltam utánaállítani, de 8,5 Hz alá nem tudtam vinni. Ennyit arról, hogy bemérték. Merthogy az eladó a leírásban ezt állította.
Vagy az oszcilloszkóp nem annyira pontos ebben a tartományban. Az is kínai. És ott is kalibrálták. Viszont a 25 MHz-et nagyon szépen méri. Stabilabban, mint a melóhelyi Tektronixx. Bár annak lehet, hogy inkább a kábelével van a gond. A szkópot évente kalibrálják. A kábelt nem.Nemrég láttam olyan videót, ahol az olcsó kínai step-down (ha jól emlékszem, akkor down volt) elektronikák elektromágnesen kisugárzásait méricskélték. Illetve a gyerek tervezett sajátot, azt is bemérte. Aztán ő is meglepődve tapasztalta, hogy a kínai is és az ővé is megbukna a teszten. Elvileg nem árulhatnák egyiket sem. De a kínait ugye ez nem érdekli.
Az ilyen cucc pl. wifi problémát tud okozni. Ha jól értettem a videót. Az angolom nem a legerősebb.Szóval egy-két dolog már csak azért is lehet drága, mert jobb alkatrészekből van és kapott ilyen-olyan tanusítást, ami szintén pénzbe került. Természetesen a tisztes haszon is rajta van.
Ellenben egy kétes eredetű alkatrészekből, otthon legyártott cucc lehet olcsó, csak kérdés, hogy ténylegesen mennyire jó, mennyire zavarja a környezetet. Lehet, hogy semennyire. De lehet, hogy lesznek olyan jelenségek, amikre nem lesz magyarázat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- War Thunder - MMO Combat Game
- Milyen egeret válasszak?
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Google Pixel topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Mobil flották
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 2nd - i7-7G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W11 I CAM I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest