- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen GPS-t vegyek?
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tálydi
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék egy tabletet vásárolni 25-35k között, mérete nagyjából mindegy, innen ph-ról vagy külföldről az teljesen mindegy, használt is jöhet. A kikötés, hogy HDMI csatlakozó legyen rajta. Internetezésre, olvasásra, és filmnézésre kellene főként. Aminek igazán örülnék egy nexus 7 lenne, de arról hiányzik a HDMI, és nem tudom az MHL mennyire működőképes, illetve a +költség teszi kevésbé vonzóvá. A cél a megbízható működés volna, ágyban netezésre és egyszerű hdmi-vel való tv-re kötésre kellene,meg egy kis olvasásra is.
Előre is köszi!
-
St3ven
addikt
Ár/érték arányban szerintetek a Lenovo S6000L vagy az ASUS MemoPad HD 10 a jobb választás?
-
Dyrg
aktív tag
Sziasztok! Vettem egy Vega Q7108 -at és szeretném root-olni, de sehol nem találtam hozzá semmit. Van valami egyszerű root-olási megoldás?
-
<>jana<>
senior tag
Sziasztok! Egy barátom hozott egy tabletet , amit a 11 éves kislánya sikeresen lezárt és nem tud belépni. Túl sok minta rajzolás lépjen be Google fiókjával. Így indul az android. Nem fogadja el az email címét sem és a jelszavát sem valamiért. Webes felületen be tud lépni. Gondoltam egy master reset segít majd, de nem tudom hogyan lépjek be. Általában hangerő le fel vagy együtt a kettő és bekapcsoló gomb szokott lenni. Ritkán a próbálkozásokra megjelenik egy fekvő android robot nyitott ajtóval és benne egy piros felkiáltójel. De még erre sem jöttem rá hogyan jön elő. Szinte semmit nem tudunk a gépről, mert a fiától kapta aki Torontóban lakik és ott kapta egy USAGC nevü hivataltól. Amire rájöttem hogy egy rockpad d8 nevü tablet [link] De sem a gyártóját sem manualt nem találok hozzá. valószínűnek tartom, hogy az android sérült mert indítás után sok hiba üzenetet is kiír. Van 5letetek hogyan és milyen romot tudnák feltölteni rá, vagy esetleg hogyan lehet resetelni a gépet?
-
zka67
őstag
válasz
sitotomi #50587 üzenetére
Ha 40 ezret kellene elköltened tabletre, mit választanál?
Szia, én vennék kettőt belőle, és az egyiket megtartanám
Ízlések és pofonok, de nekem pl. nem tetszenek a nagyobb kijelzőjű tabletek. Szerintem - de itt hangsúlyozom, hogy ez csakis az én magánvéleményem -, a 7" az a méret, amit még kényelmesen lehet kezelni. Se nem túl kicsi, se nem túl nagy, nem túl nehéz. Az enyémhez vettem még egy tokot:
Micro OTG USB Keyboard PU Leather Cover Case Bag For 7" Tablet
Az első nap, amikor megjött, a billentyűzetet bedugva hagytam, kb. 2 óra alatt teljesen leszopta az aksit, úgyhogy azt azóta nem használtam. Viszont arra tökéletes, hogy megnézzem az esti sorozatot, ha épp lemaradtam róla, ha el akarom vinni valahova, akkor is jó dolognak tartom, és egy mozdulat kivenni belőle a tabletet, ha épp úgy van rá szükségem.
Egyébként ahogy CineDOG1 írta, itt valóban olcsóbb, de én még nem rendeltem innen:
-
Zeki
nagyúr
-
1697
tag
Sziasztok!Most rendeltem 4g Note pro 12.2 -öt,akcióban itt (spanyol) nagyon levitték az árát!Wifis tab pro-t használtam most 2 hónapig,de ezt 4 g vel olcsobban kaptam meg!Valaki használ ilyet itt? Vélemények? Köszönöm.
-
megadeath
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tablet ügyben. Szerintetek melyik lenne a legjobb ár/érték arányú gép úgy 25k-ig bezáróan?
A Concorde draco-t néztem ki ami teljesítményre viszonylag jónak tűnik. Szerintetek jól gondolom? Van ennél jobb ilyesmi kategóriában ezen áron ami elkerülte a figyelmem? Itthon akarom venni az egyszerűbb gari miatt.
Lánynak lesz ajándékba szóval nem hátrány ha tudtok olyant ami gyors is és szép is egyben.
GPS,GSM nem szempont.Előre is köszi a segítséget!
-
Kapanyél
őstag
Hali!
Létezik univerzális multi window tool vagy teljesen ROM-függő?
Ti mit haszáltok? -
Mcleod
tag
Melyik (akár kínai) webshopból érdemes most tabletet rendelni?
Köszi.
-
amigo8519
csendes tag
Helló!
Szerintetek melyik jobb játékra?
Alcatel OT Tab 8HD B
Vs
Vega q 7108 -
mm89
őstag
válasz
monti0222w #50565 üzenetére
Hát ez király cucc! 50-60e körül én is vennék egyet, de 100 ért már nem...
-
Kapanyél
őstag
Ha vezeték nélküli szet vevőjét dugod rá, akkor lesz egér és bill is. De elvileg működnek az USB hubok is.
MÁS:
A tabletem órája késik 10 percet. Automatikusan állítja, jó az időzóna is, többi eszköz helyesen mutatja. Ez tíz perccel szopat. Találkozott már valaki ilyesmivel?
(V975M) -
Lui76
őstag
Egy kis help kellene , vagy ötletelés...
Kolléganőm tabletjét leverte a kutyája , tehát nem túl magasról.
két lapjára szétesett, azóta az érintő képernyő nem érzékel, szemre nemlátszik
semmi , a nyák vagy ilyenek nem törtek,
az egyik kérdés, hogy kuka é ?
a másik meg hogy esetleg ilyen állapotban (tehát bill. zárból nem todod kihozni)
lehet esetleg vmilyen billenytyűzetet hozzá ismertetni amivel még használható lenne? -
zka67
őstag
válasz
sitotomi #50571 üzenetére
Szia, 7"-os tabletek között mindenki ezt tartja a BEST BUY-nak:
Cube Talk7X 7" Quad core DUAL SIM Cameras Android 4.2 8GB GPS 3G Phone Tablet PC
IPS kijelzője van, 1024x600-as, telefon, GPS, 3G, G-Sensor, 4 magos proci, stb, stb, gyakorlatilag minden van benne ezért a pénzért.
A következő sem néz ki rossz vételnek, de nincs benne SIM kártyahely, nem tudsz vele telefonálni és 3G sincs benne:
Cube U25GT-C4W 7" Quad Core 1GB/8GB Android 4.4 GPS HDMI WIFI Tablet PC Camera
-
Mcleod
tag
Szervusztok!
Egy barátomnak keresek tabletet. Jelenleg egy régi notebook-ot használ de ki akarja váltani mert unja, hogy nehéz. Arra gondolt, hogy vesz egy jobbacska tabletet és hozzá egy billentyűzetet és azzal jó lesz...
Nézegettem a cuccokat, de nem annyira vagyok benne otthon. A kínai telefonokról már sokat olvastam de Tablet fronton nem ismerem se a SOC-okat se a vállalható márkákat. Itt el is árultam, hogy a külföldi rendelés is játszik.
- hány hüvelykes legyen a kijelző? Mivel egy 14"-os laptopot akar kiváltani így minél nagyobb, szerintem inkább a 9-10" körüliek lennének jók.
- új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? újat
- itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? mindkettő jó megoldás
- mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.) Ami fontos: Legyen 3G képes, GPS legyen benne (bár ahogy olvasom sokszor ez a gyenge pont, de legfeljebb megtoldja egy küldső vevővel) nem árt ha van hdmi kimenet, hogy tv-vel össze tudja kötni. Nyilván fölösleges mondani, de megbízható legyen a működése mert részben munkára kell.
- mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? Szerintem 50-70k körül de ha picit több az sem baj.Köszönöm a segítségeteket.
-
sitotomi
tag
Sziasztok!
Útbaigazítást kérnék!
Szeretnék vásárolni egy tabletet, anyukának lesz, külföldi vásárlás nem probléma, a keret ~42000 Huf.
Paraméterek:
- Új
- 7"+ kijelző (IPS panel nem lenne rossz, sőt...)
- Netezés, fényképezés, sorozat nézés (De mindez olyan "anyukásan", nem hiszem hogy ~50 körüli korban sokat számít a HD nem HD, 5 vagy 10 mpx kamera ebben az esetben.)Bőség zavarában nem tudok dönteni, Ti mit ajánlanátok, ami ár érték arányban közelít a legjobbhoz?
Előre is köszi a segítséget!
Szerk: Én ezt néztem egyenlőre http://www.radium.hu/tablet/asus-memo-pad-hd-7-me173x-1b073a-me173x-1b073a.html, de kicsinek találom a 7" kijelzőt, és nem vagyok túl magabiztos.
Erről esetleg van pro/contra véleményetek?
-
Zeki
nagyúr
Nyilván Samsung.
Akinek gyerek tablete van, nagyon tudom ezt a szilikon tokot ajánlani!! Mondjuk majdnem 1 hónap mire megjön.
-
penge111
addikt
-
válasz
monti0222w #50555 üzenetére
itthon hol lehet ezt esetelgesen megvásárolni?
-
monti0222w
addikt
válasz
tjb007 #50557 üzenetére
Köszönőm szépen a válaszod, gondolkodok egy ilyen Mipadon és több évre kell ezért voltak a kérdéseim. Sztem a K1 jövőre is ott lesz a szeren, ahogy én látom a tab piacot, nem lesz itt hamar tron fosztás! + Miui a hetenkénti frissitésekkel amit még a nagy gyártok is utánozhatnának!
Köszi mégegyszer. -
Zeki
nagyúr
-
kutymorg
tag
WayteQ xTAB 7x és az xTAB-700qci-nek ebben az árkategóriában (<30) milyen más alternatívája van?
SIM (3G) és GPS nem kritérium! Vagy a 7x a best buy? -
penge111
addikt
Sziasztok!
Haverom kért meg, hogy nézek neki tabletet, de sokkot kaptam annyi féle van.
Szóval a feltételek:9"-10" tehát nagy képernyő
Legfontosabb kezeljen simet, vidéken tudjon vele netezni, ahol nincs wifi
Amire kell: főleg internet, zene, youtube, filmek bár ez kevésbé
Viszonylag jó képeket csináljon, de nem muszáj
Ár, hát max 60k
Megbizható tablet legyen, Mo- n könnyen beszerezhető legyen.Remélem létezik ilyen tab, kösz a segítséget előre is.
-
kelzsoca
félisten
válasz
Kapanyél #50543 üzenetére
Sem a 100qcr, sem a 933R nem túl stabil. Nyilván vannak, akik meg vannak velük elégedve, mert gyönyörű a kijelzője, és csak olvasgat vagy filmet néz vele, de rengeteg a panasz rájuk, akár itt a PH topikjaikban is.
Több ezer készüléket értékesítenek ezek a gyártók, most az hogy van pár darab negatív user, az össz. eladás 1-2%-át sem teszi ki (mellesleg a fórumokon a segítségkérés, panasz stb.. van túlnyomórészt) tehát felesleges téves következtetéseket levonni, mikor nem látod át a helyzetet.
-
tjb007
nagyúr
válasz
monti0222w #50555 üzenetére
A elérhető/legyártott példányszám miatt írtam azt, hogy nehéz beszerezni.
Egyelőre még felső kategória a K1 (igaz csak a GPU-ja miatt), de nem kell sok idő, hogy jöjjön egy nála jobb és erősebb. Ez az ágazat már csak ilyen, gyorsan történnek a dolgok. -
monti0222w
addikt
-
tjb007
nagyúr
válasz
anonym1s #50548 üzenetére
OtterBox Defender, ez a legjobb és legstrapabíróbb mind közül, de ez meg is látszik az árán. Szilikon tok nem sok van, ami van az is az eBay-en nem épp alacsony áron. Maradtak az ilyen és ehhez hasonló tokok, illetve az univerzálisok.
(#50550) Lovi24
Akku: az FNF 4,5-5 óra körül, az Onda 7-8, persze:
- ez függ a beállításoktól is
- ez csak egy saját becslés a megadott adatok alapján, amik nem mindig tükrözik a valóságotAz FHD filmek és az újabb játékok is gond nélkül fognak menni mindkettőn, persze ha az időtállóság is szempont, valamint a játékok is prioritást élveznek, akkor érdemesebb inkább mást nézni.
(#50551) Hungarikum87
Az erősorrend így néz ki:
RK3288 > Z3745* > Amlogic M802
* jellemzően ez kerül a kínai tabletekbe, szóval ezt veszem most alapul, de láttam már 35-tel szereltet is
Mindegyik ajánlott, persze azért vannak elég komoly különbségek köztük. Például:
- az M802-ben lévő Mali-450 nem ismeri/nem tudja az OpenGL ES 3.0-ás API-t, így ha kijön egy ilyen játék nem fog rajta elindulni, bár erre nem sok esély van a közeljövőt tekintve.
- a Z3745 egy x86-os architektúrára épülő SoC, nem ARM-re, így előfordulhatnak problémák a natív alkalmazásokkal, de erre az esély igen csekély. Némi öröm az ürömben, hogy az x86 miatt elméletben akár még Windows 8.1 is futtatható ezeken a készülékeken.Ha fontos a jövőt állóság, akkor e közül a három közül inkább az RK3288-cal szerelt modellek között nézz szét.
10,1 hüvelykes modellt meg azért nem találtál még, mert egyelőre még nem létezik ilyen.(#50552) monti0222w
Androidos vonalon a jelenlegi egyik legjobb, csak épp elég nehéz beszerezni.
(#50553) dragonfx
Az első felejtős, a második ajánlott, a harmadik szintén felejtős, a negyedik pedig már nem különösebben ajánlott, de be lehet vállalni (legfőképp akkor, ha számít a kijelző felbontása).
„A cortex procik után az a betű utáni szamnak a kisebb vágy a nagyobb a fejletebb gyorsabb?”
Minél nagyobb az szám, annál erősebb, de ez még önmagában nem jelent semmit, ugyanis egy SoC nem csak ennyiből áll, és a csíkszélesség sem mindegy.
„Számít ha mali vagy power vr gyorsító van bennük?”
Maga csak az, hogy Mali vagy PowerVR nem, mivel ezek csak márkanevek. Többféle Mali és PowerVR IP is létezik, ezek között viszont már vannak különbségek, sok esetben elég nagyok. Például a Mali-400MP4 gyengébb a PowerVR G6400-nál, viszont a Mali-T760MP16 erősebb nála. Játékoknál számíthat, minden másnál meg szinte mindegy, hogy mi van benne.
-
dragonfx
veterán
válasz
dragonfx #50549 üzenetére
Na találtam. 4 et.
Valaki hozzáértő guru ranezne ezekre??Overmax ovs 7+
Wayteq xtab 7x
Myaudio 708gn
Myaudio 708agA cortex procik után az a betű utáni szamnak a kisebb vágy a nagyobb a fejletebb gyorsabb? Van erre teszt valahol?
Számít ha mali vagy power vr gyorsító van bennük? -
Hungarikum87
tag
válasz
Kapanyél #50538 üzenetére
Akkor kis utána olvasás után, kérdeznék megint
Az RK3288-ról találtam magyar nyelvű cikket, de a Amlogic M802-tom Z37xx sajnos nem. Te mint aki ért hozzá vagy bárki más itt a topicban, tudna véleményt formálni róla h melyiket ajánlaná a három közül és miért?
Illetve, keresgélek de nem találok csak 9.7 képernyőset, én pedig 10.1 arányút szeretnék. Tudtok mondani ezekkel szerelt 10.1 kijelzős tabletet vagy nem is készült még ilyen?
-
Lovi24
senior tag
válasz
tjb007 #50547 üzenetére
Köszi !
Igen tudom ,hogy van benne 3g modem,csak szándékosan nem is említettem,mert nem fontos számomra. Legalábbis most,ki tudja később kell-e.
Mindenesetre az Fnf-ben nekem is az a szimpatikus,hogy jó a mérete és valóban kompakt. A chuwi v88-ban is azt szerettem hogy 1 kézzel átfogtam és vittem. 9,7-nél kicsit macerásabb.
Az akksit érzem picit kevésnek az Fnf-ben,ekkora felbontásnál mennyit bírhat az a 4050mah?
A hardvereknek gondolom nem jelenthet próblémát a full hd- s filmek lejátszása vagy újabb játékok (gta és hasonlók) ? -
Lovi24
senior tag
Sziasztok,szerintetek melyik lehet a jobb választás : Onda v975m vagy
Fnf ifive mini 3gs ?
A felbontás ugyanaz,csak más a méret. Az Onda mellett szól a nagyobb akksi. Az Fnf viszont kézbe illőbb.
Wifiről tudna valaki nyilatkozni? -
Kapanyél
őstag
válasz
spacejoker #50542 üzenetére
Elnézést, félreérhető voltam. Sem a 100qcr, sem a 933R nem túl stabil. Nyilván vannak, akik meg vannak velük elégedve, mert gyönyörű a kijelzője, és csak olvasgat vagy filmet néz vele, de rengeteg a panasz rájuk, akár itt a PH topikjaikban is.
Én is a fenti kettő közül vettem volna, de (talán szerencsére) elvették a kedvemet tőle. Így lett egy Onda V975M. Ez is megakad néha, mint minden droid, de alapvetően nincs baj a teljesítménnyel, mindent folyékonyan visz ezen a felbontáson.
Volt iPad2-m (1024x768) is, láttam is rajta a pixeleket, de teljesen élhető volt, így mindenképp saját szemeddel is tapasztald meg, hogy elég-e az 1280x800.
Az A7-es procik frissebbek, kevesebbet fogyasztanak, de jellemzően alacsonyabb órajelen is járatják őket, így kisebb teljesítményt produkálnak, mint az A9-ek általában. Ami az Ideapad S6000-ben van, azt oda-vissza megeszi az RK3188.A "márkásabbak" közül jó eséllyel találsz közösségi fejlesztést, supportot. De ezek leginkább a bestbuy vagy sztárgépek, mint pl. a Nexus sorozat vagy a Galaxy Tab fő készülékei. Amelyeket a legnagyobb példányszámban értékesítik, mindig ahhoz vannak a fejlesztések is. Nálam ez általában egy fontos szempont.
-
spacejoker
csendes tag
válasz
Helló!
Szeretném megkérdezni, hogy úgy érted az Alcor Zest a stabil gépek közé tartozik?
A Lenovo Ideapad S6000-sel szemezek még. Melyik a jobb proci, az Rk3188 (látom, hogy az pedig A9-es), vagy a Cortex A7?
Mennyit számít hosszú távon a márkanév, jobban támogatják a Lenovo-t?És mennyit számít 10 col-on hogy egy kijelző 1280*800-as vagy 2048*1536 pixeles?
Köszi, ha segítesz!
-
dragonfx
veterán
A lenovo drága.
Annyit nem adók érte.
Max 30at adók érte.
Ha nem fér bele mit kéne lejjebb húzni??
Ha nincs más legyen csak 7 coll akkor.Ezeket néztem
Digitech tab mini 7.9
Beex e2
dps titan 8
Navon predator 8.De mindbol valami hiányzik.valamelyik kitetelnel megbukik. :-(
Bluetoth hianyaba csak micro sd cserelgettessel tudok adatot cserélni teloval?
Gondolom ebbe a szegmensbe az nfc felejto.
Vagy usb otg.vel felismerne a telot? -
Hungarikum87
tag
válasz
Na elkezdem értelmezni amit írtál, és utána olvasni , aztán kérdezek tovább
Mindenképp Andoridos tablet kell, és max 70ezer a keret elvileg
RK3288ról most olvasgatok, az Amlogic M802 illetve Atom Z37xx Socjáról még fogalmam nincs de gyorsan pótolom
Én is preferálnám a prémium gyártókat de az ő áraik bőven e felett vannak
-
Kapanyél
őstag
válasz
Hungarikum87 #50537 üzenetére
Az Rk3188 egy nagyon jó SoC, de sajnos a rá épülő 10-es tabletekből elég kevés a stabil. (Wayteq 100 qcr, Alcor Zest 933 R(s), stb.)
A napfényben is jól látható kijelző szerintem esélytelen, 5-600 nit fölötti fényerő kell hozzá.
Én direkt nagyobb felbontásút kerestem, mert nagyon tetszik a pixelsűrűség, de rettentően megdolgoztatják a vasat. Ha elegendő egy 1280x800-as, akkor mindenképpen azt javaslom.
Kínából már nem érdemes a korábbi SoC generációból választani, kaphatók az újak is, azok jelentősen erősebbek és hardveresen több mindent támogatnak már, mint pl. az Amlogic M802, a Rookchip RK3288, esetleg kereshetsz Intel Atom Z37xx sorozatból is, azokhoz talán akad Win8 támogatás is, ha arra vetemednél. De már vannak Allwinner 8 magosok is, brutális teljesítménnyel (a mostaniakhoz képest).
A prémium márkás termékeket egyébként jobban preferálom, mert kevésbé jellemző rájuk, hogy dobálják a WiFi-t, hogy nem kompatibilisek a vezeték nélküli képátvitellel és minden portjuk fizikailag is szabványos. -
Hungarikum87
tag
válasz
Hungarikum87 #50526 üzenetére
Akkor kezdem az elejéről hátha így tudok tanácsot kapni
próbálok belemélyedni a témába
Szóval ha minőségibb kínai tabot szeretnék akkor érdemes a Rockchip RK3188 szerelt darabokat keresnem, vagy van más hasonló minőségi alternatíva is? Mondjuk mtk8389 ?
-
dragonfx
veterán
Hi.
Szeretnék tab.öt venni.ujját.itthonról.színe nem érdekes.
8 coll,2 mag legalább, 1gb rám, wifi,bluetoth, micro sd bovithetoseg, min 4.1 android,.
Mit javasoltok?
Nehéz ilyet találni.....usb otg.s kéne.vagy netán 3g modemes. Gps hdmi nem szamit. -
tjb007
nagyúr
válasz
mézespálinka #50531 üzenetére
LG G Pad 7, Lenovo IdeaTab A5500, Dell Venue 7 Base, Lenovo IdeaTab S6000L, Alcatel One Touch POP8
-
válasz
lazlogogola #50529 üzenetére
attól is függ, hogy mit. ugye magazinokra, vagy olyan könyvekre, amikben sok ábra van nem a legmegfelelőbb az e-book olvasó.
-
mézespálinka
senior tag
Üdv!
Szeretnék segítséget kérni. Milyen tabletet ajánlanátok?
felhasználás:
-internet
-film, zene
-dokumentumok olvasása! (prio1)
elvárás:
-gyors használhatóság (gyors reakció a tablet részéről)
-jó akkumulátor üzemidő(prio!)
-minőségi(bb) összeszerelés
-gps, ha van az nem bajár:
minél olcsóbban, 50k-ig max. (nem laptopot helyettesítésére csupán kiegészítésére kellene)u.i. ha esetleg nem konkrét típust, hanem hw elemeket (soc, ram méret, stb) írtok, azt is megköszönöm!
-
ANT
őstag
válasz
pro.polisz #50512 üzenetére
Csak játékkal kb. jó az a 4 óra. Most töltöttem fullra az akksit, az AkkumulátorHD app is annyit becsül.
Egyfolytában még nem játszott négy órát a fiam, de szűk két óra "engribördsszel" merített 45%-ot az akkun, tehát arányosan így is kijön a négy óra.
Mér' tanuljon most az a gyerek? Nyári szünet van! -
dragonfx
veterán
valaki probált már otg usb kábelen keresztül usb 3g stickkel netezni tab.on?
bluetoth billentyűzet mükődik velük rendesen avgy hamar lemerül az akksijuk?
inkább érdemesebb micro usb billenytűzetet venni hozzá? és usb otg. keresztül rákötni?
ezek igy mükődnek kompatibiliske mindenhogy? -
Hungarikum87
tag
Ismét
Uraim kérem segítsenek
10körüli kijelző méretű, tabletre lenne szükségem. Fomtos lenne a gyönyörű kijelző, ami nappal szemben is jól látszik. Netezésre , filmnézésre, könnyebb játékra kellene. Néztem a prémium gyártókat (Samsung-LG-stb...) de túl drágák. Úgy gondoltam ismét vennék kínából kínait, de másfél éve nem követem a tablet piacot, így nem tudom mi felelne meg most az igényeimnek a távolkeleti kínálatból. Kérhetnék egy két ötletet?
-
válasz
tjb007 #50522 üzenetére
igen, értem az érveid, de mivel leginkább olvasásra kellene, ott nagyon jól jön ez a képarány ellentétben a full hd-val szemben. és ezt normális felbontás mellett csak az ipad mini tudja. igazából eddig le sem esett, hogy amiket eddig nézegettem, azoknak más a képaránya, csak a 8 colra figyeltem.
de ha összességében az árat nem számítva azt mondod, hogy nem rossz gép, akkor megpróbálok rárepülni (mit ad isten, az asszony pont egy kétbetűs cégnél dolgozik
)
-
tjb007
nagyúr
válasz
bandus #50519 üzenetére
Attól függ mihez viszonyítjuk.
Nem mondható gyengének, de már a most érkező új kínai SoC-k (RK3288, Allwinner A80 stb.) is sokkal erősebbek a Tegra 4-nél.
Amúgy meg csak annyi gond van vele, hogy pofátlanul drága. Itthon egy cég forgalmazza csak 130e forintos áron, ennyit mondanom sem kell, hogy nem ér (Németországban 340 euró, szóval ott sem sokkal olcsóbb). Ennyi pénzért már olyan felsőkategóriás modelleket lehet kapni (pl. Samsung Galaxy TabPRO 8.3), amik ezt háromszor is körberöhögik, sőt, még olcsóbban is (pl. LG G Pad 8.3). -
Zeki
nagyúr
válasz
Pacino68 #50518 üzenetére
Itt jobb áron van, a posta is benne van az árban. De a sima postát kínából mostanában jobb kihagyni, és DHL-el kell rendelni.
-
válasz
Pacino68 #50518 üzenetére
nemrossz, de azért én nem biztos, hogy meg merném kockáztatni ezt egy noname gyártótól.
viszont azt hiszem megtaláltam a tökéleteset (a 3g hiányával együtt tudok élni): HP Slate 8 pro
akik értenek hozzá, esetleg felvilágosíthatnának, hogy mennyire izmos az ebben lévő hardver, köszi -
eszembe jutott még egy kérdés. létezik bármilyen androidos alternatívája az ipad mininek, aminek nagyobb a felbontása az 1024 x 768-nál? nekem nem sikerül rábukkannom,
-
K4jusz
tag
Onda v819 mini:
Pozitívum:
Minőségi összeszerelés, jók az illesztések, szép külső. Szép képet adó IPS kijelző. A rendszer 4.2.2, de frissítgetik gyakran. Gyors, nem akad, nem fagy. Élmény kézbe venni. WIFI vétele nagyon jó.Negatívum:
automata fényerőszabályzás nincs, akksi kicsit karcsú, kamerák képminősége.Van belőle intel procis, és 3G-s változat is. Én ~30k+ÁFA-ért vettem Tinydeal-ről. Ennyiért pazar.
-
sith7
félisten
válasz
pro.polisz #50514 üzenetére
már tárgytalan, - visszavittem - csak meglepődtem, de akkor lehet nem ezzel játszott
-
pro.polisz
csendes tag
Hál' istennek nem tudom milyen hülyeségekkel játszik a fiam. Ha nagyon kell, teszteltetek vele valamit (14 éves korig szóló játékot!) :-)
A wifi sebességét teszteltem lakáson belül, a lenovo notebookhoz képest talán 20-30%-kal mért kevesebbet az online teszt (ez nem tudom mennyire mutat valósat). A ki-be kapcsoló gomb tényleg elég béna. Szerencsére nem én nyomkodom! -
sith7
félisten
válasz
pro.polisz #50512 üzenetére
4 órát ???
milyen game ?
nálunk a mérges madarak 1 óra alatt kifektette ... igaz azóta visszavittem, mert gyengélkedett a wi-fi, meg kb. 20x gombnyomásra tudtam csak ki-be kapcsolnilett helyette egy Alcor Zest Q813I ... ez egyelőre jól muzsikál ... kopp - kopp
-
pro.polisz
csendes tag
Én egy pár nappal utánad vettem a Navon Predator 8-at a gyereknek. Ő kb. 4 órát tud játszani rajta egy töltéssel. Ha jól emlékszem 3.500 mAh az akksija.... Gyári tok nincs hozzá, kínából rendeltem valamit. Azon gondolkodtam, hogy egy lapos powerbank-ot beszerkesztek a tok és a gép közé. De lehet a 4 óra játék még sok is a gyereknek, tanuljon inkább! :-)
-
spacejoker
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném tablet vásárlás ügyben. Körülnéztem a kínálatban és a következő 2 tablet maradt fenn a szitán:
- Lenovo Ideatab S6000
- Alcor Zest Q933R
Mindkét gép 50.000 körül kapható. Hosszú távra tervezek.Szerintetek melyik legyen?
Köszi!
-
Oldman2
nagyúr
Most találtam rá a Koobe X8 Slim Nav&Call tabletre, érdekelne van-e valakinek ilyen és mik a gyakorlati tapasztalatai vele?
A tesztek nagyon dicsérik, de a gyakorlatban lehetnek vele más jellegű észrevételek is.
:-) -
Yany
addikt
válasz
bandus #50501 üzenetére
A5500-ast 60-ért már nem csak GPS-szel, de 3G-vel is megkapod, és amit azóta tudok, hogy roppan takarékosan csücsül a helyén, illetve a sztereo hangszórói nagyon szépen, tisztán szólnak, illetve kellően hangosak is. Az alap launchere nem különböztet meg alkalmazás-listát és home-screent, ami nekem picit szokatlan volt, de teljesen jó így is.
-
Sziasztok
Kérdezni szeretném, hogy létezik-e a 12 colos Galaxy TabPRO-hoz magyar kiosztású billentyűzet-tok?
Amennyiben nem, milyen szintén 12 colos androidos táblagép létezik, amihez kapható igényes, ilyen jellegű tok? Végső esetben persze a bluetoothos bill is oké, csak első nekifutásra tokosat keresek.
-
kutymorg
tag
Sziasztok!
7-8"-os tabletet keresek páromnak. Böngészés, fácsé, képnézegetés néha youtube-ra lenne használva WiFi-n. GPS, 3G nem kell.
Mi lenne a legjobb új, hazai eszköz max. 30eFt-ig.
Köszönöm!
-
Hungarikum87
tag
10-es képernyővel, melyik a legjobb kínai tablet most a piacon? Fontos lenne a gyönyörű képernyő, ami napsütésben is tisztán látszik, és kiadja a HD filmek szépségét is. Nézegettem de az itthon kapható nemzetközi márkák (Samsung-Sony-Asus) termékei sajnos túl drágák...
-
haruspex
aktív tag
válasz
Badboys #50503 üzenetére
51 körül már itthon is megkapod, de sokat nem lehet tudni a típusról, még magyar termékoldala sincs.
A Concorde Q10 kicsit gyengébb hardverrel, de 4.4-es androiddal, szintén billentyűzettel 50k az edigitalban, és ha minden igaz holnapig még van valamilyen 10%-os akció is rá. Ez sem a legelterjedtebb típus, de legalább lehet tudni valamit róla, van magyar központ, ha gond van, illetve van magyar fóruma is.
Ha nem kell a billentyűzet akkor a lenovo 6000l szintén 50 ezer ugyanott. Mondjuk ez valószínű nem fog már verzió frissítést kapni, viszont "A" brand tablet. Szerintem mindkettő ajánlottabb a Gocelvernél, de ha esetleg azt veszed akkor semmiképp ne egy szlovák webshopból szerintem.
-
Kapanyél
őstag
Sziasztok!
Kinéztem egy Onda V975-öst, de nem tudom, hogy az Inteles (Z3735D) vagy az AmLogicos (AML M802) változatot vegyem. Melyik a jobb választás?
Az atomosra elvileg van Win8 is... de W8.1 már nem fog rá kijönni, így ez annyira nem szempont.
Köszi előre is a választ! -
Badboys
őstag
Tablet cserén gondolkodom ebben kérnék javaslatot. Első számú jelölt a CovLever Orion 102 es lenne Szlovák webshopból 48 ezer ft postával 2 év garanciával. Esetleg erről ha valakinek lenne tapasztalata ? Itthon sajnos 10+ e ft al drágább. Vagy esetleg valami javaslat mit lenne érdemes meg vásárolni amire van support romok stb. Ez a feleségemnek lenne Német ben dolgozik és Skype, meg közösségi oldalak látogatása lenne a fő cél. Sajnos a wifi ott elég gyenge. Ezt meg néztem itthon eléggé stabilnak tűnt a wifije.Azért erre eset a választás mivel billentyűzetes. Bármilyen hasznos tanácsot elfogadok. Jelenleg Hyundai T7S et használ,de erre nincs semmilyen támogatás meg már lassan 2 éves. Ennek sajnos nem igazán jó a wifi része. Lehetőleg ne MTK ás processzora legyen nem bízom benne. Köszi
-
olvasgattam, szűkítgettem, a következőkre utottam:
lenovo ideatab a5500
asus memopad 8
dell venue base 8 androidmelyiket érdemes venni? a lenovo-ban nincsen gps, ami azért jól tudna jönni néha, így talán marad az asus és a dell. 50k vs 60k. egyéb szempont, amit meg kellene nézni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Futás, futópályák
- Energiaital topic
- Milyen alaplapot vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Tőzsde és gazdaság
- Steam account lopás
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- HP notebook topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Új - Apple iPad 10.gen 2022 Wi-Fi 256GB Blue - Bontatlan
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- iPad A16 Wifi 128Gb Silver A3354 bontatlan
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M2 / Ezüst / Wifi / 256GB / Garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged