- iPhone topik
- iGO Primo
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tvamos #10620 üzenetére
Köszönöm az észrevételeket, ezekkel már tudok mit kezdeni.
"Tehat, ha a nap besut az ablakon, es a robotod azzal szembe megy, akkor nem lesz jeled."
Igen, ez egy kompromisszum, a smart car-ommal szerzett tapasztalatok alapján direkt napfényben nem hatékony a szimpla ir tranzisztor, nem akarom a fizika törvényeit megszegni, ha kell, lehúzom a redőnyt.
De ha a tsop képes direkt napfényben is működni, akkor valamilyen megoldásnak létezni kell."hogyan tudnad a tavolsagot merni, ha nem mashogy, mint egy masik tavmero szenzorral, vagy haromszogelessel."
Két ir szenzor + háromszögelés
"A terhelesed nincs impedancia illesztve. Ha a kimeneted feszultseg, akkor az R2 legalabb 100k kene legyen"
Ha jól értem az esp bemeneti impedancia számít, ami ez esetben ha jól tudom MΩ nagyságrendű. Az R2 azért ennyi, mert erre találtam példát az egyik fórumon.
"Ha mondjuk 200mVpp az AC, es 3.3V a a tap, akkor 3.2V es 3.4V kozott lesz a kimeno feszultseg. Ez kell neked?"
Igazából 0V és 3.3V közti értékeket szeretnék kapni. Hogy ezt milyen áramkörrel lehet elérni - na azt szeretném most megtudni... Gondolom kellene bele egy(-két?) dióda, ami nem engedi a jelet a tápfeszültség fölé menni.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Lenovo Thinkpad T14 üzleti i5-10310u 10th gen. 8-32Gb RAM 256GB-1TB SSD gar.
- Beszámítás! HP Z2 G4 Tower Workstation számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged