- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
confuser
senior tag
válasz
confuser #93693 üzenetére
Mielőtt megvettem volna a vimu-t, megnéztem még hogy másik boxról le tudom-e játszani az így (HDD box USB-re kötve) megosztott, problémás fájlokat, de ugyanazok nem mennek. Tehát nem a TV app (KODI) hibája. Átdugtam egy másik boxra a HDD-t, onnan a TV- KODI megint ugyanazokat nem játssza le, tehát nem a box hibája... Azon a boxon, amire épp USB- van kötve a HDD, simán mennek ezek a fájlok, és persze a router USB-jéről is. Egyszerűen nem értem, kezdem feladni...
-
Joke21
aktív tag
válasz
confuser #44497 üzenetére
Nekem sem ismeri fel a tv a k1pro-t, nem állítok be semmit, így megy tökéletesen cec -cel. A bajom csak az, hogy ha áramtalanítom a boxot, akkor újra megpróbálja felismerni, addig meg semmit nem lehet csinálni a tv-vel. Mivel ritkán áramtalanítom, ezért annyira nem zavar. Egyébként ha meg beállítasz valamit, akkor infrán próbálja meg irányítani, ezért nem is megy a cec, ráadásul áramtalanítás után újra lehet beállítani.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
confuser #44491 üzenetére
Ez elég fura nekem. Hiszen a CEC-nek pont az az egyik lényege, hogy "általános" parancsok átküldésére képes HDMI-n. Nem lehet, hogy nálad azért kérdezi meg a típust és a gyártót, mert az lényegében egy tanítható/univerzális infra távirányító és ilyen esetekben infra jeleket küld, nem CEC-en irányít?
-
confuser
senior tag
válasz
confuser #44161 üzenetére
Megtaláltam a megoldást a CEC problémámra! Megosztom veletek, mert visszakeresve még nem volt hasonló tapasztalat, hátha másnak segít.
Szóval egy 2018-as UE50NU7402 Samsung TV-re csatlakoztattam a boxot HDMI-vel, amihez már az új "okostávirányító" jár (kép). A TV intelligens akart lenni, és a HDMI csatlakoztatás után feljött egy univerzális távvezérlő beállító ablak, amelyben ki kell választani, milyen eszközt akarok csatlakoztatni (fejből valami ilyesmi opciók vannak, hogy házimozi, CD/DVD lejátszó, OTT egység/játékkonzol, PC). Elsőre mikor feljött, belenéztem, de a legtöbb opcionál márkát is kell választani, és persze a noname kínai boxok márkája nincs listázva, egyéb opció nincs, ahol nem kellett márkát választani azzal meg nem működött, így inkább kihagytam ezt a részt, gondolva hogy alapból is tudnia kell kezelni. Hát tévedtem, be kell állítani, méghozzá az OTT egység/játékkonzol kategóriában, de ott sem mindegy milyen "márkát" választ az ember! Nekem Xbox-ként és Minix-ként sikerült működésre bírnom (Minix-ként azt hiszem a nyilak elsőre rossz irányba működnek, de 2. iterációra már jó irányba mozognak).
Ami gáz, hogy minden egyes HDMI újracsatlakozáskor újra be kell ezt állítani. Volt olyan újracsatlakoztatás, hogy a TV T-home eszközként ismerte fel a boxot automatikusan, de úgy nem irányítható CEC-en keresztül, úgyhogy olyankor kézzel kell felülbírálni. Van egy régi Samsung TV is a lakásban, a klasszikus távirányítóval (kép), de azzal ezután a beállítás után már nem irányítható a box (meg előtte sem lehetett). Normál TV adáskor persze nem gond neki, mindkét távirányító jelét gond nélkül feldolgozza...
Más: mikor első alkalommal eljutottam oda, hogy beállítsam az UI felbontását, csak 3 opciót láttam: 720x576, 1280x720p, 1920x1080p. Alapból az SD-t választotta ki, és le is vágta a képernyő szélét. Ha átállítottam HD-ra vagy FullHD-ra, elkezdett villogni és szétesni a kép, hiába operáltam bármit a frekvenciával, whitelist-tel (bár az gondolom csak a lejátszásnál kéne hogy számítson). Beállítottam FullHD-ra, és újraindítottam a nagy villogás közepette a boxot. Újraindítás után megszűnt a villogás, és megjelent még vagy 10 opció a felbontások között, közte a 4K opciók is. Itt már tudtam "online" állítani a felbontást, de hogy mi volt ez a közjáték, nem egészen értem. Olvastam valami olyasmit a topikban, hogy van olyan beállítási lehetőség, hogy frekvenciaváltás csak indításkor/leállításkor, de nem találtam ilyen lehetőséget. LE-nél nem emlékszem ilyen problémákra, whitelist sem volt, mégis jól kezelt minden tartalmat... úgy érzem kicsit túl van bonyolítva még a CE.
-
Zolorado
tag
válasz
confuser #30235 üzenetére
A Keymap Editor addonnal be tudod állítani a kívánt funkciót egy másik gombra.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- Goddess of Victory:Nikke
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Elkészült a Mafia: The Old Country
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NBA és kosárlabda topic
- Formula-1
- BestBuy topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged