- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crok
Topikgazda
válasz
mexel #174492 üzenetére
"nem akarom elhinni"
Akkor barátkozz a gondolattal mert root nélkül Android 7 óta nincs 100% megoldás (ezért (is) álltak le a Helium-al is) - de az ma már root-al se minden esetben lehetséges (összefoglalóban írtam mi van ha kellene) de a root meg gyanítom amúgy sem opció. Szinkronizálni meg nem fog tudni úgy hogy abból értelmezhető adatot tudj visszaszedni az újon (lévén úgy 8 főverziókülönbség van, egyes alkalmazások már lehet nem is élnek, ha élnek is szinte kizárt hogy egy mentés (azon a 4.4-en mentett alkalmazásverzióval -> átpattintva egy Android 12-re feltett, friss alkalmazással szinte teljesen kizártnak tartom hogy annyira ne nyúlt volna azóta bele a settings db-be a fejlesztő hogy az menjen) azóta sok egyéb mást is lehet már sync-elni amit a 4.4 még a viharba se tudott (SMS, híváslista, wifi..), megváltozott a struktúra is, etc. valamint a Play Services-t se tudja már úgy használni - de amúgy is értelmetlen hiszen a bmgr ma már GoogleOne API-n ment a GDrive-ba, ).. De ha van kedved (meg mazochista vagy) a bmgr-el szórakozhatsz de 99.99999%-ra mondom hogy nem fog átmenni semmi érdemleges app adat (itt keresd meg a "Google mentés kényszerítés" részt, nem copypaste-.elem ide mert felesleges).
-
mexel
veterán
válasz
mexel #174490 üzenetére
Ha jól olvasom a4.4 rendszermár nem támogatott a google által talán, esetleg ez lehet a gond. Mintha rémlene hogy régebben talánHelium nevű progival mentegettem egyik telefonról másikra adatot. Ennek van valami jó utódja? ( nem akarom elhinni hogy a ok millió alkalmazás között nincs egy profi adatátmentő alkalmazás az elmúlt sok évben.)
-
gelbelex
őstag
válasz
mexel #174439 üzenetére
Ha van config file az adott telefonhoz, akkor van nagyobb esély a működésre,
mert már valaki foglalkozott vele.rn11pro @ Nikita's NGCam 7.4.104:
App: [link] Config: [link]
p20pro @ Arnova8G2's GCam 6.1:
App: [link] Config: [link]Ja, ez még hasznos: [link]
Ha mégsem, akkor Open Camera..., esetleg Secure Camera...
-
fogselyem
senior tag
válasz
mexel #174439 üzenetére
Szerintem elég macerás a használata, a türelmes emberek sportja.
Berhelni a konfigokat, megtalálni a nálad működő verziót, már ha normálisan működik és nem fagy le egy kamera fényképezési lehetőségnél pl.: panoráma mód.A képek minősége miatt kár vesződni vele, ha eleve nem jó a telefonban a kamera akkor kár várni a csodát, megváltást, a Megváltó december 24.-én fog megszületni addig bírd ki, szarból nem lehet várat építeni.
N+1 CGamet töltöttem le az S24 FE telefonomra és abból alig pár működött és az is hibásan.
-
Cs1csó
titán
válasz
mexel #174437 üzenetére
Szia, nemrég írta valaki, hogy többet is kipróbált, fényképezgetett összehasonlított stb.
Anno én is próbáltam valamelyiket de lassan indult, fagyott stb. és mivel alig fényképezem, nem nagyon érdekel a dolog ezért maradtam a gyári programnál (Xiaomi Redmi Note 10S-em van)
Remélem lesz itt aki ad persze pontosabb tanácsot.Esetleg megadhatnád a pontos típusát a telefonnak az hogy "Huaweii" vagy "Xiaomi" elég tág fogalom. Huaweii-nél van olyan is ami ugye már nem Android-os.
-
mizoli
addikt
válasz
mexel #169743 üzenetére
Caynax Tacker
Nekem ez vált be legjobban. -
poirot
őstag
válasz
mexel #156084 üzenetére
Ha megvetted, legyen elérhető a net a telefonon, és akkor menj a Beállításokba, majdnem a legalján az alkalmazás névjegyhez és kattints rá, ott írja ki, hogy reklámmentes verzió.
A névjegyzéknél a névjegyzék forrásainál ki lehet választani, hogy melyiket jelenítse, Google fiók, Viber, stb.
Akinek akarsz küldeni SMS-t a névjegyzéken a fényképét hosszan nyomva tartod, előjön az opció. -
Dexter68
addikt
válasz
mexel #156086 üzenetére
Régen erre volt a Titanium backup, de az csak rootolt készüléken mentett mindent. Én a költözést úgy szoktam csinálni, hogy készítek egy fullos mentést a telefon teljes tartalmáról SD kártyára, és ha valamelyik app adatai nem állnának vissza felhőből, akkor szépen megkeresem, hogy hol tarthatta őket és visszamásolom a könyvtárait. Általában működik. Mondjuk a játékokhoz én sem értek
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
mexel #130756 üzenetére
Honnan szedtél 3.0.77-es verziót? Mert a 2.12.247 a legfrissebb verzió, a honlapjukon sincs újabb feltüntetve.
Amúgy rendszeresen frissíted a szűrőket? Mert a beállításokban alapból van automatikus frissítés, de amikor múltkor is rányomtam például, akkor 5 szűrőt frissített. Igaz, az automatikus 24 órára van állítva és csak WiFi-n van engedélyezve.
-
Bozek
nagyúr
válasz
mexel #130753 üzenetére
Én telefonon és PC-n is AdGuard-ot használok, egyiken sincs reklám YT-n. Bár nem sokat nézem, de most kipróbáltam PC-n vagy 10-15 videót egymás után és mind elindult reklám nélkül. Telefonon se találkoztam reklámmal mostanában a YT kliensben.
Szerk: az előbb előjött egy, de lefrissítettem a szűrőket telefonon és néztem még pár videót, de azóta se volt több reklám.
-
LógaGéza
veterán
válasz
mexel #130720 üzenetére
Jajj, ekkora vihart nem akartam kellteni, felfogtam mit szeretnél.
Sajnos az AndroidTVs rendszerek eléggé zártak, nekem is van ilyen Sony TVm, tudom miről van szó... Nem tudok olyan megoldásról, amit nem próbáltál, és működne - ATV rendszeren belül...
Mondanám, ha olyan routered van próbálkozhatsz ott is hosts fájlos tiltással, de már ez is kifut a körből szerintem... -
Somatom
veterán
válasz
mexel #130735 üzenetére
Én úgy látom, hogy ez a reklámszűrősdi egy állandóan oda-vissza dobált labda. A Google -nek szüksége van a reklámokra (amit egyébként elfogadtál a YT használati feltételeivel). Tehát, bármilyen szűréssel próbálkozol a gyári kliensben, semmi garancia sincs arra, hogy az tartósan működni fog.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
mexel #130725 üzenetére
"Aki tud rá válaszolni köszönöm, aki nem az ne kérdezze meg hogy miért használom ezt stb, ez tárgytalan."
Ez a felszólítás elég fura egy nyilvános fórumon. Pláne úgy, hogy ON topik a kérdés. Majd átnézem a szabályzatot, de sanszos, hogy ilyen szűrési lehetőséged nincs. Max. annyi, hogy nem válaszolsz.
-
Somatom
veterán
válasz
mexel #130722 üzenetére
Én azt nem értem, hogy mit nem értesz ezen. Egyáltalán nem kötözködni akartam veled. Sztem én az a típus vagyok itt, a topikban, aki tisztelni szokta mások "dilijeit". Feltettem egy kérdést, mert kíváncsi voltam. Azért voltam kíváncsi, mert nem ismerem az Android TV -t. Ezt is leírtam. Ha nem akarsz, akkor nem válaszolsz, de ez a kirohanás tök fölösleges volt.
-
Somatom
veterán
válasz
mexel #130720 üzenetére
Elárulod, hogy miért? Nem ismerem az Android TV -t, de a gyári YT klienseknél csak jobbak vannak. Megértem, ha vallási okod van rá, de ahhoz inkább hagyományos eszközöket (korbácsot, combszorítót, stb.) kéne használnod. Sztem a gyári YT kliens, mint önsanyargatási mód még nem elfogadott.
-
mexel
veterán
válasz
mexel #130352 üzenetére
Közben meglett, már nem kérek segítséget köszönöm, linkelem is ha más is keres ilyet. Easy Rebooter.
-
Somatom
veterán
válasz
mexel #128644 üzenetére
Még a telóknál is alapszabály, hogy ha bele akarunk nyúlni, akkor csak közösségi támogatással bíró kütyüt szabad venni. A boxokra ez hatványozottan érvényes, mivel úgyis bele kell nyúlni. Ezt hagyd békén és vegyél egy megfelelőt! Ezzel sok időt, vesződséget és ideget spórolsz magadnak.
-
Somatom
veterán
válasz
mexel #128639 üzenetére
Ez nem alkalmazás téma. Én az S905 topikban, vagy a Freaktabon nézelődnék pontos készüléktípus szerint. De, előbb én is utánanéznék egy Terminal Emulator -ral, hogy nem-e pre-rootolt.
-
-
darvinya
titán
válasz
mexel #122252 üzenetére
Nem böngésző, sajnos Opera Max már nincs, hanem Samsung Max lett.
De itt az Opera Free VPN.
-
darvinya
titán
válasz
mexel #119381 üzenetére
Ha játékban van Google Play Játékok (Games) lehetőség, akkor azt bekapcsolva s szinkronizálva felhővel megjegyzi a játék állás.
Egyes játékok FaceBook fiók azonosítóval ment, de játék folyamatosan net kapcsolatot igényel.Root nélkül játék állás mentés nem garantált.
Rendszer ráfrissítéskor nem veszitődik el a játék állás, viszont rendszer verzió ugráskor régi adatok miatt hibák lesznek új Op rendszerben.
-
Somatom
veterán
válasz
mexel #117580 üzenetére
Ebben nem tudok segíteni, mert egyáltalán nem használom a Youtube alkalmazást. Remixen és telón is a NewPipe van telepítve, ami meg valamelyik médialejátszómnak továbbítja a YT videót. Ezen kívül ott a Kodi, amihez szintén van YT plugin. Mindkét megoldás tökéletesen kezelhető egérrel.
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
mexel #115716 üzenetére
Ezt használom.
Megkeresed a menüt és kitesz egy ikont rá, így 2 kattintás után le is van választva az sd. -
-
Véreshurka
senior tag
Ha jól tudom amennyiben használtad a telódat már reklámblokkoló nélkül, akkor pár reklám alapból be van cache-elve, és az adaway és más reklámblokkoló sem tud mit kezdeni vele. Ha tévednék javítson ki vki. Neked egy gyári beállítások visszaállítása kellene, ahol mindenek előtt felteszel egy fdroid-ot, majd a legelső dolgod rögtön az adaway letöltése majd beizzítása kellene h legyen. Vagy ha nem adaway kipróbálhatod az adfree nevű appot is akár. Személy szerint az adaway-t használom + minminguard- ot, kb. sehol nincs reklámom.
Ha youtube reklámot akarsz tiltani ahhoz viszont xposed kell a youtubeadaway modullal, de én is inkább a bsplayer-es megoldást preferálnám. Plussz xposed-os a minmin is.
-
törölt tag
-
törölt tag
Felejtsd el! Az a korábban linkelt alkalmazás is csak félig-meddig korlátoz. Csomageldobásos trükköt használ, ami a végeredmény szempontjából stimmel, de a teló hálózati sávszélesség használatára nincs hatással. Két lehetőséged van. Vagy egy okos routerrel tudod korlátozni, hogy mekkora sávszélességet kapjon a teló, vagy ugyanezt egy másik droidról, hotspot -tal. A hotspot -ban van lehetőség a sávszélesség korlátozására, bár talán ez Android verzió függő.
Darvinya:
Azért hívják OTG -nek, mert kettős módú. Egyrészt egy ugyanolyan kutyaközönséges usb -port, mint a PC -s, amihez eszközöket tudsz csatlakoztatni, másrészt a telót, mint eszközt is tudod vele csatlakogtatni. Annyi az eltérés a PC -s usb -hez képest, hogy nem tudja leadni az usb 2 szabvány szerinti 500mA -t. Ezért a nagy áramigényű eszközök legfeljebb aktív HUB -bal csatlakoztathatók. Vannak olyan telók, amelyek OTG képesek, de egyáltalán nem adnak ki áramot a porton. Ezekhez szintén aktív HUB kell. A kártyaolvasókkal az szokott lenni a bibi, hogy a teló az elsődlegesen csatlakozó hardvert mountolná, ami maga az olvasó és nem a benne levő kártya. Ez készülékfüggő. Samun nem volt ilyen gondom, minden perifériát helyesen csatolt. Sztem itt sincs ilyen probléma, mert akkor egyáltalán nem csatolná a kártyát. Ezért gondolom, hogy ez inkább jogosultsági probléma. Ha van a telón rendszeralkalmazásként fájlkezelő, akkor meg kéne próbálni azzal másolni a kártyára. -
LonGleY
veterán
Root nélkül sehogy, egyébként szimpla google-keresés alapján: BradyBound
-
törölt tag
Értem az aggályaidat, de ha egyszerű megoldást szeretnél, akkor nincs túl sok választásod. Gondolj bele! A szinkronizáláshoz kell egy helyi és egy távoli adatbázis. De hol legyen a távoli? Ha az alkalmazás biztosít tárhelyet, akkor idegen helyre kihelyezed az adataidat. Ha Google szerveren, akkor ahhoz hozzá kell férnie az alkalmazásnak, amihez kellenek a belépési adatok és engedélyek. Mindenképpen bizalmi kérdés. Vagy saját szerverre szinkronizálsz, amin Te állítod be a jogosultságokat. Persze mindent lehet licitálni, a p2p Bittorrentsync -től, az Androidot megkerülő, shellscriptekkel vezérelt, sftp feltöltésig. Ezeknél vagy az átviteli módból adódik a biztonság, vagy abból, hogy nincs külső alkalmazás, ami hozzáférhetne az adatokhoz. A kérdés az, hogy mennyi időt, pénzt, energiát ér a szinkronizálandó adat biztonsága.
-
ra^ven
senior tag
Probáld meg a Super Backup-ot, az sms- mentés részéhez elvileg nem kell root.
Képes az autosyncre, és fel is lehet tölteni google drivera a mentett anyagot. -
törölt tag
Ezt nem értem. Nagyon sokan használjuk ezt az SMS Backup&Restore -t. Ez helyi mentést készít, amivel aztán azt csinálsz, amit akarsz.
A Titanium pedig azt menti, amire utasítod. Csak annak az egy alkalmazásnak a mentését is exportálhatod.Szerk: lassú voltam.
-
-
tomy86
addikt
(#54070) nyuszi123456: évek óta használok droidot, de nemhogy ázsiai, de még magyar csajokat sem ajánlgatott soha. Ez user error és nem droid hiba. Nem kellene minden baromságot telepíteni a mobilra.
(#54085) Bodor: az egyszerűség feltételeinek nem felel meg, de erről az egy megoldásról tudok dualsimre: Call Meter 3G beállítás dualsimes telefonokra. Azt nem tudom mennyire működőképes megoldás.
-
7Sony7
addikt
A gyárival 670-690, a custom 4.1.2 vel 740-750mA a max érték. A töltő elvileg 1A es. A gyári romot próbáltam Samsung, és Huawei töltővel is, az is ~700-al tölt. A teló Haier W910. Szerintem azért nagyobb a töltő névleges áramerőssége, hogy akkor is tudja tölteni, ha használod a telót. Az enyém pl képes felvenni max terhelés mellett az akkuból 1000mA -t is ( Krait 2 x 1500Mhz)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Linux kezdőknek
- Könyvajánló
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-32GB DDR5! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD Magyar
- HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD Magyar
- 512 Gb-os NVME-k
- Bomba ár! Lenovo ThinkBook 14s Yoga - i5-1135G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest