- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Erős, de energiahatékony lesz a Dimensity 9500
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
hun_gery
aktív tag
válasz
tvamos #13663 üzenetére
Ez igaz, de azt is sokszor kitárgyaltuk, hogy pdf-re egyik tábla sem 100%-os, bár ott a 10", meg az 1034-1280-as felbontás tényleg szinte elengedhetetlen, pont az általad említett újratördelhetetlenség miatt. Djvu-t a calibre nem tudja epub-bá/mobi-vá alakítani? Mert akkor legalább annál a formátumnál fellélegezhetnél.
-
mycso
veterán
válasz
tvamos #13641 üzenetére
Mint az előbb írtam p1000-re nincsen HC és ICS sem.
HC-ből, létezik hozzá valami régi nagyon béta állapotú portolt rom, ami szinte használhatatlan, fel is hagytak a dev-ek a fejlesztéséve.
ICS-ből is portolt romok vannak hozzá, viszont azok már szinte tökéletesek, stabilak, gyorsak, használhatóak.
Egyébként a kollégának, ha jól vettem ki a szavaiból az a problémája, hogy nem szeretné ő babrálni, hanem keres valakit, aki a közelében lakik és tenne rá neki másik romot.(én segítenék szívesen csak nagyon messze lakom tőle, bár a linkelt irományom alapján csukott szemmel rakható rá a GB)
-
Sanzaa
senior tag
válasz
tvamos #13565 üzenetére
Az a néhány vásárló, (5) aki élt a lehetőséggel, remélhetőleg boldog a 7015-ös tabletjével. Egy ideje nem jelentkezett senki.
A ConCorde 10.1-et épp ma néztem az árgépen és kiderült, hogy már nem olcsóbb nálam, mint máshol.
Kiderült, hogy tényleg csak én vagyok ilyen szerencsétlen, aki pixelhibásat kapott. Kb 40-et néztek meg , de csak egynél volt pixelhiba.
Persze kicserélik.
De még nem küldöm el, csak ha már forgalmazzák a billentyűzetes tokot is, meg esetleg elérhető lesz a 4.0.4. rá. Így 3 legyet ütnék egy csapásra.
Viszont szívesen gyűjtök még a továbbiakban is vásárlókat nekik, mert nagyon korrektek voltak velem. Csak a portfóliót és az árakat kéne frissíteni :-) -
Sanzaa
senior tag
válasz
tvamos #13530 üzenetére
Félreértesz. Az én várakozásaimat jócskán felülmúlta a jószág.
Csak a hibákat írtam le, amiket tapasztaltam ,de számomra ezek annyira elhanyagolhatóak és jelentéktelenek, hogy ezért én küldöm vissza gariba. Használat során nem észrevehetőek.
Viszont te nem is gondolkoztál tudtommal Allwinner procis gépben, mert Galaxy Tabot vennél, nem?
Az meg nem 60-nál kezdődik, csak legfeljebb egy használt 7 collos P1000.
Bár biztos vagyok benne, hogy te is rácsodálkoznál a cuccra.
Engem megfogott és megéri az árát.
Egyébként melyik ,,gond'' a legfájóbb pont számodra? -
aag
őstag
válasz
tvamos #13193 üzenetére
Sajnos nem sikerült rendesen a kísérlet! Először azt hittük, hogy gyenge a kódoló processzor, mert ha én is bekapcsoltam a kamerámat, akkor egyből csak bik-mak-muk hangokat hallottam. Hamarosan aztán kiderült, hogy az én internetem szarakodik. Annyira, hogy végül le is állt.
Először egyébként a hangja nem tetszett. Tompa volt és érdes. Aztán kiderült, hogy a dobozában van. Kézbe véve egészen kellemes hangja lett. A képminőség is a még elmegy kategóriába tartozik szerintem. Elég kicsi volt a felbontása és a színek száma is kevés (talán 8, vagy esetleg 16). A képkockák száma volt, hogy csak másodpercenként 1-re csökkent. A kék színű háttér pedig többször zöldes fényben foszforeszkált. Partner szerint viszont az én hangom és videó-képem teljesen rendben volt.
Szóval ezt a kísérletet célszerű megismételni. Azt tippelem, hogy jó lesz! -
mipityu
tag
válasz
tvamos #13196 üzenetére
Na most lett elegem ebből az "olvasásra 4:3" mániából.
A könyvek méretét - bizonyos korlátok között - nem véletlenül tartják kis méreten.
A cél, hogy a sorok csak olyan hosszúak legyenek, hogy a végigolvasásuk ne járjon fejmozgással (természetesen ettől speciális (pl. képzőművészeti kiadás) esetekben el lehet és el is térnek). Erre ideális még 10" esetén is a 16:9. 7"-es képernyő esetén nagyjából mindegy, de 10"-esnél mindenképpen a 16:9 a jobb, mert 4:3 esetén már nem tudod csak szemmozgással követni a sort.
Ettől függetlenül természetesen mindenki olyan tabletet használ olvasásra, amilyet akar. Nekem volt Acer 500 (16:9) is, jelenleg PD10 (16:9) és mindkettőn (sőt a 4,3"-es 16:9-es Sensation-ön is) probléma nélkül olvasok. Regényeket. Igaz a huszon akárhány év alatt (mióta számítógépet használok) hozzászoktam a képernyőn olvasáshoz.PD10 Freelander - Skype próba.
Tegnap délután kipróbáltuk, de egy aag lakóhelye közelében alakuló vihar kétségessé tette a tesztet.
Én a PD10 oldalon ültem. Amit eddig sikerült kideríteni: ez volt a tesztelt készülékek között eddig a legjobb. Én már délelőtt is kipróbáltam Melbourne-i barátommal. Részemről (fülhallgató csatlakoztatása után) teljesen jó volt a bejövő kép és hang is. Saját hangszórójával halk. A mikrofon minden esetben a beépített. Péter szerint a kép gyenge de látható, értékelhető volt (0,3 megapixeles kamera - nincs csoda), a hang érthető.
Aag-gal, ha Ő nem kapcsolta be a kameráját, akkor a kimenő kép lsd. Péternél és mindkét irányú hang kifogástalan volt. Ha Ő is bekapcsolta a kameráját, akkor az én hangom szétesett. Elvileg az Ő oldalán 20/2 a net, nálam 50/5 (mindkettő megabitben értendő), de egy Náluk kialakulóban levő vihar miatt (légkábel) egyszer meg is szakadt a netje, ezért gyanús lett, hogy nem stabil sávszélesség okozhatta a hibát. Ma újabb teszt, remélhetőleg "ideális" körülmények között. -
aag
őstag
válasz
tvamos #13173 üzenetére
Én már mondtam, hogy mire kellene. Kórházi ágyon való használatra, kapcsolattartásra a családdal, barátokkal. Kb 25-35e Ft között, tényleges Skype videó-telefon lehetőséggel. Egyenlőre úgy néz ki, hogy csak használt notebookot lehet erre a célra alkalmazni, de az nem jó, mert ha már valaki próbálta, akkor tudja, hogy az ember hasán lévő notebookot alulról nézve sajnos élvezhetetlen a kép. Szóval ez az ami kellene. Tudsz ilyet?
-
-
Mittu88
senior tag
válasz
tvamos #12963 üzenetére
9,7"-től jó
megnézem ezt a concorde-ot.
hát... ha allwinner-est nem vennél, ilyet igen? a 75.000HUF még a kiváló support ellenére is kissé túlárazott.
ennyiért egy IPS-t rádobhattak volna, vagy legalább egy n-es wifi protokoll támogatást. Az akkuja is elég gyenge sajnos, bár lehet, hogy a kínai 7000mAh-s a valóságban még ennél is gyengébb. -
Mandarinn
senior tag
-
keccsa
aktív tag
válasz
tvamos #12838 üzenetére
"Pl a Wayteq xTab-ban is van!"
Igen, de már az xTab-100is-ből (ami igazából ekvivalens a 9.7IPS-sel) is kimaradt!
Neked is igazad van, de (mint a nagyjaink, én is
) még egyszer mondom, én is jobban örültem volna a beépített BT-nek, de mivel olyat csak GPS-szel kapunk jóval drágábban, ezért ez is sokkal jobb a semminél!
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
tvamos #12771 üzenetére
Valóban nem a legújabb processzor, viszont elég jól támogatott a 2918-as, talán az 1 Gbájt RAM-mal elég lehet. Illetve amire a többség felhasználja, arra szintén elég lehet. Lásd, ma felváltva kezeltem az iPadet és az xTAB-70i-t, igazából ugyan úgy elértem minden funkciót és különbség talán abban volt inkább, hogy az alkalmazásváltások (főleg póker, mail és browser) között az iPad némileg gyorsabb volt.
-
Imy
veterán
válasz
tvamos #12759 üzenetére
Hol volt? Engem is érdekelne? Miért nem nagy szám? A kínai miért jobb? Én nem vacakolnék vele, 100$ felett nem érdemes onnan venni, ha valami nem jó, akkor csak a szívás megy az egésszel... Dealextremből sokszor rendeltem, eddig nem volt gond a cuccokkal, de 15$nál nem volt semmi sem értékesebb..
-
vamzi
senior tag
válasz
tvamos #12685 üzenetére
Minden benne van ami elvárás volt
- nagy kijelző
- 1280x800 IPS
- 2 mag
- 16GB ROM
- 1 GB RAM
- fémház
- bluetooth
- OTG USB 2.0
- tegra2 közeli vagy nagyobb tempó (Egy transformer 1-t nyúzok pár hete és a tegra kettő pont az a szint, ami nekem minimum kell, így ezt tartanom kellett)
- legalább 8 óra üzemidőMég nem kaptam meg, úton van. Amint megérkezik csinálok is róla egy komplett tesztet logoutra.
-
vamzi
senior tag
válasz
tvamos #12680 üzenetére
Ejha... Bevallom, hogy pontosan értettem, hogy mit írtál, de azt be kell ismerned, hogy iPadet javasoltál neki, miközben jóval kisebb árat irányzott elő. Viszont te rendesen félreértettél akkor, mivel én csak annyit kommentáltam, hogy a pénzügyi skálán egy egészen nagyot ugrottunk ajánlatok terén. A concorde-ot pedig ha jól emlékszem én is ajánlottam
A technikád meg nem túl idegen nekem, mivel nálam úgy indult az egész, hogy 20-30ért veszek egy kínai gagyit. Viszont amíg keresgéltem, addig folyamatosan pumpáltam bele a pénzt, így végül 80.000Ft-on állt meg a dolog és szerintem sikerült a maximálisat kihozni ennyi pénzből. Persze mindig van mire várni, mindig lesz miért egy kicsit hozzátenni a végösszeghez, de előbb utóbb meg kell hozni a döntést.
Elnézést, ha felhúztalak, nem volt célom, sőt...
-
tvamos
nagyúr
válasz
tvamos #12680 üzenetére
Ja... meg annyit, mer' mar felb@sztatok!
Eredetileg en is 50-60k-s kerettel indultam neki a projektnek. Ra kellett jonnom, hogy ezek a Kinai cuccok tul sok megalkuvassal jarnak, nincs BT, GPS, 3G... a kijelzo se az igazi.
Minden honapban teszek hozza a penzhez 10-15 ezret. Most 100 ezernel jarok, de jovo fizetesbol is teszek hozza. Akkor talan mar kifutja Samsung Galaxy Tabot, amit kineztem. De lehet, hogy meg egy honapot kell varnom, es akkor tutira kifutja a penz! Ennyi!.. Addig meg bamulom az Atrixot, oszt jovan!..
(Persze, hasznalhatnam a ZT-180-at is, de ez egy elavult keszulek. Kenyelmetlen hasznalni, lassu, akad, kilepeget programokbol, nincs frissites, nincs video Skype, es a rezisztiv kijelzo se franko, stylus nelkul hasznalhatatlan. Nehez is felkezzel fogni. Akkor inkabb az Atrix.) -
z0d1AK
nagyúr
válasz
tvamos #12622 üzenetére
Itt látható összehasonlítás az xTAB-100s és az iPad 2 kijelzőjével.
Ha lesz xTAB-100IS, akkor azzal is lesz majd -
Nara19
aktív tag
-
Mandarinn
senior tag
válasz
tvamos #12439 üzenetére
AMOLED témához. Nekem S8500-as Wave telefonom van. Szerintem nagyon szép. Olyan élénk, élő természetes színei vannak. A betekintési szöge is maximális. 180 fok. És szerintem hatalmas előnye, hogy kevesebb áramot fogyaszt. Ha feketés hátteret választasz akkor azok a pixelek nem is mennek. ICS-nél a menü nagy része is fekete. Ezzel sokat lehet spórolni. Akksit.
Hátránya , hogy az UV bántja a OLED kijelzőt. Szóval erre vigyázni kell.
Én egy OLED-es 9,7-es tabletet vennék ha lenne -
tjb007
nagyúr
válasz
tvamos #12388 üzenetére
Még jó, hogy az iPad 2 se nem smartphone, se nem Androidos
Amúgy meg minden hasonló tesztbe bele szokták venni az aktuális új Apple tabletet/telefont is viszonyításképp, most is az új iPad viszi/fogja vinni a prímet ezen a téren (legalábbis várhatóan).(#12394) vamzi
Egyikkel sem nyúlnál mellé, esetleg ami a SmartQ felé billenthetné a mérleget az a folyamatos support.
-
vamzi
senior tag
válasz
tvamos #12393 üzenetére
A concorde gépei külfölrdől érdekelnének, a hazai áraikat magasnak találom, mert ilyen vagy jobb paraméterekkel rendelkező kínait olcsóbban lehet kapni. Viszont nincs hozzá hazai garancia és kiváló support. Utóbbi kettőből pedig max a support, ami érdekelne, nálam a hazai garancia nem feltétel. Több drágább kütyüm is van, amit magamnak szervizelek,ha túl drága a javítás, akkor pedig megy vissza kínába.
Nem tegnapra kell a tablet tudok rá várni, pusztán a két típus között nem tudok dönteni, mert mind a kettőben van valami, ami miatt az kell. Lehet felírom egy lapra a pro és kontra dolgokat és számszerűleg döntök. De jó lenne 1-2 hozzáértő ember véleménye is, hogy melyiket vegyem:
-
tvamos
nagyúr
válasz
tvamos #12362 üzenetére
Ja... Az M5 tok uj,:
The Cortex-A5 is ARM's answer to criticisms leveled at its higher-performance A9.
80 percent savings in energy consumption for only a 56 percent reduction in performance
1.6 DMIPS per MHz for the A5 compared to 2.5 DMIP per MHz for the A9Szoval szerintem az 1MHz-n ketyego A9-nel nem lehet sokkal lassabb az 1.2MHz-s A5...
-
Nara19
aktív tag
válasz
tvamos #12320 üzenetére
Ismét leírom neked, hogy nem vagyunk egyformák. Én nagy elégedettséggel használom - minő elmaradottság - a 800*480 froyo-s 1 magos tabomat, sőt még egy ugyanilyet beszereztem a páromnak is. Ne haragudj, de én (is) ilyen elmaradott vagyok. Ezt a hsz-t is a használhatatlan gépemről írom.
Üdv: Nara
-
8472race
tag
-
tjb007
nagyúr
válasz
tvamos #12315 üzenetére
Aki quad HD felbontású 1000Mbps bitrátájú filmeket szokott nézni annak biztosan nem de aki "megrekedt" a 720/1080p -nél (és a 30Mbps bitrátánál nem nagyobb filmeknél) annak bizony elég lesz.
Az Androidos médiaboxokban sincs erősebb hardver, sőt, mégis elboldogulnak avi -tól kezdve a ts -sel bezárólag "bármivel".
Persze ez csak egy félmegoldás de van akinek ez így, ebben a formában megfelel/elegendő.(#12317) canniball
-
Prien
addikt
válasz
tvamos #12063 üzenetére
Ezek a készülékek nekem is bejönnek, de egyrészt nem szeretnék annyira kiköltekezni, másrészt, amire a tabot használnám, megteszi egy olcsóbb modell is. Legalábbis bízom benne.
Amúgy mi lesz akkor, ha az akku vészesen veszít a teljesítményéből? Hogy lehet ezekben cserélni majd? Vagy eldobjuk és vegyünk másikat? -
Chapel
addikt
válasz
tvamos #11922 üzenetére
Játékra biztosan nem, nekem munkámhoz kellene (adatok nyilvántartása, termékek adatlapjai, képeihez), illetve ebook olvasás, netezés, illetve fotózásokon jól jönne fel/letölteni képeket is. Ezek alapján pedig tökéletes számomra úgy látom, ma meg is fogdostam a boltban, hétfőn ha minden jól megy meg is veszem. Persze ma/holnap még kutatom a témát de erre hajlok.
-
malwy
senior tag
válasz
tvamos #11906 üzenetére
Skate-tel hogyan boldogulok, vagy az esetleges C71-re érted?
Ha ZTE-re, akkor köszönöm szépen, remekül boldogulok.
Mindennapos használat, netezés, filmnézés, android appok adta kényelem, stabil, be nem akadó működés kárpótol mindenért. Ez sarkall egy még nagyobb tepsire
Problémák:
- 1-2 komolyabb játék nem indul;
- zenehallgatásban egy céleszköz azért nagyságrendekkel könnyebben használható, jobb;
- továbbá megszokást igényel hatalmassága zsebbenhordás közben.Viszont ha C71, akkor az egyelőre a jövő titka. De lehet más, vagy éppen semmi nem lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Nintendo Switch 2
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Milyen autót vegyek?
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3074, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÚJ Lenovo Yoga 7 2-in-1 - 14"WUXGA - Ryzen 7 8840HS - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest