- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mgaben #78662 üzenetére
van ilyen addon, Bluetooth Audio Device Changer, azt hiszem fent van az alap kodi repóban is. ha kapcsolódik a boxhoz a ble füles, automatikusan átváltja az eszközt.
abban az esetben mondjuk nem mész sokra vele, ha passthrough módban használod a kodit, mert akkor azt viszont ki kell kapcsolni, hogy legyen hang a bluetoothon.
-
tomy86
addikt
válasz
mgaben #78455 üzenetére
Kijelző: vfd.conf file másolása, beállítás megvolt? Linkek és leírás vfd.conf és remote.conf fileokhoz.
-
Marcsello31
őstag
válasz
mgaben #77666 üzenetére
de richtig nem értem a linux témát, az android is linux alapú, a CE is linux alapú, ezekben ott vigyorog a g31 gpu driver gond nélkül. LOL. Vagy én vagyok a hülye.
Lehet a külföldi hozzáértőket megkérdezem,hogyan tovább meg miért, na mindegy. Aki ubuntu szervert akarna ebből csinálni gazdaságosan, simán megéri, utorrent szerveren fut, webszerver rajta fut ennyi. (: -
Marcsello31
őstag
válasz
mgaben #77663 üzenetére
Heló! Köszi a tippet, de szerintem itt is azzal lesz gondom, hogy a 3d gyorsítás, vagy gpu drivere nem lesz meg, mára már annyi armbian linuxot néztem meg, hogy mind1ik ott bukik el, de amúgy teljesen linuxos lehetne a gép. Tönkre tenni meg nem szeretném, most úgy van belőve, hogy filmnek CE, a többire android. De majd rá nézek azért erre is, a dtb fájlom meg van, az okés, itt a kernelen bukik vagy áll a dolog. Na mindegy, ez tvbox nem ubibox.
köszi a segítséged azért!
Csinálok holnap egy dualbootos videót majd, CE/android9. hogy nálam hogy megy akit érdekli az majd megnézheti. Nekem jó így, majd ha pénzem engedi szerzek egy 1tb ssdét, és arra tolom fel a CEt, azt találtam ki, hogy ha 1tb ssdre fel tudom rakni a CEt, akkor az már tökéletes lehetne egy filmtárnak, vagy torrentnek, nem tudom hogy ez mennyire lesz megvalósítható usbén keresztül még. De megpróbálom majd.
-
Marcsello31
őstag
válasz
mgaben #77491 üzenetére
HA nagyon menő akarsz lenni, szervezhetsz vele egy kerti partit is, öszedobsz pár boxot teszel rá serpenyőt elindítod rajtuk a vasembert és már izzik is. "Jó befejeztem"
. Am nekem eddig a legmelegebb hőfok 75fok volt az sem állandóan. 45-65 között mozog leterheltség alatt is amúgy
.
-
Marcsello31
őstag
válasz
mgaben #77481 üzenetére
Szia! Nekem bejött a h96max x3 4gbyte/32gibyte romos változat. CE 100%. Android 9. OK.
CE alatt ftp szerver ok, fájfeltöltés ok filmnézés online,tárhelyen ok. Ha ilyet választasz majd írj mert meg vannak a fájlok. Nekem bejött ez a ketyere. De döntésed úgy is, de sztem 2gbyte ram alá ne menny, ha a pénztárcád engedi, én is vettem alapul. Nem bántam meg. Ezen szinte minden van. -
mgaben
senior tag
válasz
mgaben #77398 üzenetére
Megtaláltam a megoldást. Sql adatbázison vannak a Kodik, és a router cserélgetések miatt egyszer csak az adatgép nem az állandó IP címet kapta, hiába van fixálva MAC address alapján. E miatt a Kodi el sem indul ugye, amíg nem kapcsolódik az adatbázishoz. Ahogy átneveztem az advancedsettings.xml-t egyől elindult. Ha nyugovóra tér a család vissza teszem az új routert és megnézem az IP címet.
-
FerNandor
őstag
válasz
mgaben #73026 üzenetére
Most ez egy Minix neo u9-h, Coreelec 9.2.3-as verzióval. Azon fut a transmission. A boxra rá van dugva egy 2TB-os 2"-os külső HDD.
Egyébként továbbra is, az az egy db film brutál módon akadozik, ami hozzá van adva a transmissionhöz. Mással nincs probléma. 1080p mkv.
De igaziból lényegtelen egyelőre, mert működik és köszönöm a segítségeket. Szerintem az eddig általam látogatott topikok közül ez a legjobb közösség terén.
Megcsinálom a 3.5"-os 2TB-os HDD-t, leformázom, amilyenre kell és azzal tesztelem majd. Meg addigra megpróbálom a boxhoz vezetni a LAN kábelt. És majd jelentkezemTransmissionön belül kell amúgy valamit állítani magán a Coreelecen? Lehet ott különböző helyeket megadni, incomplete fájloknak, "watch"-hoz meg "download"-hoz. Ezek amúgy mik? Mert laptopon a transmission GUI-ban is meg lehet adni a letöltés helyét.
Jelszót is lehet beállítani, stb. -
trance89
őstag
válasz
mgaben #57936 üzenetére
X96 Max 4/64 verziót használok a legutolsó nightly-val és tökéletesen teszi a dolgát, semmi hibával nem találkoztam és nagyon gyors ezen a hardveren
Egyedül a belső tárhelyre telepítés hiányzik nagyon mivel a droidra nincs szükségem, valami 5-6 boxra telepítettem eddig LE/CE-t és mindegyiken tökéletesen megy a belsőről, nemtudom minek kellett kivenni ezt a lehetőséget a CE-ből végülis mindenki saját felelősségre installál a droid helyére
Nem lehetne ezt valami módon megoldani? Mármint parancssorból valahogyan, nagyon örülnék neki -
-
blakey
titán
válasz
mgaben #52119 üzenetére
Frekvenciát vált és ilyenkor a TV elsötétül egy pillanatra míg átáll az adott frekvenciára.
(#52126) mgaben
Azt nem kell kikapcsolni, mert ha kikapcsolod akkor nem lesz kadenciahelyes a lejátszás. Állítsd be, hogy a képfrissítés gyakorisága legyen Inditáskor/leállításkor és ebben az esetben 2 másodperces legyen a késleltetés, így még a film előtt frekit vált és utána indul a mozi. -
ztsoft
őstag
válasz
mgaben #44307 üzenetére
Ez egy kicsit félre ment.
Nem én vagyok a kérdező. Nincs Android a box-omon, ami amúgy is S912-es. Teljes mértékben tisztába vagyok vele, hogy milyen kell az enyémhez.
Előtte pont én is a Te hozzászólásodat írtam a kérdezőnek, de blakey írta, hogy az S905W-s készülék és nem ugyan az LE és CE alatt a dtb.
-
mgaben
senior tag
-
Mano66
senior tag
válasz
mgaben #43813 üzenetére
Én nagy nehezen csak azt értem el, hogy a következő vásárlásnál amit adtak pontokkal kevesebb lesz az árú értéke.
Meg tanultam a leckét csak PayPal-lal szabad venni mindent kínából. Úgy vissza lehet kérni az összes pénzt, ha nem azt küldik amit kértél. Mondjuk nálam elismerték, hogy nem azt kaptam amit kértem (Beelink GT1 Ultimet 3/32 GB). De azért pénzt nem utaltak vissza. -
junkpod
veterán
válasz
mgaben #43813 üzenetére
Nem, nem olyan. Az S9xx a max órajelet kozmetikazta, nem az aktuálisat. Valószínűleg ami működött a tervező asztalon, az nem ment a valóságban.
Neked pedig egyszerűen egy GB-vel kevesebb memória csipet rakott bele a box gyártó. De persze több pénzért adta mint a valós 1GB változatot, reklamálni kell. -
mgaben
senior tag
válasz
mgaben #43810 üzenetére
Kilistáztam a könyvtár tartalmát és erre a parancsra ezt írta:
LibreELEC:/proc/device-tree # cat /proc/device-tree/amlogic-dt-id
gxl_p212_1gLibreELEC:/proc/device-tree #Úgy néz ki 1GB-os csak, holott 2-nek adták el...
Ééééésssss, elindult az 1GB-s dtb fájllal... Hogy rohadjanak meg a k@cs@g@k!
Ezért szerintetek reklamáljak? Ér valamit?
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
mgaben #43799 üzenetére
Az image kiírása után a kártya/pendrive fat32 partícióján lévő device tree könyvtárban találhatóakat használd. Ezekből kell a megfelelőt kimásolni a kártya/pendrive gyökérbe dtb.img néven.
Próbáld végig mindegyik USB aljzatot, van olyan, hogy csak az egyikről tud bootolni a box.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Robotporszívók
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Mac mini (2023 with M2)
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Z Fold5 , 12/256 GB , Kártyafüggetlen
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest