Hirdetés
- Jövő héten indul a Xiaomi kameraforradalma
- Csonkítás áldozata lett a nemzetközi Redmi Note 15 Pro+
- Nem rejtegetik tovább a Redmi Note 15 Pro és 15 Pro 5G globális verzióját sem
- Akciófigyelő: December 24-ig tart az Ulefone karácsonyi leárazása
- Bemutatta a Xiaomi a Redmi Note 15 és Note 15 5G globális változatát
- Sony Xperia 5 IV - házon belüli siker
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Jövő héten indul a Xiaomi kameraforradalma
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A17 5G – megint 16
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fél perc csend, majd világra jön egy Magic8 Pro
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyapo11
őstag
válasz
Janos250
üzenetére
Csak hw szinten nézve, én nem bízok eléggé a wifiben ahhoz, hogy pl. a riasztó szenzorait rábízzam. Néha a telefonok nem tudnak kapcsolódni a routerre, ilyenkor pc-n routerbe belép, wifi off, wifi on ls megint jó napokig/hetekig. Tlink router dd-wrt-vel. Egy fényforrást bekapcsolni OK, max nem kapcsol be, de egy vízaknában vízszint figyelő szenzor, egy füstjelző, vagy más kritikusabb szenzor jelét már nem akarnám, csak vezetéken. Egyik ismerősömnek befulladt több tízezer szál virágja a fóliába, mert kisütött a nap, és a megbízott lányka elfelejtette kinyitni a szellőzőnyílásokat. Ezt sem bíznám wifire pl.
Nekem nagyon tetszik az RS-485 hibatűrése, igénytelensége, képessége a távolságra és eszközszámra, egyszerű használhatósága arduinoval és pc-vel egyaránt.
Sokféle protokoll elképzelhető, szerintem alapnak jó a pollozás, amikor a központi egység lekérdezi ciklikusan a perifériákat akár olvassa akár írja őket, de lehet olyat is, hogy a periféria jelez egy plusz vezetéken, és akkor kérdezi le a központ, hogy ki volt az és mit akar, meg még sokféle elképzelhető. A lényeg, hogy az adat biztonságosan elérjen egyik pontról a másikra.
A földhurokra meg a trafós táp biztos megoldás, a kis kapcsolóüzeműekről se tudom elképzelni, hogy galvanikus kapcsolatban lenne a kimenetük a 230 V-os hálózattal. Pc már érdekesebb, mert abba sokféle madzag megy.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple watch Ultra 3 2026.09.29. Apple jótállás milanese szíjjal
- Lenovo Legion Augmented Reality szeműveg az élethű személyes mozi vagy virtuális játek élményhez!
- Corsair 2x16Gb 6400 cl32 hynix a-die eladó ( cl34 7800!!!)
- KARÁCSONYI AKCIÓ ! LG 34GS95Qx-B 34" Ívelt OLED MLA Wqhd 240HZ 0.03 MS Gaming Monitor !
- Elac Discovery DS-S101-G Zene szerver
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R7 8700F 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900XT 20GB Be quiet Pure Base 500FX EVGA750W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Panasonic HC-V770 FUL HD kamera
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 1000GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
ekkold