- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- WayteQ blog: Megérkezett az x995 androidos GPS
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
Wolfskin #134994 üzenetére
Pedig, jó volt, amit Darvinya írt. Az én Motomon sem pont úgy van, ahogy írta, de a leírása alapján rátaláltam a menüpontra és ott nekem a Google helyett, az Auto Tools van megadva alapértelmezettként (erről írtam már neked korábban). Ez egy Tasker beépülő (amit az E-Robot és a Macrodroid is tud használni). Ezzel bármilyen Androidos műveletet tudsz társítani home hosszan nyomásra. Nálam egy külsős hangminta-azonosító alkalmazást indít, amivel tudom vezérelni a telót. De, indíthat akár screen off műveletet is.
-
Probert75
addikt
válasz
Wolfskin #134942 üzenetére
Na kipróbáltam, hívott az a haverom, akivel ilyen dolgokat ki szoktam próbálni!
Simán kihangosítottam őt, majd a Home gombot 1X megnyomva/érintve a hívást felrakta a rolóra, majd szépen magától elsötétült a kijelző. De BT-n is simán elsötétül. Ezt meg ő mondta, mert ő meg a kocsija BT kihangosítójára kapcsolódik, és neki magától is elsötétül BT-vel.
Szóval nem értem minek ehhez külön program. -
junior11
veterán
válasz
Wolfskin #134975 üzenetére
Okés, nem is rossz böngésző, vannak szerintem is hasznos funkciói, amúgy ma már szinte lehetetlen elkerülni a megfigyelést és az adatgyűjtést, talán még a Firefox a legjobb ilyen téren, de nekem Chrome mellett lassúcska volt androidon (kivétel a FF Focus, de azt max másodlagos böngészőnek éri meg), amúgy is készülnek komplett új böngészővel Fenix néven.
-
nyisziati
veterán
válasz
Wolfskin #134968 üzenetére
Szerintem nyugisabb életed lehetne, ha nem paráznál annyit. Aki aktát akart rólad nyitni, az már megtette, de arról úgyse tudsz.
Erről meg tudsz, amit írtál, de ők csak célzott reklámokat akarnak neked nyomni.
Hagyjad szerintem, nem ér ennyit az egész. Next-next-finnish, oszt' jó napot, ahogy Juha Maakkelaa mondaná. -
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #134964 üzenetére
ekkora szívást: letiltottam a google szolgáltatásokat, így a home gomb hosszan lenyomva nem csinált semmit.
fú, végre, kész, hátradőltem.
letiltottam a chrome-ot is, telepítettem az Opera-t, erre voilá, a home hosszan megnyomva az opera böngésző google keresésére ugrik.ez a google nem egy vírus, ez egy alien. durvább, mint a Skynet...
ezt hol tudom tiltani?
-
Somatom
veterán
-
nyisziati
veterán
válasz
Wolfskin #134954 üzenetére
Ájfonosodik az android, nincs mit tenni.
Valahol érthető is, mert túl sokan éltek vissza a szabadsággal, amit ez a rendszer kínál(t). DE muszáj biztonságosabbá tenni, mielőtt egy-egy nagyobb cég kvázi botnetté alakítja néhány appal a droidos világot. Vagy végletesen visszaél az adatainkkal. Ez van.
Egyébként én is úgy érzékelem, kb. a 4.4, vagy talán még az 5.1 volt a csúcsa a droidnak. -
Somatom
veterán
válasz
Wolfskin #134938 üzenetére
Bocs, ez most nagyon amatőr válasz lesz! De, lehet root nélkül is. Az alapértelmezett szolgáltatást kell hozzá lecserélni. Nincs nálam az a telóm, amiben lecseréltem, hogy a saját hangvezérlőmet indítsa home hosszúra. Tasker vonalon érdeklődj! Ha jól emlékszem, akkor az autoinput, vagy az auto tools beépülő kellett hozzá.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #134942 üzenetére
Arra tudtok valami appot, ami kikapcsolja a képernyőzárat? pl kocsiban ne kelljen bajlódni fele. mert a beállításokban elég mélyen van és csak törölni lehet (arc/ujjlenyomat profil).
régen volt egy kis app, egy widget, No Lock, amivel ki be lehetett kapcsolgatni, hogy legyen, vagy ne legyen, nagyon jól működött, ami nyilván bug volt, úgyhogy a fícsör most az, hogy nem működik az új androidokon (már a 6-on sem)
a Myprofiles app-nak is volt ilyen beállítási lehetősége, az nagyon jó progi volt, meg is vettem, nyilván már a store-ból is törölték, de egy régi verzióval kipróbáltam, nem tudja kiiktatni a képernyőzárat.
tehát a megoldás, hogy törlöm az arc/ujjlenyomat profilom, majd minden alkalommal újabb negyedóra, hogy beállítsam? mert ha ez a fejlődés, akkor nagyon tetszik, végre valami látványos újdonság!!!
-
Probert75
addikt
válasz
Wolfskin #134931 üzenetére
Nova beállítások/Gesztusok és bemenetek/Dupla érintés/Képernyő zárolása. Majd mikor elsőnek lezárod megkérdez valamit, kettőből lehet választani. Na ott olvasd el melyik jó neked és használd. Ezzel így a kezdőképernyő üres részén 2X érintve lezárja a képernyőt.
A hosszú érintést nem lehet sajnos tiltani a Novában.
-
-
-
Somatom
veterán
válasz
Wolfskin #130797 üzenetére
Nem értelek. Ott a tabod, próbáld ki! Az Androidban csak a Nugátban jelent meg nyilvánosan az osztott képernyős mód, de a Samsungokban sokkal korábban. Ha jól emlékszem, akkor a Note1 -ben. A párhuzamos görgetés azonos eszközön futó két alkalmazásnál nem fog menni, mert egyszerre csak egy alkalmazás lehet aktív. Ha igazak a hírek, akkor ez a 10 -es Androidtól lesz lehetséges. Szóval, ez most csak úgy működhet, ha két tabon fut a két program, vagy egy tabon, egy alkalmazás futtatja, két lapon. Nézd meg, hogy pl. Andropen Office tud -e ilyen duplikációt. Vagy, ugyanennek a fejlesztőnek van egy Libre Office verziója is.
DE! Két tabhoz a barátnődnek mozgás közben, cirka 900 grammal kellene egy kézzel egyensúlyoznia és közben a másik kezével kezelnie a két kijelzőt. Sztem szigszalagozz össze két tálcát, az egyikbe tedd a tabodat, a másikba 450g súlyt és próbálj ezzel egy kézzel egyensúlyozva kezelni a tabot! Sztem ez nem túl életképes terv. Ettől még egy kicioccó, Atomos notebook is praktikusabb. -
-
Somatom
veterán
válasz
Wolfskin #129298 üzenetére
A Samsung is fejleszthetett volna ezt-azt. Pl. az SGS 2 -n custom kernellel a gombok háttérvilágítását lehetett értesítési ledként használni.
Egyébként HREH kérdése jogos. Xposed -del megnyílnak a lehetőségek. A Gravitybox is nagyon hasznos. Xposed Addition pro -val pedig bármelyik gombot remapolhatod (beleértve a hardvergombokat is). -
darvinya
titán
válasz
Wolfskin #129292 üzenetére
Home gomb alól kikapcsolható a keresés, ehhez nem kell semmi külön app (legalábbis 8.x-en).
6.x-nél is kell lenni rendszerben Alapértelmezett alkalmazások, ezen belül kell lenni Segédalkalmazás és hangbevitel, itt Nincs-re állítva a Home gomb csak Home lesz, és hosszú gombnyomáskor nem történik semmi. -
Somatom
veterán
válasz
Wolfskin #129285 üzenetére
A Google keresés tiltható. Kell egy másik asszisztens alkalmazás, amit ki lehet jelölni alapértelmezettnek. Nálam ez az Auto Tools. Home nyomvatartásra automatizáló segítségével a saját hangvezérlésemet indítja a Google -é helyett. Ha nincs társítva hozzá művelet, akkor nem fog csinálni semmit. Ha most a Google search (vagyis, az alapértelmezett asszisztens) megjelenése egy rendszer bug nálad, akkor az Auto Tools az automatizálón keresztül a "home mutatása" műveletet is aktiválhatja. Így mindegy, hogy a rendszer a hiba miatt esetleg az asszisztenst indítaná, mert annak a vége is automatikusan a home -hoz visz. Ezt hívják hibaelhárítás helyett, hibamegkerülésnek.
-
válasz
Wolfskin #126125 üzenetére
Szia!
Névjegyek szerkesztésére PC-n a Myphoneexplorer-t használom. Ezzel csoportosan is áthelyezheted egyik csoportból a másikba a névjegyeket. Telefonon a Super backup-ot (ingyenest) használom biztonsági mentésre. Naponta készítek a névjegyekről, sms-ekről, hívásnaplóról mentést. 5 mentést tartok meg, de a telefonról naponta készítek mentést egy szerverre. Így régebbi .vcf fájlokat is vissza tudok nézni vagy állítani. A google csak egy plusz mentés. Abban nem piszkálok semmit, mert csak összekeveri a dolgokat. Amennyiben a visszaállítás google-ról nem megy, akkor még mindig ott az említett két program, ami nálam idáig kifogástalanul működik.
-
Somatom
veterán
válasz
Wolfskin #123575 üzenetére
Most nekem is Rapoo van, de sokfélét használtam már. Az Android fizikai billentyűzet opcióját hanyagolom. EKH pro -t használok. Ez az OS -ben egy szoftveres billentyűzet alkalmazás, de nincs billentyűzet felülete, mert kifejezetten fizikai billentyűzetekhez való. Vagyis, hiába akarná az OS felhozni a felületét.
-
Somatom
veterán
válasz
Wolfskin #123522 üzenetére
Nem tudok ilyen paraméterezhetőségről, de ha Te találsz, akkor ne tartsd magadban! Egyébként megszokható. Nekem már annyira természetes, hogy a Linuxon szerencsétlenkedek az egérrel. Persze, sokkal jobb lenne, ha beállíthatóak lennének az egérgombok funkciói. Egyrészt nagy pazarlás, hogy jobb klikkre nem történik semmi, másrészt a nem képernyős navigombok kezelése elég gáz.
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #123255 üzenetére
Na, megvan a megoldás névjegyzék offline szinkronizálására (pc-->android)
1. Essential PIM --> export *.csv
2. Open in text editor (tcm-ben F4)
3. Csere ; --> , (pontosvesszőt vesszőre)
4. save as --> UTF-8 kódolás
5. A telefonra telepíteni na 'contakts import' android appot, ezzel megnyitni a csv-t
6. beállítani a mezőket: map fields
[Keresztnév,Vezetéknév,Cég,Jegyzet,Mobil,Telefon,E-mail]
7. import contacts
8. Rocket dialer (én ezt használom) /névjegyek/menü/Fiók cseréje --> My Contakts (ide lesznek importálva)
9. hogy ezt lehet-e szinkronizálni a gmail-el????? nem merem megpróbálni...ha valaki csak a telefon és gmail közt szinkronizál, valszeg gond nélkül működik. csak 1 telefon, 1 gmail cím és minden kontaktot akarjon a telefonon is látni.
nekem 2 teló, 3 gmail cím, 1 outlook, és több ezer régi konktakt a gépemen (outlook, nokia), szóval így nem megy. az essentiel PIM volt az, ami a kontaktokat offline jól manageli, mindent beolvas, jól szerkeszthető, címkézhető, de exportálni csak így tudtam belőle telefonra kitennei azt a kb 400-at, amit a telón akarok látni.
Gmailel feladtam. (és akkor még ott van a skype, a faceboook... ) -
Somatom
veterán
válasz
Wolfskin #123255 üzenetére
Mire lehet még használni a Gmail -t, mint levelek küldésére és fogadására? Nekem nincs bajom a kliensel. A GDrive -tól viszont kibuktam. Állandóan megtelt a teló tárhelyem. Kiderült, hogy a GDrive kliens tárol rajta rejtett példányt a feltöltött állományból. Letiltottam a klienst, fájlkezelővel, és Foldersync -kel használom a felhő tárhelyet. Azóta nincs gond, tökéletesen működik.
-
Fall-N
veterán
válasz
Wolfskin #123215 üzenetére
Pedig egyedi gond lehet. Ahogy korábban is írtam már Android 2.3.1-gyel kezdtem (Gingerbread) és azóta Google címtárban tartom a számokat. Az nem tegnap volt hanem jópár éve (pontosan 2012 óta). Azóta persze sok különböző márkájú és egyedi gyártói ROM-mal használtam (és persze különböző Androiddal) és soha semmilyen baj nem volt a szinkronizálás során. Még factory reset es Android főverzió váltás után sem.
-
darvinya
titán
válasz
Wolfskin #123228 üzenetére
csak sajnos az android nem működik gmail nélkül, és rögtön beszinkronizál fiókba/-ból, ahogy elindítod.
Ez itt egy nagy tévedés, mert kihagyható.
PC-telo szinkron pedig egyedi igény, mint számomra tökéletesen működik minden.Az viszont érthetetlen, hogy gmail/outlook-ot is akarsz összefűzve, de ennek működését nem.
Azt hogyan, készüléked lenne levelező szerver, de ahhoz kellene folyamatos biztos net kapcsolat. -
mobilizmo
Topikgazda
válasz
Wolfskin #123223 üzenetére
Valamit nagyon nem értesz és túl bonyolítod a dolgot. Nem értem mi szükség az EssentialPIM-re. Tökéletesen működik a csv export-import például (de a vcf is). Esetleg próbáld meg azt, hogy a (régi) címtárban kiexportálsz egy darab névjegyet csv-be, azt betöltöd Excel-be, így látni fogod mit hova kell beírni (illetve azt is miért nem jó ahogy most van kitöltve). Excel-ben gyorsan át tudod szerkeszteni pöpecre, majd kimented csv-be és azt be tudod importálni.
-
Bferibörs
addikt
válasz
Wolfskin #123213 üzenetére
telefon, gyári vissza állítása, ha a pc-n meg vannak a névjegyek akkor az újra pakolásnál vissza fogja tenni a telefonra az összeset ( ez után mentsd le a telón!), de utána ne várd, hogy rendesen fog szinkronizálni ha új kontaktot veszel fel
nálam ez kb. 2 hónapja jelentkezett , évekig semmi gondom nem volt a szinkronizálással 5 készüléken- most van.
darvinya pár hete nem értettél meg, évekig nem volt gond a szinkronizálással ! 4-5 készüléken, most van, eddig nem keveredett össze semmim, nem veszett el, most sajnos elveszik,keveredik, a címlistában az újonnan beírt név nem jelenik meg a bevitt készüléken, egyre többen panaszkodnak erre a neten , sajnos
-
darvinya
titán
válasz
1. Van hibás csv file, amiből hibás adatbázis lesz
2. Összevissza van szinkron, offline mentések +rossz megjelenítés beállításEzek végeredménye a káosz.
Mindenki eszközt hibáztatja, miközben nem tudja kezelni, de elvárja minden funkció tökéletesen meglegyen és működjön.
Erre szoktam írni, hogy: … -
válasz
Biztonsági okból én is készítek naponta mentést a Super Backup progival. Vcf formátumba ment és beállítható a mentések száma (pl: nálam 5 napra visszamenőleg meg van.) A jövőben ajánlom használatát. A neten lehet találni vcf egyesítő programot, de ha nem, akkor keresek egy általam készítettet.
-
punky10
addikt
válasz
Nem tudom mi alapján dől el,hogy működik a szinkron,vagy sem.Lehet szerencse kérdése,vagy a bolygók állása,passz.De legalább 8 éve használom a Gmail címtárát androidon(még 1.6-al kezdtem)és nem fordult még elő hibás szinkron.Volt közben vagy 8 telefoncsere,meg 4-5 táblagép,de mindig jól működött.
-
darvinya
titán
válasz
Wolfskin #123213 üzenetére
Tökéletesen kezeli az ékezeteket, ha normálisan jobbra dőlőket használsz és nem 1x balra dől 1x jobbra, mert az több nyelv formátum 1 névben zavaró.
Azért jelenik meg minden levelező kapcsolat, mert be van kapcsolva az Összes, nemcsak a Névjegyek.
Adatbázis kezelésről nemrég kifejtettem milyen hiba miatt keletkezik eltűnő Névjegyek.
Megjegyzés mezőbe kerülés elsőnek említett hiba miatt történik.
Tehát vagy rendesen veszed fel a Kapcsolatot és szinkronizáció legyen teljesen.
Vagy vcf file-ba mented, de ennél is hibás lesz ékezet karakter elétésnél. -
Fall-N
veterán
válasz
Wolfskin #121562 üzenetére
Ami nem kell nyugodtan tiltsd le. Törölni nem érdemes, mert úgysem lesz több tárhelyed és futni sem tud. Persze amit nem tudsz, hogy mire való azt kérdezd meg a szakmai topikban, hogy szabad-e tiltani.
Még Android 4 előtt kellett root jog, hogy megszabaduljon az ember valamelyik bloatware-től. Én is anno 2.3 alatt azért rootoltam, hogy le tudjam törölni az akkor is már szar FB-t. Mióta van letiltás (Android 4.0+) azóta nem kell semmit mókolni. Gyári Sony ROM-on is tiltva volt nekem az FB.
Most A1-gyel nem érint, mert ezen nincs semmi sallang.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Wolfskin #120238 üzenetére
(#120240) alratar: A legjobb az Angol nagyszótár, viszont 6950 Ft-ba kerül, az Akadémiai Kiadó honlapján lehet megvenni. Gyakorlatilag ez ugyanaz, mint a papíralapú, csak digitálisan.
-
Tamy
senior tag
-
-
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #116465 üzenetére
Sziasztok,
tegnap beüzemeltem az újólag beszerzett Nomu s30 telefont, és ahogy beléptem vele Magyarországra ezt az sms-t kaptam:-----------------------------------------------------------------------------
Feladó: +20000"Heti 1000 Ft-os dijert elofizettel a Gameloft Clubra. Toltsd le a jatekaidat most innen (link)
Előfizetés lemondása (link)"
-----------------------------------------------------------------------------ez azért érdekes, mert még életemben nem játszottam, se telefonnal, se pc-vel.
ez lehet valami vírus, ami előfizettet valamire? milyen alkalmazással tudom leszedni?
Felhívtam a telenort, de ők csak annyit tudtam tenni, hogy letiltották az emelt díjas szolgáltatásokat. Bár egy előfizetés nem emelt díjas.
A linkekre kattintva megnyílik a gloft.co/b2c_hu/index oldal, de ott bármihez (pl lemondás) is be kellene lépni PIN kóddal...
Ha nem alkalmazás (vírusirtó) kell hozzá, hova forduljak? -
Somatom
veterán
válasz
Wolfskin #116113 üzenetére
Sztem a rendszerhangok között lesz a fájl. Root -tal hozzáférsz. Csinálsz egy ugyanolyan hosszúságú és típusú, néma hangfájlt, és kicseréled rá. De, valószínűleg nem Te lehetsz az egyetlen, akit zavar ez a figyelmeztetés, úgyhogy sanszos, hogy találsz rá olyan Xposed modult, ami kiiktatja.
Szerk.: Találtam is valamit. HideBatteryLowAlert. Persze, kell hozzá root, meg Xposed framework.
-
-
-
-
-
rgeorge
addikt
válasz
Wolfskin #108292 üzenetére
A hangerőállításban a Rendszer hangokra normál esetben szükséged van? Ha azt leveszed 0-ra, akkor nincs merülésre figyelmeztetés, és szerintem indítás hang sincs ilyenkor, de ezt nem tudom biztosra, nálam egyik okostelefon sem csipog, ha merül, nem szeretem én sem, még napközben sem.
-
SteadyMan
aktív tag
válasz
Wolfskin #108311 üzenetére
"ezek szerint nem szabad hagyni, hogy lemerüljön a telefon?"
A Lithium aksik nem nagyon szeretik, ha teljesen lemerítik őket, meg azt sem, ha csutkára feltöltve ott lógnak a töltőn. Mindkét esetben csökkenhet hosszú távon az akku kapacitása, de "mélymerülésből" még nem is mindig lehet azt visszahozni.
Ezért a 10%---80% töltöttség között a legpraktikusabb tölteni/tartani. Sok eszközben (pl. laptopok) az akkukímélő funkció ezt is tudja, hogy kb. ilyen intervallumon belül kapcsolja be-ki a töltést a készüléken.
(Sőt újabban már csak 60%-ig engedik a maximum töltést, de ez csak akkor jó, ha állandóan be van dugva a töltő és az elektronika vigyáz az aksira. Telónál meg figyelni kell, sajnos.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Minecraft
- Dell notebook topic
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- One mobilszolgáltatások
- Autószerelők, autószerelés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ZIDOO médialejátszók
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Xbox Series S 512gb 2 kontroller
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO Fekete/Platinafehér Gamer Szék
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest