- iPhone topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Íme az új Android Auto!
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
SharpSA
veterán
válasz
Somatom #114914 üzenetére
Ezeket, pontosabban az 1. kivételével nem használtam, nincs rá szükségem, de most gyorsan megnéztem mit tud:
1.: Fehér/fekete lista, azaz mappák beemelése/kizárása
Tudja2.: Platformfüggetlen kapcsolatok (pl. SMB) kezelése, hogy a NAS -omon tárolt képeket is meg tudjam nézni.
Desktop van, de ahogy látom Mac elérés, ami nem SMB3.: Ugyanez Gdrive -ról.
Dropbox és OneDrive van csak, meg OTG elérés.4.: Esetleg WebDAV (no, ezt a QuickPic sem ismeri).
Ezeket tudja a Piktures?Ezek alapján kiesett a rostán nálad.
-
-
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #114725 üzenetére
"A Gdrive privát tárhelyét is használom adattárolásra, mert ahhoz sem nyúlhat a Google"
Ezt így kijelented, miközben egy másik alkalmazásnál, amiről semmit nem tudsz, már egyből azzal jössz, hogy biztos lenyúlja az adataidat. Honnan tudod, hogy a Google nem nyúl a Gdrive-os tárhelyedhez? 100%-ig biztos vagy benne?
-
Ronam
addikt
válasz
Somatom #114617 üzenetére
Igazabol egyetlen jelszorol van szo, PH-s jelszorol. Gamekapocson probaltam meg, de az annyira nem fontos. Vagy tudsz ajanlani megbizhatobb, de minosegre legalabb ennyire jo bongeszot? Firefoxot probaltam, de borzalmas. Egy csomo oldalt be se toltott, nalam baromi sok RAM-ot zabalt, stb.
-
-
Armahun
addikt
válasz
Somatom #114564 üzenetére
Csak egy alkalmazásról lenne szo.
Az adott játékról készült régebbi helium mentést root nélkül is vissza tudtam tölteni az új készülékre.
Az újabb állapot viszont csak a TWRP mentédben van meg. Ebből kellene valahogy kibányászni, és átvinni az új telefonra. Rootolni nem akarom. -
-
-
beg
veterán
válasz
Somatom #114320 üzenetére
Fura hogy így működik mert a hivatalos faq ezt mondja:
"Restriction: Dual-SIM phones are not supported (they may or may not work) because Android don’t support them in the first place"
Akkor ezek szerint nálad pont belesett a "may work" kategóriába -
zsoltzsolt
addikt
-
vacs
veterán
válasz
Somatom #114128 üzenetére
Bozek és Somatom
Az Opera mini, CM browser, Via browser tudják a teljes képernyős módot (alul a navigációs gombok megmaradnak), csak egyik lassú, másik nem frissíti az oldalt, hiába nyomok a frissítés gombra!
Sőt szerintem régebben (android 2.3 vagy 4.0-n) még a Dolphin is tudta, akkor még azt használtam!
Tudom, ha alulról felhúzom az ujjam, akkor előjön a sáv, de ne is tűnjön el!Az Opera mini csak nálam lett nagyon lassú az elmúlt hónapokban (twrp-ből telepített friss romot használok)?
-
Wolfskin
őstag
válasz
Somatom #113963 üzenetére
A strapatelók általában fizikai navigombosak.
általában? szinte egyik sem!
a Cat S30 és S40 (no meg az eS60 ami feleslegesen drága) egyik sem az. Legalább is én nem találtam kaphatót.Korábban feltettem itt egy kérdést, de egy javaslat sem jött (strapa telefon dual sim és fizikai android gombokkal,lehetőleg nagy kijelzővel)
Ismeretlen kínaikat már nem akarok, eggyel megszívtam (csupa vírus volt, alapból bekapcsolta a wifit magától, reggelre mindig tele volt kínai appokkal)
-
HoTaZo
addikt
válasz
Somatom #113890 üzenetére
Amikor csináltam a műveletet még francia honban voltam.
De megoldottam másképp. Csak az a gondom most, hogy amit akartam csinálni, ahhoz sms-t kellett volna kapnom, de az se jön meg (már) az angélusoknál vagyok. Mondjuk most tényleg kevesebbet mutat egy órával a droid. -
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #113874 üzenetére
"de root amúgy is kell, mert no root, no Android"
Eddig minden telefonom rootolva volt, de most a Z5 Compact nincs. Nem érzem, hogy szükségem lenne rá, sok dolgot meg lehet már oldani egyszerűen, ADB-n keresztül adott jogokkal. Tény, a mobilnet kapcsolgatása nincs benne, legalábbis nálam (de nem is tartok rá igényt), de vannak telefonok, amiken működik.
-
Fall-N
veterán
válasz
Somatom #113832 üzenetére
Pár dologban többet tudott eddig, az új verzió óta meg még többet tud a Tasker, főleg az újabb rendszerekhez (pl. Nougathoz a funkciók).
Nekem a legjobban a Notifikációs sávon lévő egyedi csempék tetszenek a legjobban. Egyébként is sok dologra jók a scriptek a root megkerülésére.
-
ksanc
őstag
válasz
Somatom #113850 üzenetére
...é F.E.K..: hát jóvanna, nem azt mondom, hogy nem hasznos, csak nekem valahogy nem hiányzik
Talán mert sosem voltam hajlandó egy telóért huszonezernél többet fizetni, és a kínaiakból általában kispórolják.
Ja, hazudok, évekkel ezelőtt vettem egy Samsung Neo-t, csak hogy érezzem a különbséget. Na, azon van led, de engem teljesen hidegen hagyott
Most a feleségem használja, én meg vettem egy Dugit -
HoTaZo
addikt
válasz
Somatom #113833 üzenetére
Na, ezt megmutatom neki. Úgyis megint haza tudok ugrani egy röpkére.
Elgondolkodtató...
Mondjuk a fb messengerét használja a gépen, csak az meg nincs mindig bekapcsolva. Meg a gyerek teloján lévő viber is játszik a kapcsolat tartasban. Csak ez az én részemre érkező írást beszéddé alakítás és az én szövegem írássá alakítás volt kérdéses. -
-
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #113829 üzenetére
Miért ne menne root nélkül? A Tasker-ben egyébként van Delete File és Delete Directory is, utóbbiban van rekurzív kapcsoló is.
"Az R kapcsoló rekurzívat jelent, tehát nincs "pardon, mégse""
A sima törlésnél sincs "pardon, mégse", szóval ezzel jellemezni a rekurzív törlést nem biztos, hogy helyes. -
-
HoTaZo
addikt
válasz
Somatom #113818 üzenetére
Részben igazad van (még a 113820-as hsz.-ben is). Mivel a fő csevegő partnerem otthon nagyon alap számítógépes ismeretekkel rendelkezik és még viber telepítését se fogja bevállalni.
Attól még, hogy felmerül egy igényem, még messze nem biztos, hogy tudom, melyik javaslat lesz a legmegfelelőbb számomra. Szerencsére jött néhány javaslat, melyeket mind könyvjelzőztem és az alkalmas időben ki is fogom próbálni őket. Kérdésemkor nem számítottam ennyire. A Taskert pedig azért nem volt szándékomban eddig feltenni, mert a Robot eddig teljesen kielégítette az igényeimet. Ráadásul, főleg így telefonról, igencsak nyűgös számomra a pötyögtetés, ilyen-olyan beállítások eszközlése. Alkalmazkodnom kell ehhez a szituációhoz is. Ami sajnos nálam egy rohadt lassú folyamat.(#113817) csipuka: Köszönöm!
-
HoTaZo
addikt
válasz
Somatom #113779 üzenetére
Párom nem használ okostelefont, asztali Windows, slussz.
Ráadásul, most vettem egy filléres, de funkciónak megfelelő fejhallgatóba dugható csipi mikrofont. Ezzel csak ott a gondom (amit elfelejtettem az előzőbe leírni), hogy ha át is alakítja a leírt szöveget, akkor hogyan fogom hallani? -
szinimini
senior tag
válasz
Somatom #113765 üzenetére
Kapásjelzőt gondoltam felvenni nem pedig azt amikor hal bekapja
sportszerű vaok
Akkor legközelebb szerintem teszek oda egy kamerát v vmi,m akkor is jó lehet és újra indítom néha.
De tényleg a reakció idő kevés lenne sajna uh ez a hangvezerles lassú lenne.
De mondjuk akkor azt csinálnám , h 12 - 24 óránként törlöm az előző felvételt kívágnam belőle, ami kell és lementenem. Aztán folyt. köv. -
ksanc
őstag
válasz
Somatom #113763 üzenetére
Szerintem egy mobiltelefonon egy alkalmazással használhatatlan. Biztos vagyok benne, hogy a reakcióidő túl nagy lenne. Egy kapás tizedmásodpercek alatt játszódik le, az elejéről tuti lemarad.
Kell venni egy autós fedélzeti kamerát, azok alapból tudják a mozgásérzékelést. Bár ide az is lassú lenne.
Vagy, ha pénz nem számít, akkor egy akciókamerát.
Én biztosan nem tökölnék, beállítanék valamit folyamatos felvételre, tuti minden rajta lenne, ami kell és óccsóért megvalósítható. Sőt, valami óccsó kamerás mobillal meg egy médiaszerver alkalmazással bentről nézném mondjuk a saját mobilomon a szobából a sörök mellől. Aztán az riaszt is, ha mozdul valami és tuti megvan a felvétel is. -
-
Jazz
veterán
válasz
Somatom #113544 üzenetére
Teljesen le van véve.
A sávszélesség nem csökken vele, csak a letöltött mennyiség. Youtube szakaszokban tölti le a videót, és amikor egy új szakaszt tölt le, azt csutkán teszi nyilván. Csak annyi hogy nem 50Mb-ot, hanem mondjuk 30Mb-ot szed le a következő 30mp-re. De azt a 30-at maxon szedi. És az alatt folyamatos a lagg. Utána faja egészen addig amíg újra le nem tölti a videó következő szakaszát.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #113506 üzenetére
Eltaláltad.
Bár a céges telefonnál néha jól jönne, mert ritkán nézek rá, így ha elmulasztok egy hívást, csak sokára veszem észre. Múltkor is pont akkor kerestek, amikor a buszon zenét hallgattam, mire észrevettem, már eltelt 2,5 óra.
Igaz, ha beállítanám megint az AutoRemote-ot (FW újratelepítés miatt nincs beállítva), akkor kapnék értesítést a saját telefonomra.
-
zsoltzsolt
addikt
válasz
Somatom #113495 üzenetére
De nekem nem sms-re kéne 🙂 az példa volt., Hanem hogy Neoton, hogy 10.30-kor fel kell hívni valakit, és addig csipogott az emlékeztető, amíg ténylegesen deaktiválom. Mert,ha épp nem vagyok a szobában, mikor csipogott a telefon emiatt, akkor észre se veszem, csak, ha pl öt perc múlva megint csipog. Szóval ilyesmi kéne vagy Cavinton 😁
-
Jakuu
őstag
válasz
Somatom #113473 üzenetére
Akkor meg: Pdf Converter a play aruhazbol. A lementett pdf siman atalakithato, akar doc formatumba. Megis csak egyszerubb megoldas az is.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Somatom #113391 üzenetére
Pedig nagyon egyszerű a megoldás.
Nevezd át ZIP-re, lépj be az Snote\Media könyvtárba és ott lesz a jegyzet JPG-ben.
Szerk: Már megint megelőztek.
De legalább én magyarul írtam.
(#113392) beg: Elegáns, nem elegáns, de még nagy cégek is használják. Sokszor kapok képet Word-be ágyazva. Szeretem, ha nem DOC, hanem DOCX a kiterjesztés, mert ez utóbbi is tömörített állományként működik, így nem kell megnyitnom se a mentéshez. De mondjuk az EPUB is tömörített állomány,
benne vannak a szövegek sima HTML-ként. -
beg
veterán
válasz
Somatom #113391 üzenetére
Nem túl elegáns, de megoldás:
"rename files from .snb to .zip then open in explorer
that will solve your issue. go into the snote folder in the zip file and then the media. the .jpg files will be images of your notes."
Snb egy tömörített állomány hála a samsung mérnökei áldozatos munkájának.
-
Somatom
veterán
válasz
Somatom #112928 üzenetére
Ezután kaptam némi kritikát, amiért nem tetszett, hogy néhány javasolt alkalmazás Google fiók kapcsolódást igényel. Most volt időm keresgélni, és sztem megtaláltam a tutit. Motion Detector (nem túl fantáziadús név, igy híjjják az összeset).
Az érzékelő hangolásával még küzdök, mert nem teljesen értem, hogy melyik kapcsoló, pontosan mit szabályoz. De, az biztos, hogy működik. Nem Tasker plugin, a Robotban sem jelenik meg külső alkalmazásként. Még ettől is frappánsabban van megoldva az együttműködés lehetősége. A notification menüpontban lehet aktiválni külön a küldést, külön a fogadást. Alatta help link. Böngészőben megjeleníti, hogy pontosan milyen üzenetet küld, és milyen parancsoknak engedelmeskedik. Küldő üzenet kijelöl, vágólapra másol. Aztán Robotban:
Új parancs -> elnevez.
Esemény: Rendszer -> Broadcast üzenet érkezett -> action sorba üzenet bemásol.
Művelet: Most, tesztnek csak annyi, hogy Maris szól, hogy a mozgásérzékelő jelzett.
De, ez lehet bármi, a lényeg az, hogy a Robot értesüljön az érzékelésről.
Ez a program első megnyitásától számítva, kb. az 5. percben megvolt.
Ez a felhasználói szabadság megadása. Na, az ilyen fejlesztőt nevezem profinak! -
ZavaBalazs
őstag
válasz
Somatom #113254 üzenetére
nem, ilyet nem tudtam előcsalni, én asztali böngészőben néztem a lastpass.comon. a lastpass for dolphin *premiumot playben csak letölteni és törölni tudom, megnyitni nem, a böngésző beállításai között se találom. akkor gondolom ehhez viszont tényleg kell a prémium, és az eddigi aktivitás csak a külön lastpass appnak köszönhető.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Somatom #113245 üzenetére
azon belül pontosan hol, illetve lehet csoportosan is, vagy csak egyesével? mert 1-1 jelszó beállításaiba belépve megtaláltam, hogy autofill, be is állítottam tesztjelleggel, de pont ugyanúgy nem csinál semmit, mint előtte.
lehet, hogy azért nem megy, mert ingyenes user vagyok? -
Fall-N
veterán
válasz
Somatom #113173 üzenetére
Pedig ne kételkedj. Nekem 1 éve van meg lassan a Philips Android TV-m és jól fut a Kodi, pedig ebben egy kétmagos spéci MTK SoC van csak. Én is Yatse-val használom, és teljesen korrekt akár normális kódolású Full HD anyaggal is.
Offline médiára meg BubbleUpNPlay Prot használom. Itt a telefon transzkódol (MX Player Pro amit használ) és nem szaggat még 1+ GB-os FullHD anyaggal sem. A telefon egy Honor 7 lite.
Szóval fölös plusz hardver.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- SzoftverPremium.hu
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Napi 700 ft tól elvihető RÉSZLETRE BANKMENTES HP 840 G11 Ultra 5
- Dell E5450 nagyon szép állapot i5, FHD IPS, 8GB, 256GB SSD, NVIDIA,Világítós HU billentyűzet
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest