- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz
Pelican #47639 üzenetére
Rádobtam a Debian verziót, egy UHS1-es SD-re. Bootlás már már PC SSD sebességet idézi, a többi azért még nagyon messze van tőle. X nem indult, a lightdm systemd szolgáltatást ki kellett iktatni, mert még konzolon sem lehetett bejelentkezni. Ezt követően startx-el elindult az asztal. Monitoromon, bill + egér társaságában használtam. Chrome alatt minden lassabb mint PC-n. Egyéb egyszerű alkalmazások gyorsan indulnak és futnak. A felbontást gui alól csak a rádugott monitor max-ig engedi. (Lásd a képet) Nem tudom mit tenne nagyobb felbontású cuccal.
Sajnos a megnyitott 5-6 chrome lap, és a full HD lejátszás, már megfekteti rendesen minden mag közel 100%-on. A kép ekkor már akadozik. (kép) Egyszóval messze nem elég ez még PC helyettesítésre. -
jkutya
tag
válasz
Pelican #47343 üzenetére
Hát megoldódott -2 napja ezzel szívok - jövök egy sörrel:
Ha a rozterbe dugom mindkettőt: nem jó. Ha a (mellesleg szintén gigabites) switchbe: nem jó.
De ha egyiket ebbe - másikat abba: hasít minden.
Én nem értek hozzá sajna annyira h megértsem - de mindegy.Köszönöm a tippet.
-
blakey
titán
válasz
Pelican #46635 üzenetére
Köszi, akkor itt valami probléma van a hálózati kezeléssel ebben az esetben, helyi meghajtóról nincs gond csak hálózatiról. Remélem meglesz a megoldás, még meg kell keresnem egy régi verziót ahol még jó volt Leia esetében, de már nem emlékszem mikori, van vagy fél éves is.
-
kenand
veterán
válasz
Pelican #46482 üzenetére
Köszönöm, elsőre nem jütt össze nekiugrok még egyszer
Ha lenyomok egy gombot ezt írja ki pl: (power gomb egyébként)
2858.309746: event type EV_MSC(0x04): scancode = 0x18
2858.309746: event type EV_KEY(0x01) key_down: KEY_TEXT(0x0184)
2858.309746: event type EV_SYN(0x00).
2858.321023: event type EV_MSC(0x04): scancode = 0x18
2858.321023: event type EV_SYN(0x00).
2858.440221: event type EV_MSC(0x04): scancode = 0x18
2858.440221: event type EV_SYN(0x00).
2858.690112: event type EV_KEY(0x01) key_up: KEY_TEXT(0x0184)
2858.690112: event type EV_SYN(0x00).
2865.074613: event type EV_MSC(0x04): scancode = 0x18
2865.074613: event type EV_KEY(0x01) key_down: KEY_TEXT(0x0184)
2865.074613: event type EV_SYN(0x00).
2865.085871: event type EV_MSC(0x04): scancode = 0x18Ezt kell beírnom ?
0x18 KEY_POWER
-
mexel
veterán
válasz
Pelican #46430 üzenetére
A másik verzióval is azt használtam és azt konfigoltam hozzá amit akartam. Csak a conf fájlt is egyszerűbb volt mellérakni és én gyorsabbnak éreztem a működést.
Márpedig nálam az a legfontosabb hogy a lejátszó minél zökkenőmentesebben működjön, mindegy hogy hogyan érik el. -
kgymac
őstag
válasz
Pelican #46430 üzenetére
Csak jobban is lekezelhették volna: az amlremote config file-jából kellene generálni a meson ir configját induláskor. Kevesen panaszkodnának a gyári távirányítóra és megmaradna a bármely távval megy előny a kézi konfigolásnál. A config konvertáló is összedobható lehet 1-2 embernap alatt, talán shell scripttel is megoldható, bár binárisra fordítva lényegesen gyorsabban futna.
@mexel:
Az előnyéről már e topicban is volt szó az LE-be kerülés után. (talán 8.90.4?) -
mQWeXgsf
aktív tag
válasz
Pelican #45382 üzenetére
Ugyanez nálam is. Szétszedtem a halott BB2-t, ha majdnem törésig hajlítom az alaplapot és így indítom, akkor pár pillanatra bevillan a Mecool felirat. Paypal elhajtott, Tomtop pedig kegyesen visszautalt 20 USD-t pár fenyegetőbb hangvételű email után, szóval -35 USD-vel zártam ezt a sztorit...
-
dugesz77
őstag
válasz
Pelican #45382 üzenetére
Szerintem itt nem a boxal van a gond hanem a webáruházzal, hogy valószínűleg a végén kinyomták a selejtet is amit valamennyire alátámaszt,hogy azóta out of stock. Akinek korábban jött azoknál tökéletesen működik (nálam is). Mocskos húzás tőlük, ezután én is máshogy állok hozzájuk. A minimum ilyenkor a full refund járna,sűrű elnézések közepette .
k.zozo. nálam nem jó a link.
-
koma106
senior tag
válasz
Pelican #45099 üzenetére
Igen, csak gondoltam összeakadtak (bár nem tudnak ezek szerint). Engedélyezve van az SSH is (jelszó kikapcsolás nincs - de úgy is próbáltam már).
Beüzemeltem előtte egy másik boxot is (egy újat), amire a meglévő boxom LE mentését töltöttem rá, de a két box nem üzemel(t) egyszerre. Ez gondolom nem okozhat problémát (ott sem megy az SSH belépés).
-
Beni2360
félisten
válasz
Pelican #44398 üzenetére
Köszönöm ez egyértelmű volt. blakeynek is. - Elfelejtve.
Én napi használó vagyok semmi másodlagos hóküszpókot nem használok, mivel lila gőzöm sincs, hogy mit mivel kell telepíteni és beállítani.
Maradok az eddigi jól bevált 8.95.2 rendszernél.
Azért egy észrevétel volna a tegnap esti sorozatunknál , a felirat amikor jelen volt és jobbról balra pásztázott a kép egy kicsit gyorsabban igen csak fűrészes volt és szét esett a felirat szövege. Ezt mintha már valaki említette volna. -
LouiS22
veterán
válasz
Pelican #44398 üzenetére
De ha az ember fél szemmel figyeli a githubon az elfogadásra váró commitokat, meg azt, hogy mi került be és saját magának csinál buildet, olyan nagy baj nem lehet. Én kb. egy éve saját magamnak buildek, szerintem egyetlen alkalom volt, amikor beszoptam, de mire telepítettem, már fent volt a fix is, szóval mintegy 5 percig nem volt távirányítóm csak
De az tény, hogy átlag usernek nem feltétlenül ajánlott nightly telepítése.
-
mQWeXgsf
aktív tag
-
confuser
senior tag
válasz
Pelican #44166 üzenetére
Hát pedig ugyanarról az usbről ugyanaz az egér android alatt megy, CE alatt nem. Mondjuk adapteres egér, nem kábeles, de sajnos nincs kéznél most hagyományos.
GV távirányítóhoz nem néztem a TV-n hogy be van e kapcsolva, erre ránézek még...
Dtb hiba nem lehet? Elég spéci box, s912-es, de csak 100mbites 2 GB RAM-mal. Az ehhez való dtb-vel elsőre fel is ment, de lehet hogy mégis másik kéne? -
mgaben
senior tag
válasz
Pelican #43865 üzenetére
Annak mi a neve? Mondjuk az a baj, hogy android alatt valószínűleg az is 2 GB-t fog mutatni. Egyébként kollégám találta ezt a ytb videót ahol megmutatjak, hogy lehet felismerni a fake és az eredeti X96-ot. Nagyon sanszos, hogy hamisított az enyém. Több dologra is emlékszem ami nálam is hasonló volt. De otthon leellenorzok mindent.
-
blakey
titán
válasz
Pelican #43607 üzenetére
Én nem kezdtem semmit. Leírtam, hogy NAS esetében mire van szükség. Keressetek másik "játszó partnert". Annyira okosak vagytok, hogy egy hsz-nek is nekifeszültök amiben semmi kivetnivaló nincs, semmi rossz nem volt abban amit írtam. Te sem tudsz reagálni csak akkor ha valakibe bele tudsz kötni. Miért nehéz elfogadni, hogy NAS-nál phpMyadmin telepítést írnak, sehol nem írtam,. hogy nincs igaza vagy nem lehetne ssh-n, de azért b@sztatjátokk a klaviaturát, mert ráértek.
Minden nap használom a phpmyadmint, mivel adatbázisokkal is foglalkozom, de nem gondolom, hogy mindenkinek kötelező lenne ezt használni, pláne nem olyankor, amikor teljesen felesleges. Aki nem látott még ilyet, annak egyszerűbb egy copy-paste parancssorból, mint az admin felületen megtalálni mindent, amire szüksége van, ráadásul nagyobb a tévesztés lehetősége is. - Mlyen tévesztés, milyen kötelező? Miért kell neked igazad legyen amikor te sem és Alex sem Syno vagy QNAP NAS-t használtok? Ott van a a leírásban és a videókban is, hogy SQL bekapcsolása után a phpMyAdmin telepítésével létrehozzuk a felhasználót.
Miért kell olyanba belekötni ami egyáltalán nem adott okot, de keressétek az okokat és feszüljetek a hülyeségnek, hagyom az egész fórumot és osszátok ssh-n az észt. Ha valaki tanácsot kér úgyis priviben keress. -
Beni2360
félisten
válasz
Pelican #43485 üzenetére
Előtte ment minden simán és most meg nem megy.
Ebédeltem és teniszt néztem a TV-n közben. Vagyis semmi sem változott.(#43489) blakey - Volt egy fagyásom a boxon amikor egy koncert (BD mappás 1080p) filmet folytatni szerettem volna amit De. abbahagytam. Csat táp ki és be indította újra a boxot.
Ez a mai nightly nekem egyelőre nem érthető opció. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Pelican #43452 üzenetére
Aki jegyzettömböt használ, az nem alkalmazza a tudomány vívmányait, amik már hosszú évek óta jelen vannak. (pl Notepad++ )
Aki vi-t használ, az meg mazochistaA boxon lévő fájlok kezelését, szerkesztését Win alól kényelmesen meg lehet oldani Winscp-vel, vagy MobaXterm-mel. Mindkettő saját beépített editorral rendelkezik (de képesek használni a saját kedvenc szövegszerkesztőt is), amelynek nem okoz gondot a sorvégek helyes kezelése.
Tehát, a "a gyakorlatban elég gyakran okoz problémát a win felhasználóknak, ha linuxos file-okat kell szerkeszteni." kijelentés csak az ismeretek hiányára vezethető vissza. A topik témakörében ezek az eszközök kötelezőnek tekinthetők, de legalábbis erősen ajánlottak -
ttt
senior tag
válasz
Pelican #43359 üzenetére
Itt én arra értettem, hogy pl. ki is van írva, hogy hiába rendeled és fizeted ki most, a behajózás majd egy adott idő után - akár 1-1,5 hónap után történik meg és erre jön még a szállítási idő. De nekem majd mindegy; bele szoktam kalkulálni, hogy kb. mikorra jön a cucc és ha hamarabb, akkor örülünk Vincent.
Bár mostanában inkább EU raktárat vadászok.
-
blakey
titán
válasz
Pelican #43186 üzenetére
Vagy te nem érted amit írok. Ha így kéne működnie akkor a többi médialejátszó-gyártó rég megcsinálta volna, de ehelyett egy könnyebb opciót választott ami felhasználók szemszögéből jobb. Neked miért jó ha kipipálod az összes opciót 1080p-s GUI mellett ahelyett, hogy bekapcsolnád a frekiváltás opciót felbontásváltással? 1 klikk.
Vagy ha fix felbontáson szeretnéd akkor egy sima On, ehelyett az összes adott felbontáshoz tartozó frekit ki kell jelölnöd. Persze ezeket tovább lehetne fokozni expert verzióval ahol kijelölheted ha akarod, de ez továbbra is átgondolatlan jelenlegi formájában, ráadásul 2 különböző helyen szerepel frekiváltásos rész. A fekiváltás és a Whitelist egy helyen kéne szerepeljen, de ez a minimum.Azért csinálták, hogy te dönthesd el, melyik felbontást akarod a tv-vel és melyiket a box-szal felskálázni. - igenis meg nem is, ugyanis hiába kapcsolod be a szokásos helyen a frekiváltást, nem történik semmi. A többségünk szereti a kadenciahelyes lejátszást így minden fps-t kijelöl, ahhoz elég lenne az amit korábban írtam:
1. Auto framerate off
2. Auto framerate on (box skáláz)
3. Auto framerate on with resolution (megjelenítő skáláz) -
s_a
csendes tag
válasz
Pelican #43099 üzenetére
Köszi, ezt még megnézem, bár nem vagyok biztos benne, hogy ez hozzávaló. De rosszabb talán nem lesz
Én elég ritkán használom a boxot, és eddig nem frissítettem fw-t, de most volt egy kis időm, és reméltem, megoldja az akadozást.
Viszont mivel közben feltettem a LE-t sd-re, megoldódott ez a probléma, mert ott nem akadnak a filmek (legalábbis a pár perces próba közben nem volt semmi ilyen). -
s_a
csendes tag
válasz
Pelican #43093 üzenetére
Ez a u-boot is új nekem, és úgy látom, remek lehetőség ismét totálisan elcseszni, ha nem megfelelően kezelem
Valóban rossz fw-t rakhattam rá, innen szedtem, mert úgy tűnt, hogy az enyémre való. Van valami jó módszer a box pontos beazonosítására, hogy a neki megfelelő fw-t megtaláljam? Olvastam valahol, h pl pont a Wifi chipet idővel kicserélte pár gyártó, ezért ha egy régebbi fw-t teszek fel rá, nem fog működni. Nálam is ez (is) lehetett a gond. No meg a remote. -
ShadeWolf
csendes tag
válasz
Pelican #42993 üzenetére
Köszönöm szépen CoreELEC 8.95.0 raktam fel szépen fel is ment a boxra Routeren DHCP-vel kiosztottam fix ip címet a boxra isés WinSCP-vel SFTP-fileprotokkolal akarok is csatlakozni a géphez. hivatalosan amit a boxban látok a beállításoknál az Fel
oreelec Jel.
orelec lenne de egyszerüen a felhasználói nevet elfogadja de a jelszót nem. probáltam átirni a jelszót pl rootra de nem fogadja el mit rontok el?
Úgy nézem ez a Coreelec Béta verzió de sok minden javiíva van benne. Igazából oscam plugin kellene alá és egy Tvheadend szerver plugin tudtok ajánlani esetleg helyet ahonnan leszedhetek jól müködőt és ezeket a pluginokat hova másoljam boxon belül ha tudok majd csatlakozni WinSCp-n keresztül majd a boxhoz??? Vagy esetlek Melyik bejáratott verziójú Coreelecet használjam mit ajánlanátok amivel szépen megy a Tvheadend??
Cél az lenne hogy a box összekötve utp-vel a routerrel és Synology(Xpenology) DSM.6.0 használok 9 updattel. Erre a NAS-ra szeretném a felvételeket rögziteni időzíteni godolom megoldható. köszönöm a segítséget nem akarom bepiszkolni a forumot de ha valaki szívesen segít PM-be is várnám a folyamat leírását!
Köszönöm még1szer. Wolf
-
ShadeWolf
csendes tag
-
foresz
tag
válasz
Pelican #42757 üzenetére
610.934454@1] aml_spdif_dai: share the same clock
[ 610.934479@1] aml_spdif_dai: iec958 mode PCM32
[ 610.934507@1] aml_audio_hw: IEC958 PCM32
[ 610.934533@1] hdmitx: audio: aout notify rate 44100
[ 610.934551@1] hdmitx: audio: aout notify size 32
[ 610.934568@1] hdmitx: audio: no update
[ 610.934604@1] aml_snd_m8_card aml_m8_snd.47: i2s/958 same source
[ 620.935207@2] aml_spdif_dai: enterd aml_spdif_play,set_clock:5,sample_rate=4
[ 620.935223@2] aml_spdif_dai: share the same clock
[ 620.935232@2] aml_audio_hw: IEC958 16bit
[ 620.935238@2] hdmitx: audio: aout notify rate 48000
[ 620.935242@2] hdmitx: audio: aout notify size 16
[ 620.935247@2] hdmtix: set audio
[ 620.935261@2] hdmitx tx_aud_src = 0
[ 620.935287@2] hdmitx: fs = 3, cd = 4, tmds_clk = 297000
[ 620.935291@2] hdmitx aud_n_para = 5120
[ 620.935310@2] hdmitx set channel status
[ 620.935369@2] hdmitx: audio: Audio Type: PCM
[ 620.935373@2] hdmitx: audio: set audio param
[ 705.430103@0] remote: Wrong custom code is 0xf20d4040
LibreELEC:~ # -
BullZeye
veterán
-
Csicsóka
őstag
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Pelican #42235 üzenetére
A pendrive-ok vezérlője nem szereti a több szálas írást/olvasást. Illetve kis bokkmérettel is általában gyenge sebességet produkálnak. Márpedig a torrent forgalom az ilyen. Ez tény, extrém mértékben be tud lassulni egy pendrive-től. Bármelyik olyan routeres topicban olvashatsz erről, ami gyári, vagy alternatív firmware-val torrentezni képes. A szeretettel alkalmazott tesztelő alkalmazások (CrystalDiskMark, stb.) egy szálas működéssel mérnek.
A HDD-k ebben jobbak, ráadásul a cache el is keni ezt még jobban. -
Don77
tag
válasz
Pelican #42209 üzenetére
Ja, én idáig csak egyröl hallottam.
Amúgy csak érdekesség, hogy ugye az egészet azért csináltam, hogy jobb legyen a 4k és hihetetlen mennyivel jobb mint android alól, meg mennyivel könnyebben játsza le. Kb majdnem bárhova belekattintok a filmbe és rögtön megy, androidnál azért nem volt ilyen. Valamint a tv most mindig átvált kiírja hdr, uhd stb. Végülis megérte a röpke 3 órás másolgatás, telepítés -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hegesztés topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Medence topik
- Milyen videókártyát?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest