- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- Mobilinternet EU-n kívül, eSIM adatcsomagok használata
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
Tankblock #14254 üzenetére
Köszi.
A websocket nekem egy ismeretlen terület, de ahogy látom van hozzá infó a neten. Belenéztem a forráskódjába, és - úgy látom - ugyanarra a Client osztályra épül, amit én gyalog módszerrel használok. Mindenesetre kipróbálom. ESP8266-on nem volt problémám, legalábbis nem vettem észre. Az úgy tűnik, ment rendesen, nem akadt ki.
Az ESP8266WEBserver-t használtam, az kényelmes, és kedveltem. Régebben az ESP32-n is ment, de mostanában nem bírtam működőképes állapotba hozni, ezért mentem le az alapokhoz, mert a többi WEB szerverrel is csak kevés megnyitást lehetett csinálni, utána kiakadt.
Korábban csináltam egy "echo" szervert ESP32-re ugyanígy az alapokra építve (netről az alapjai) és tökéletesnek tűnt a működése.
Be lehetett rá akárhányan egyszerre jelentkezni valamiféle put teletype programmal (putty), vagy telnettel, és ha valaki bármilyen karaktert küldött, azt egyből elküldte mindenkinek. Ez jól működött ebből gondoltam, hogy menni fog. Valahogy a http (html) protokollt kellene ügyesebben kezelni, hogy ne minden alkalommal szakítson meg.
Egyébként azt láttam, hogy valamicskét javít a helyzeten, ha se a String (nagybetűs, azaz spéci Arduino), se a string (kisbetűs, azaz szabvány C++) osztály példányaira nem használom a c+="akármi" gyűjtögetést. Úgy gondolom, hogy utólag azokat a szanaszéjjel tárolt darabjait nem tudja rendesen felszabadítani, vagy legalábbis elaprózott lesz a felszabadított terület.
Ezt az irodalomból vett programot próbáltam használni, de valamiért nem sikerült. Rákerestem a hibajelzésre, és mindenütt csak a megválaszolatlan kérdést találtam, vagy legfeljebb annyi választ, hogy ez nem megoldott. Nem a net kezelésében lehet a hiba, hanem valahogy a heap kezelésben, csak itt jön elő látványosan, és csak akkor tapasztalom emberi mennyiségű (100 alatti) elérésnél, ha nagy a program. Kis programmal 180-ig próbáltam, addig nem jött elő hiba. Akkor meguntam, és nem folytattam.WiFiClient client = server.available(); // Listen for incoming clients
if (client) {
string currentLine = ""; // make a String to hold incoming data from the client
string header = "";
while (client.connected()) { // loop while the client's connected
if (client.available()) { // if there's bytes to read from the client,
char c = client.read(); // read a byte, then
header += c;
if (c == '\n') { // if the byte is a newline character
// if the current line is blank, you got two newline characters in a row.
// that's the end of the client HTTP request, so send a response:
if (currentLine.length() == 0) {
// HTTP headers always start with a response code (e.g. HTTP/1.1 200 OK)
// and a content-type so the client knows what's coming, then a blank line:
client.println("HTTP/1.1 200 OK");
client.println("Content-type:text/html");
client.println("Connection: close");
client.println();
client.println("<!DOCTYPE html><html>"); // Display the HTML web page
stb.
client.println("</body></html>");
client.println(); // The HTTP response ends with another blank line
client.stop();
Új hozzászólás Aktív témák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Milyen házat vegyek?
- Túra és kirándulás topic
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy A33 5G - a három az majdnem öt
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED monitor topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- UF Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1360P 16/1TB Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Lenovo Yoga 9i x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 14" -60% i7-1260P 16/512 Iris Xe 2,8K OLED 90Hz
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest