Hirdetés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Netfone
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egy 12V-os autós akksiról tovább üzemelne, mint amennyi idő alatt az akksi az önkisüléstől magától lemerülne. Csak ahhoz kellene egy 5V voltage regulator, vagy egy stepdown converter, ami rontja a hatásfokot.
Én 1db Li-ion cellára gondoltam, ami 4.2V-3.0V-ig szolgáltat tápot (3V alá nem szabad meríteni), vagy 3db ceruza elemre, ami kb 4.8V-tól ameddig működnek a rá kötött dolgok, vagy 3db ceruza akkumulátor, 4.5-4.2V és lemerülés közt. Utóbbi megoldásokban az a jó, hogy nem kell hozzájuk regulátor, mert az AVR-ek 5.5V-2.5V közt bármiről elmennek, utóbbihoz alacsonyabb órajel szükséges.Janos250: ez utóbbi tulajdonsága miatt szeretem, akkumulátoros dolgokat lehet vele tervezni baromi egyszerűen, ha 1MHz-es órajelre állítom, kis túlzással két lemerült ceruzaelemről is elmegy, vagy egy 3V-os gombelemről, vagyis nemcsak önmagában pici, de semmi nem kell mellé, se kristály, se regulátor, csak direkbe kötöm rá az elemeket és kész. Ráadásul lehet vele usb eszközöket emulálni (most éppen egy midi billentyűzetet építek a fiamnak itthoni gyakorlás céljára digispark-ból).
Ráadásul miután kaptam helyette egy maréknyi attiny12-t, amit megtanultam assembly-ban programozni, már egészen értem a 8bites AVR-ek lelki világát is, egyszerűen imádni való az egyszerűségük.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hobby elektronika
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Senki sem töröl ennél jobban
- Elektromos autók - motorok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Stellar Blade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Pro Display XDR 32 6K Nanotexturált üveg monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nintendo Switch 2 // Számla + Garancia //
- iPhone 14 Pro Max emelt kapacitású 4790mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

ekkold