- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bozek
nagyúr
Böngészőben a Play áruházban kiválasztod a Fiók menüpontot. Ott megkeresed az IAP-ot, majd a végén lévő 3 pontra kattintva kiválasztod a Hibajelentést, majd I no longer want this purchase (de szerintem ilyen rövid idő alatt akár az I purchased by accident is működhet). Leírod alul a problémádat angolul és hátha visszaadják így is a pénzed. Bár én még csak egyszer próbáltam, akkor se IAP-ot, hanem rendes árat kértem vissza, mert közben ingyenes lett a játék.
Ha ez nem megy, akkor még írhatsz a fejlesztőnek.
Egyébként meg a két verzióhoz elég egy licencet megvenni, viszont gondolom ez az IAP-ra nem vonatkozik. Ha a kulcsot a Play-ből veszed meg közvetlenül, akkor menni fog szerintem mindkettővel. Legalábbis régebben nekem ment.
-
air
nagyúr
Úgy látom ez a Solid Explorer Summer Sale csak a materiálos 2.0-ra vonatkozik, és a Classic-ot nem nyitja.
Pedig régebben arról volt szó, hogy a két verzióhoz elég egy licencet megvenni.
IAP-ról lehet valahogyan visszatérítést kérni?
Csak email a fejlesztőknek, hogy törölje? -
Krill77
őstag
Tudom mire jo. Mi az elve. Csak nem ertem, h muxik. Tehát a futo folyamatokbol a sztem nem kellőket kell felvenni a listaba? Vagy vegyem fel az összes appot aminek nincs állandó folyamata? Mire jo az ikon amit kiteszek a homera? Ha egy fagyasztott appot bezárok, magátol fagyasztja ujra, nem?
Legalább egy kis leiras lenne benne. -
SpongyaBob
veterán
"Igazából csak AMOLED kijelzőn van értelme, mert az LCD vagy IPS kijelzővel szerelt készülékeken megeszi az akksit, ha nincs töltőre dugva."
Valójában már ez sem teljesen igaz. LG G5 Quantum IPS és van Always on display ami kevesebbet fogyaszt mint a Samsung OLED-es megoldása!
-
tknof1871
őstag
Rosszul nevezi vagy nem? A belső memóriát szerintem Belső memória-nak vagy Belső tárherly-nek kellene nevezni. A behelyezett micro SD kártyát meg inkább SD kártya-nak.
Biztos, hogy a Total Commander jól működik az androidon? Ez így kezdésnek nem jó. A telefon saját fájlkezelője tudja mi a neve ezeknek. -
beg
veterán
Lehet nem erőltetném
Több cikk is volt róla tavaly, most ezt találtam hirtelen. -
törölt tag
Nem szeretem, ha a Google dönti el helyettem a szinkronizálás paramétereit. A Drive is egy napot volt a telómon. Befoglalt egy csomó helyet, többször errorba futott, úgyhogy töröltem. Foldersync alap, normális (Drive -ot is ismerő) fájlkezelő szintén alap. Ha ez a kettő van, akkor sztem az összes Google szinkronizálós médiatárolós kliens fölösleges.
-
-
Fall-N
veterán
Vettél S7-et?
Lehet valamilyen azonosító kód hasonlóan a Bluetooth eszközcímhez. Az is néha ilyen krixkrax módon jelenik meg, ha nem ismeri fel az eszköz (saját) nevét.
@aprokaroka87: Pont azért mert nem ismeri fel a formátumot. Ilyenkor felajánl alap program listát. Mindig ezeket ajánlja fel nekem is egzotikus formátumnál.
-
st6969
őstag
Azért gondoltam, hogy létezhet valami ilyesmi, mert pl. a wifi analyzer is megmutatja, hogy milyen wifi hálózat milyen erősséggel szór, dB talán, ezekre szintén nem tudok feljelentkezni (tudom, hogy az wifi és nem mobil hálózat). Nem értem, ez mitől lenne olyan ördögtő való...ha a hálózatkeresésre nyomok, akkor is megmutatja, milyen szolgáltató érhető el, még ha nem is tudok feljelentkezni. Gondoltam, hátha a jelerősséget (kb. ezt értem minőség alatt) és a sávot (900MHz, 2100Mhz, stb.) is meg lehet tudni.
Nem tudom, mennyire érthető, amit szeretnék. Nyilván elfogadom, ha nincs ilyen. -
törölt tag
Köszi! Hogy ez nekem eddig nem jutott eszembe!
Legalább a Google -féle zene, könyvek, filmek, meg a hasonló vackok eltűntek a Playes frissítési listámból.
bozsozso:
E-Robotban olyan ciklusismétléseket állítasz be, amilyeneket akarsz. De, ha jól emlékszem, régebben vki linkelt ide egy alkalmazást testedzéshez, ami hasonlót tudott. Csak nem emlékszem a nevére. -
törölt tag
Somatom épp a szöszijénél nyaral Spanyolországban. Ezt nem könnyű túlélni, de ha magához tér, akkor majd megpróbál segíteni.
Bozek:
Ha a modik szerint ez tiltott téma, akkor majd törlik a hsz. -t. De, akkor lesz pár kérdésem arról, hogy a PH szerint pontosan hol is a határ. Szerintem jobb lenne, ha senki sem feszegetné a szürke zóna határainak definiálását. -
Forrás az, hogy nekem megvan mindkettő. Mindkettő Alpha 3.0, de teljesen más a felülete. Azt hiszem, pont ez az a topic, ahol erről beszéltünk csak moderálva lett off miatt és kihajították innen. Még a felületük is más!
Egyébként XDA-n fent van mindkettő, név alapján nincs különbség, így megtalálni is nehéz, melyik-melyik. -
gzbotii
nagyúr
Mondtam én hogy #szaradroid? Vagy, hogy az OS hibája? Az Android OS topicban írtam és ott savaztam az OS-t? Nem.
Csak egy kérdés volt, nem tudtam, hogy nálam van-e elkúrva valami, vagy ilyen az app (esetleg a HTC sara)(#96101) DS39: szerintem meg régen rossz, ha valaki más mondja meg, kinek mi a fontos. Lehet neked a Math Professional Calculator+ kell, nekem meg FB Mess. Másnak a Tinder.
Nekem se azért kell a FB Mess app, hogy 16 éves kis csajokat szédítsek még a budin ülve is. Munkatársakkal a munkahelyet érintő ügyeket ott beszéljük meg, egyetemi csoportmunkák közben is sokszor ott tartjuk a kapcsolatot beszéljük meg a dolgokat groupchaten.(#96102) air: írtam, hogy akár a HTC Sense hibája is lehet, volt rá példa, hogy egy app szépen futott Samsungon, HTC-n meg egyből FC
-
tybsen
addikt
Nincs szükség szembesítésre ugyanis nem a rendőrségen vagyunk, csak szimplán elmondtam a véleményemet a személyes tapasztalatom alapján, amit Te szándékosan nem vagy hajlandó megérteni (az újabb, korábbi két hozzászólást megmagyarázó reakcióm ellenére sem).
Sőt, kifejezetten kiforgatod a véleményemet azzal, hogy két mondatot kiragadsz a szövegből, majd hiteltelennek nevezel. Nem tudom, mire jó ez de részemről befejeztem a témát. A jövőben egyszerűen ignoráld kérlek a hozzászólásaimat, elejét véve az újabb felesleges szembesítés-magyarázkodás köröknek és esetlegesen szükségessé váló moderációnak. Peace
-
tybsen
addikt
Mit nem lehet ezen érteni? Szerintem elég részletesen, érthetően, egész mondatokkal leírtam a használati szokásaimat az előző kisregény-hsz-ban nem? Mi értelme, hogy mondatokat ragadsz ki a szövegkörnyezetből és beraksz
smiley-kat? Vagy tényleg nem érted a mondataimat, vagy nem tudom mire vélni ezt.
Idézem amit írtam:
"...az utóbbi évek tapasztalata alapján mondhatom hogy ezeknek a waze meg társainak egyáltalán semmi értelme (no flame). Egyrészt elvonja a figyelmet a vezetésről, másrészt nyilván olyan dugókról is ad tájékoztatást, amik már megszűntek. Egyébként sem érdekes az összes apró kis minimális időveszteség, amit a felhasználók jeleznek, a legtöbb ilyen kikerülhetetlen vagy nagyobb/ hasonló időveszteség lenne a torlódás kikerülése."
Magát a waze app-ot nem használom és szerintem felesleges. Forgalmi adatokra van szükségem a google maps-ben (ez waze előtt is létezett a maps-ben, a waze csak jobbá/pontosabbá tette, nem véletlenül vette meg a google).
-
törölt tag
-
törölt tag
Jó, legyen!
Több felhasználói profil (járműváltásnál jól jön).
Ehhez kapcsolódóan, alternatív sebességhatárokkal számolás.
Túraútvonal, több köztes ponttal.
Sávasszisztens.
3D domborzati megjelenítés.
Skinezhető felület.
Pontos nézetbeállítás (magasság méterben, dőlésszög fokban).
Egyszerűsített nézetű HUD mód.
Street View integráció (ha már Google tulajdon).Hirtelen ezek jutottak eszembe, de biztos lenne még pár. Ezek más navikban létező funkciók.
-
spe88
senior tag
Waze alapötlete nagyon szimpatikus, hogy minden fontosabb infót közöljön, ami az utazással kapcsolatos, csak azért nem egyszer volt, hogy pályán 15 km-es kocsisor. Megállok. Waze közli velem, hogy dugóba kerültem, hát ez hasonló, mint, amikor a Chrome megfagy és közli velem, hogy juj lefagytam: nem lesz tőle jobb nekem. Miért nem visz le? 3 óra várakozás stb. Nem egyszer volt ilyen. Vagy útjavítás szintén több km-es kocsisor és ráadásul ez még az útinformban is benne volt, csak bíztam a technikában... Na de néha azért volt sikerem is, hogy ne csak a rosszat mondjam.
A Waze egy nagyon jó app lenne, ha lenne offline térképe, és valami komolyabb cég térképét használná, rengeteg kisebb településnek csak a fő utcája van benne. Említettétek a POI-kat, attól sem esek hanyatt. Ami tényleg király volna ez a real-time navigálás, miszerint eltereljen, ha bármi gond van. Tapasztalatom szerint nem nagyon működik ez benne. Konkrétan tudok olyan útról, ami le van zárva 1 hónapja, de még mindig arra navigál. Lehet, hogy egyszerűbb útvonalakra jó, de nem egy magas színvonalú, pontos navigáció. Mindenkinek más jön be persze...No, de említettétek a Sygicet, hogy az mutatja a fix traffikat. Ennek van offline térképe? Pontos? Gyors? Külföldre utazás miatt kellene, hogy legyen, mert egy Waze és társai a gatyámat leennék a roaminggal. Olyanról meg nem tudok, hogy több országra kiterjedő mobilnetet lehet kapni olcsón, esetleg ez is érdekelne.
Arról nem is beszélve, hogy gyakorlatilag nem tud olyan gyorsan tölteni a kocsi, hogy ne merüljön le a teló egy Waze-nél, de ez mondjuk valószínűleg a telefon hibája. Android. Pár hónapos korában is kereken 20 óra alatt lemerült, úgyhogy a billentyűzárat fel sem oldottam csak csinálta a kis dolgait a háttérben és 100k-s kütyü volt, hiába álítottam, be hogy csak 1-2 komm. szoftver futhat. Egy Nokia ugyanezt előadja fele akkora kapacitású akksival 4 napig. De ez már nem ide tartozik...
Köszi
-
brd
nagyúr
Nekem nagyon úgy tűnik, hogy valamiért a 3GB (és esetleg a több?) RAM-os készülékeken jelentkezik, mintha érzékelné, hogy ott többet foglalhat, és foglal is, ami ne lenne gond, ha nem a felhasználói app-ok elől venné el a helyet.
Hogy te milyen alkalmazásokat használsz folyamatosan a háttérben, az erősen befolyásolja a szabad RAM mennyiségét.
Semmilyet. Azaz én mindent kiszórtam a firmware-ből, amit lehetett (amelynek hiányában nem fagy a rendszer, nem okoz esetleg wakelockot, hogy próbálja mindig elindítani és nem kell a HW működtetéséhez), nem volt telepítve külső alkalmazás és így lesz induláskor ~850MB a System RAM foglalása fresh bootnál, és ez csak nőni tud, pontosabban leginkább 1.2GB környékén tanyázik (és erre jönnek még ugye az olyan "kötelező" alkalmazások, mint pl. launcher, call, messaging etc., amelyek közül ugyan lehet, hogy egyik-másik a System része, de az én telefonomon pl. a messaging sima app-nak minősül, ha kilövöm, látszik is, hogy felszabadul az "Apps" memórafoglalása).
De engem nem érdekel a szabad RAM mennyisége, mert a szabad (kihasználatlan) RAM feleslegesen van bent a készülékben. Azért építik be, hogy használjuk.
Igen, ez így papíron nagyon jól mutat, és a valóságban is jó lenne, ha kizárólag ezért lenne foglalt, csak a probléma nem ez, hanem az, hogy ha tele lenne appokkal a RAM, akkor is ugyanekkora a foglaltság, ez már baj, mert ilyenkor nem a System foglaltsága csökken, hanem elkezdi kilőni a régen nem használt appokat.
Egy szó mint száz, csak maga a rendszer egyik készülékben sem használ el 1,5GB-ot, ebben biztos vagyok, még úgy is, hogy természetesen nem láttam az összes piacon lévő készüléket.
Nem csak a rendszer, hanem egyéb, a telefon használhatóságához szükséges appokkal együtt. De tudod mit, legyen a rendszer csak ~1GB, annyit sok készüléken (3GB-os) csak maga a "System" elfoglal, befejezhetjük az értelmetlen szócséplést?
-
brd
nagyúr
A problémádat én nem fogom megoldani.
Sajnos nem csak az én problémám, sokaknak, többféle készüléken érzékelhető.
Egy dolgot kellene megértened és elfogadnod.
Ahány gyártó, ahány készülék az lényegében annyi egyedi Android rendszer.
Te általánosságban jelentetted ki, hogy AZ 5.1 mennyit foglal.Tény, hogy nem láttam a világ összes 5.1-et futtató HW-t működés közben. Azonban ez a probléma szélesebb körben észlelhető annál, hogy egyedinek lehetne nevezni. Mi a valószínűbb, hogy az összes gyártó, ahol jelentkezik a probléma, ugyanúgy elrontott volna valamit (ráadásul csak az 5.0, 5.1-nél ugye), vagy az, hogy a rendszer magjában van valamilyen probléma?
-
brd
nagyúr
De ebből egy csomó minden nem az Android rendszer közvetlen része.
Tudom, ezért emeltem ki, hogy:
Annyit azért hozzátennék, hogy egy éppen használatban lévő 5.1-es Androidnak, egy telefonon, amelynek tudod is használni a HW képességeit, és tud(nál) appokat is indítani.
De oké, akkor nagyon szeretném tudni (te biztosan tudod, ha már ilyen könnyen osztogatod a butaság kifejezést), hogyan lehet elérni 5.1-nél, hogy mondjuk 3 GB-ból másfélnél többet tudjak úgy használni, hogy ne töltögesse újra folyamatosan az appokat, amikor a feladatkezelő szerint 400-500 MB RAM még szabad? A System RAM foglaltsága 850-1200 MB között változik a beépített feladatkezelő szerint úgy, hogy amit lehetett (ami nem kell a HW használatához, ill. nem fagy tőle), a gyártói bloatware-ekből (LG) eltávolítottam/letiltottam (de egyébként sem volt olyan nagyon sok, a többi készülékhez képest), és igyekeztem megtölteni a RAM-ot appokkal . Egyébként az összes, a rendszer működéséhez nem szükséges app FC-vel való bezárása után sem megy 850 MB alá a System.
-
kaciokos
őstag
OK, de ha nagyon pontosan húzogatom, vagy nyomogatom, akkor nem tök mindegy, milyen szótára van?
A Swype-nál elég 1-2 betűt elrontani, és fingja sincs, mire gondolok, a Swiftkey-nél meg elég 1-2 betűt eltalálni, és akkor is jók a javaslatok.
A ragozott szavakkal kapcsolatban persze igazad van, ott nagyságrendekkel jobb a Swype szótára, de ezt lehet azzal kompenzálni Swiftkey-nél, ha hagyod, hogy átnyálazza a valaha írt összes emailedet (SMS-edet, FB postodat, kinek mit...), és akkor máris sokkal jobb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Milyen autót vegyek?
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honda topik
- Windows 11
- PlayStation 5
- HP notebook topic
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Xbox Series S + 2 kontroller
- Dell laptop eladó i5 11. gen, 8GB RAM, 512GB SSD, újszerű állapotban!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bontatlan ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest