-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
Janos46 #12802 üzenetére
Ehhez érdemes tudni, hogy nem mindig az egyenlet megoldása a könnyen járható út.
Pl. gimiben említette a matektanár a feladatot, miszerint kikötünk egy birkát legelni, lerágja a füvet egy körben. A kérdés az, hogy hova verjük le a karót, hogy már csak feleannyit tudjon legelni.
Megtaláltam a képletet, körből egy rész kivágva egy ugyanakkora körrel, de az egyenlet mindkét oldalán szögfüggvény volt, nem volt ötletem, hogy ezt hogyan lehet megoldani. Fogtam egy merkur nevű számolóprogramot (még dos alatt futott), és századmásodperc alatt kiszámolta iterációval 8 tizedesjegyre.
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Háztartási gépek
- YouTube
- Autós topik
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- Építő/felújító topik
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3320
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3396, 94% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest