- Yettel topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Poco X5 Pro - ránézésre jó
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fall-N
veterán
válasz
svgyula #161818 üzenetére
Akkor ugyan ki fejleszti?
Hiába nyílt forráskódú (az AOSP), a legtöbbet a Google adja hozzá. Amúgy fogalom zavarban vagy, mert az AOSP amire te gondolsz, az Android gyakorlatilag az AOSP + GApps (azaz Google Play Services).
Visszatérve a problémára, vannak ingyenes, reklámmentes alternatívák, kinek kell egy reklámos, kétes hátterű alkalmazás? A te anti-Google hited a te bajod, de ne tekintsd már itt alapnak.
-
-
válasz
Mi a fene az a kugli? Nem lehetne normálisan írni?
Amúgy a Google tényleg nem azonos az androiddal, mert az előbbi egy brand, utóbbi egy termék. A Google megvette az Android Inc-t 2005-ben, tehát nehéz lenne másként tekinteni rá, mint Google termékre.
A reklám pedig reklám, Ha a névjegyek Google fiókban vannak akkor a Google már látja, ha nem, akkor meg most az app fejlesztőnek és haverjainak adtad ki.
Az app amit ajánlasz egy ismeretlen hátterű, reklámos cucc. Használd, de ne fikázd a jobbakat. -
zsoltzsolt
addikt
válasz
Egy laikus kérdés..ha nem megy netre, akkor a reklám hogyan is?
Még egy .. ez van az adott alkalmazás Google Play oldalán:
"Data safetyDevelopers can show information here about how their app collects and uses your data.
No information available
Hmm, ez sem szeretem, legyen már valami infó róla.... -
válasz
svgyula #161814 üzenetére
Nincs ezzel baj, de hogy alternatívának egy reklámos ismeretlen fejlesztő appját ajánlod... Úgy tűnik ez már vallásos hit kérdése nálad, mert józan logikával nehéz indokolni. Egyáltalán ilyen zsigeri Google gyűlölettel mit keresel android platformon, mikor ott az Apple? Ki érti.
-
-
Somatom
veterán
válasz
svgyula #161735 üzenetére
PC -vel működik, de Androidos tabon nekem régebben errort dobott mondván, hogy droidos eszközre telepítsem a klienst. Megtehetném, mert SIM -es a tab, de egyszerre csak egy kliens lehet aktív és a Whatsapp nem szereti a gyakori váltogatást. Meg, a SIM -et is cserélgetni kéne. Ezért örülök, hogy a tabon is megy weben, mivel PC -nek láttatja a böngésző. Állítólag az USA -ban bétások már tesztelnek vmi második készülékes ficsőrt. Az lehetne a tuti megoldás.
-
TIT
veterán
válasz
svgyula #161709 üzenetére
Köszi,aztán már rájöttem.
Hát 9 éves a teló és 2015 körül jötta 4.4.2 és arról volt szó,hogy ez még támogatott,a hw-vel semmi gond és már nem kapni ilyen egyedi telót,ami ki is néz valahogy és rádió is van benne,ma már 300-ért se fér bele.
Azért csinálja a szemét google,hogy vegyél telókat 5 évente,vagy ráteszek egy cyaogen customot vagy keresek régi verziót,mondjuk youtube megy chrome-on keresztül.Skype meg nem fejlődött,hogy ne menne el régebbin is max.vissza. -
Landsmann
addikt
válasz
svgyula #161709 üzenetére
Én is ilyen problémával küszködökn egy Samsung telefonnal. Egy rohadt root-ot nem tudok rajta csinálni, mert se apk-ról, se számítógépről nem megy. Egy jó darabig megy, látszólag oké, majd a végén kiadja a hibát. Több verziós programmal próbáltam, nem jött össze. Ezt a nyamvadt hang visszaszabályozást akarnám kiiktatni, de valahogy mindig elakadok valamivel. Én is sok mindent nem tudtam letölteni a telefonnal. Másikkal letöltöttem, bluetoothon átnyomtam, majd telepítettem. Működik is ez a módszer, de azzal már nem tudok mit kezdeni, hogy a programok nem találják 8 év után a webhelyen azokat a tartalmakat, amiket le akar tölteni. Pedig nálam ha sikerülne megtörni a makacsságát, nem lenen tovább probléma, mert csak online rádióra használom, de ehhez jó lenne ezt a hang visszaszabályozást kiiktatni. De lassan már ott tartok, hogy feladom, aztán húzgálom a hangerőt 20 óránként.
-
Landsmann
addikt
válasz
svgyula #161621 üzenetére
Ez az abszolút hangeró csak bluetoothra vonatkozik. menűből más telefonon sem lehet kikapcsolni ezt a hülyeséget. Ez is egy uniós csökevény, azért teszik bele az EU-s ROM-ot tartalmazó készülékekbe. ROM-ot sem cserélnék, mert ahhoz sem értek. Így maradna az applikációval való machinálás.
-
zsoltip
őstag
válasz
svgyula #161166 üzenetére
Szép látni, hogy bár olvasni nem, írni annál inkább tudsz te magad is. Ám a lényeg, a kérdés veleje nem jön át.
Már megbocsáss, de az, hogy ki-mikor-mit szándékozik hallgatni/nézni, sztem meglehetősen adott személy dolga.
Az, hogy a Híradót írtam, egy dolog. Lehetett volna szimplán "műsor" megjelölés is, ha szimpatikusabb.
Tehát, mi a probléma háttere és megoldása, okoskodás helyett? -
Aurig@
őstag
válasz
svgyula #160619 üzenetére
Utoljára ebbe a mappába mentette nekem is.
Egyébként csak ez az engedélye van a True Phone-nak:
Ez lehet probléma?
Ha igen, hol tudom módosítani vagy lehet e egyáltalán?
Még 2019-ben tettem fel, azóta nem piszkáltam, nem telepítettem újra.
Csak rendszerfrissítés volt, kettő is. Android 10-en még biztosan tudtam menteni, 11-en még nem próbáltam. Április óta van 11.
Lehet ez kavart be valamit? -
Somatom
veterán
válasz
svgyula #160257 üzenetére
Szokásos fázispuffogtatás (ha már úgyis elektronikus eszközökről szól).
Kamionosként még a Google Timeline funkcióját is engedélyeztem, mert számomra hasznos.
Aki fél attól, hogy a TEK rátöri az ajtót, annak jusson eszébe, hogy csak a harcban elesettek jutnak be a Valhallába! -
lanszelot
addikt
válasz
svgyula #160145 üzenetére
Hello,
Azért nem írtam mert teljesen mindegy, hisz egy alkalmazást keresek ami megmutatja mi az az app ami random így belassitja a telefont.Galaxy S8 plus, Android 8, semmi buhera, minden gyári,
Moto G22 , Android 12, semmi buhera minden gyári.
Nincs launcer.
Nincs vírusirtó, se tisztító progi. Nem is kell, marhaság mind. Nem járok olyan oldalakon, nem nyitogatok meg minden emailt, vagy üzenetet. Nem vagyok idióta, és ez a legjobb vírusírtó.
Minden progi GPlay áruházból. Semmi buhera a progikkal seMivel mind a 2 ugyanezt csinálja, és ugyanazokat az appokat használom, így egyértelmű valamelyik hibás.
De melyik.
Töröljem mind, az nem megoldás. -
zeon.hu
nagyúr
-
-
-
-
Somatom
veterán
válasz
svgyula #159754 üzenetére
50 fölött kell megtudnom, hogy csajból vagyok? Jááájjj!
Szóval, Te este beesel egy parkolóba, ahol itt-ott egy-egy fa és Te tudod, hogy melyik mellé, hogyan állj be a kocsival ahhoz, hogy másnap délután árnyékban legyél? Általában nem gond, hiszen legfeljebb átállsz. Csakhogy egy kamion 45 órát mozdulatlanul kell álljon. -
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
svgyula #159606 üzenetére
Miből gondolod, hogy bármi félreértésem lenne? Maradjunk annyiban a részletekről, hogy egy családi, belső kapcsolattartást szeretnék megvalósítani és így lehetséges, hogy mindenkinek a készülékein ugyan az az app legyen. A másik, ami viszont a te félreértésed: azért akarok telefonszám mentes app-ot, mert az egyik résztvevőnek nincs mobiltelefonja. Pont. A többivel, amit írtál mind tisztában vagyok, a Viber-t is használom és telepítettem is már sokszor.
-----
Viszont ha a Skype is ugrott, akkor megint nem tartunk sehol.
-
justmemory
senior tag
válasz
svgyula #159140 üzenetére
Szia,
nem tudom, hogy képes-e, de elhiszem, csak van bennem egy csakazértis elindítom mentalitás is már. Amit lehet, használatban tartok, amíg lehet, nem akarom gyártani a hulladékot amúgy jól működő készülékekből pusztán azért, mert nyomják rám a fogyasztási kényszert. Ha meg lehet kerülni, megpróbálom. Van egyébként újabb - használatban tartott - telefon, azon játszanak olykor; ha minden kötél szakad, megkapja azt.
-
válasz
svgyula #159082 üzenetére
Ja hát én azon vagyok kiakadva, hogy történetesen hiába rakom fel alternatív forrásból direkt az apk-t (apkmirror), a signing key ugye az eredeti fejlesztöjé marad, a Play ezt felismeri és önkényesen elkezdi frissítgetni az appokat, akkor is, ha semmi köze nem lenne a dologhoz és le van tiltva az adott app mellé az auto update a Playben. Eddig a TeMeFi szerencsére elég hatékonyan letiltotta a frissítéseket, de még így is van, hogy az 500 alkalomból 1x sikerül frissülnie az adott appnak és rakhatom vissza a régit. Meg ugye folyamatosan fut valami extra háttérfolyamat csak ezért. Nem értem miért nincs rendes workaround.
Lehet áttérek microgre és Aurorára, csak ott meg a signature spoofing nem biztonságos.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
svgyula #159067 üzenetére
Épp, hogy nem csatolni akarom, hanem a kép gyak. az e-mail üzenet "dekorációja" lenne. Mint egy képeslap esetén, pl. egy névnapi üdvözlet szövege alá egy kép virágokról, stb... Épp ezért kellene kisebbre is venni, mert amit kimásolok a Chrome képnézegetőjéből az gyakorta túl nagy ehhez.
-
crok
Topikgazda
válasz
svgyula #159039 üzenetére
Az AdGuard-nak kétféle működése van, az egyik a fizetős mikoris az ő szervereikhez csatlakozol, áttekerik a forgalmad, kiléptetik ott ahol szeretnéd a világban, szűrik.. ahogy az összes többi hasonló szolgáltató + reklám- meg egyéb szűréssel.
A másik egy speciális, un. local VPN-en alapul amivel gyak. a készülék "saját magához csatlakozik", a nem white-list-es app-ek forgalmát áttekeri ezen a helyi VPN-en így a DNS kéréseket látja és meg tudja válaszolni -> így tudja kvázi szűrni a reklámszolgáltatók szervereit, etc. Ugyanezen az elven működik egy tucat másik ilyen alkalmazás is, pl. a Blokada, DNS66, DNSPipe, etc..* Sőt, pl. a PCAPDroid is így tud packet capture-t csinálni majdnem bármiről.
Nade. A hatékonyabb szűrés érdekében valahogy a HTTPS forgalomba is bele kellene néznie - amit ugye elvileg csak az app láthat mert ő indította. Erre úgy van lehetőség, hogy felteszel egy cert-et ugye és az AdGuard behúzza a forgalmat magára (helyben) majd fel tudja dolgozni hogy mehet-e tovább (forward) vagy nem (drop). AdGuard FAQ HTTPS szűrés ügyben, érdemes lehet az elején kezdened mert ez a link már csak a teljesen idevágó részre mutat.
Az AdAway is ugyanígy tud HTTPS-ben szűrni csak ott a root-al indított helyi http(s) kiszolgálónak a self-signed cert-jét teszed fel - a kis http(s) szerver meg bármit kérnek egy HTTP 200-al válaszol meg egy üres file-al.
Maga a hibaüzened meg hosszú évek óta van az AOSP forrásban ilyen szarul megfogalmazva, minden évben legalább kétszer elindítanak egy-egy szálat rá valahol hogy írják már át normálisan vagy lehessen kikapcsolni mert borzasztóan félrevezető a megfogalmazása. Ha egy céges telefonra céges VPN-t tesznek a cég saját cert-jével akkor is ugyanezt írja ki....... nonszensz.
* Ha érdekel a téma esetleg ezt olvasd át.
-
kitcar66
csendes tag
válasz
svgyula #158941 üzenetére
Nekem működik a TruePhone, a szinkronizálás is be van kapcsolva, csak a fenti anomáliát produkálja, ami régebben nem volt - anno simán tudtam új számot hozzárendelni meglévő vagy új kontakthoz, minden funkciója tökéletesen működött régen. A problémát tetézi, hogy a Google hívás/névjegyzék kezelője meg egyáltalán nem működik sem a Telefon, sem a Névjegyzék ikon/appból történő indítással sem. Így tehát, ha letörlöm a TruePhonet, hívásokat sincs mivel fogadni, kezdeményezni, és egy helyette letöltött, másik hasonló appot sem tudtam elindítani...
-
-
Syl
nagyúr
válasz
svgyula #158578 üzenetére
A Windows Commander azért jött létre, mert a Norton (csak később lett Symantec) nagy ívben sz*rt a Win átírásra. Utána meg amikor látták, milyen sikeres a Windows Commander, megcsinálták a Norton Commander for Windows-t (ami mellesleg totál béna volt).
És lehet ők biztatták az MS Gestapot, hogy lépjen a Ghisler mogyoróira. -
Dexter68
addikt
válasz
svgyula #157913 üzenetére
Na, nekem benne van ez a funkció, viszont szürke és nem hagyja... viszont ezzel ki is lőnék magam alól néhány okoseszközt. Ellenben találtam egy ilyen appot, ami eggyel növeli a komfortérzetemet, mert nem kell beállításokban turkálni, csak egy widgetet megnyomni és kitör a boldogság. Na, mindenesetre köszi mindenkinek
-
Aurig@
őstag
válasz
svgyula #157569 üzenetére
Ok, köszönöm neked is!
A fejlesztői be volt már kapcsolva.
Egyébként az ADB-vel az app-ok letiltásán, törlésén és visszaállításán kívül, van más lehetőség is?
Nem mintha össze-vissza szeretnék mókolni, csak kérdezem?
A parancsokat a "Consol" menüben lehet megadni, jól gondolom?
Jelenleg így áll a fogyasztás, 97%-ról indulva:
-
aelod
veterán
válasz
svgyula #157436 üzenetére
Az app csinál egy mappát a lementett képeknek de az totál üres. Próbáltam letörölni és újra felrakni de semmi. A telefon belső tárhely engedély megadása után sem csinál semmit. Azért is furcsa mert a másik telefonon gond nélkül működik ugyan azzal az insta verzióval.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest