- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=Jam=-
őstag
válasz
zetecR #105200 üzenetére
Windows 11-en nem lehet guest módban elérni a megosztásokat. CE-ben állíts be jelszót, a samba megosztásokhoz. Vagy a csúnyább megoldás, ha registryben visszaállítod.
DWORD tipusú kulcsot létrehozol AllowInsecureGuestAuth néven ide:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters
0 - nem engedi a guest csatlakozást
1 - engedi a guest csatlakozástHa nem vagy jártas registryben, akkor ezt a parancsot írd be egy parancssor ablakba:
reg.exe add HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\LanmanWorkstation\Parameters /v AllowInsecureGuestAuth /t REG_DWORD /d 1
-
aldebaran
addikt
válasz
zetecR #105200 üzenetére
Ezt nézted már?
-
spiky03
veterán
válasz
zetecR #87843 üzenetére
Ezt hol tudom megnézni? Átállítani?
Olvasgattam a neten a témában és ott HDMI handshake problémát írták, hogy amiatt van. Meg kapcsoljam ki a tvn a CEC, de az be sincs kapcsolva.
A BD lejátszón ott kikapcsoltam de nem néztem még meg, hogy segített e mert este a projektoron filmezünk ott meg nem csinál ilyet. -
mikrofon
veterán
válasz
zetecR #84262 üzenetére
Lehetnének lelkes programozó guruk akik ezt kitalálják és megvalósítanák....
Minap gondolkodtam azon, hogy igazából szerintem az okos TV-nek semmi értelme nincs addig míg egy közepes box tudását át nem veszik.... Nekem fontos volt hogy android legyen a TV-men, mert az milyen frankó lesz, mert majd ez is meg az is megy a TV-n.... De aztán a valóság meg pont az Mint az olcsóbb box-ok esetében az androiddal..... "Használhatatlan" Nah jó talán a Netflix, meg a Spotify és hasonló alkalmazások mennek rajta gond nélkül, de már egy Youtube se az igazi...
Addig simán csak kijelzőként éri meg használni és mellé inkább egy 50USD alatti box mondjuk CE-vel...... -
nfsu17
veterán
válasz
zetecR #84262 üzenetére
Annyira nem vágom a témát, de önmagában szerintem nem amlogic, vagy nem amlogic itt a kérdés.
A Mi Box S-ben is amlogic van (Amlogic S905X), mégsem tudsz rá CE-t tenni. Ha már maradunk a boxoknál. Aztán ott az új KM2, amiben azt hiszem X2 proci van. Mivel netflix box, annak is zárt lehet a bootloadere, így valószínű arra sem fog CE felmenni.
Gondolom a tévéknél is inkább a zárt bootloader az oka, nem a hw képessége, mivel ezek is netflix kompatibilisek. -
Imi1981
veterán
válasz
zetecR #83872 üzenetére
Most mi box s-en próbálgattam és mátrix - al valamivel jobb /gyorsabb mint 18.9 leia - al. Használható de coreelec sokkal fürgébb, simább és még frekvenciát is gyorsabban vált (meg még jópár dologban jobb a ce) ! De tény hogy most a legújabb matrixal jobb a kodi androidon. Igazából azért használom mi box s-en a kodit mert mi box s-en jó a bluetooth kapcsolat a fülesemmel míg x96 max plus-on nagyon érzékeny és sokszor szakadozik (4.5 méterre van a tv kb ) . És most gyerek mellett sűrűn kell bluetooth fülest használni.
-
blakey
titán
válasz
zetecR #83585 üzenetére
Esetleg tudnál képernyőképeket készíteni? Az a probléma, hogy ilyennel nem találkoztam, és amíg csak nálad jelentkezik addig neked kéne alátámasztani a dolgokat. Egyelőre nem tudom, hogy mitől kerül oda fehér keret. Ha lesznek képernyőképek és azon nincs akkor a TV vagy ha van AVR akkor az okozza. Ha azokon is látható akkor már el lehet indulni valahol, valahogy.
-
tobias40
veterán
válasz
zetecR #82498 üzenetére
Köszi!
Ha megveszed a pro verziót akkor ez több telefonon/eszközön is futhat egy időben vagy csak egy ?
Most lehet 3 és 6 euró egyszeri és lehet havi 1-2 euró.Gondolom nincs különbség de megkérdezem.
Ennyi pénzt egyébbként bőven megér a program,nekem is tetszik pedig alig néztem még bele 1-2 órát..kokokka: gondolom ez az egyszeri 3 euró lehetett?
-
gyűrű
addikt
válasz
zetecR #81966 üzenetére
Az inputstream max secure legyen 720p. Ignore display resolutiont jelöld ki. A netflixnél az első legyen kijelolve, a vp9 et tilsd le. Beállítások után az ok gombbal fogadd el. Ezek után jó lesz. Azt ugyan nem írtad, de gondolom az inputstream helper letöltötte a widewine cdm-et, és nem szakítottad félbe?
-
blakey
titán
válasz
zetecR #81966 üzenetére
A vp9 helyett próbáld ki a HEVC-t. A secure decoder-t meg leveheted 720p-re és ahol most 1080p ott maradhat ahogy eredetileg volt . Egyébként úgy is működik a 720p ha ott ahol most 1080p-re állítottad átállítod 720p-re és a secure decoder meg maxon van. Mindkét módszert próbáltam és csak HEVC-vel, vp9-el nem próbálkoztam.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
zetecR #81902 üzenetére
Ahogy írták: Kodi-val nézd meg, meg MX Player-el.
------
(Amúgy kicsit ide lóg amit én vettem észre: a CE GUI-ja el van "csúszva", pontosabban össze van szűkítve egy kicsit, így felül-bal oldalt, van egy kis fekete csík. Ez látszik is, hogy a kép kalibráció menüben van valamiért el van állítva (lehet a tesóm buherálta az őt TV-jéhez) és ha betöltök egy FHD képet, akkor ott is látszik. De ez videó lejátszás alatt már egyáltalán nem látszik, ott teljes a képkitöltés.) -
blakey
titán
válasz
zetecR #81881 üzenetére
Kipróbáltál egy friss telepítést és úgy, hogy nem nyúlsz emmihez inditasz egy lejátszást? Én ilyennel nem találkoztam egyik TV-men sem, egyik boxszal sem, legyen az LE vagy CE. Semmilyen fehér pixelkeret nincs a megjelenítés körül. Android Kodival vagy más lejátszó app-al is kipróbáltad?
-
Imi1981
veterán
válasz
zetecR #79988 üzenetére
Persze írok. Most a netflixel próbálkozok de nem megy sajnos és a hbo go sem. Ha valaki tud megoldást az leírhatná. Megköszönném! Kodi megy rendesen és vált ferkit is. A beállításokban van olyan menüpont, hogy x3 settings és itt be lehet állítani frekvencia váltást alkalmazásokhoz is! Ha menne a hbo go és a netflix akkor ahhoz is be lehetne állítani! Nagyon jó lenne ha ezek működnének de nem tudom meg e oldható ez.
-
djnice
veterán
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
zetecR #69137 üzenetére
Nálam egy hasonló Pana plazmánál előfordul, ha újraindul a CE, és éppen ki van kapcsolva a tévé, akkor nem tudja az EDID infókat kiolvasni, és 480p-ben indul a CE. Ekkor egy reboot kell neki, és helyreáll a rend.
Egyébként egy új telepítés után SEMMIT sem kell matatni a CE beállításai között, kadenciahelyes lesz a lejátszás az esetek 99%-ban. Ami még gondot szokott okozni, ha a box nem közvetlenül van a tévére kötve HDMI kábellel, van még közbe valami: HDMI splitter, erősítő, stb. -
blakey
titán
válasz
zetecR #69111 üzenetére
Nem állítottál valamit ezzel kapcsolatban? Egy másik SD-re telepítenék egy új img-t és az alapbeállításokon kívül nem csinálnék semmit majd úgy próbálnám ki. Nekem eddig egyik eszközön sem váltott RGB-re illetve S905-ös boxom nincs így kipróbálni sem tudom, S912-n rendben volt. minde anyaggal ez a helyzet vagy csak 1-el?
Kábelek, csatlakozások rednben vannak? Mi a megjelenítő? -
mikrofon
veterán
válasz
zetecR #66557 üzenetére
Én Vontar T6 plus légegérrel vettem a box-omat mert ezzel volt szettben. (Másik típust, de a légegérnek mindegy a box). Ha most vennék és billentyüzetes légegeret szeretnék, akkor nem szettben venném, hanem külön venném a [vontar MX3] légegeret, vagy a VONTAR 69A-t
Azonban nagyon jó ha nem kell a hátlapi billentyűzet, a vontar g30 légegér, mert 33 gombja van, ami mindegyik programozható IR-ként is használható, így elég egy távirányító a box-hoz, a hangrendszerhez és a TV-hez.
Vontar G30 tökéletesen működik nekem CE alatt is, mindenféle remot conf állítgatás nélkül. -
vargalex
Topikgazda
-
kuthim
tag
válasz
zetecR #20483 üzenetére
Koszi, akkor mindenkepp megprobalom masik kabellel.
Az van, hogy a bejovo kabelteve jel haromfele van osztva, ott csokken a jelerosseg.
Megprobalom az elosztot kivenni egyelore, hatha akkor eleg lesz neki a jel.
Csak az az erdekes, hogy ha kozvetlenul a TV-re kotom, akkor eleg neki a jel. -
interstate76
addikt
válasz
zetecR #17507 üzenetére
Nálam - 005-ös LE alatt - a hdmi-cec is működik. Egy Toshiba TV-vel korábban nem ment (el sem indult az LE, ha a TV-n be volt kapcsolva a tárgyalt funkció), de mióta egy Samun lóg a kicsike, azóta problémamentes. Droidból egyébként a gyári van rajta.
Ha leírod, hogy és mit szedjek elő neked, akkor megteszem szívesen.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
zetecR #17447 üzenetére
Egyik sem az. Ezt a kört már lefutottuk, a kínai dobozokon mindig coax S/PDIF (nem optikai!!!) van kivezetve a 3,5mm-es aljzaton. Azért írtam, hogy vicces.
Apple cuccoknál szokott ez a verzió előfordulni, amiről beraktad a képet.3,5mm-es S/PDIF kivezetés régebben MXQ Pro/4K dobozokon volt, de azokkal sok probléma volt, nem ajánlottak. Újabbak közül kettőt találtam, egyikkel sincs tapasztalat: lehet jó és rossz is.
Rupa A5X
Yundoo Y6
Kábelt neked kell hozzá fabrikálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- BestBuy topik
- Napelem
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen légkondit a lakásba?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged