-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Zototh64
őstag
válasz
svgyula #157201 üzenetére
Exelben egyet értünk, autónál viszont nem csak a tankolás/fogyasztás fontos, legalábbis nekem.
Ezen kívül millió meg egy adat van ami számomra fontos, hogy nyomon kövessem.
Szoktam mondani, hogy mindenkinek van valami baj a "toronyban", nos nekem több is.
Tankolásnál nálam az sem mindegy, hogy hol tankolok. Hárklis vagyok erre is. :-)
A többit meg hagyjuk is :-) -
Faby
senior tag
válasz
svgyula #156989 üzenetére
A xiaomi.eu alap launchert használom, MIUI kezdőképernyő, nincs is más telepítve.
A legfőbb gondom, hogy semmi nem változott (mármint semmi olyan, amire lenne ráhatásom) és egyik napról a másikra elb@szódott.
Szinkronizál rendesen, de a névnapokat egy nap csúszással jeleníti meg. Ha kézzel felviszek valamit, azt jól hozza.A fiókból elővett Mido-n minden ok.
-
Landsmann
addikt
válasz
svgyula #156804 üzenetére
Egy pár appot kipróbáltam, de valóba csak a SIM-nek megfelelő hálózat adatait kapom meg. De azt sem mindet. Emlékszek az 5110-es Nokia korszakból, a Netmonitort aktiválva az általa látott összes cellát kilistázta az adataival együtt. De ott nem csak a SIM honos hálózatát lehetett látni. Elékerestem egy ezer éves füzetet, amibe annak idején felírtam. Telenorból látott 11 csastornát, ch, timing advance, bsic, cid, lac adatokkal együtt. Telekomból 8, Vodafoneból 7 csatornát látott. Akkor még nem volt 3G, csak GSM. Mivel az akkori Pannonnak volt cellainfója, nagyon szépen be lehetett azonosítani, hogy az egyes csatornák mely településről jöttek.
-
-
AtHoS
nagyúr
válasz
svgyula #156105 üzenetére
Truephone-ban van lehetőség alapértelmezett SIM-et kiválasztani, így minden hívás azon fog kifelé menni.
2 példányban nem tudom lehet-e telepíteni, de mintha lett volna valamelyik Android verziónál valami klón típusú telepítés. Ha ez megoldható, akkor egyikben egyik SIM az alapértelmezett másikban pedig a másik SIM, így a kimenő hívások biztosan elkülönülhetnek. Névjegyzékre megoldás 2 külön google fiók és a forrásnál a megfelelőt kell majd kiválasztani.
Bejövő hívás viszont ebből a szempontból problémás, mivel egy alapértelmezett tárcsázó lehet a rendszerben és a bejövő hívások oda fognak befutni mindkét SIM-ről
-
bestpixel
tag
válasz
svgyula #155899 üzenetére
Szia!
Köszönöm! Nekem csak egy egyszerűbb, távirányító app használatához kéne, ezért fontos, hogy rendesen kezelje a wifit és ne lője le az oprendszer az appot, ha sokáig nem nyúlok a telefonhoz. Ezek szerint mindent ugyanúgy lehet futtatni csak lassabb az app? És az akkuhasználat optimalizálást a Go-n is ki lehet kapcsolni? (Olvastam olyasmiket, hogy a fejlesztők sorra kiadják a Go-ra optimalizált szoftververziót, tehát gyanús, hogy nem megy ugyanúgy minden, mint normál Androidon.) -
AtHoS
nagyúr
válasz
svgyula #155908 üzenetére
Kapcsold ki a google-hoz kapcsolódó sütik törlését a böngészőben -> nem dobálja majd az új eszközről léptek be üzeneteket
Állíts be biztonsági email címet (más email címet), így oda is kapsz értesítést az új eszközös belépésről.
Emeld meg a fiókod biztonsági szintjét és a fiókhoz kapcsolódó android eszközökön fogsz kapni értesítést új "eszköz"ről való bejelentkezéskor
Bár ugye az új eszköz lehet szimplán csak másik böngésző ugyanazon PC-n vagy sütitörlést követően ugyanazon böngésző is.
De ezt crok már mintha írta volna
-
consono
nagyúr
válasz
svgyula #155900 üzenetére
Mintha pár napja kapcsolta volna be a Google mindenhol a 2fa-t, legalább is nekem a hét elején szólt, hogy aktiváljam, vagy ők fogják pár napon belül
De nekem a telefonra jön az értesítés, hogy nyomjak, ha tényleg én vagyok aki be akar lépni...
Jaaaa, várj, ez a biztonsági értesítés nekem mindig volt, legalább is pár éve biztosan jött róla notification meg email is, ha új gépen (vagy új ip-ről) léptem be a fiókomba. -
poirot
őstag
válasz
svgyula #154414 üzenetére
Esetleg megnézhetné, hogy mióta van Gmail-es fiókod, és mondjuk egy 10 éves vagy annál régebbi fiók feltételezhető, hogy felnőttet takar.
Ja és úgy kérte a személyi igazolványról/bankkártyáról a fotót, hogy mind a 4 sarka látszódjon. Itt azért felvett némi GDPR-be ütköző dolgot. -
Somatom
veterán
válasz
svgyula #154336 üzenetére
Túrót kémkedés. Motorkiállításon nem akartuk színpadra cipelni a motorokat. Egy Androidos miniPC -t rádugtam a kivetítőre, én meg a telóval rohangáltam a teremben. Hallgattam, hogy mit beszél a színpadon a tulaj és azt a részletet kameráztam a motorján, aminek az élőképe Wifin ment át a miniPC -re, onnan meg a kivetítőre. Innen csak egy lépés, hogy a miniPC -ről egy exponáló utasítást küldjek a telóra.
-
sopruk
senior tag
válasz
svgyula #153917 üzenetére
"felkínál (elméletben) több útvonalat is, DE mégsem lehet kiválasztani."
Korábban nekem is fent volt a Here és emlékszem, sokat kinlódtam mire rájöttem a váltás módjára. Emlékeim szerint a térkép alatt (ahol az útvonalakat ajánlja fel) szerepel az adott útvonal km-ben, időben. Ha azt oldalra elhúzod, átvált a másik útvonalra a térképen is...
-
Somatom
veterán
válasz
svgyula #153917 üzenetére
Én nem értem az offline navi ételmét telón. Egy gagyi teló is 40 körül van. Öt éve használok a kamionban egy húsz ropis, WinCE PNA -t, ami napi 13-15 órát tölt bekapcsolva a szélvédőn télen, nyáron. Kettőt vettem, hogy probléma esetén másodpercek alatt tudjam cserélni, de még nem volt rá szükség.
-
válasz
svgyula #153761 üzenetére
Alapértelmezett SMS-alkalmazásnak tuti, nem kell beállítani, mert az azt jelentené, hogy azon keresztül lehet SMS-t küldeni.
SMS hozzáférés kell mindenképp' (de az gondolom, megvan).A hiba olyasmi miatt lehet inkább, hogy nem fut rendben az app, ha háttérbe vagy a teló lezárásra kerül.
MIUI-nál az akkukímélő kikapcsolását javasolnám, nem tudom, mi ennek a samsungos megfelelője. -
scream24
senior tag
válasz
svgyula #153309 üzenetére
Értelek, de nem ez volt a kérdés. Időközben megnéztem mit tud a beépített samu lencse, s bizony sokkal többet. Tehát szándékos szoftveres visszafogás a tényállás. Ki is próbáltam más alkalmazàssal, és láss csodát, egyből működik. A végeredmény is fényévekkel jobb. Szép estét.
-
justmemory
senior tag
válasz
svgyula #153073 üzenetére
Nem... nálunk a gyerekek bekapcsolják, majd ha már nem érdekli őket, háttérzajnak szól, mert kikapcsolni nem tudják/akarják/elfelejtik. Bekapcsolni nem kicsik, de ezekre odafigyelni még igen. Vagy mi kapcsoljuk be a mesét, de mondjuk nem érdekli őket és lehet már nincsenek is a szobában, csak épp szólni felejtenek el.
-
-
-
válasz
svgyula #150721 üzenetére
De nem tudod appal bekapcsolni, ha nincs gyárilag ilyen opció. Amikor a telefon ki van kapcsolva, akkor értelemszerűen egy app sem tud futni, hogy bekapcsolja a telefont. Ezért ez csak úgy lehetséges, ha erre külön áramkör van a telefonban, vagyis gyárilag támogatja.
-
-
-
ot93
senior tag
válasz
svgyula #149024 üzenetére
Tehát csináljak szarabb minőségben képet, hátha el akarom küldeni majd messengerben? és nem mp hanem mb-ot írtam, 5mb a képméret, amúgy 12mp. Ezt oké, hogy rontja, de nem úgy, hogy már semmi értelme ne legyen küldeni. Pl. csinálok a monitorról egy képet, hogy pl. elküldőm valakinek segítségként, de a szöveg nem is olvasható a képen. (pedig a valóságban bőven éles). Aztán ha screenshot-ot küldök, ami hát nem nagy cucc, akkor is ront a minőségen...
Másik, hogy a messenger miért akarna kivágni belőle? ne akarjon kivágni, én a teljes képet akarom küldeni. -
crok
Topikgazda
válasz
svgyula #148669 üzenetére
Igen, jól emlékszel, max. Lollipop-ig volt ilyen.. ott szűnt meg, a Marshmallow-ban.. és jött be az adoptable storage mint "megoldás" és emiatt lett kivezetve az USB Mass storage mint alapvető USB-s file átvitel mód és lett behozva az MTP (nem kell umount-olni a storage-et).
Az SD kártya belső tárhelyre formázása itt a legrosszabbnál is rosszabb lehetőség lenne. A készülék 16GB eMMC-vel van szállítva (ha jól látom) amiből jó esetben olyan 10 GB használható fel a felhasználó részére (appok adata + rendszerappok frissítése + képek + videok + miegymás = /data partíción és annak a /data/media könyvtárában (ami a belső tárhely tulképp')) és emellé (..helyett, lásd később) tennél be egy 4GB microSD-t ami jó, ha Class 4-es (vagyis vélhetően nem túl gyors és kicsi, UHS-1 / Class 10 alatt még gondolatban elvetném) és ezt tudja neked "belső tárnak" formázni ha adoptable storage-ot választ ki, már ha tud, mert ugyan MarshMallow-ban jött be a dolog és a készüléken és Oreo van a készüléken de ehhez támogatás kell a ROM oldaláról is (nem minden gyártó engedi meg hogy adobtable storage-ként lehessen microSD-t használni, pontosan a sebessége miatt). nem nagyon lesz vele kisegítve mert a kártya kisebb mint maga a belső tárhely, áthelyezni rá a rendszer nemigen fogja tudni a már fent levő dolgokat és marad a szívás, hogy képet / videót / egyebet akkor az EXT4-re formázott 4GB lassú microSD-re fogja tenni de az appok maradnak a /data-n, a belső eMMC chipen így is úgy is hacsak át nem teszed ha tudja a ROM és engedi az app is (android:installLocation). Ráadásul ha ki akarja venni a microSD-t akkor nem tudja, EXT4-el formázza és titkosítja, nagyon nem triviális mount-olni és|vagy kinyerni belőle adatot mondjuk PC-n.. szóval ha lecserélné nagyobbra az kb. egyben egy fact. reset-et is jelentene. Írtam róla bővebben [1] [2] Nem véletlen találták ki az OBB file-ok (pl. játékok nagy blob file-jai) tárolását a /data/media-n vagyis a belső tárhelyen, mert így pl. az adoptable storage-al átkerülnek a microSD-re és egyben "felszabadul" a hely a /data-ról.
Szóval szerintem marad a root, marad az SD kártya EXT4-re formázása kézzel és a Link2SD vagy hasonló.. már ha mindenképp microSD-re kell valahogy tenni az appokat. A kérdéskörnek egyébként jobb helye lenne az Android szakmaiban.
-
crok
Topikgazda
válasz
svgyula #147969 üzenetére
Ez alapból nagyon régen (Android 3 Honeycomb óta) nem pont így van már, pontosabban a /data és a /data/media már egy partíció nagyon régóta és a /data/media van /sdcard-ra mount-olva, ez az amit belső tárhelyként ér el a rendszer és te is annak látod, de az appok adatai (/data) és a képek/videok/letöltések/egyebek (/data/media) egy partícióra csak külön könyvtárba helyezkednek el.
@brembo: milyen TV, milyen rendszer, milyen telepítendő alkalmazás? Restart volt-e már? Ha a Play a /cache-re írna és az telt meg akkor a restart pl. megoldja mert restartkor az a partíció törlődik de elég spec. eset lenne. A Play általában mikor azt mondja hogy kevés a hely felajánlja, hogy törölj appokat és van egy számláló is hogy mennyi a hely - ez akkor nem azt mutatja amit te üres helynek látsz? Hol látod azt a 8GB üres helyet, melyik részen?
-
Bozek
nagyúr
válasz
svgyula #147804 üzenetére
Ne csodálkozz, ha feltörik a fiókod, ha fejben könnyen megjegyezhető a jelszó. Érdekes módon nekem még semmit sem törtek fel, a SafeInCloud generál mindenhová jelszót. Kb. a saját e-mailemhez tartozó az, amit fejből megjegyeztem, meg a céges belépés (mert az sűrűn kell, ha kidob a rendszer).
-
Dr.NX
addikt
-
KTU
addikt
válasz
svgyula #147343 üzenetére
Sygic nálam is használhatatlan, pedig régi telefonon van Redmi Note 4
MIUI Global 11.0.2 Stabil, 7.0 android.
Néha ránézek de elveszíti a jelet, forduljak meg, forog.
Redmi 3S-en is ezt csinálja.
Szóval tényleg használhatatlan.
Persze a többi GPS alkalmazás jó. Waze, Here, Maps.me -
Bozek
nagyúr
válasz
svgyula #146885 üzenetére
Nekem egyszer vágták a szolgáltatónál. Telefont váltottam és céges volt a kártya, viszont nem adtak papírt, mert épp szolgáltatóváltás előtt állt a cég, és már készítették elő. Viszont így meg nem tudtam volna használni a saját telefont cégesnek, ezért muszáj volt megoldani. Rendesek voltak, kivágták, bár mondták, hogy nem biztos, hogy sokáig fog működni.
-
crok
Topikgazda
válasz
svgyula #146885 üzenetére
A SIM random GSM boltban torteno meretre vagasa is rongalas, mindegy, hogy a chip maga mukodokepes-e egy microSD hatan.. az is rongalas, hogy a hordozorol lehamoztad a chip-et, de ha bejarasod van kerdezz utana, en igy emlekszem es egy gyors Google kereses elso 30 talalata is megerosit. Engem.
-
crok
Topikgazda
válasz
svgyula #146870 üzenetére
Ezzel csak annyi baj van, hogy a SIM a szolgáltató tulajdona, a módszer meg rongálja a SIM-et. Tele a Youtube indiai videokkal ahol így csinálnak hibrid microSD/SIM kártyát olyan készülékekbe amiben nincs 3 hely csak kettő de ez egyértelmű rongálása a SIM-nek. Van olyan szolgáltató, ahol nem lehet 2 évnél régebbi SIM-et simán cserélni ingyen?
-
cidalain
veterán
válasz
svgyula #146665 üzenetére
Pont ezért ajánlom mégis az AA-t akár közvetlenül a fejegységre.
Az összes fontos funkció (zene, hívás, navi) vezérelhető egy menüből, minden kezelőfelület nagy és letisztult. Nekem bejött ennek a használata (legalábbis a céges kocsinál, ahol van lehetőség a kocsi kijelzőjére varázsolni a telót) -
sch_a
addikt
válasz
svgyula #145809 üzenetére
Épp ez az, minden egyes üzenetről kapok értesítést, nem csak az olvasatlanokról. Ha beszélgetek a saját mobilomon messengeren, majd netre csatlakozok a céges telefonnal, majd' minden egyes üzenetről csipog egyet. Outlook, teams, ugyanez. Talán csak a gmail a kivétel.
Egyébként mindkét telefon dual sim, csakhogy nekem 3 kártyám van... Az egész család telekomos, velük ingyen beszélek azon a kártyán. A Telenor-nál van a korlátlan mobilnetes előfizetésem. A céges meg Vodafone. A tartós átirányítás pedig a plusz költségek miatt nem játszik. -
Narxis
nagyúr
válasz
svgyula #145126 üzenetére
"Kedves barátom! Én megveszek egy terméket nem olcsón, ami hardwer+softver!"
Hűha, kedves "barátom". Nálad az alapokkal probléma van. Te a telefon árát nem a Googgle-nek hanem a Samsungnak vagy más gyártónak fizeted és hol írtam azt, hogy ingyen van? A Google-nek fizetsz az adataiddal bár afelől ne legyenek kétségeid, hogy a Samsung és a többi gyártó is látja az "adataid". Ha nem tetszik akkor lehet visszamenni nyomógombos telefont használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Elektromos cigaretta 🔞
- Autós topik
- iPad topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Formula-1
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CYBORG 15 A13V
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest