- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Samanbacsii
őstag
válasz
berigazek #2929 üzenetére
Nekem Alcatel918D - volt. (Annyira megkedveltem a dual simes cuccokat, hogy mostanság csak ebben gondolkodom. Még óratelefont is néztem dualsimest...
) Ott egyértelműen kikapcsoltat jelzett a sim2 ha a sim1-en beszéltem.
Valahol azt olvastam, hogy a két simhez két külön "adó" is kell a telóba mert ha csak egy van, az egyszerre csak egy simmel tud "foglalkozni"... Valami ilyesmi...
Az sms küldés csak akkor foglalja a simet amikor rányomsz az "enterre". Ez ugy pár másodperc csak... A hívás alatti érkezést nem tapasztaltam.
Szerintem.
De vki hozzáértő műszaki ember elmagyarázhatná nekünk, hogy milyen technológiai háttér kell az activ dula sim-hez... -
Feri85
csendes tag
-
Rawulf
őstag
-
Wasted
csendes tag
válasz
berigazek #2894 üzenetére
Oké. Csak mert a merimobiles-nál írtam nekik N1-ről érdeklődve, és természetesen volt nekik. (Holott még csak beszerzés alatt van.) Majdnem meg is vettem, csak nem működött a fizetés valamilyen oknál fogva -utólag- szerencsémre.
(most már pre-order van ott is kiírva)
-
pmikloska
aktív tag
válasz
berigazek #2833 üzenetére
Én úgy képzelem el ezt a csomagvizsgálatot, hogy minden átmegy rajta olyan formában, mint a reptereken a csomagok, egy futószalagon megy a sok cucc, egy röntgengépen át, egy ember figyelni, és ami érdekesnek tűnik, azt megnézik, hogy mi van a csomagon, ahol pedig a csomag leírása gyanús a látott képpel összevetve, azt bontják ki. Pl. nekem jött már olcsó (első fecske) Androidos telefon, amire az volt írva, hogy multimedia player vagy MP4 lejátszó vagy mi, és simán megkaptam, mert röntgenen ezek hasonlóan néznek ki, ugyanakkor az tényleg sugall valamit, ha gyorspostával érkezik egy termék. Vajon miért olyan fontos ez a címzettnek? - ilyesmire gondolhatnak.
-
devast
addikt
válasz
berigazek #2831 üzenetére
Mit nem értesz ? Azt írhatsz (irathatsz az eladóval) a dobozra amit akarsz, a vámosok magasról sz*rják le (értem itt a csomag értékét, és a típusát). Tudom, ajándéknak megjelölve $20-os értékkel lesz elküldve. Paypal bizonylat / átutalás bizonylat / számla nélkül nem engedik át. Komolyan, meg se nézik mi van ráírva...
-
devast
addikt
válasz
berigazek #2824 üzenetére
EMS ? DHL?
Az ilyen mesék általában úgy szoktak kinézni, hogy 3 nap alatt megjön a vámosokhoz... utánna email, papír bekéregetés, telefonálgatás, és egy hét múlva talán a kezedben lesz, miután kifizetted a vámot, az áfát, és egyéb járulékos költségeket.
Én inkább maradok a sima légipostánál...
USA-ból előbb megjön az usps first class/priority mint az EMS, ha beleszámoljuk a vámolással töltött időt, plusz az EMS eleve drágább, és 100% hogy fizetsz rá áfát/vámot. -
NivoSzaki
tag
válasz
berigazek #2781 üzenetére
Persze hogy nem látják, nem is láthatják.
Olyan, hogy retina kijelző nem létezik ez pont olyan hülyeség fogalom, mint a terrorizmus valamelyik hülye kitalálta és azóta elhiszik.Nem lesz jobb vagy rosszabb egy kijelző attól, mert azt mondják rá retina kijelző ez ilyen egy ragacsos cukros csokimáz, ami az embereknek kell, hogy elhiggyék attól jobb lesz valami ha azt mondjuk rá. Sajnos az emberek ilyen birkák kell nekik, hogy higgyenek valami hülyeségben.
Ne legyetek már ennyire naivak könyörgöm saját magatokat csapjátok be.
-
robit1973
aktív tag
válasz
berigazek #2751 üzenetére
Ez így van. Amíg nem fizetsz, addig 15 perc alatt válaszolnak a mail-edre, utána már fenyegetni kell őket, hogy visszaírjanak. Olyan termékre is felveszik a rendelést, ami nincs is nekik, sőt azt sem tudják, hogy mikor lesz, lesz-e egyáltalán. És pofátlanul hazudják, hogy raktáron van.
A jövő hét elején kiderül, hogy mi lesz a folyamatban lévő rendelésemmel. Remélem ennek nem dispute lesz a vége! -
kor84
csendes tag
válasz
berigazek #2742 üzenetére
Hát sajnos ezzel nem nagyon vagyok előbbre..
igazából nem ilyen "nagyon kínai" csodákban gondolkodtam eddig, de úgylátom itt inkább ez a téma...
Eddig egy HTC-t néztem arról még tesztet is találtam, viszont kicsit drágának találtam, tudásához képest (HTC Desire V kb. 84eFt)
A lenovo nevet azt ismertem, ezenkívül ezekről a kinaiakról gőzöm sincs hogy milyenek, és nem akarok napokat rom-cserével, meg buherálással tölteni, vagy esetleg problémák miatt ide-oda küldözgetni, csak haszálni egyszerre két kártyát, és persze nem százezrekért....Jelenleg egy galaxy W-m van és teljesen megfelelne, ha tudna egyszerre két kártyát kezelni...
-
Rawulf
őstag
válasz
berigazek #2620 üzenetére
A forint szeptember után szinte biztos, hogy gyengülni fog.
Amíg a gyárból nem gördül ki a szállítmány, addig kár leadni rendelést. Amennyiben a bug miatt árat csökkentenek, akkor meg egyenesen pazarlás leadni most egy rendelést.
Mai utolsó pletyka: A Zopo a ZP900-ba és a Jiayu pedig a G3-ba 6575-öt tesz inkább és nem felezi a ramot. Kérdés, hogy egy MT6579-nek mennyi értelme lenne a 6583 mellett így az év vége felé.
-
Rawulf
őstag
válasz
berigazek #2594 üzenetére
Nekem továbbra is az XM-L T6 által talált Meepad tetszik.
-
tibcsi99
csendes tag
válasz
berigazek #2549 üzenetére
Sziasztok, visszajöttem szabiról! Jó sok hozzászólást kell majd még elolvassak!
/offA múltkor mikor a G3-ról szó volt, én is a G2-t emlegettem, hogy a youtube-s reviewkban egész jól nézett ki a képernyője...
De vagy ez az oldal ferdít, vagy tényleg van egy újabb, ahogy írjátok, "javított" változata, mert amire én emlékszem az 800x480 IPS képernyős volt.szerk:
Annak idején legalább 3 webshopban is leellenőriztem a speckóit.
Most viszont a fölöttem belinkelt táblázatban látok egy G2S-t, ez akkor biztos az az új lesz. -
Stanley-B.
őstag
válasz
berigazek #2545 üzenetére
Elírtam az előbb, nem 2 magost akartam írni hanem 2 SIMest
már röpködnek a magok mindenhol, meg a specifikációk a fejemben.
Szóval a 2 SIMes HTC-vel veszi a srác a videót, azaz a Desire V-vel. Ha már a review kevés normális aspektust mutat, legalább legyen rossz minőségű is
Legnormálisabbakat a Pandawill készít, de az sem nagy szám.
-
fecg21
aktív tag
válasz
berigazek #2503 üzenetére
Ha 3 nap a készenléti időd, akkor neked nagyon jó minőségű akkud van, nekem jó ha 2 nap-persze ebben benne van egy minimális használat is. ( sms küldés, 1-2 weboldal megnyitása, 4-5 perc telefonálás).
Jelenleg azon gondolkodom hogy vegyek e egy külső akksit, például ezt.[link]
Vagy esetleg inkább vegyek egy akkufresh matricát, elméletileg 40%-al megnöveli az akku kapacitását.
Vagy inkább egy olyan HTC akkumulátort, ami beleillik a telómba.... -
Stanley-B.
őstag
válasz
berigazek #2381 üzenetére
Elsődlegesen nem az eladókkal való problémára gondoltam, bár az is hagy néha kívánnivalót maga után, de természetesen itt is lehet találni normálisat, nekem is sikerült 2-3x.
A gond a magyarokkal van, a DHL köztudottan minden kicsinél nagyobb csomagot vámoltat és jajj neked ha kicsit hasonlít a telefon egy ismert modellre.
Tapasztalatból beszélek, tőlem konkrétan 30db telefont foglaltak le egyszerre a vámosok (350e bukó), mert az ikonok hasonlítottak az iPhone-éra. Amellett, hogy bele kellett egyeznem, hogy megsemmisítik (= elosztogatták egymás között), még kártérítést is kellett fizetnem, amit 250-ről 80-ra alkudtam le az ügyvédi iroda alkalmazottjával, amolyan igazi vásári kofa módjára alkudozott, eszem megáll.
Szóval DHL a legundorítóbb cég, ha nem pici a csomag, DHL soha, nekem az a tanácsom.
-
Rawulf
őstag
válasz
berigazek #2390 üzenetére
Hááát, ha ad érte még ajándékba a tokon kívül egy képernyővédő fóliát is, amit szakszerűen rá is tesz a telefonra, akkor igen. Induló árnak nem rossz.
Az tuti, hogy tisztázni kell vele, hogy most akkor 1.2Ghz Mali 400 vagy nem.
Az oroszoknak elhiszem, hogy nem.
Az látszik, hogy oroszok vásárolnak tőle főleg, bár ezt írta is nekem.Eddig egy orosz rendelt tőle 26-án egy ilyen telefont, de még nem jelzett vissza az aliexpress-en.
-
Rawulf
őstag
válasz
berigazek #2386 üzenetére
ez az aliexpress-es...
Nevezzük csak SAM-nek.
... azt mondja, hogy van neki és a hardveres embere éppen tesztel belőle egy ilyet.
Eleve úgy is reklámozza, hogy "a telefon, ami már augusztus 6 előtt kapható".Nekem most lesz szülinapom, de a válság miatt a vén fejemmel nekem is még picit gyűjtenem kell rá, de valószínűleg még szeptember előtt lesz rá keretem, hogy vegyek egyet.
-
Rawulf
őstag
válasz
berigazek #2384 üzenetére
Én is nézegettem Zopo-ból a ZP200 és ZP300-at. Az utóbbit főleg a felbontása miatt, de aztán rájöttem, hogy a qHD felbontása, azaz egy fél fullhd is elég lenne.
Gondolom a hardver is gyorsabban kezelné a 960x540-es felbontású kijelzőt a fullhd-hez képest.
Az 5.3" méretet én a gépelés miatt is néztem... az ujjaimmal hajlamos vagyok félreütniAz orosz linken is megemlítik az X710D típust, hogy annak a képfelbontása is kisebb, nem csak a mérete.
-
Stanley-B.
őstag
-
fecg21
aktív tag
válasz
berigazek #2309 üzenetére
Már az első indításkor is 240 mb szabad memóriát mutatott a task manager. A felesleges kínai appok letörlése után se javult a helyzet semmit. Ennek ellenére a játékok szépen futnak, még egyszer se jelzett a teló hogy kevés lenne a szabad ram. Rengeteg folyamat fut a háttérben, de ezek mind rendszer folyamatok.
-
Novicsok
tag
válasz
berigazek #2237 üzenetére
Biztos vagy ebben?
Én nem.
A PayPal azonnal szabad felhasználással számlán mutatja az összeget, ha a vevő fizetett, és ekkor kell elküldeni az árut, a fizetéssel együtt érkező címre.
Ha a vevő elkezd hangoskodni (dispute, claim), akkor leblokkolja a pénzt a PayPal. Ha még ott van. Mert lehet, hogy az eladó elköltötte, hazautalta, más számlára valamilyen címen (pl. ajándék) továbbutalta. Az egész addig tart, ameddig ezt a kis szöveget ide beírtam. -
Novicsok
tag
válasz
berigazek #2228 üzenetére
Az alibaba.com feketelistán van az orosz fórumon.
Az aliexpress.com-ot sok orosz vevő használja.
Az eBay nem hasonlítható össze az előbbi kettővel, sokkal jobban védi a vevő érdekeit. Az eladónak kb. 15-20% többletköltséggel jár, ha eBay-en keresztül ad el. Ezért ugyanaz a termék az eBay-en drágább. -
sajtjani
tag
válasz
berigazek #2212 üzenetére
Előre is bocsánatot kérek, minden vitát elkerülök, de a téves információkat javítani kell!
Valszeg nem ez okozta a gondokat nálad, de tény:
"Sőt, ezeknek az áramforrásoknak leginkább az tesz rosszat, ha folyamatosan teljesen lemerítik őket. Ideális felhasználásnak azt tekinthetjük, ha az akkumulátort sosem hagyjuk 25 százalék alá merülni. Mindenképpen kerülni kell a teljes, a gép vészleállásával végződő lemerülést, mert ez károsítja a telepeket, ezzel csökkenti az élettartamot."Akkulegendák
Mást sem olvasok netszerte. -
hungobungo
senior tag
válasz
berigazek #2197 üzenetére
A legegyszerűbbre még nem gondoltunk... battery recalibration megvolt? Rom frissítéskor ha a telefon mundjuk csak 50%-on volt feltöltve, az Android azt veszi alapul az aksi statisztikák létrehozásakor, ez miatt nem használja ki a teló a full kapacitást!
Root kell hozzá.
Használata:
1. Telepítsd a programot, indítsd el.
2. Várd meg, amíg 100%-ig feltöltődik a teló.
3. Kattints a Battery Calibrate gombra.
4. Azt javasolják, hogy ez után egyszer merítsd le csontig, majd töltsd fel újra 100%-ig, MEGSZAKíTÁS NÉLKÜL. -
hungobungo
senior tag
-
hungobungo
senior tag
válasz
berigazek #2187 üzenetére
A driver innen szedd le:
http://down.zopomobile.com/HHFTP/zopodriver.zip
az USB Drivers-en belüli a lényeg. Persze először kell csatlakoztatni kell a telót, a Windows észleli az új hardvert, bekéri a drivert, kiválasztod neki a mappát, vagy eszközkezelőnél ismeretlen hardverre jobb klikk, illesztőporgram megadása.. (?)
-
hungobungo
senior tag
válasz
berigazek #2182 üzenetére
Szia, én a gyárkapusra értettem a komoly eladót, hogy utána a teáltalad komoly eladónak gondolt emberkéhez már hogyan honnan milyen rommal hány kínai viszonteladón jut el a telefon az más kérdés. Hidd el, nem árt az a hivatalos oldalról letöltött és feltett frissítés. Sőt! Tele lesz kínai szarokkal QQ meg hasonlók, ezeket le kell szedned már az elején.
-
barobag
csendes tag
válasz
berigazek #2159 üzenetére
Szia!
Ha elolvasod az előző bejegyzéseimet, abban is leírtam, hogy amikor a ZOPO ZOP100-ra rátettem a gyári 4.0 -t, egyből elkezdte szopni az akksit. Tipikusan az amit leírtál,. Aztán meguntam, illetve a fényképező sem volt olyan jó és a led is gyenguszan világított, ezért novicsok és miklosandras kartársak segítségével valahogy visszabűvészkedtem a 2.3.6-ot ((szerjózsi félét).
Én nem tudom mit csinált vele ez a ruszki srác de light-os használattal 3 nap , és netezés WIFI+ vagy 2 óra telefonálás esetén is min 2 nap az üzemidő. (GPS stb lekapcsolva de ez természetes)
Igaz azóta küzdök egy újabb 2.3.6 frissítéssel, ami mind a mai napig nem sikerült (de ez nem vág a témába, csak muszály volt kiadni magamból).
Szerintem ilyen irányba is próbálkozz, nem kell mindig elhinni, hogy a 4.0 (ICS) verziók egyik célja az akkumlátorok működési idejének optimalizálása (bár lehet hogy nagy és neves gyárak fejlesztői ebbe is öltek energiát) a ZOPO-nál sajnos ez nem jött be. -
hungobungo
senior tag
válasz
berigazek #2159 üzenetére
Hacsak nem a gyárkapuban vetted, bármi lehet rajta mókolva... szedd le a http://www.zopomobile.com/xiazai.php oldalról a hivatalos firmware-t és frissítsd vele.
Amúgy a ZP200-ban csak 1250Mah-s az akksi, nekem egyedül ez nem tetszik a telóban.
A ZP100-asban 1650-es van, és azzal megy el kb. 1,5-2 napot. Amúgy mi gond van az esténként töltőre dugás aktusával? -
Moric
aktív tag
válasz
berigazek #2149 üzenetére
Az egy napos aksi a konzervatív beállítás miatt van.
Ne használódjon el viszonylag gyorsan ezért nagyon nincs kihasználva az akkuk kapacitása.
A lítium akkuknak 3-4.2V között van a működési tartományuk. A telefon 3.6V-nál már 0% töltöttséget mutat.
3V-ot nem szokták engedni, mert a feszültség érzékelők nem pontosak, és a 3V alatti érték nem elfogadható. 3.2V-ig simán le lehet meríteni. Ilyenkor az lítium akkuk élettartalma még jó, és a kapacitásuk is 85-90%-ban ki van használva. -
turkburk
tag
-
fecg21
aktív tag
válasz
berigazek #2067 üzenetére
Csak játékokat raktam fel, semmi olyan más alkalmazást nem-ami esetleg bezavarhatna. Az előbb felraktam a systemappremover.apk-t, elindítanám, aztán kiírja hogy a teló nincs rootolva-de a superuser meg az r.e. ott van a menüben, és le is vannak okézva. Lehet nem ártana egy teljes rom csere, valamilyen 2.3-as rom tökéletes lenne. Ez a 4.0.3-as android nagyon nincs még kiforrva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged