- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Redmi 9 - sok bába közt elvész a gyerek
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Unlimited Power! Megnyitotta a Honor a 8000 mAh-s mobilok sorát
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tvamos #10620 üzenetére
Köszönöm az észrevételeket, ezekkel már tudok mit kezdeni.
"Tehat, ha a nap besut az ablakon, es a robotod azzal szembe megy, akkor nem lesz jeled."
Igen, ez egy kompromisszum, a smart car-ommal szerzett tapasztalatok alapján direkt napfényben nem hatékony a szimpla ir tranzisztor, nem akarom a fizika törvényeit megszegni, ha kell, lehúzom a redőnyt.
De ha a tsop képes direkt napfényben is működni, akkor valamilyen megoldásnak létezni kell."hogyan tudnad a tavolsagot merni, ha nem mashogy, mint egy masik tavmero szenzorral, vagy haromszogelessel."
Két ir szenzor + háromszögelés
"A terhelesed nincs impedancia illesztve. Ha a kimeneted feszultseg, akkor az R2 legalabb 100k kene legyen"
Ha jól értem az esp bemeneti impedancia számít, ami ez esetben ha jól tudom MΩ nagyságrendű. Az R2 azért ennyi, mert erre találtam példát az egyik fórumon.
"Ha mondjuk 200mVpp az AC, es 3.3V a a tap, akkor 3.2V es 3.4V kozott lesz a kimeno feszultseg. Ez kell neked?"
Igazából 0V és 3.3V közti értékeket szeretnék kapni. Hogy ezt milyen áramkörrel lehet elérni - na azt szeretném most megtudni... Gondolom kellene bele egy(-két?) dióda, ami nem engedi a jelet a tápfeszültség fölé menni.
Új hozzászólás Aktív témák
- OpenMediaVault
- Sweet.tv - internetes TV
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Medence topik
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- KEF R7 META Hangfal eladó
- Nintendo Switch RP2040-tiny Picofly 2.74fw CFW chip (Lite/V1/V2/OLED) készlet 1 év garanciával eladó
- Asus ROG Phone 9 Pro 16GB/512GB - 3 ÉV GARANCIA - MAKULÁTLAN!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PLUS GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest