Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Janos250

    őstag

    válasz Dißnäëß #12862 üzenetére

    Jó az az ESP.
    Két verziója van, az ESP8266, illetve az ESP32.
    Ez az egyszerűbbik, az ESP8266.
    Ami a panelon látszik, az a fém borítású tégla, az egy hibrid panel. Ennek több verziója van, manapság legelterjedtebb az ESP12, ami ezen a panelon is van. Benne van az ESP8266, a memória, és még ez-az.
    Ugyanúgy Arduino rendszerben (is) használható, mint a többi, pl. az UNO. Nagyon közkedvelt a használata az IOT , háztartási okos eszközökben, pl. okos konnektor, okos kapcsoló, stb. Ezekben többnyire egy fizikai méretében pincurkára tömörített verziója található, 1M memóriával. WEB szerverként (AP), és kliensként(ST) egyaránt használhatók. PHP-t nem tud, de a PHP filozófia szerint használjuk.
    Mert ugye a PHP filozófiája, hogy programból elkészítünk egy html szöveget, amit aztán neten elküldünk. Ezzel is azt csináljuk. Le tudjuk kérdezni, ha AP-ként használjuk, hogy az ST pl. milyen get, vagy post kérést küldött, és annak alapján állítjuk össze a választ.
    Például, ha szenzorok adatait akarod egy WEB lapként elküldeni, akkor egy sztringbe belerakod a WEB lap alapvető kezdő dolgait, sztringgé alakítod a szenzor által mért adatot, appendeled a sztringbe, majd hozzá appendeled még a WEB lap végét.
    Az így összeállított lapot elküldöd.
    Ha ST-ként használod, akkor a szerverről kapott választ szintén sztringként kapod meg, amiből kiszeded a számodra hasznos infót.
    Az okos eszközökben való használatra kidolgoztak egy eléggé univerzális programot. Tasmota a neve. Ebbe eleve bele van építve egy csomó szenzor kezelés. Amikor fut a program, WEB-en belépsz, és menüből állítod össze, hogy neked mi van rajta.
    A szabad lába kevés, azzal spórolni kell.

    Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.

Új hozzászólás Aktív témák