- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zotya984
senior tag
Adott egy Samsung tablet android 4.0.x (nem tudom pontosan). Netezés közben egy agresszív hirdetőablakba futottam bele. Nem lehet elérni a beállításokat sem. Egy gyorsmenü érhető el ahol a GPS, WIFI és egyéb dolgokat lehet be- és kikapcsolni. A készüléket csak úgy tudtam restartolni hogy folyamatosan nyomtam a kikapcsoló gombot. Ez után a képernyő feloldása után még mindig ez a lap fogad.
Hogy a viharba lehet eltüntetni? -
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok.
Tablet vásárlás előtt vagyunk.
Melyiket ajánljátok?
Fő szempontok.
maximum 50-52K ár.
10.1"
3G/4G modem megléte
Minél jobb minőségű kijelző, 1280x800 felbontás, azért értelmes betekintési szög.
Minimum 1GB RAM
Tűrhető üzemidő.
Kamera nem lényeg.Prestigio MultiPad Muze 5001 3G-é volt eddig a befutó amiket nézegettem. Erről mik a vélemények?
-
Salex1
őstag
Nem tudom, hogy tudtok-e segíteni, de gondoltam itt is megkérdezem:
Van egy LG gpad 10.1-em és valamiért a gépen a driver telepítése után, amit sikeresnek jelez, ha rádugom a tab-ot akkor azt írja ki, hogy a szoftver telepítése sikertelen, és az eszközök között felkiáltójellel szerepel.
A legfrissebb drivert töltöttem le az LG honlapról.
(eddig még nem volt soha gépre kötve, sem erre, sem máshol)
Valami ötlet? -
törölt tag
Anyukámnak vennék egy tabot, a viber használatához kell sim kártya?
Ha igen van e olyan 7" tab amit telefonként is lehet használni? -
Yasuo
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek melyik tabletet vegyem? Lg g pad 8.0 vagy LG g pad 10.1Amire használnám: Filmnézés ágyban, sok játék (real racing 3, stb...), netezés, youtube, nagyjából ennyi.
Szerintetek melyik lenne a megfelelő választás? A 8.0 túl kicsinek tűnik, de a 10.1 már túl nagy. :/
Gyorsaságban van eltérés a kettő között? a 10.1 kijelző nem túl csúnya?
Köszi előre is! -
brickm
őstag
Sziasztok!
Párom Beex mini Bee 3G tabletjén 4.2.2-es andtoid fut, olyan problémám lenne vele, hogy hiába állítom be, hogy az sd kártyára tegye az alkalmazásokat, illetve próbálom 3rd party szoftverrel áthelyezni, sehogyse sikerül. A kártyán összevissza 500 kb cuccot találok a géppel nézve.
Esetleg valakinek valami tippje? -
Rainman05
tag
Sziasztok esetleg tud valaki olyan külső wifi adaptert amit otg keresztül is lehet használni tableten?
-
lehella
senior tag
Sziasztok! Apámnak vennék egy 7"-os tabletet, netezésre, levelezésre meg kb, sudokura lenne használva, szóval ilyen alap dolgokra jelenleg mi a best-buy amit érdemes megvenni? Én láttam T-nél Galaxy Tab 3 LITE-ot 24,ért esetleg ez? Eseleg 10"-ban hasonló felhasználásra van javaslat?
-
oncsi
őstag
válasz
ClioRS #60783 üzenetére
Az nem érdekelne, mert nem játékra kell. Az viszont gond, hogy most jöttem meg a tablet fogdosóból (MM) és a West End T-s boltjaiban egy darab sincs. Pedig mindhárom boltban elvileg van, mert persze előtte telefonon azt mondták. Mindegy, legalább megnéztem, és tetszik (főleg, hogy a nejemnek is ami szinte perdöntő) Online megrendeltem, keddre meglesz. Ha valakinek erős ellenjavaslata lenne, azt szívesen meghallgatnám, mert Lenovo-ban nem vagyok otthon.
-
maxxenergie
senior tag
válasz
maxxenergie #60782 üzenetére
Megmértem mobilról is a tablet mellett a WIFI sebességet és sony E3-on WIFIN ugyaonott 25/25 mbit készülék hiba lehet mert azon éppen csak 1/1-es sebbeség van nem értem
meg szakadozik is hol van net hol nincs esetleg egy RESET segíthet neki, vagy andoid 4.2 helyett 4.4 frissítés
-
maxxenergie
senior tag
válasz
cidalain #60780 üzenetére
Igen más eszközökkel semmi gond van teló laptop rajta és nem is mennek csak a táblagép menne a wifiről jelenleg és mondom wifin 30 mbit is szokott lenni DIGI-s 300 MBPS router van 2 antennás hol van net hol nincs rajta. letöltöttem speedtestet egyszer volt 11 mbit/s de ingadozik legtöbbször 1-2 mbit úgy, hogy jelerősség kiváló maxon van annyit jelez folyamatosan
-
oncsi
őstag
Sziasztok!
Lenovo Yoga 2 10.1 a kiszemelt, és még ma (max holnap) megvenném ha nem tudtok jobbat mondani. T-függő kel, vagy független. Méret 10.1 és Kell egy mobil előfizetés a T-hez. Ma, max holnap nyitvatartási időben.
Ha nincs ismert, komoly baja (topikját olvasva úgy tűnik) akkor 23760-74160 Ft között venném. Nyilván előfizetés függvényében. -
cidalain
veterán
válasz
Bozsana #60777 üzenetére
3g-hez kell sim. Atteheted telobol, de az nem praktikus, mert akkor hivni sem tudnak. LG-t propellernel meg lehet venni mobilnet elofizetessel egyutt is. Huseg vallalas eseten joval kedvezobb aron is akar.
Amiket linkeltem 50-ert azok mind a csak wifi verziosak voltak. Ha kellene 3g akkor az ennel tobb. microsd kartya beteheto a fenykepezobol. Van microusb-microusb kabel is. De ott az otg ami a microusbt alakitja a tabletnel rendes usb aljzatra. de nem biztos hogy a fenykepezot direktbe ra tudod kuldeni, hogy az felismerje mint hattertar. Ezt ki kene probalni, mert azert egy fenykepezo nem ugy mukodik mint egy pendrive.
(#60779) maxxenergie
Annyira nem vagyok halozati szaki. Mas eszkozeitek gyorsan wifiznek (telo, laptop) -
maxxenergie
senior tag
válasz
cidalain #60772 üzenetére
Köszi!
Még egy kérdés mert használatba vettük a táblagépet, és kiváló a jelerősség, de nagyon lassú a net wifi jel szinte maxon, mit nézzek meg a táblagépen wayteq xtab 9-es mert nagyon lassú de nem értem az okát a lakáson belül mindenhol legalább 20Mmbit/s-el megy wiwifin a net táblagép nagyon lassú a táblagépen mobilnetről megosztva szintén
-
Bozsana
tag
válasz
cidalain #60776 üzenetére
már csak azt kéne eldöntenem, kell e a 3g. de szerintem nem, akkor meg ugyanezek vannak 10el olcsóbban.
amúgy a 3g használatához kéne plusz sim, nem? vagy a telóból teszem át.
ja igen, még vm...micro usb van csak. létezik sima usb-micro usb átalakító? mert tényleg kéne arra, hogy fényképezőgépről (vagy egyenesen kártyáról) rámásolhassam a képeket.
-
cidalain
veterán
válasz
Bozsana #60775 üzenetére
A gari az LG mellett szol. Az aruk egyforma. Az LG-t ismerem, elegge jol osszerakott cucc a G Pad szeria. Jol optimalizalt, jo akku. A snapdragon nekem kicsit szimpatikusabb.
Ilyen Lenovo meg nem volt a kezemben, de kisebb A7 igen. Az is teljesen korrekt darab volt.En kicsit elfogult vagyok. De szerintem a celra mindketto tokeletesen megfelelo. Jo valasztas mindegyik. Edigitalnal van valami kupon akcio, meg kell lesni hogy lehet e lejjebb vinni a Lenovo arat.
-
Bozsana
tag
sziasztok!
mit tudnátok ajánlani?
- hány hüvelykes legyen a kijelző? 8-10
- új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? új
- itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? itthon, minél hamarabb
- mire szeretnéd majd leginkább használni? net, olvasás, filmnézés,képek tárolása átmenetileg-utazás alatt (laptopot váltanék ki vele+asztali géppel)
- mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? 60eköszönöm!
-
cidalain
veterán
válasz
maxxenergie #60771 üzenetére
vegyél delock otg-t. német cég. ennek a gyártónak eléggé stabil minűségű kábelei vannak, nálam bevált. 7-800 Ft körül van az OTG kábele: kb 10 centis.
-
maxxenergie
senior tag
válasz
Milka 78 #60770 üzenetére
Köszi szépen
a kimerítő válaszokat, egyébként a külső HDD külön áramellátásról megy szóval akkor az megoldott, többi kérdésben meg akkor ez alapján járok el, veszek egy OTG kábelt, mondjuk ezeket is láttam 300-3000 Ft-ig nem tudom van-e különbség köztük
, és akkor sima pendrive is használható lesz, meg a külső HDD csatlakoztatáshoz is kelleni fog.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
maxxenergie #60769 üzenetére
Valószínű ,hogy usb-n a tab nem tud annyi áramot leadni,így mindenképpen külső tápos hdd-ben gondolkodj.
Wayteq 79 qci pl nem hajtotta meg a Toshiba 320-as hdd-t,de dokkolóval/fent említett külső tápos rack-el az 1 terrás hdd-t simán kezelte.Class 10 a nagy fájlok mozgatásánal jön jól,de sok kicsinél a Class 6 jobb. Inkább az az ajánlott mint arany középút .
OTG-n keresztül mehet a sima pendrive.Nálam szépen eszi a 32gb-s Kingston DT R 3.0 usb3-as-t is.
-
maxxenergie
senior tag
Sziasztok!
Megvettem wayteq X-tab 9-et korábbi ajánlás alapján
.
Egy kérdés merült fel bennem hogy OTG kábelen keresztül csatlakoztatható hozzá minden gond nélkül mondjuk egy 2 TB külső 3,5" -os HDD melynek külön áramellátása van ?
Micro SD memóriakártyából 32 GB-osat kezel ebből van hozzá ajánlott vagy mind1 csak class10-es legyen gondolom ?
Illetve gondolom akkor ha lesz OTG kábelem akkor azon keresztül sima Pendrive-ot is lehet csatlakoztatni, nem kell külön micro USB pendrive-ot venni bármekkorát kezel így gondolom igen de azért biztos ami biztosKöszi előre is a segítséget
-
menthor
tag
sziasztok!
lenne egy kis problémám! egy ismerősnek van egy Prestigio Multipad 7.0 HD /PMP3970B DUO/ tabletje. sok probléma volt már vele, nem egyszer megjárta már a szervizt, mindig akadt valami szoftveres baja. nyilván nincs már rajta gari, de megint előjött a kínja. jelen fő problémája, hogy minden egyes indításnál, mintha az elejétől kezdenénk mindent, nyelv beállít, fiókok, alkalmazások, stb. tud esetleg kezdeni vele valaki valamit?
köszi, üdv, miki
-
VMatteo
őstag
S.O.S.!
Segítsetek!
ez a tablet minek a koppintása? Milyen lenne jó rá ebayről? nagyon fontos! AKinek tippje van kérem írjon! 7", 1giga ram, dual core Vega D7124 -
cidalain
veterán
válasz
Pityu. #60763 üzenetére
amelyik épp otthon van
én szemüvegtisztító alkoholos kendővel szoktam. ha nincs, akkor nedves tisztítókendővel. aztán száraz papírtörlővel letörlöm (ha nincs a zsepi is jó).
igazából bármilyen alkoholos cucc jó. csak ne direktbe nyomd rá a löttyöt, hanem ronggyal/kendővel. mert az embertől eltérően a tabletnek akkor jó, ha az alkohol kívül marad -
Pityu.
nagyúr
Tablet kijelzőjét lehet tisztítani 70% os etil alkohollal,vagy esetleg plazma tv hez való tisztító cuccal?
-
cidalain
veterán
válasz
tjb007 #60758 üzenetére
Mióta nem listázza az árukereső a MédiaMarktot?
(#60761) Htjet:
Ha nem kell a 3G, akkor én inkább mellőzném a Concordot.
Helyette ez a Lenovo pl. Jobb a kijelzője, elég strapabíró darab (valamiért máshol most 30 fölött van az ára, de nemrég még 25-ért is el lehetett vinni akcóban)Jó az Asus ME176CX is, de kevésbé ajánlott játékra az Intel alap miatt. Ha van konkrétum hogy milyenre akkor kérdezd meg itt a fórumon, van topikja, hogy kompatibilis e azzal a játékkal amire szeretnéd.
-
Htjet
tag
Vagy még esetleg beleférne ez[ASUS MeMO Pad ME176CX 8GB 7"].
-
Htjet
tag
Sziasztok!
Kinéztem ezt a tabletet[ConCorde tab OMEGA 3G]. Az lenne a kérdésem, hogy ebben az árkategóriában(30 ezer FT) érdemes -e ezt a tabletet választanom? Játékra/netezésre/filmnézésre használnám.
Köszi!
-
tjb007
nagyúr
A Nexus 9 egy Nexus, amit nem gondolom, hogy részletezni kéne. Ezen kívül még erősebb SoC (aka processzor is van benne) is van benne. PDF olvasgatásra, filmnézésre mindegyik tökélesen megfelel, sőt, túlságosan is.
(#60750) DM-Fan
Talán a Prestigio MultiPad Color 7.0 3G (meg még lenne egy másik is, de az játékra necces, meg épp a márka sem népszerű még annyira itthon), de inkább 50-től kezdődnek a komolyabbak, a minőségibbek.
Másik opció: Kína.„Egyébként a Wayteq-re élből azt mondták, hogy örüljek is, hogy nincs, mert amíg volt is sorra vitték vissza a népek.”
Bevett szokás, gyakorlat, hogy valamelyik drágább modell vagy másik márka javára megpróbálják lebeszélni a potenciális vásárlót mondvacsinált indokokkal, legyen szó bármelyik márkáról is (na jó, bármelyikről azért nem). Ilyenkor meg kell kérdezni, hogy milyen a visszaviteli arány, amire nem fognak válaszolni, és itt válik komolytalanná a történet.
Másfél-egy éve egyes Telekomnál üzletekben próbálták lebeszélni az embereket a Windows Phone rendszerű Nokiákról akadásokra és fagyásokra hivatkozva, ajánlva helyettük az Androidos Samsungokat. Ki lehet találni mennyire volt ez valós indok.(#60756) Pali23
A 8.3 már egy ideje nincs gyártásban, ki lett futtatva, szóval vagy használtan, vagy szürkeimporton keresztül lehet csak beszerezni.
-
Pali23
csendes tag
Sziasztok. Valaki tudna linket dobni ahól lehet LG G-Pad 8.0/8.3-at venni esetleg 50000 Ft-ig valami 8 collos akár WIFI only megbízható gépet, internetes olvasás + kisebb játék a cél. Mindenkinek köszönöm eddigi és az ezutáni segítséget.
-
cidalain
veterán
válasz
DM-Fan #60754 üzenetére
igen, kényes kérdés.
persze tudom hogy az apple nem akar tömegterméket gyártani, de ha lenne 40-ért wifi only tabja 7-8" méretben lehet hogy elgondolkoznék rajta. De az, hogy gond nélkül otthon a karosszékben megnézzem a mailjeimet ahhoz --nekem-- a 80 már túl sok.
azért az ipad mini wifi+cellular már 125k, az első széria, ami nem mai csirke! (mini3 175k) A Lenovo ennek kevesebb mint fele, de az LG függetlenül is 65 körül van, ami durván fele. szerintem mindkettő tudja azt a szintet mint a sima mini. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
KubanitoS #60752 üzenetére
Sajna ez WiFi-only!
Cidalain: köszi, nézelődök tovább. Lehet a Lenovo lesz belőle, bár az már 50 eFt. Persze, nyilván nem olcsó az iPad, de valljuk be, a minőségi Android-vasak sem olcsóak, sőt, mondhatni ugyanott vannak árban. Pláne, hogy iPad Mini már van 80 eFt körül is. Nem egyszerű ez.
-
cidalain
veterán
válasz
DM-Fan #60750 üzenetére
ez a következő értelmesebb lépcsőfok . Máshonnan talán van kicsit olcsóbban, de ez itt 50.
Persze az android előnye az olcsóság. De nem ám a fullextra kategóriában.
Gyakorlatilag alsó középkategória ár a 40-45k. Amiért kapsz minőséget, jó vasat, jó képernyőt, de nem jár 3G. Amiben van 3G, annak a minősége gyengébb, vagy a kijelzője.Ha mindent egybe szeretnénk, akkor az az Androidnál is ugyanúgy pénzbe kerül mint az Apple termékeknél, igaz azért kevesebbe, de nem harmad, negyedáron. Annyi pénzből amennyiért az iPad kerül, válogatott jó androidos tabok is vannak.
B verzió:
Nem tudom mobilnetre van e már elképzelés, de LG G Pad 8.0 LTE megvehető a propelleres cégnél mobilnetcsomaggal együtt, hűség vállalása esetén elég jó áron is, ami belefér a keretedbe. Kellően erős játszani, stabil, jó cucc. Előnye a 7"-os tesójával szemben a 16GB ram. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
tjb007 #60746 üzenetére
És ha esetleg kitolható az ár 45 eFt-ra, akkor van valami jobb alternatíva?
Voltam MM-ban, kb. siralmas a helyzet ebben az árkategóriában is. Szar, lim-lom 1024x600-as felbontású, WiFi-only vasak 20-50 eFt-ig mindenfelé. Volt tán egy Samsung Tab 3 (vagy 4) 45 eFt-ért, ami csak WiFi-s (tehát kilőve), az 1280x800-as volt, viszont a kijelző baromi furcsa volt - ovális sávok osztották a képernyőt szelvényekre, mint egy fűtőszál.
Komolyan ennyire nem lehet játékra is alkalmas tabletet venni 40-45 eFt-ból? Azt hittem, az egyik fő érv az Androidos platformok mellett az olcsóságuk. Nade a használhatatlanság és dzsunkaizmus árán? Nem véletlen döntöttem anno is az iPad mellett, azt hittem, már jobb a helyzet.Egyébként a Wayteq-re élből azt mondták, hogy örüljek is, hogy nincs, mert amíg volt is sorra vitték vissza a népek. Szóval esetleg valami más tipp?
-
vand
csendes tag
válasz
tjb007 #60734 üzenetére
Köszi, a HP Pro Slate 8 tök jó ajánlás (bár valóban drága).
Most e között és a Nexus 9 között vacilál.
A HP-s stylus-on és fém házon kívül tudtok még olyan lényegi eltérést a Nexushoz képest, ami az egyik vagy másik felé mozdítaná a mérleget?
Van esetleg valamelyiknek rejtett gyengesége, ami vmely felhasználói csoportnak kevéssé alkalmassá teszi? -
VD
őstag
válasz
tjb007 #60747 üzenetére
Köszi az összefoglalót!
Ezt a kavarást....Ember legyen aki a típus számok alapján tudja, hogy mit vesz!
Az meg, hogy 10"-ban nincs egy normális felbontású új tabjuk, az botrány!
A végén mégis csak a egy refurbished 701-et kell vennem. Főleg, hogy már a 303-at sem lehet itthon kapni az üzletekben. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
tjb007 #60742 üzenetére
Köszi mindkettőtöknek!
Az ár fix, ahogy a 3G is, mert akinek lesz, ott nincs WiFi-router és a telefonnal kiosztás sem jó megoldás. A 8" nem akadály, csak 7"-nál kisebb ne legyen!
Legdurvább esetben a felbontás lehet 1024x600, de a WXGA-nak jobban örülnék azért.
Ilyen feltételek mellett melyikkel nyúlna a legkevésbé mellé az ember?
Bocs, Android-platformhoz teljesen sügér vagyok, iPad-user vagyok negyedik éve.
-
tjb007
nagyúr
Jó az, csak nem annyiért.
(#60736) DM-Fan
Max. 40 ezer forintig ilyen paraméterekkel sajnos nem lesz semmi. Az 1024x600-as felbontás jellemző a 3G-s modellekre ebben az árkategóriában, szóval három lehetőség van: 1. lemondasz a WXGA felbontásról és bevállalod az XGA-t 2. lemondasz a 3G-ről 3. 40 ezer forint fölé mész.
(#60738) mQWeXgsf
Játékra kevésbé ajánlott, de igen, megéri.
Azt meg, hogy mi hogyan fut nem az AnTuTu pontszám határozza meg (eddig sem, és ezután sem).(#60741) cidalain
Ez a megfogalmazás azért nem egészen pontos.
A hardverigénynek meg gyakorlatilag semmi köze ehhez. Ha írok egy olyan alkalmazást, aminek csak annyi a feladata, hogy egy gombot megnyomva kiírja a nevemet, és ez az alkalmazás tartalmaz natív kódot, akkor ennél is ugyanúgy meg van rá az esély, hogy nem fog menni mint egy szintúgy natív kódot tartalmazó hiper-szuper 3D grafikával rendelkező játéknál. -
cidalain
veterán
válasz
mQWeXgsf #60740 üzenetére
Mindenképpen kérdezzél rá a topikjában itt (ha van), vagy nézz rá neten, hogy kompatibilis e a tab ezekkel a játékokkal!
Az intel rendszer problémás lehet a komoly játékokkal. Nem natívan futtatja a programokat, hanem először át kell konvertálnia a soc-nak a kódot. Ha ez sikerül nincs gond, de ha nem akkor nem fog futni a program. És ez játékoknál, és erős hardverigényű programoknál fordulhat elő leggyakrabban.
Szóval az egésznek semmi köze nincs ahhoz hogy az Antutu benchmark mekkora számot dob ki.
-
mQWeXgsf
aktív tag
Sziasztok!
Acer iconia b1-750 most 24900 ft az edigital-nál. Megéri?
-
cidalain
veterán
válasz
DM-Fan #60736 üzenetére
update: nem 3G-s az LG, bocs ezt későn láttam.
Ilyen feltételekkel viszont gyakorlatilag konvergál a nullához a lehetőségek száma. Wayteq 7x kiesik a kijelző miatt. Wayteq x-tab 8x lehetne jó, belefér a keretbe, csak ez meg 8"-os. Páran nem elégedettek az LCD-vel, ami igaz, hogy van szebb képű kijelző a piacon.
Esetleg Lenovo A8, de az méretben sem (8"), és árban sem (50k) stimmel.
A legjobb, ha lemondasz a 3G-ről. (3G generálása telefonnal a tablet mellett nem játszik?)A játék miatt inkább kerüld az Intel alapú gépeket.
Szerintem az LG G Pad 7.0 lenne a legjobb választás. Egyedül a 8GB-os háttértár lehet a gyenge pontja, egyszerre több zúzós komoly játék nem fog felmenni rá. Bár elérhető hozzá az Android 5.0, amivel lehet áthelyezgetni anyagokat SD-re, de direktbe oda telepíteni nem lehet.
Régebben lehetett kapni MM, Edigital 40 körül 2 év gyári garanciával. Most persze nincs. Emagon van 42ért. Expansyst érdemes még megnézni, most 31+posta (ami vagy 4-5000), és elvileg gyári garit adnak, amit Magyarországon közvetlenül az LG-vel intézhetsz - valamelyik fórumtárs vett onnan ugyanilyet, teljesen elégedett volt a bolttal.
-
DM-Fan
nagyúr
Sziasztok!
Mondjatok legyetek kedvesek max. 40 eFt-ig Android-os tabletet, ami:
- 7"-os
- WiFi + 3G-s
- felbontása minimum 1280x720 pixel
- hardveresen kellően erős (gyereknek kell majd, játékra), stabil
- általánosságban elérhető itthon, boltban, garanciával (legfőképp pl. Media Markt)Mi lehet a célra legmegfelelőbb most?
Köszi!
-
tjb007
nagyúr
Mivel kezdésnek is már ez a 100+ ezer forintos ár lett megadva feltételezem nem egy belépőszínű modellt (XGA felbontás, 1GB RAM, gyenge SoC) szeretne. Ebben az esetben két lehetőség van itthoni vásáslás esetén: az egyik az LTE-s HP Pro Slate 8, de ez közel (néhol pont, vagy még annál is több) 200 ezer forintot, a másik pedig valamelyik LTE-s iPad mini, de ez meg ugye nem Androidos.
Külföldi rendelés esetén is nulla felé konvergál az ilyen tulajdonságokkal rendelkező modellek száma.(#60727) M3aN
(#60731) mistake767
-
cidalain
veterán
válasz
mistake767 #60731 üzenetére
Lehet tabra monitort/tv-t csatlakoztatni. Ket eset van
-madzaggal kotod ossze
-vezetek nelkul wifin keresztulMadzag eseten a tabon kell hogy legyen hdmi vagy micro hdmi csatlakozo, es a tv-n vagy monitoron is kell ilyen bemenet. Na ilyen tabbol keves van. Csak a premium kategoriaban van hdmi kivezetes a tabon.
Vezetek nelkuli esetben DLNA vagy Miracast kompatibilis tabnak kell lennie. Ez utobbi megoldasok inkabb csak smart TV-vel mennek (de annak is tamogatnia kell ezeket), sima monitorral nem, hisz azokban nincs wifi.
Dlna eseten a tab a tartalmat kuldi at wifin es a tv a sajat lejatszojaval jatsza le.
Miracast eseten a lejatszast a tab vegzi, a tv csak megjeleniti a tab kepernyojetn ugymond klonozodik a kep a tevere. -
Shingen
addikt
válasz
mistake767 #60731 üzenetére
ASUS MeMO Pad 10 ME103K és az LG G Pad 10 nézz rá ezekre
-
mistake767
csendes tag
Sziasztok!
Tablet vásárláshoz szeretném a tanácsotokat kérni, mivel számomra ez ismeretlen terület.
- 10,1 hüvelykes legyen a kijelző,
- új készüléket szeretnék vásárolni,
- itthon szeretném megvásárolni,
- mire szeretnéd majd leginkább használni?
főleg filmnézés (- nem tudom lehet tabletre külső monitort, esetleg tévét kötni?), androidos játékok,
- mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? ~70kElőre is köszönöm a válaszokat!
M. -
M3aN
senior tag
válasz
tjb007 #60724 üzenetére
Esetleg Samsung Galaxy Tab 4?
-
vand
csendes tag
Sziasztok,
Egy ismerősömnek keresek új 8" körüli, 4/3 arányú tabletet szeretnék venni, akár külföldről.
Elsősorban pdf olvasgatásra és filmézésre használná.Elsősorban a 100eFt körüli kategóriában gondolkodik, de ha nagyon tetszik, akár többet is fizetne érte. Fontos a 4/3 arány, a mobil internet és a GPS.
Köszi a tippeket előre is.
-
antibes2000
tag
válasz
cidalain #60722 üzenetére
sajnos én is hónapokig nézegettem, nem tudtam eldönteni, hogy kell-e, aztán így az áremelés eldöntötte, hogy lemaradok róla.
na majd hátha lesz belőle készlet felhalmozódás, és megint csökkentik az árát, vagy esetleg kijön egy új verzió összel, ami lenyomja a régi árát. -
tjb007
nagyúr
Ha billentyűzetet is szeretnél, akkor a refurbished Transformer Pad TF701T, igaz van egy apróbb szépséghibája: nem magyar kiosztású a billentyűzet. Ezen kívül még ott van -igaz billentyűzet nélkül- az ASUS MeMO Pad 10 ME103K és az LG G Pad 10 is.
Kínából (70 ezer forintig áfával együtt): VOYO WinPad A1s, Teclast X98 Air 3G [EU], Teclast X98 Air II [EU], Cube TALK 9X, Cube i6 Air, PiPO P4
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék tablet vásárlását illetőleg.
Az első hozzászólásban kért kritériumokat illetőleg, hogy könnyebb legyen választ adni, a következők:
A kijelző 9-10" közötti legyen.
Igazából új készülék vásárlása a cél.
Mind a két út opció lehet, a kérdésem egyik része pont erre irányul, hogy adott árkategóriában pl. aliexpress-ről milyet lehetne, ami nem noname, és megérné onnan rendelni mint itthon megvásárolni
Inkább csak netre, olvasásra, kényelmi funkcióként lenne használva.
A keret olyan 60-70e Ft környéke.Amit eddig néztem, azok az ASUS készülékeit, a Transformer Pad kifejezetten tetszik a billentyűzet miatt, illetve az Intel CPU-val szerelt készülékek előnyt élveznek!
Ennél van kedvezőbb ajánlat a piacon? -
cidalain
veterán
válasz
antibes2000 #60721 üzenetére
a 100 az nettó 80
-
Emprise
tag
Nexus 9 nettó 80 körül, ár-érték arányban van jobb választás?
-
cidalain
veterán
válasz
Aldorfin #60716 üzenetére
jó választás lenne az adott célra.
nem sztereo, bár a hátulján a lukak olyanok mintha. de nem. ettől függetlenül elég jól szólnak az LG tabok. játszásnál meg lehet hogy a füles lesz a praktikus (én legalábbis kötelezném a gyereket, mert amilyen hangokat a játékok produkálnak, a család többi tagja falra fog mászni.) -
ClioRS
őstag
válasz
Aldorfin #60716 üzenetére
Ha tényleg alap játékokra kell csak, akkor még a Lenovo Tab A8 is játszhat. Kicsit gyengébb az LG-nél, ez sztereó és elöl vannak a hangszórók, filmnézésnél biztos jobb, mint az LG egytlen hátsó hangszórója.
Az LG-hez van Android 5.0, míg a Lenovo csak 4.4-en van, viszont most elég jó áron, 40.000-ért megvehető az Extreme digitalban. Ez a 10.000 kb tükrözi a kettő közötti különbséget.
-
Aldorfin
tag
LG G Pad 8.0-t néztük ki, gyereknek másik alternativa esetleg? fő szempontok: akkuidő, felbontás, alap játékok, filmek mennének rajta. Másik kérdés, ez az emlitett Lg sztereó e vagy ha nem akkor kell e foglakoznom vele?
-
tranceplanet
addikt
Sziasztok!
Ismerősöm kért meg, hogy ajánljak neki tabletet, sajnos ezen a vonalon nem vagyok nagyon képben.
Ezeket nézegette magának eddig:
LG G Pad 8.3 V500-as típust, és egy Samsung Galaxy Tab S 8.4
Felhasználási terület: "Egyébként filmnézéshez (fülhallgatóval), illetve olvasáshoz használnám."
Ezek árban ~75-90K. A hangsúly a minőségen és a megbízhatóságon van, nem árt, ha nem merül az akksi brutálisan. Nyers erő nem annyira lényeg, játszani nem fog rajta. Írjatok ebben az ársávban több készüléket is. Előre is köszönöm! -
ron8
senior tag
Hy!
Tablet vásárlás előtt állok, a keret 30-40-50 ezer ft lenne, játékra és filmre használnám, és jó lenne ha 8-as lenne a kijelző mérete. Legjobb ár/érték arányt keresném. 1280-as felbontás alatt nem szeretnék, mert 8-ashoz már alap lenne ez a felbontásbazt hiszem (?). -
mm89
őstag
Sziasztok, van valakinek tapasztalata az onda v820w -vel?
Itt néztem, így nincs áfa, vám .
Lg gpad 8.3 van itthon. Valami hasonló tabot keresek, vagy használtan gpadot, de még elég drágák. -
tjb007
nagyúr
válasz
maxxenergie #60705 üzenetére
Igen, megéri.
(#60706) regener
Nincsen (még).
Az ársávos lista megvalósítása egy kicsit problémás, mert forgalmazónként változnak az árak, olykor elég nagy különbségek vannak. -
regener
veterán
Sziasztok, van valami összefoglaló poszt ahogy egybevannak gyűjtve az ajánlott készülékek néhány ársávba foglalba?
-
maxxenergie
senior tag
Wayteq Xtab 9-et találtam még pár hó garival 30K körül, megéri a különbözet
-
maxxenergie
senior tag
válasz
tjb007 #60703 üzenetére
Köszi
, Csak sajna most nincs az aprón ilyen, esetleg más fellelhető értelmes darab létezik még mert Péntekig be kéne szereznem ajándék lenne
Ezeket néztem :
- Alcor Zest Q813I - 30K talán lehet alkudni valamit
- Navon Predator 7" IPS Quad Core 8GB - 16K gyanúsan olcsóJa hogy újonnan ennyi most nézem értem köszi használtam ami jobb erősebb nagyobb és kijön 25K körül tudsz ajánlani legyen viszonyítási alap
Köszi.
-
maxxenergie
senior tag
Sziasztok!
Táblagépet szeretnék venni asszonynak ebben kérnék segítséget, mert idegen a terület számomra.
Használtan is jó lenne, főleg HD filmnézésre lenne, min 1 GB memóriával és négymagos procival kéne, lehetőleg HDMI(micro) kimenet legyen rajta, hogy TV-re is csatlakoztatható legyen, ha szükséges.
Mik az ajánlott típusok, keret max 25K lenne(használtak) min 7" kéne de jobb lenne nagyobb már ha ennyibe beleférne persze valami értelmes megoldás.
Előre is köszönöm a segítséget SOS lenne mert Péntekig meg is kéne vennem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Samsung Galaxy Tab S7 Plus 5G
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- iPad 2025 (11. Gen) 11" 128 GB / 256 GB WiFi meg Cell - Minden szín - bontatlan - 1év garancia
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 5G - 256GB - új, garis (SM-X926B)
- ZUGU iPad PRO 11 1.2.3.4gen tok. Hibátlan! Fulldoboz,
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged