-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
YxVs
senior tag
válasz
DoItYourself #81248 üzenetére
Köszi, és neked is @kokokka, így már jó.
SMB jelszóhasználathoz viszont lehet, hogy köze van, mert korábban be volt kapcsolva, és akkor látta win10 és TC is. -
Luissimo
veterán
válasz
DoItYourself #80463 üzenetére
mit töröltél ki gazda, mitművelt ez a mekkelek?
hja, közben utánaolvastam, jóltetted
-
ztsoft
őstag
válasz
DoItYourself #80098 üzenetére
Ha már szóba került, még van egy csavar benne, hogy ne legyen ennyire egyszerű.
A Mbit/s az a decimal (10-es számrendszer) jele, helyesen az informatikában a Mibit/s (binary, 2-es számrendszer) lenne. Ugyan ez van byte vonatkozásában is. A linkelt oldalon a "Conversion table" táblázat jól szemlélteti a különbséget.
-
Jahno
veterán
válasz
Én nem akartam bogozni, de legjobb kiírni.
-
cof
veterán
válasz
Én is azt figyeltem. Aztán pixta78 rosszul idézte mert ő meg már MB-t írt, erre meg blakey kontrázott rá, hogy az teljesen jó. Hát most döntse el az ember, hogy ki mire gondol valójában.
-
lanszelot
addikt
válasz
DoItYourself #80025 üzenetére
2 eszközöm van, ha az egyiket kapcsolom, kapcsolom a másikat is.
Imi1981
Nem tudom mik az android tv alkalmazások, több mint 20 év nem tv-zek
Kodi-t hétvégén megnézem, ha addig más meg nem nézi.
Amúgy kb 10 perc feldobni a rom-ot -
nagyfejü
őstag
válasz
DoItYourself #79970 üzenetére
köszönöm!
És ha csak a mediatárat szeretném bemásolni? -
stickermajom
addikt
válasz
DoItYourself #79970 üzenetére
Van amúgy bármi előnye, ha az eMMC-n van a CE?
-
mikrofon
veterán
válasz
DoItYourself #79919 üzenetére
Elnézést kértek, hol kellene?
Hová való? -
mexel
veterán
válasz
DoItYourself #79922 üzenetére
Na ez eszembe sem jutott hogy ezt elolvassam. Pedig elég jó magyarázatnak tűnik.
De nem ugyanez van leírva a kodiban is alul magyarázatként? Mert valahogy erre nem emlékszem, pedig azt mind elolvastam.Szerk: sajnos már régi a leírás és elég más opciók is vannak
-
pinnacle
nagyúr
válasz
DoItYourself #79747 üzenetére
Köszi DoItYourself, eastsider! TV-n Digitális audiokimenet Automatikus 1, Automatikus 2, PCM. 1-en semmi hang sincs, a másik kettőnél akárhogy állítom, a jobb első/hátsót nem tudja lekeverni. Marad direktben kötve a boxra. TV-re fejhallgató kimenetre kötve gyengébb a jel, de legalább tudom szabályozni a hangerőt a TV távjával. Fejhallgató erősítőt kell vennem.
-
mexel
veterán
válasz
DoItYourself #79709 üzenetére
Az írási hibákért bocs, siettem és ott volt a kávésbögre a billentyű előtt
-
mexel
veterán
válasz
DoItYourself #79705 üzenetére
A fentebb linkelt helyek jók voltak, én pl csak a vontartól rendeltem a vontar x3-at. Szerintem ennél megbízhatóbb nem kellhet, az az official store. Eddig mindig jót kaptam. Csak mostanában sokan írják x96 max-ra hogy összevissza belsővel kapják.
Nem mindig a legolcsóbb a vontarnál, de ha nem akarok bosszankodni akkor megéri inkább még a plus 1-2-3 ezer is, csak úgy látom sokan azon akarnak spórolni hogy ebay-en és alin is 1-2 adásvételis eladótól rendelnek mert olcsóbban kínálja. Régen futottam iylenbe bele és volt is szívás, plusz mindig megrendeltemminden új, ismeretlen típust tesztelni, és hogy a droidját megnézzem, kijavítsam.
De a droid már nem lényeg, ráadásul ezek kilencesek már majdnem működőképesek alapból is, filmezésre meg csak CE kellhet, szóval anoname boxokat száműztem a tesztjeimből. ( illetve nem is tesztelek már )Jó volt még a China Smart View Digital is, de ott volt egy olyan X3 ami nagyon lassan bootolt ce-ről, azóta őket is kihagyom. A Transpeed official store-val 2x is megszívtam a transpeed boxokkal, gagyi minőség volt és 2 -ből 1 wifi hibás. Szóval bele lehet futni. Az X96Max-ból nem is rendelek most többet abból is volt nálam is egy hibás, illetve nem hibás mert droiddal jó volt, csak a ce boot volt brutál lassú.
Persze ez nem azt jelenti hogy nincs más megbízható Store, mert van sok, csak én már nem kísérletezek -
mexel
veterán
válasz
DoItYourself #79682 üzenetére
Az x96 maxokból és Air-okból volt ilyen? Nem csak az ilyen delfin-es és mindenféle egzotikus nevű cuccokból? ( már nem kísérletezek semmi olyan box-al, régen minden típust kipróbáltam, de már nem látom értelmét, csak megbízható helyről veszek bevált motyót)
-
kory24
őstag
válasz
DoItYourself #79608 üzenetére
Ja értem, hogy a rendszer meghajtót pc-n készítem el.
(úgy gondoltam pc-n egy telepítő drive készítek, amit beteszek box és arról telepitem)Ez lesz az első boxom, még meg se rendeltem, csak olvasgatok, érdeklődöm előtte.
-
janszo
csendes tag
válasz
DoItYourself #79227 üzenetére
Na ez látod válasz a kérdésre, köszi ennyivel is előrbb jutottam. Na ha már úgy is elolvastad az összes hozzászólásomat, mit csinálok rosszul?
-
janszo
csendes tag
válasz
DoItYourself #79220 üzenetére
Úgy csináltam, ahogy LE VAN ÍRVA. Én is leírtam már számtalansdzor, hogy mit tapasztaltam, de szerintem nem olvassátok el az összeset. @cof neked elolvastam a leírásodat, nálam nem megy, elhiszem, hogy nálad otthon megy, de az nekem nem jelent megoldást. Remélem nem noname vagy fake kártya, ha rá van ítrva valami attól még lehet szar. Egyébként egy SanDisk, remélem megfelel. Szerinted mi nem tiszta a reset módszerrel a fejemben? Felvegyem videóra, ahogy matatok a a lukban és a benyomott kapcsoló mellett áram alá helyezem a készüléket?
@doityourself tudom milyen a mikrokapcsoló hangaj nem azért kérdezek vissza mert kretén vagyok, hanem azért mert nálam nem azt csinálja amit kéne. Ha nálad miközben fut a rendszer nyomsz egy reset gombot belül az AV lukon, újra indul a box????? Mert nálam nem. -
janszo
csendes tag
válasz
DoItYourself #79216 üzenetére
Érzem a mikro kapcsoló kattanását. Ha Indított android rendszernél megnyomom a gombot, akkor rebootolni kéne nem? Mert nem csinál semmit.
-
janszo
csendes tag
válasz
DoItYourself #79206 üzenetére
így elindult, bejött az android recovery
-
gulupeti
senior tag
válasz
DoItYourself #79138 üzenetére
Ha jól tudom eltolták ennek a bevezetését július 1-ig, a Covid miatt.
-
cof
veterán
válasz
DoItYourself #79134 üzenetére
Azt majd a piac és a gyártók megmondják, mi lesz nekünk jó = az, amit majd kapni lehet
Nyilván persze. Azokra értettem akinek már van valamilyen BOX-a, pl. S905-öt is csak horror áron lehet venni, akármennyire is megfelel 1080-ra, nem éri meg 10000 Ft-ért megvenni, akkor már egy X3.
Az X4 már bemutatkozott ahogy láttuk, a 70$-os árával szerintem nem versenyképes, mondom ezt úgy hogy annak idején az X3-at 2/16-os vettem 20$-ért. Nem kötelező mindent megvenni, azért mert csak azt lehet kapni, persze, hogy drága ha az ember akkor is megveszi... A kínai meg röhög a hülyéken és ugrál a 5x-es profiton.
-
trance89
őstag
válasz
DoItYourself #79094 üzenetére
Akkor már inkább ezt: 9.2.0 ext4 by Csicsóka
S905/S912-re nincs jobb és már nem is lesz -
Fastfact
csendes tag
válasz
DoItYourself #79070 üzenetére
Én csak a standalone EmuELEC-et használtam/használom (illetve előtte Recalbox Raspberry Pi-n). Elvileg CoreElec az alapja, Kodi nélkül.
A kodi plugin változatot próbáltam először, de nem voltam vele megelégedve, le van maradva több verzióval a normál distrohoz képest. A scraper funkció sem működött. Olvasva a Discord csatornát, ez nem is nagyon fog változni.
A fullos változatból most fog kijönni az új verzió (4.0), ami már csak 64 bites eszközökön fog menni. (Pl. S905x3, S922X stb. igen, S912-n nem)
Discordon főként az Odroid N2(+)-t nyomatják amúgy (S922X). Ezen már megy pár PSP játék is normál FPS-sel. S905x3-nál Dreamcast a maximum, illetve a Nintendo64 (de itt próbálgatni kell, hogy az egyes játékok melyik emulátorral futnak jobban).
Jó hogy írtad ezeket a pluginokat, majd kipróbálom
Jó lenne ha nem kellene az SD kártya cserélgetéssel bíbelődni ha játszani akarok. -
Jahno
veterán
válasz
DoItYourself #79070 üzenetére
Van pár ezer órám ilyen emulátoros izékben, de mondom nem egyszerű. Csak ránézésre és verzió ként mindig csak a szívás van.
-
attka
aktív tag
válasz
DoItYourself #79058 üzenetére
Köszönöm, de normál COAX kimenetre gondoltam, mint ami a nevesebb lejátszókon is van, de gondolom ez nem véletlen, hogy így van.
-
mexel
veterán
válasz
DoItYourself #78917 üzenetére
Nem is töröltem ami alatta volt csak beillesztettem föléjük ezt a pár sort, így is működik, de törlöm mert nem kellenek így. Így tökéletesen müxik
-
mexel
veterán
válasz
DoItYourself #78918 üzenetére
Köszi! Ezt megpróbálom. Mondjuk az biztos hogy ezt nem csináltam meg azon a boxon, de az biztos hogy ott működik a dolog és igen kényelmes pl a totalcommanderben
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
DoItYourself #78917 üzenetére
Kicsúsztam a szerkesztési időből, amit még hozzá akartam tenni, hogy egyértelmű legyen, a
\configfiles\samba.conf.sample
fájlt el kell menteni ugyanoda ezen a néven:
\configfiles\samba.conf
és ebben kell végrehajtani a módosítást, pl. Notepad++ szerkesztővel.
-
Imi1981
veterán
válasz
DoItYourself #78911 üzenetére
Valahogy nem láttam. Na ha legközelebb nekiállok szarakodni akkor megpróbálom. Kösz
-
Imi1981
veterán
válasz
DoItYourself #78907 üzenetére
Ott a készítés van leírva de ha van kész azt hova kell bemásolni? Bár már mindegy mert megoldottam remote conf fájlal csak érdekelt volna.
-
gojko.m
senior tag
válasz
DoItYourself #78877 üzenetére
Nem mondhatnám, hogy örülök, de - ezek szerint - legalább nem értettem félre a leírást.
-
letoltobeze
aktív tag
válasz
DoItYourself #78852 üzenetére
"whitelist"
"késleltetés frekiváltáskor"
Gondolom ezeket valahol a videó beállításoknál kell keresni, ugye? -
letoltobeze
aktív tag
válasz
DoItYourself #78848 üzenetére
Köszi a gyors választ.
1. A hdmi direktbe a monitorba (az van tv helyett) van bedugva.
A többi tippet kipróbálom...
2. A linket megnyitottam, de nem vagyok jó angolból, úgyhogy idő mire lefordítgatom...
Azért látszik, hogy mást is izgat a téma...
Amúgy egy Khadas VIM3L-ben nem S905 van? -
pixta78
senior tag
válasz
DoItYourself #78796 üzenetére
-
pixta78
senior tag
válasz
DoItYourself #78782 üzenetére
Nálam a sima X96 s905x- n hiba mentesen megy a 9.2.5 2 hónapja.
-
lac14548
aktív tag
válasz
DoItYourself #78790 üzenetére
Ez az NG build mit takar?
NiGhtly...?
-
hunaqua
addikt
válasz
DoItYourself #78790 üzenetére
Egy pár napig használtam a Tanix Mini-t (S905W ) új NG-cuccal,rendben volt.
-
ztsoft
őstag
válasz
DoItYourself #78782 üzenetére
Nem vagy lemaradva. Csak az NG-s verzió kapta meg az "új", 4.9-es kernelt, a sima maradt a 3.x-nél.
A 9.2.5 -> 9.2.0 downgrade működik a sima verziónál (már csináltam).
-
Turcy086
tag
válasz
DoItYourself #78768 üzenetére
Köszi a választ. Szóval ez valami légből kapott hibaforrás a semmiért
Akkor újrahúzom.
Boldog új évet -
Jahno
veterán
válasz
DoItYourself #78630 üzenetére
Szóval 31es pont. Jóvanja, lesem. Pedig onnan kavarogtam.
-
T 1000
aktív tag
válasz
DoItYourself #78634 üzenetére
Az-az bocsi, Mini M8s II. Ezek szerint jobb, ha felteszek egy Ce-t? Ezzel ne is próbálkozzak?: [link]
-
cof
veterán
válasz
DoItYourself #78634 üzenetére
Először én is arra gondoltam, de kétszer is? Mert amúgy van olyan amit ír. [link]
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself #78584 üzenetére
Nem pénzt várnak, egyáltalán nem arról szól, viszont korábban volt egy kis csörte a CE és az OSMC között, a két "főgonosz" összeveszett, ennek eredménye, hogy a kölcsönös fejlesztésekből nem lett semmi. Azóta a CE-ből távozott a főgonosz, már nem lenne akadálya a további közös munkának, de nem valószínű, hogy bármi lesz abból. Szóval a 3D valószínűleg nem lesz fejlesztve motiváltság és a jelenlegi technológiai fejlesztések miatt. Nem jönnek új 3D megjelenítők, a Kodi fejlesztői sem abban az irányba mennek, a fejlesztőknek nincs 3D-s megjelenítőjük, stb.
-
cikasz
őstag
válasz
DoItYourself #78466 üzenetére
Szia.
Na sikerült végre kipróbálnom. Valóban ha közvetlen a box-ba dugom akkor van kép a projektoron. Van erre valami orvoslat?Érdekes, hogy a gyári távján a ki/be kapcsoló gomb működik de semmi más.
-
cikasz
őstag
válasz
DoItYourself #78464 üzenetére
Értem, csak miért nem működhet CE alatt amikor android alatt működik?
-
cikasz
őstag
válasz
DoItYourself #78448 üzenetére
Ki, de a folyamatos használatra az nem opció. De megnézem.
-
pixta78
senior tag
válasz
DoItYourself #78187 üzenetére
Az jó, mert már a másodikat gyűröm.
Hip-hop elérek odáig.... -
Moritz
csendes tag
válasz
DoItYourself #78018 üzenetére
ok, köszi
van valami javaslatod arra, hogy CE alatt a CEC funkció működjön?
-
kokokka
addikt
válasz
DoItYourself #77727 üzenetére
Nálam a fogaskerékrenem a process infó jön elő (gyárilag), hanem pl. ha a Filmekben vagyok egy borítón és megnyomom, akkor egy még részletesebb infó ablak jön elő. Ez zenénél is így van. A process infót már felprogramoztam a böngésző gombjára, az teljesen jól működik.
-
kokokka
addikt
válasz
A Global/Navigation csoportban megtaláltam a Back opciót, de én ezt már tegnap próbáltam : sem törölni nem lehet a gyárilag hozzá tarsitott browser_back nevet, sem másik gombhoz nem lehetb társítani. Mintha védett lenne. Action csoport nincs, csak olyan, hogy Item Action, de abba még nincs back funkció. Vagy nem erre gondoltál?
-
kokokka
addikt
válasz
Hazaértem és ránézek. Köszi addig is.
-
Flowtation
őstag
válasz
DoItYourself #77726 üzenetére
Köszi. Megnéztem, a kandenciahelyes beállítás az megvan. Ami érdekes, hogy ugyanaz az anyag a fent tv lejátszójával simán megy.
Elképzelhető, hogy a forrásanyag (kódolás) rossz?
Zömmel virágbolti anyagok vannak, csak azt szoktam nézni, hogy min 720 legyen... -
Flowtation
őstag
válasz
DoItYourself #77701 üzenetére
Szia!
Köszi a választ. Akkor ha jól értem, ha másképp nem, használom/használhatom androiddal is?Más, mindenkitől kérdezném:
A nappalis lejátszó egy beelink mxIII S905x 2/16, natúr CE van rajta. Sokszor előfordul HD és SD anyagnál is, hogy akadozik a lejtászás. Ezt úgy kell elképzelni, hogy pillanatnyi akadások vannak, inkább lassabb, folytonos mozgásoknál lehet észrevenni, pl mikor az universal felirat befordul a föld elénem tudom jobban leírni. Ez mitől lehet? Tudok valamit állítani? Az általános videó lejátszási beállítások mik egyébként?
-
Márton
nagyúr
válasz
DoItYourself #77522 üzenetére
He-he.
igen, tisztában vagyok ezekkel, csak mintha libreelec alatt nem találkoztam volna a problémával. -
Márton
nagyúr
válasz
DoItYourself #77514 üzenetére
"Próbálj egy 1 órás filmbe random beletekerni az alsó idővonalon."
Én egérrel használom, azzal kattintok a sávra. Valahova. Össze-vissza.
Gyakran megáll, 5-10mp-et gondolkodik.
Nem hevc, azt hiába nézem.
De most kódoltam egy új videómat --keyint 50 paraméterrel (másodpercenként van keyframe), és így jónak tűnik! -
Márton
nagyúr
válasz
DoItYourself #77510 üzenetére
És 9.2.0-nál egyszer sem futottál bele ilyen problémába?
Próbálj egy 1 órás filmbe random beletekerni az alsó idővonalon.
Nem mindig, de 10-20 kattintás után megáll, hosszú mp-eket gondolkozik, bufferel, mire magához tér, de csak a kép. A hangra ismét másodperceket... -
FingR86
őstag
válasz
DoItYourself #77508 üzenetére
megvolt a próba android alatt is.
beállításokban átállítva spdif-re semmi hang.
auton ment a hang HDMI-n keresztül, decode világított it.
X96 Max X2-box. régebbi verzióval simán működött. CoreELEC 9.2.0
most ugyanezt tettem fel SD kártyára, de szintén semmi hang. pedig régen ezzel kezdte a pályafutását nálam a box és hónapokig ment hibátlanul -
Márton
nagyúr
válasz
DoItYourself #77507 üzenetére
coowell v5 s905x, legutolsó CE 9.2.5
próbálkozom különböző videókódolási paraméterekkel, mert ahogy olvasom másnál is előjön a hiba, nem a box a baj -
FingR86
őstag
válasz
DoItYourself #77370 üzenetére
létezik olyan, hogy elszáll az optikai kimenet a boxon ?
akármit állítok, nem megy ki hang rajta, pedig világít, kábel jó, hangfal jó.
külön-külön tesztelgetések megvoltak. már rendszert is újra húztam egy másik sd kártyára de csak a hdmi-n megy a hang.tavassza, nyár elején még tuti ment. aztán miost pár hete vettem észre, hogy nem akar működni.
Sync playback to display: off
5.1-es házimozi erősítő Toslink/SPDIF optikai bemenettel (AC3/DTS):
Number of channels: 2.0 (ez csak a sztereó hangokra vonatkozik!!!)
Passthrough: enabled
Enabled Dolby Digital transcoding: enabled (AAC5.1-hez ill DD+ hangsávokhoz ez kell)
Dolby Digital (AC3) capable receiver: enabled
DTS capable receiver: enabled
ezek mind megvannak. -
aldebaran
addikt
válasz
DoItYourself #77448 üzenetére
-
bizi990
senior tag
válasz
DoItYourself #77370 üzenetére
Köszi, akkor megrendelem amit linkeltem.
Természetesen CoreElec van mostanikon is. Csendben teszi a dolgát, nem kell vele foglalkozni, el is felejtettem a nevét -
mclord
aktív tag
válasz
DoItYourself #77142 üzenetére
Erről van szó pontosan (4/32) x96 max plus 2 az aboutbol néztem :)
HUF 8,533.66 51%OFF | 2020 VONTAR X96 Max Plus Smart TV BOX Android 9 4GB 64GB 32GB Quad Core Amlogic S905X3 Wifi 1000M BT 4K TVBOX X96MAX Set top box
https://a.aliexpress.com/_mKzC2ip -
meridaharcos
senior tag
válasz
DoItYourself #76855 üzenetére
Köszönöm, nézem !!
-
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #76671 üzenetére
OK, bocs nem is gondoltan erre.
A Yerix kérdésére amit válaszoltam azt törölted amint látom.
De nem rohamoztak meg az ajánlatokkal. -
dzz
aktív tag
válasz
DoItYourself #76584 üzenetére
Arra jutottam tegnap, hogy ez a távirányító valami másféle lesz
Van rajta egy gomb, amivel „légegér” funkciót lehet bekapcsolni (amit kb kipróbáltam a TV-n és soha többé nem használtam), de valószínűleg az infra része is valami egyedi Thomson fejlesztés lesz (kamera felé fordítva látszik, hogy van infra is). X88-on próbáltam tegnap és ha az X96Max+ távirányítóval próbálkozom az látszik a dmesg-ben, ez nem. Nem a leírásoddal van a baj, az ir-keytable-hoz be kellett töltenem egy modult, ami szintén nem vezetett eredményre ezzel a csodatávval
. Van valahol egy arm-es (A20) panelem, valami BananaPi, azon mintha lett volna IR (remélem tényleg az van valahol a sufniban, mert most az sem rémlik, hogy pontosan milyen lap volt). Ha megtalálom, akkor megpróbálom azon, ott egy komplett gentoo fut(ott). Azzal kicsit könnyebben boldogulok, mint a CE-vel.
(Jah, majdnem elfelejtettem: Régen minden jobb volt, kivéve a Robur! A Robur régen is szar volt!) -
dzz
aktív tag
válasz
DoItYourself #76575 üzenetére
Nos, próbálkozom, eddig sikertelenül.
A dmesgben meg sem jelenik semmi a gombok lenyomására.
Az általad adott linken tovább haladva:
ir-keytable -t
/sys/class/rc/: No such file or directory
No devices foundKeresgélek tovább...
-
Gino20
őstag
válasz
DoItYourself #76577 üzenetére
Keresgettem szűrővel (SSH, SSH belépés stb), de feladtam, viszont ez eszembe sem jutott
(Amint időm engedi beleásom magam)
Köszi -
Yopi49
csendes tag
válasz
DoItYourself #76531 üzenetére
Köszönnöm az infót.Kipróbálom. Üdv:
-
joydrv
aktív tag
válasz
DoItYourself #76073 üzenetére
Az S912 chip ugyan régebbi, de 8 magos. Az S905x3 csak 4. És gyengébb benne a gpu is.
Korábban második boxnak akartam venni egy S905x3-ast én is, de inkább letettem róla, olvasgatva itt mennyi probléma van velük. Azt hiszem alszom még rá, de szinte biztos, hogy maradok a 8 magos vonalon és egy Beelink King S922 X lesz [link]
-
kokokka
addikt
válasz
DoItYourself #75965 üzenetére
Tudom, de az az érdekes, hogy a TV-n sem és a box androidján sem jön ki több csak sztereó, még azoknál a videókkal sem, ami a CE-s Youtube-on 5.1. A boxot még csak csak érteném, na de hogy a TV-sem, az nekem furcsa. Qrva Samsung?
-
bestpixel
tag
válasz
DoItYourself #75912 üzenetére
Köszönöm neked és (75913) kokookának is! Az ÖF-t már olvastam, csak a tapasztalatok miatt kérdeztem a kábelt. Movel a tévé voszi a 4K-s videókat, csak a box nem, ezért nyilván a boxszal van a gond (pedig 4K-snak írták).
A helyzet most az, hogy gigabites net még nincs (kb. valós 40 Mbit/s van), de bármikor beköthetik az optikai kábeleket itt a belvárosban (5. ker.), így már előre készülök. Most a már írt LG okostévével mennek a 4K-s YT filmek akadás nélkül, csak a mostani Cortex 53-as boxommal akadnak párszor (amit 4K-snak hirdettek).
Szóval összefoglalva: most a Sony UBP-X800M2 lejátszó mellé a fenti tévéhez keresek olyan boxot, ami még évekig gond nélkül (akadás mentesen stb.) viszi a 4K-s tartalmakat, ami legyen akár SSD-ről játszva, vagy akár streamelve netről. Ahogy látom, ehhez érdemes inkább a Beelink GT-Kinget használni?
Illetve érdekelne még továbbra is, hogy létezik-e valamilyen megoldás arra, hogy Mac-kel formázott (Apple File System (APFS)) SSD-t is lásson egy Amlogic-kal szerelt médiabox? Ahogy látom, alapban csak a Windows-os exFAT, meg egyebeket tudják olvasni.
Köszönöm!
-
hunaqua
addikt
válasz
DoItYourself #75795 üzenetére
Pedig igazából ennél minden adott lenne a "normális" hőfokra.
-
cof
veterán
válasz
Hát akkor ez sem a hidegebb fajtákhoz tartozik, és ahogy nézem nem is BDHDR hanem WEBDL aminek jóval kisebb a bitrátája.
Csak, hogy legyen egy kis viszonyítási alap:
CoreELEC (official): 9.2.3 (Amlogic.arm)
CoreELEC:~ # cputemp
40 CEz az én S905 BOX-om, jó 10 C-vel kevesebb mint ez a TOX1 alapjáraton.
-
Zsadi
őstag
válasz
Azt hittem jobb lesz.
-
cof
veterán
válasz
DoItYourself #75793 üzenetére
Azért kíváncsi lennék egy tesztre is, mondjuk egy moddolt X96 MAX ellenében, hogy mennyire éri meg azt a felárat, és még ÁFA határ felett is van. Mert lehet, hogy a hűtés jól néz ki, ha a thermal gap pad meg gagyi.
Amúgy mint ha a napokban még olcsóbb lett volna jó pár dollárral, 40$ alatt láttam ha jól rémlik Alin.
-
MrWhite
tag
válasz
DoItYourself #75716 üzenetére
"Bekattant rendesen a kártya" csak nem ismeri fel meghajtóként az Android rendszer.
-
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #75664 üzenetére
ok köszi
-
kokokka
addikt
válasz
DoItYourself #75492 üzenetére
Olyan, mintha nem hinnél nekem...
5.1 :
7.1 :
Ezek halálbiztosan 5.1 és 7.1, ezzekkel teszteltem már mind a két Popcorn-t és a Dune-t is.
De itt egy másik :
Ez egy Atmos, a TV-ről nemrég még Atmosban is ment ki az Onkyora. Most viszont csak sztereó mind a TV-n, mind a boxon (akár csak a 7.1-es test videó).
-
kokokka
addikt
válasz
DoItYourself #75484 üzenetére
Nem tudom, hogy érted, hogy '"jelez az erősítő is DD-t", de nem csak jelzi, hanem úgy is szól. 5.1-es tesztnél az szól a szobában, aminek szólnia kell a video szerint is. Tehát az adott videó valódi 5.1-ben, csatornaazonosan szólal meg a hangfalaimon. Bocs, ha te is így gondoltad és én értettem félre.
-
Kerio
őstag
válasz
DoItYourself #75472 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
kokokka
addikt
válasz
DoItYourself #75467 üzenetére
Lehet, hogy én értek félre valamit. Te azt mondod a talált infók alapján, hogy a YT csak sztereot tud?
-
mpo
veterán
válasz
DoItYourself #75454 üzenetére
Akkor ennek mi értelme van?
[link]
API-t kellene gyártanom a boxhoz, hogy kipróbáljam. -
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #75454 üzenetére
Na akkor 5.1 sincs?
Érdekes állat ez a YT, sokszor kiírja, hogy 4K a videó stb és lejátszáskor meg 1080p kapok a 4K TV-n. -
ginola
addikt
válasz
DoItYourself #75439 üzenetére
Ok, de azt hogy kell?
Hol érem el a micro SD tartalmát és hogyan másolom át a dolgokat? -
csibe1
addikt
válasz
DoItYourself #75249 üzenetére
A box alján is 12V1A van.
Köszi, ez eszembe se jutott, hogy a boxra is rá van írva. -
zsfoto
tag
válasz
DoItYourself #75018 üzenetére
Köszönöm. Nem gondoltam volna, h 1-2 hónap kell hozzá, hogy ez ekkora falat. Gondoltam max 1 hét és eleget tudok ahhoz, hogy megelégedjek vele. ;-)
Köszönök minden segítséget, támogatást.
-
xrvman
őstag
válasz
DoItYourself #74765 üzenetére
Elnézést!
Légy szíves, ha van módod rá, akkor javíts bele és töröld az oda nem illőket.
Beni2360, Ejelhar, és nem utolsósorban neked is köszi a hozzászólásokat.
Akkor, ha nem piszkálja a letöltött tartalmat, akkor megpróbálom az átnevezést. -
kenand
veterán
válasz
DoItYourself #74828 üzenetére
Köszönöm,
Távval beírogatva elég macerás és a csak csillagok miatt elbizonytalanodik az ember amikor hosszú, nem mindig sikerül elsőre...pl Netflix vagy HBO GO esetén -
tobias40
veterán
válasz
DoItYourself #74840 üzenetére
Működött ezzel is (9.2.4.2-ről) és visszaállt 9.2.2-re de így sem működik a távom a harmony alól,de a saját távjával sem...
Már dobálja is fel hogy van frissebb verzió.. -
Beni2360
félisten
válasz
DoItYourself #74791 üzenetére
Nálam az 0.5 mp-n van én nem nyúltam hozzá ha jól emlékszem.
De ez nem akkor lép életben amikor kikapcsolom a lejátszást és vissza áll a beállított képfrissítésre ami nálam eleve 3840x21060/60?
Tehát csak nálam a videó fps-ról áll vissza 60-ra. -
Ejelhar
senior tag
válasz
DoItYourself #74778 üzenetére
Hát nem tom, lehet én bénáztam, de mikor egy olyan mappa alá raktam, ami csak Sorozatokat scennel (a scapper DVDB), akkor kihagyta, nem ismerte fel.
Ahogy viszont átmozgattam az utólag kreált mappába (Sorozatok alatt a "The Good Doctor"), onnan kezdve hepi havaj, mindenki örül mindenkinek.
-
kutga
félisten
válasz
DoItYourself #74736 üzenetére
Igen, én is erre gondoltam, de az összes sd-met elajándékoztam családnak, haveroknak erre-arra. Pendrive viszont van dögivel.
-
kutga
félisten
válasz
DoItYourself #74549 üzenetére
Köszi, megvárom a válaszukat mennyit térítenek vissza, max odaadom anyáméknak, őket nem érdekli a 4K.
MOD
joydrv
Köszi neked is. -
válasz
DoItYourself #74536 üzenetére
Sz.tem meg simán A kategória már!
Rengeteg BOX.ot csinál már, nem csak amlogic, hanem PL: intel i5 és i7.es mini PC.k.
És a legújabb, már van neki AMD Ryzen5 ös mini BOX-ja is, és nagyon brutális sok asztali PC.t megszégyenítő variánsba is akár!
egy rövid teszt róla => Beelink GT-R néven fut
Nekem van belőle, ráadásul a legerősebb verzió, 16GB DDR4 RAM + 512GB NVMe SSD + 1TB HDD tényleg nagyon ott van, és minőségre is a toppon van magnézium ötvözet ház stb...
-
cof
veterán
válasz
DoItYourself #74536 üzenetére
Szerintem felnőtt a "B" helyre. Saját weboldala, fóruma, közössége van ma már.
Most én is egy S905 Beelink MiniMXIII-at nyúzok, minőségi darab, van benne anyag jó súlya van, nem ilyen pille könnyű kicsi a hűtőborda mint a mostani BOX-oknál. Nem is megy nagyon 50C fölé.
-
ztsoft
őstag
válasz
DoItYourself #74441 üzenetére
Ha jól értelmezem (és a Google is jól fordít), akkor az NG verziót kell letölteni és kiírni a kártyára (frissítést nem ajánlott) [link].
(#74440) kenand
Ez jó volt!
-
blakey
titán
válasz
DoItYourself #74441 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F/9600X + RX 6600/6700XT/6800/9060XT + Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Mac mini (2023 with M2)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged