- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
addikt
válasz
®abstract® #104233 üzenetére
Nyilván az összkép, a testreszabhatóság, pluginok, video audio lejátszási képesség, médiatár filmek, sorozatok, zenékhez.
Azok amiket linkelsz basic lejátszók, még a videó formátumokat se támogatják teljesen.
Ráadasul bizonyos eszközökon futnak csak.
A kodi meg Windows Linux, atv, android, konzolok, tvk stb.
Egy 6 gombos távirányító is elég hozzá de lehet egy 40 gombossal is használni.Egy szoftvert kell megtanulni a családnak, és minden megvan.
-
Joshi
titán
válasz
®abstract® #103304 üzenetére
Egy Antutus Benchmark ponttal mégis mire mennél egy asztali médialejátszónál? De most őszintén kérdezem. Konkrétan az számít amit gyűrű fórumtárs is írt, semmi más.
-
gyűrű
addikt
válasz
®abstract® #103300 üzenetére
Ennek kb. semmi értelme így. Teljesítményre rangsorolnak használatatlan boxokat.
Az embereket az érdekli hogy :
1: Mennek-e a streaming appok, és milyen minőségben.
2:Megy e az otthoni fájlok lejátszása, és milyen minőségben.
3:Milyen audió és videó kodek támogatott ?
4:Itt pl. ebben a fórumban megy e rajta a CE. ?
Milyen csatlakozási lehetőségek vannak, USB, wifi, lan, stb. ? -
SunMount3r
nagyúr
válasz
®abstract® #103300 üzenetére
De most ezt milyen szempontból? Szerintem, amelyik listán a Rockchip-es Box-ok vannak az első 3 helyen, itt nem igazán lesz releváns.
-
LEON_01
tag
válasz
®abstract® #103294 üzenetére
Nem küldtek számlát sem. 120 e-ért azért nem vennék még a Homatics mellé még kettőt. Azért köszi. Tartsd evidenciába, mert ha ennyire megbízhatóak, akkor valakinek még szüksége lesz rá.
-
Beni2360
félisten
válasz
®abstract® #103281 üzenetére
-
pinnacle
nagyúr
válasz
®abstract® #103281 üzenetére
a sok bolond ember az itteni fórum lakók meg én is megveszi ezeket a szutykokat és boldog vele
Mondjuk film lejátszásra tökéletesek, csak a hűtésen kell javítani. -
Beni2360
félisten
válasz
®abstract® #103271 üzenetére
Pár éve volt egy hasonló megoldás az egyik fórumlakótol. A tetejébe kör kivágása és egy kiselejtezett mini hangfal rácsot aplikált a tetejébe.Venti nélküli szellőztetés.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Talán megfogadja a Vontar a kérésemet, hogy csináljanak ODROID-N2L hűtésű boxot.
Nem tudom, hogy mekkora üzlet ez a box gyártás, de valószínüleg jó készüléket venne a többség, ha lenne az olcsóbbak között is.
Kíváncsi lennék a Google TV Streamerben milyen hűtés van. Lehet CE is lesz rá? Remélem az S905X5-ben már kikapcsol az USB leállításkor.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Amíg az megy Kínában is, hogy "használd amíg bírja, aztán dobd el és vegyél egy másikat", addig ilyet nem nagyon fogsz látni...
-
-
blakey
titán
válasz
®abstract® #103209 üzenetére
Egy SoC képességeit nem egy alultervezett, sz@r házba helyezett eszközzel kell megállapítani. Tehát maga a SoC bizony jól teljesít, ha megfelelő hűtést kap. A kérdésedre a válasz, sok boxom van, az említett S905X4 box egy Dune HD Permier 4K Pro, de írok még jobbat, S922X-es box, erős terhelés mellett 36°C (Odroid N2L, CE házban)
-
blakey
titán
válasz
®abstract® #103200 üzenetére
…úgy tudom hogy a 905x3 hoz képest a 905x4 jobban tud izzadni
akkor még jobban,hogyha megy a wifi. - nem tud jobban melegedni,, viszont jobban bírja a terhelést. minden a hűtésen múlik, S905X4 boxom, erős terhelés mellet is max.46°C-os.
-
gyűrű
addikt
válasz
®abstract® #103200 üzenetére
ott vannak a premium ugoos tv boxok= faxa hardverek,good soft, nagy hűtőborda - majd elcseszik az egészet a zárt dobozzal
Nem megy 45 fok fölé az a "zárt" box. Az am6+ legalábbis nem.
Kiváló a hűtés, fém házban van. -
kutga
félisten
válasz
®abstract® #103150 üzenetére
vagy használod úgy ahogy van..
Valószínű ez lesz. Ma reggel csak 48 fokot mutatott üresen, ha nincs a kánikula, nem vészes a hőfok.
-
Csabi1984
addikt
válasz
®abstract® #102054 üzenetére
-
pinnacle
nagyúr
válasz
®abstract® #101495 üzenetére
Köszi! Ugye tudod, hogy vargalex a kijelzőt is megfordította. Nekem megfordítva is meleg volt. Milyen termalpad, hűtőborda lenne ajánlott? Azért házban jobban néz ki. Lehet bele is fér ebbe a nagyobb hűtőbordával is, ha nincs benne venti. Egyébként a ARCTIC F9 Silent hallhatatlan, csak 2x akkora ház kell neki.
-
Joshi
titán
válasz
®abstract® #101435 üzenetére
Még az S905X4-re sincs tökéletes CE (lehet hogy nem is lesz
), nem hogy az X5-re. Egyébként itt is inkább az Ai lesz az újdonság, kérdés hogy mennyire fog jól működni. A hardveres ficsörökhöz legalább annyira kell a szoftveres támogatás is. Egyik nem megy a másik nélkül.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
®abstract® #101435 üzenetére
Ismerős valahonnan a referencia boxokon lévő sorházas logó.
-
nagyfejü
őstag
válasz
®abstract® #99515 üzenetére
-
cof
veterán
válasz
®abstract® #95200 üzenetére
Ha egy hiba még nem volt diagnosztizálva az addig nem is hiba. De láthatóan falakba ütköztem itt, biztos meg lehet oldani ha LE alatt rendben van, és a két rendszer nem áll messze egymástól.
-
cof
veterán
válasz
®abstract® #95198 üzenetére
Vannak ilyen filmek is, bár nem sok amiben váltakozó képarány van. Majd következőre azt tesztelem. Igazából nem a TV része érdekel, mert milliószor láttam már minden Columbo részt, hanem maga a hiba foglalkoztat, hiszen nem tökéletes a rendszer és így a lejátszó sem.
-
-
kikinda2
tag
válasz
®abstract® #94927 üzenetére
Köszönöm. A box-ot sikerült beazonosítani, de valószínűleg hardverhibás, mert az USB Burning Tool mindegy milyen ROM-ot telepítek, 3%-nál
[Err]--[0x10303004]Romcode/????/????/????????
hibával megáll, az uboot írását követően. -
cof
veterán
válasz
®abstract® #94813 üzenetére
de 3 hónapig ha nem használod akkor megszűnik
Ezt mondjuk cáfolom, mert most próbáltam rá egy legalább fél éve parkolópályán lévő api_keys.json-ra és simán indulnak a videók.
-
Csabi1984
addikt
válasz
®abstract® #94737 üzenetére
Lehet nekem is Pie a 14.7?
-
Csabi1984
addikt
válasz
®abstract® #94733 üzenetére
Nekem Slimbox ATV 14.7
Model: X90MAX-Plus2 -
Csabi1984
addikt
válasz
®abstract® #94731 üzenetére
Nekem is x96max+ verzió van (S905x3)
Tanácsokat köszönöm ha vannak erre a slimboxra.
-
Csabi1984
addikt
válasz
®abstract® #94729 üzenetére
Tény, hogy újabb de nem volt elájulva a slimboxtól, nálam kicsit laggolt
-
fer
őstag
válasz
®abstract® #94045 üzenetére
Már 37-en van néha bevillan a 36.
-
aldebaran
addikt
válasz
®abstract® #93678 üzenetére
Hát igen, én csak passzív hűtésben gondolkodok. Jelenleg is úgy-ahogy elvan a box, de azért nem ártana egy jobb hűtőborda. Meg is rendelem a Joshi által linkeltekből a 7mm -es 35x35-t, aztán meglátjuk.
Mondjuk elég bénán nézne ki, ha kivágnám a doboz tetejét egy helyen. A dizájnereknek kellene megoldaniuk, hogy a hűtés jobb legyen és jól is nézzen ki, de ez így eléggé necces... -
gyűrű
addikt
válasz
®abstract® #93355 üzenetére
Bizony, így jó.
Csak a többi skin ezt nem mutatja.. androidon.
-
gyűrű
addikt
válasz
®abstract® #93353 üzenetére
Ez azt mutatja hogy a kodi nem vált, mert a kimenő az 60 hz pedig a stream 25. Ha váltana akkor 50 hz nek kéne lennie.
-
gyűrű
addikt
válasz
®abstract® #93350 üzenetére
Ezzel semmire sem megy. Csak a videóájl felbontást és fpst mutatja, a kodi kimenő képernyő felbontást nem. Leia és mátrix kodin Android alatt nincs olyan skin ami mutatja. (az én módosított skinemen kívül)
Ergo nem állapítható meg hogy vált e a kodi....CoreElec alatt mutatja a gyári skin is a kimenő fpst.
-
LLKobe
veterán
válasz
®abstract® #93334 üzenetére
Btw, lejátszás közben hogyan lehet megnézni hogy kadenciahelyesen megy-e?
-
gyűrű
addikt
válasz
Mindegyik "gyári" kodi tud kadenciahelyesen lejátszani ha az oprendszer támogatja.
Amiket blakey írt ott támogatott. Más android boxokban kevésbé, vagy egyáltalán nem.
A legígéretesebb amlogic ami most jött ki, de még ott sem megy egyelőre... talán év végére.. -
fer
őstag
válasz
Szuper én is kipróbáltam működik.
-
lacoka55
tag
válasz
®abstract® #93200 üzenetére
Köszi a linkeket én innen tettem föl [link] a 17.6 verziót nem a legújabb de jól működik
bekapcsoláskor felajánlotta a legújabb verziót nem tudom hogy ezzel a droid verzióval működne e vagy érdemes e frissíteni
a telepítés után a kd player-re kattintva elindítja ezt a kodi verziót
feltelepítettem a movieshark-2.7.2.zip-ből a kiegészítőket a legtöbb videó elindul de van ahol csak egy kis videót kapok és ezt írja ki
sorry stream issue
Please Disable Your Adblock Addon én nem telepítettem ezt fel
de van ahol HTTP hibát ír ki de összességében örülök neki hogy újra működik
vannak olyan videók ahol a YouTube kellene neki de ez nem akar elindulni van erre valami könnyű gyors megoldás ?
használok egy másik YouTube verziót ezen a dobozon reklám mentes tökéletesen működik
tudom ajánlani mindenkinek SmartTube 16.37 -
lacoka55
tag
válasz
®abstract® #93198 üzenetére
Nekem több éven át működött nem volt vele gond csak az utóbbi időben kezdett hülyéskedni
induláskor csinált valamilyen ellenőrzést és valamit kiírt már nem emlékszem rá pontosan hogy a repo-ból feltett egyes dolgokra hogy ezek nem kompatibilisek ezzel a verzióval és letiltotta
de ezek vissza kapcsolva tovább működtek a következő bekapcsolásig
leszedni nem tudom ezen a néven sehol nem találtam meg
állítólag ez egy nem hivatalos kodi verzió nem tudom van e különbség ez és a hivatalos kodi között ?
megpróbálok egy másik verziót feltenni -
®abstract®
őstag
válasz
®abstract® #93151 üzenetére
Mármint úgy gondoltam hogy a maven Kodi 19. 4 mátrixot
-
trance89
őstag
válasz
®abstract® #93149 üzenetére
Maven csak android verziókat készít
-
cof
veterán
válasz
®abstract® #92941 üzenetére
Igen egy régebbi modell, ZBOX ID18. 1080p-re kitűnő, azt olvastam a 4K már akad, de az engem nem érint amúgy sem.
-
Emperor_
addikt
válasz
®abstract® #92635 üzenetére
Na ja, nem mai darab.
Szeretem, nagyon szép képe van. Fogyasztását most mértem: 140 W és 220 W között, fényerőtől függően.
Köszi a tippet minden esetre! -
cof
veterán
válasz
®abstract® #92624 üzenetére
Hát 30-al azért nem. Nekem ilyen 20 W/mK van ha igaz [link] és nagyjából -4-5 C-vel hidegebb lett az eddig használt kék helyett [link].
Még akkor is nyernél 1-5 C fokot ha csak 1 db-ot tennél rá és nem rétegeznéd.
Esetleg ha hardcore vagy akkor alumínium rúd [link] 15x15x100mm elég, és olcsóbb is mint a thermal pad olyan vastagságban ami neked kéne. Alulra, felülre meg elég lenne bőven egy 0.5 mm-es thermal pad. Vagy precízen levágod, hogy éppen feszüljön a vaslemezre és MX4 paszta.
Most mini ventilátorokkal kísérletezek és baromi jó eredmények vannak, nulla zaj mellett -15-20 C, majd jövök az eredményekkel hamarosan sokak örömére.
-
válasz
®abstract® #92585 üzenetére
"nem hiszem,hogy ez gond lenne"
Nem lenne, ha nem az Amlogic topicban lennénk -
válasz
®abstract® #92563 üzenetére
Ez ugye nem Amlogic CPUs.
-
szellem
csendes tag
válasz
®abstract® #92563 üzenetére
-
cof
veterán
válasz
®abstract® #92539 üzenetére
Igen, de ez CPU stressz teszt ami kihajtja a magokat 100%-ra, 10 percig megy a teszt. Azért CE alatt ilyen nem fordulhat elő 4K alatt. Na meg ez is egy pont ilyen rossz konstrukciós BOX mert lefele néz a SOC és csak egy thermal pad van meg egy vaslemez mint az X96 MAX-nál is. Még kellett volna vennie mellé egy ventilátort is [link].
A HK1 utódját venném inkább talán a VONTAR X4 az [link]. Ebben is ilyen kis nyeszlett borda van mint az elődjében [kép], viszont belefér ha jól rémlik egy 40x40-es simán de talán 40x50-es is, az meg a gyári duplája lenne már ami sokat tud dobni a hőfokon.
Persze itt is az lenne a királyság, hogy egy alumínium négyszög 20x20 mm talán a SOC mérete, aztán olyan hosszúra vágni, hogy a BOX oldalának síkjában legyen és a tetejét meg szintén megcsinálni alumínium bordából. Csak... a Tanix TX3-nál is az a bajom, hogy oké ez még menni is fog, na de, hogy fogatom össze a kasztnival szépen azt még nem sakkoztam ki. Mert kötegelővel tudnám, de hát az nem szép. Csavarozni meg esély sincs sehol, mert pont akkora a NYÁK mint a doboz.
De azért még körbenézek a CE fórumon is mi a helyzet.
-
cof
veterán
válasz
®abstract® #92535 üzenetére
Az valami stressz teszt volt gondolom. Egy PC-t is simán megfingatsz Prime95-tel, sajnos nagyon össze van zsúfólva egy kis dobozba minden ami ráadásul nem is szellős, és még a SOC is lefele néz sok BOX-nál, és erre még rájön a mini hűtőborda. Ahol van normális hűtés nemigen megy 70C fölé még stressz teszt alatt sem a hőmérséklet.
Amúgy lehet bevállalok egy S905X4-et mert látom már van hozzá általános .dtb is, csak még nem tudom milyet. Talán HK1, ahhoz volt alternatív OS is elég hamar S905X3 változatnál, és a SOC is felfele néz.
-
blakey
titán
válasz
®abstract® #92535 üzenetére
Attól, hogy valami melegszik még nem jelenti, hogy rossz. Az S905X3 gyorsabban melegszik és gyorsabban hűl pl. az S922X-hez képest, ez jó megfigyelhető lejátszás közben, ha monitorozod a hőfokot, sokkal érzékenyebb.
-
vond
MODERÁTOR
válasz
®abstract® #92441 üzenetére
Vagy ez lesz.
Egyébként van átjárás a két platform között? Úgy értem, hogy ha valamit például megnézek Android-on, akkor PC-n is bejelöli nekem?
-
Beni2360
félisten
válasz
®abstract® #92411 üzenetére
Amit írtak itt az SSH-keresztül beírtam és néztem a boxba vagy egy másik megnyitott SSH-n. A 73 c fok éppen a felső határt surja de film nézés közben nem megy 100%-ra fel a CPU. Nagy bitrataju DV videó (az 5.elem) eléggé igénybe veszi és azoknál csak 65 c fok volt.
-
Beni2360
félisten
válasz
®abstract® #92409 üzenetére
-
pinnacle
nagyúr
válasz
®abstract® #92401 üzenetére
Lehet 1000-el sem lenne hangos, de ahhoz 12V kell, ami meg ugye nincs a boxon. Noctuanak van 5V-ról 2000-el menő ventije, de az már biztos hangos lenne. Conradnál tudják, mi a korábban linkelt PCX-es kábel. Van leírás is. Ezt át kell kötni, mert nem működött.
Lehet egyszerűbb 3 pin-USB kábelt rendelni. Nálunk nem találtam ilyet.
Nem néztem megfordítva, venti topikban azt mondták hűtés szempontjából jobb ha fúj.vargalex lehet jobb thermal paddal, bordával hűvösebb lenne nekem is. Illetve lehet hűtés szempontjából az sem jó, hogy pont a veti közepe felett van a borda, majdnem hozzáér. Egyébként lehet elteszem tartaléknak a X96 Max Plust. X96Max azért jobban néz ki, hogy nem ilyen nagy. Youtube akadások sem szűntek meg, megáll, begyorsul, skippel rendesen. Nem tudom mi a fenétől van ez, X96Max-al nem volt ilyen gond. Velencés 4K videó pillanatok alatt 65°C-os lesz, az is skippel, láthatóan akad a kép.
Illetve én eleve azért vettem X96Max Plust, hogy a TV is hangfalról menjen, de optikánál ez a kis vacak táv kellene. Újabb változatnak, Edifier 1280DBs-nek már normális távja van. Mondjuk akkor is macerás külön távot használni a hanghoz. Akkor inkább menjen a TV Jackről (igaz ezzel nem olyan jó a hangminőség), X96Max meg megy optikáról és a saját távjával is tudom szabályozni a hangerőt. -
pinnacle
nagyúr
válasz
®abstract® #92395 üzenetére
5V-ról kb. 500 a fordulata. Semmit nem lehet hallani. 12V-on 1000.
Viszont most látom ezen van földelés, haver meg azt mondta csak kettőt kötött be, de földelést nem. Egyáltalán tud anélkül menni, Power+Signallal? Igaz, a villásdugó sem földelt, de gondolom mivel ez házhűtő, PC-hez kell, ami már olyan.
-
syler123
veterán
válasz
®abstract® #92356 üzenetére
Elég ezeknek az az áram, amit az otg porton keresztül kap pc-vel összekötve?
-
syler123
veterán
válasz
®abstract® #92356 üzenetére
Próbálgatom a burningtool-t. Látja a boxot.
Viszont DDR hibával megáll. Mintha nem rávaló firmware lenne, pedig de és nincs is más.
Mára azt mondom ott rohadjon meg -
nfsu17
veterán
válasz
®abstract® #92215 üzenetére
vmi elxaródik benne olyankor
[link]Egy kis kábelhiba, kontakthiba, értintkezéshiba, bármi lehet...akár a router felőli csatlakozásnál is.
Még nem láttál olyat, hogy a win sem gigabitesnek írja a kapcsolatot, hanem 100-asnak? Kicsit megpiszkálod a kábeleket és mindjárt helyre ugrik...vagy nem. -
treklam
tag
válasz
®abstract® #92145 üzenetére
Gondoltam ez a fajl a slimbox rom, akkor nem? *Hivatalos" ez elég félreérthető.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
®abstract® #92119 üzenetére
Kérdésemre, It means I will get a refund 20$+ 10955.27HUF? ezt válaszolták, Yes, the left 10955.27HUF. Akkor lehet mégis refundot adnak. Ezek a nagy cégek, lehet nem vacakolnak ekkora összegeknél, de még nagyobbnál sem. Amazonon vettem egy cipőt, de kiderült, hogy kényelmetlen. Írtam nekik, hogy már az utcán mentem benne, mit csináljak. Azt mondták semmi gond, visszaküldik az árát. Odaadtam a cipőt egy a környéken lakó szegény embernek, azóta sem láttam a lábán, biztos eladta, de mindegy.
vargalex ha visszajön a pénzem, inkább vennék egy jó boxot. Van ajánlott X96Max Plus lelőhely vagy lehet már inkább várjam meg a 905X4 verziót, lehet annak a hűtése is jobb lesz, az X96Max-hoz hasonlóan.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
®abstract® #92108 üzenetére
Peches vagyok, nem is emlékszem arra, hogy valakinek ilyen problémája lett volna. Szinte biztos, hogy rossz a box, olyan is előfordul, hogy a kép megáll, a hang meg megy tovább. Írtam a Geekbuyingnak, remélem küldenek egy másikat.
zsiga68 Már bekapcsolásnál van ilyen széteső kép, akkor még biztos nem a melegedéstől van.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
®abstract® #92078 üzenetére
Köszi mindenkinek! slimboxot, hogy kell feltenni? Egyébként mi az előnye a CE-hez képest? Ha kevésbé melegszik, az nekem elég.
vargalex akkor keresek valami jó thermalpadot, az is hozhat -5°C-ot. vfd.confomat meg tudnád fordítani?
Nincsen olyan aktív cpu hűtő, aminek elég az USB 2.0 vagy 3.0? Lehet az lenne a legjobb.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
®abstract® #92071 üzenetére
Neked is X96Max Plusod van? Nézd meg légy szíves 4K-ban a Youtube videót. Lehet neked ilyen felbontáson 60°C sem lesz. Biztos 8K-ban játszotta le neked? Android-slimbox rom-ot, hogy kell telepíteni? Lehet azzal kevésbé melegszik a box.
Beni2360 csak ki akartam próbálni, hogy 8K-nál mennyire melegszik a box, de hiába kapcsolom ki a felbontást, állítom 8K-ra, 4K-ban játssza le. Én nem látok különbséget FHD TV-n Youtube videónál, az FHD és 4K között.
-
nfsu17
veterán
válasz
Nem csak a pixelszám nagyobb egy négyká videónál, hanem a kép bitrátája is. Ergo kisebb eséllyel lesz 'zizis' pl egy vízilabdameccsen, vagy gyors mozgásnál.
Én a YT-ot 1440-re tettem, mert már az is jobb, mint a 1080p. Lehetne négyká is, de fhdre már ez is jobb. -
ztsoft
őstag
válasz
de ez ugye nem mervado mert fhd vagyok,tehat semmi ertelme nincsen
Azt elhiszem, hogy 24"-on nincs, de 48"-on (2,5 méterről) látom a különbséget az FHD és a 4K között, még a Youtube vp9-es videóknál is, nem beszélve a komolyabb felbontással rendelkező videókról. Szintén FHD TV meg egy S912-es box CE-vel, és van értelme a 4K-s felvételeknek.
A 8K már más kérdés, ott (szerintem) az 55" kicsi ahhoz, hogy lásd a különbséget.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
®abstract® #92068 üzenetére
Köszi! Nézd meg légy szíves ezt a Youtube videót, 4K-ban, mennyire melegszik tőle a box. Ezt be kell kapcsolni a 4K lejátszáshoz ha nem olyan a TV-d. Neked a dmesg nem jelez semmi cpu shutdownt? Csak thermal padal rögzíted? Nekem a réz borda leesett, amikor megmozdítottam a boxot. Gondolom a venti nem megy, pedig az lenen az igazi, ha menne usb-ről.
Írtam már neked, Gondolva a jövőre, saját felvételeket már 4K-ban veszem fel.
-
gyűrű
addikt
válasz
®abstract® #92037 üzenetére
50 - 60 C
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
®abstract® #92021 üzenetére
kiváló a hőátadása is a sok minta miatt
az anyaga pedig sárgaréz-nikkel-cink ötvözet, ami nem olyan jó hővezető, mint a vörösréz, alumínium, ezüst, esetleg az arany ;) -
ztsoft
őstag
válasz
®abstract® #92021 üzenetére
Mintha egy Google fordítást olvastam volna.
-
cof
veterán
válasz
®abstract® #92015 üzenetére
Csípem a moddingot de ez az amire már én is azt mondom hogy túlzás.
Ott az első hiba, hogy ide már édeskevés lenne egy gap pad, egyszerűen nem tud annyi hőt felvenni, hogy érdemben át is adja a bordának, itt már minimum egy alumínium de inkább réz kockával kezdenék gap pad helyett.
-
blakey
titán
válasz
®abstract® #91949 üzenetére
Leírtuk, Beelink, buzztv, Minix, Khadas, Odroid, így hirtelen ami eszembe jutott a Ugoos-on kívül. Ne kelljen mindent 100x leírni, összefoglalóban is szerepelnek és a hsz-ek között is, évek óta írom, hogy a jó box működik, nem kell fúrni, "fejre állítani", ragasztani, stb.
-
blakey
titán
válasz
®abstract® #91947 üzenetére
[csak ennek a gyartonak van remek hutesi megoldasa] megnezheted a kepeken
meg a teszt is ok. - nem csak annak, sok más gyártónak is, csak azok sem a 15e-s kategóriát képviselik.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
®abstract® #91936 üzenetére
Gondolva a jövőre, saját felvételeket már 4K-ban veszem fel.
Egyébként is jobb minőségű a telefonos felvétel, mint a régi FHD-s videókamerám képe. Gondolom a nagyobb adatsebesség miatt, egyszerűen élesebb a kép. Igaz a zoom hiányzik, illetve a hangminőség is rosszabb. Nem tudom miért, de nincs 4K/60fps konzumer videókamera.
vargalex ez, hogy lehet
Nem az volt a gond az elejétől fogva, hogy a fejjel lefele lévő hűtő miatt jobban melegszik, mint az előd X96Max?
Meg tudnád/tudnátok ezt a videót nézni? Mega-ra töltöttem fel. Nekem pillanatok alatt 69°C-os lesz, 74°C a vége, akad is, főleg oldalirányú mozgásnál. X96Max-al soha nem volt probléma.CoF persze, de szerintem vargalex sem 22°C-os szobában próbálta.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
®abstract® #91901 üzenetére
®abstract®, CoF csak azért gondoltam, hogy rosszul mér, mert a bekapcsolás pillanatában egyből 38°C-os. Mondjuk mindegy milyen meleg, csak ne fagyjon.
Egyébként mostanában nem is fagy. Szerintem a Youtube 100MB buffer miatt, illetve ezzel 50MB a buffer belső hálózaton.
<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>139460608</memorysize>
<readfactor>20</readfactor>
</cache>
</advancedsettings> -
tomp
félisten
válasz
®abstract® #91897 üzenetére
Én a 65-ös tv-t 1,8méterről nézem. Szerencsére Nvidia Shield TV Pro-n a netflix nem vp9-en megy mert ott a box nem képes a HDR-re.
-
gyűrű
addikt
válasz
®abstract® #91895 üzenetére
24 colos monitoron lehet hogy nem látod. Én egy 65-ös 4K tv-t nézek 2 méterről.
De ha nektek jó akkor hajrá.
Annyit nem ér ez a youtube addon amennyit itt írtunk róla.. -
pinnacle
nagyúr
válasz
®abstract® #91808 üzenetére
Köszi mindenkinek! Akárhogy állítom, TV-n keresztül nem tudja lekeverni a jobb első, hátsó hangot. Hiányoznak is ezek a hangok, hallható a különbség box és TV között. Ez a TV hiányossága, vettem pár 4K-s TV-t (de végül maradtam az FHD-nál, mert az SD, FHD filmjeim jobban mutatnak rajta), ezeken hallatszott a jobb első, hátsó hang. Úgy emlékeztem azokkal tudtam szabályozni a hangerőt, de nem. Mondjuk ez tényleg fura, hogy a boxal tudom szabályozni az optikával, BT-vel összekötött hangfal hangerejét, TV-vel meg nem.
kokokka neked is 70-75°C-os és nincs semmi fagyás, probléma?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
®abstract® #91790 üzenetére
A Kodi alatt ott van egy teljes (igaz embedded rendszerekre optimalizált) linux. Amit ugye a Kodi mellett arra használsz, amire csak akarsz.
Az igaz, hogy kimondottan csak média lejátszásra jelenleg felesleges ilyen boxot venni, de nyilván el fog jönni az az idő (a gyári támogatás hiányában), amikor a jelenleg még elérhető boxok kerülnek abba a helyzetbe, amiben most az S905-ők vannak. Azaz, hogy az aktuális Kodi verziót futtató CE már nem készül rájuk.
Viszont NAS szerepkörben (akar a lejátszás mellett) most is lehet létjogosultsága erős boxnak. Pl. több klienst kiszolgálni transzkódolás mellett. Az más kérdés, hogy az én véleményem szerint erre megfelelőbb (és összességében akár olcsóbb is) egy x86 alapú rendszer. Nálam is az tölti be ezt a szerepet, a lejátszók pedig olcsó S905-ök és S905x3-ak. Játékra pedig ott a PS2/PS3/PS4/XBOX, illetve nagyobbik fiamnak a PC. -
csibe1
addikt
válasz
®abstract® #91778 üzenetére
Jéé, tényleg.
Ha lerajzoltad volna akkor nem lett volna keveredés. -
blakey
titán
válasz
®abstract® #91776 üzenetére
Nálam ezek a boxok lejátszók, arra meg a CE a legjobb, Android alatt nem érem el ugyanazt a minőséget. Nem kezeli olyan szinten az USB-s DAC-ot. A Beelink hűtése is kiváló.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Mi korlátozná le a nyers erőt CE alatt? Attól függ, hogy ki mire szeretné használni. Játszani nyilván nem CE alatt fog az ember, de akár NAS funkciókra is jobban használható lenne CE alatt.
-
jézusom
addikt
válasz
Engem nem érdekel milyen erős. Volt amikor azért vettem a GT1U-t de azzal se tudtam játszani, aztán már van xbox...
Most a dolby vision ami számÍtana. -
csibe1
addikt
válasz
"de szerintem egy very hot tv box lesz mert hutesi gondjai lesznek
nem hiszem hogy nagy hutoborda lesz benne..."
az előző hsz-edben:
"viszont a hutese korrektaktiv-passziv-hutoborba jo hogy van benne."
Akkor most mégis mi a helyzet a hűtéssel, szerinted???
-
blakey
titán
válasz
®abstract® #91771 üzenetére
-
mikrofon
veterán
válasz
®abstract® #90673 üzenetére
Csak azért kérdeztem, mert én ugoos esetén a a google féle alap android tv remote alkalmazást használom mobilos távirányításhoz. Szerintem nagyon jó, ha nem az egyik legjobb. Viszont ez a Google TV és Google Home miatt már kikerült a play-ből így, úgy kell az androidos mobilhoz levadászni az alkalmazást.
Képernyő megosztásra az air screen pro változatát használom, így képek videók, minden tartalom szinte minden készülékről átmegy normális.
Youtube videók átküldéshez, pedig a smarttube next-et, hogy a TV lejátszás közben ne legyen az a sok reklám.
-
mikrofon
veterán
válasz
®abstract® #90671 üzenetére
Mire használod?
-
mikrofon
veterán
válasz
®abstract® #90667 üzenetére
Én nem használtam sosem.
-
kokokka
addikt
válasz
®abstract® #89200 üzenetére
-
cof
veterán
válasz
®abstract® #89204 üzenetére
Az a baj, hogy annak a gyári padnak nagyon kevés a hőátadó képessége. Majd én is akarok tuningolni egy 10x10x4 mm bordával, de egy 15 mm átmérőjű alumínium hengert fogok haszálni a borda kiemeléséhez. SOC és a henger közé paszta, henger és borda közé is paszta.
A Tanix is pont 10x10-es, szóval pofásan is fog majd kinézni.
-
ztsoft
őstag
válasz
®abstract® #89204 üzenetére
Tényleg nem néztem meg alaposan.
Talán az a "hűtő párna" (hővezető lap) már nem az igazi, érdemes lenne cserélni.
A hűtőborda mennyire melegszik fel? Ebből is lehet következtetni a hőátadás milyenségére.
-
cof
veterán
válasz
Ez szép torony.
Nálam most egy 37x37x24 mm borda van a Tanix-on felfordítva használom, alja nincs rajta és 55C fölé nem megy.
-
ztsoft
őstag
válasz
Ezt viccnek szántad (mert nem látom a vigyorgó smiley-t)?
Az, hogy a box tetejére teszed, semmit sem ér (magára a SoC-ra kell tenni), ráadásul még alatta is van valamilyen alátét, hogy még kevesebb levegő áramoljon.
-
Beni2360
félisten
válasz
®abstract® #88876 üzenetére
Nekem van 2 db USB 30 aktív hubom. Most momentán a zidoo-hoz nem kell mert egy HDD a hasában van. Egy kisebbet az x96-hoz használok mert 1 db legeger és 1 Bill van az usb 3.0 porton.
-
Csabi1984
addikt
válasz
®abstract® #88864 üzenetére
Kipróbáltam a 2.1.7est azzal betudtam tölteni a fájlt!
De valamit nem értek ha az X96 készülékre rádugom az A-A usb kábelt beindítja a készüléket úgy, hogy a DC csatlakozó ki van húzva :S -
Robxer
csendes tag
válasz
®abstract® #88842 üzenetére
Nézőpont kérdése.Nekem is a pite jobbnak tűnik.
-
mikrofon
veterán
válasz
®abstract® #88706 üzenetére
Az nem app hanem szolgáltatás. Kettő közül egyet kell választani. realdebrid az olcsóbb 16€/180 nap [link] . Szerintem ez elfogadható. Ez arra jó hogy mindig legyen olyan jó minőségű forrás ahol elég a sebesség a nagyméretű videók Stream-eléséhez is. Az addon-okban kell beállítani ha még van a felhasználói fiókod.
De nem lesz magyar tartalom, szinkron. Viszont eredeti nyelv és angol mindig. -
csibe1
addikt
válasz
®abstract® #88698 üzenetére
Ahh, a tekknika csodálatos fejlődése
Pár új szabvány és külön szoba kell a csatlakozónak, meg a Fekete Laci, hogy becsatlakoztassa. -
Csabi1984
addikt
válasz
®abstract® #88654 üzenetére
Leilába a CEC is jobban működik?
A leia az pontosan melyik kodi verzió?
-
mikrofon
veterán
válasz
®abstract® #88642 üzenetére
Ha androidos alkalmazás kell, akkor én a cinema hd v2-t használom: [link] [link]
Tartaléknak ha ezzel lenne valami akkor még fent van a Syncler: [link]
Léjátszóként az előzőekhez pedig WiMu player és Nova player van párosítva.Magyar tartalom:
- Ezeken sincs épp úgy mint amiket előtte linkeltem.
- Kodi addon-ként elementumot használom. Mert itt nem kell külön keresni az "információs" fájlt és külön letölteni. Hanem ki lehet keresni aztán egyből memóriába stream-elve nézni
- Ha androidon nem kodi app-pal szeretnék akkor külön letöltöm az információs fájlt. Majd TorrServ alkalmazást használom streameléshez WiMu vagy Nova player-rel.
- Vagy Flud downloader app-pal letöltöm, hogy offline is elérhető legyen.
- Ezekhez mind használok VPN-t.
- Egy ideje már magyar tartalmak esetén rászoktam, hogy az előző HSz-emben említett konténertárolókra töltöm le az "információsfájl" által tartalmazott médiatartalmat. Egy ideig a RealDebridet használtam, mostanában meg PemiumizeMe-t. Mert ez az utóbbi saját titkosítást tartalmaz és VPN-je is van, így amikor már onnan a saját térhelyemről stream-elem magamnak, nem kell külön VPN. Illetve bárhol máshol bármilyen eszközön nézhetem a titkosítás miatt VPN-nélkül. Illetve ennél 1TB-s tárhely is rendelkezésemre áll az aktuális tartalmak tárolásához.Azért ki fogom próbálni, amit írtál, hátha az még jobb...
Nálam ami fontos az 50+ GB-s filmek gördülékeny lejátszása és jó minőségű hang (HD; 7.1; Atmos) és képi (4K HDR; DV) minőségű élérhetősége.
-
Falcon75
tag
válasz
®abstract® #88627 üzenetére
Kodi mátrix 19. Ment aztán egy ideje nem indul el. Képernyő fekete lesz indítás után. Sajnos. Nem tudom az okát. azóta MPC BE van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EAFC 25
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Plazma TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- PlayStation 5
- Megvan a Pura 80 nemzetközi startja
- Medence topik
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Új / Újszerű /Gamer / Munka PC i7-14700KF RTX 4060 Ti DDR5 32GB Garanciális
- ASUS TUF Gaming X570-PLUS GAMING Alaplap + AMD Ryzen 5 5600X
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- Újszerű Asus ExpertBook B1 B1500 - 15.6" FullHD IPS - i5-1235U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - Garancia
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest