Hirdetés
- A legújabb iPhone kiegészítő egy zokni, amit magunkra akaszthatunk
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Rossz hírek a Galaxy S26-ok teléjét illetően
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
válasz
Tankblock
üzenetére
Szia
Rajzot nem tudok sajnos adni, mivel pont ez a problémám, hogy nem tudom milyen elemeket kell hogy tartalmazzon feszültségszabályzás részen, inkább részletesen leírom:
Van egy HC-05 Bluetooth modul, amire egy érzékelő van felpárosítva ami egy értéket ad neki. Ezt az értéket átadja a modul az arduinonak, ami kiszámítja hogy mennyire kell hogy világítson a LED. Ennek megfelelően az Arduino egyik kimenete vezérelné a FET-et. A FET pedig a 12V-os áramkör pozitív szálát szakítaná.
Mivel laikus vagyok elektronika témában, ezért én úgy képzeltem el, hogy az ardu kimenetén van egy FET, aminek az egyik lábára rákötöm az ardu egyik kimenetét(Analóg?) és azon a kimeneten analogwrite paranccsal tudom vezérelni a FET-et, hogy mennyi áramot engedjen át ezáltal a nagyobb átengedett feszültség miatt a LED jobban világítana.
Bár azt már most látom gyapo11-nak hála, hogy én a PWM-el nem a feszültséget csökkentem hanem "gyorsan ki-be kapcsolgatom" így a teljes 100%-os ciklus csökkentésével csökken a fényerő.
Ezek szerinte nekem tényleg csak egy FET kell ami elbírja az áramerősséget, és az analogwrite-al parancsot küldök neki a GATE-re, és már tudom is fadelni a LED-et?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Assetto Corsa Rally
- A legújabb iPhone kiegészítő egy zokni, amit magunkra akaszthatunk
- Mikrotik routerek
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Tőzsde és gazdaság
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- További aktív témák...
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- Eladó többfajta rig keret! + tartozékok!!!!!!!
- HP 2400 WAT szervertáp - HASZNÁLATLAN
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256Gb új!
- -ÚJ,2 ÉV GAR- GAMER PC: RYZEN 5 4500-5600X +RX 6600/6700XT +16-64GB DDR4! SZÁMLA! 70 féle ház!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB AeroCool Quantum Mesh 650W
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3659, 100% Akksi
- ÚJ Microsoft Surface Laptop 7 13.8" 2K - 120Hz Érintő - Snapdragon X Elite - 16GB - 512GB-2 év gari
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3358, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold