-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamy
őstag
válasz
BenceShearer #118424 üzenetére
A Vodánál nincs roaming díj Svájcban sem, Telenornál viszont ez alapján igen.
-
Tamy
őstag
-
-
Tamy
őstag
Sziasztok!
Került hozzám egy BluePanther Thunder tablet, amin proxyt kellene beállítanom, hogy ki tudjon menni a netre. Android 2.2 alatt gyárilag ez még nem lehetséges, ezért keresnék egy olyan appot,
A/ amivel root nélkül beállíthatnám.
B/ Akár rootolnám is, de ehhez megint csak egy appra lenne szükségem, mivel nincs hozzá adatkábelem, hogy gépre dugjam. Sok mindent kipróbáltam, eddig egyikkel sem sikerült.
Köszönöm.
-
Tamy
őstag
Sziasztok!
SwiftKey alatt miként lehet aktíválni a hangbevitelt? Hiába választom ki akár a menüben, akár a mikrofon ikont nyomom hosszan, nem történik semmi. Vagy csak semmit nem ismer fel abból amit mondok?
-
Tamy
őstag
Persze, ezt írtam én is, ha nem foglalkozok az elnevezésekkel, akkor jó, inkább csak azon lepődtem meg, hogy erre nincs egy program. A sokéves telefonom tudja, és Excelbe akár én magam megcsinálom. Mondjuk mivel nem sok országban van elöl a vezetéknév, így leginkább egy magyar fejlesztőtől tudnám elképzelni a megvalósítást.
EmberXY: Nem a vessző a gond, de ha beceneveket is használsz, akkor borul a bili.
-
Tamy
őstag
válasz
St3ven #18635 üzenetére
Már csak azért is kénytelen vagyok foglalkozni vele, mert a mostani telefonomról küldtem át az összes névjegyet, és ami itt jó, az Androidéknál nem
Hiszen ő tojik rá, hogy van beceneve is az illetőnek, egyszerűen nem veszi figyelembe, emiatt írhatom át az egészet. Még az a szerencse, hogy nincs olyan sok név.
-
Tamy
őstag
Nem olyan sok a név, a beceneves meg pláne. Ez inkább elvi kérdés, vagy megszokás, vannak ilyen hóbortjaim, szeretem a rendet. Nekem tökéletes lenne a gyári is, néztem, próbálkoztam azzal a bizonyos DW Contact-al, tényleg sokat tud, de nekem inkább átláthatatlan volt így elsőre. Ettől független elfogadtam volna, ha tudja azt, amit szeretnék, így viszont inkább letöröltem. Az előbb említett módszerrel tökéletes a gyári is, csak zavar, hogy semmi nincs a helyén. Mármint nem az abc sorban, ott így rendben van, meg látszólag minden, csak ha megnézed, akkor a vezetéknévnél van a becenév, a keresztnévnél meg a vezetéknév. Engem zavar, tudom sokak szerint ez baromság. Azt nem értem, hogy ha ilyen jól testre lehet szabni, akkor ezt miért nem lehet beállítani? Kicsit keresgéltem, és mások is felvetették már ezt a problémát, de választ nem írt rá még senki. Valószínűleg kénytelen leszek beletörődni, hogy minden máshol lesz, mint ahol kéne lennie
-
Tamy
őstag
Ha a címtárban (mármint pc-n, webes felületen) a név mellett ráböksz arra a három pöttyre, akkor látni fogod részletesen. Megvan ott minden: előnév (vagy hogy hívják), vezetéknév, második név, keresztnév, utónév.
Persze, ha a keresztnévhez írom a vezetéknevet, és fordítva, akkor jó, de akkor minek másik app, a gyárinál is írhatom úgy, hogy a vezetéknévhez kerül a becenév, a keresztnévhez a vezetéknév, a második névhez meg a keresztnév. Akkor minden stimmel, csak épp semmi nincs a helyén. A régi (illetve mostani, mert még ezt használom) telefonomon, ami egy Motorola VE66 pont úgy van, ahogy szeretném. Vezetéknév alapján van sorba rendezve, azt is rakja előre, utána jön a keresztnév. Rendezésnél viszont ha ki van töltve valakinél a becenév is, akkor az alapján a többi közé besorolja. Pont ezt szeretném itt is.
-
Tamy
őstag
Felteszem itt is a kérdésem, mivel gyanítom, hogy a beépített telefonkönyvvel nem lehet megvalósítani, így inkább ide tartozik:
Olyan programot keresek, amivel megoldható hogy a telefonkönyvben az emberkék a becenevükkel látszódjanak. Persze úgy nyilván kijátszható, ha azt írom a vezetéknév helyére, de más módon esetleg?
Most kipróbáltam a DW Contacts & Phone & Dialer-t, kismillió beállítási lehetőség van benne, de ott sem tudtam elérni amit szeretnék: a telefonkönyvben becenév szerint legyenek sorba rendezve az emberkék, azt is mutassa (ha utána odaírja a teljes nevét is, az tőlem maradhat), ha rámegyek a részletes adataira, akkor pedig elöl legyen a vezetéknév, és utána a keresztnév (a becenév itt is elfér valahol, nyilván mutassa azt is, ha már részletes nézet).
Tudom, hogy nem sok országban divat ez a fajta sorrend, de ehhez ragaszkodok.
-
Tamy
őstag
Létezik arra valami megoldás, hogy a fizikai billentyűzet (csak azt használom) duplázási sebességét lecsökkentsem? Jelenleg az AnySoftKeyboard-ot használom, az ismétlés sebessége a lehető leglassabbra van állítva, illetve most nézem, hogy a "Hosszú érintés ideje" elvileg nem is azt állítja, valószínűleg ezért nem érzek különbséget sem. Ha meg kikapcsolom a billentyű ismétlést, akkor ékezetes karaktereket nem tudok írni.
Hiába próbálom éppen csak egy pillanatra lenyomni a billentyűzetet, van amikor egyáltalán nem érzékeli, máskor meg egyből beír 2-3 karaktert is. Ez jelszavaknál különösen problémás, de hosszabb szövegnél is probléma, sőt szinte nem bírok hibátlanul leírni egy rövid szót sem. Nekem az is jó lenne, ha egyáltalán nem duplázna, csak ékezetes betűket is tudjak valamilyen kombinációval írni. Más progit is kipróbálnék rá, de mit?
-
Tamy
őstag
Sziasztok!
A Silence on the Airplane Lite-hoz hasonló alkalmazást keresek (ha még magyarul is tud, az külön jó), amivel megadhatom, hogy mikor váltson át repülő módba, és mikor vissza. Az említett programmal az egyetlen bajom, hogy csak egyszeri időpontot lehet beállítani neki (én legalábbis csak ilyent találtam benne), nekem olyan megoldás kéne, hogy minden nap ugyanakkor automatikusan váltson át este, majd reggel vissza. Esetleg külön megadható hétvégi időszakkal, de ez már lehet nem is használnám.
Néztem a Profil Menedzser-t is, de sajnos ezzel se jött össze.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest