- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kokosmith
tag
válasz
Ejelhar #82587 üzenetére
Vontar G10S tanítás:
Hát srácok, ez felért egy mágiával. 2 órámba telt, de összejött. Nem tudom, hogy az anyázás, a többszöri újra próbálkozás segített, de végül meglett. Lehet hülyeség, de leírok minden részletet, ami segíthette a folyamatot.
Kikapcsolt állapotban volt a Vontar X3, amikor tanítottam. Szerintem fontos, hogy úgy tanítsuk, hogy egyik táv se lásson rá a kütyüre, hátha az IR jelet emiatt nem veszi be a légegér.
Nagyon fontos, hogy csak akkor érzékeli az IR jelet, ha a légegéren a POWER gombot csak azután engedtük el, hogy a gyors villogást abba hagyta és elsötétül a LED. Ha akkor engedjük el (kb 7-8 sec), akkor elkezd lassan villogni. (amúgy is lassan villog, csak akkor nem veszi be tapasztalataim szerint)
A gyári távot 2 cm-en belüli közelségből, közvetlen a légegér vevőjéhez kell tenni. Többször maradt felvillanva a LED a gyári táv POWER gombját megnyomva, de végül sikertelen volt a tanítás.
2 óra és kb 42 próbálkozás után azonban kb 1 secig égve maradt, majd villant nagyon gyorsan 3-5-öt. Na ez volt az a pont, ami után végre megtanulta. Remélem segít másoknak is.
Szóval a lassú villogás után gyári power megnyom, és csak akkor jó, ha picit hosszabban égve marad a LED majd utána nagyon gyorsan pulzál. És a légegér POWER-ét addig tartsuk nyomva, míg el nem ég a LED az elején, de utána rögtön engedjük fel. -
belashx
senior tag
válasz
Ejelhar #82409 üzenetére
Igen, én is erre utaltam. Nekem nem oldotta meg a Leia telepítés(nulláról), ugyanezt csinálta, így visszakerült a Matrix. Te is feltetted a v0.4.0 RC firmware-t? Mintha azóta csinálná nálam. Amúgy Stop aztán újra Play meg szokta oldani. Zavar, mert ezen YT-ozom, és CE-t indítgatni a filmek miatt, aztán vissza, kissé idegesítő.
Próbáltam azt is, hogy ne a Kodi váltsa a frekit, de az elég rapszódikusan működik.
-
válasz
Ejelhar #82217 üzenetére
Pontosan ez történt,de ez már a legelején. Írtam a fórumba hogy nincs kép csak hang akkor még semmit sem állitottam a ce-ben.
Ezt az egyet kikapcsoltam és jó is lett minden,erre írták hogy akkor ha így jó a tv nem tudja a 24p.Innen jött a tortúra, mivel volt aki szerint a tv tudja és ezért kezdtem el állítgatni. De sajna hiába csinálta meg minden akkor sem lett jó. Csak akkor jó ha a képfrissités gyakorisága ki. És ebből kiindulva a tv nem tudja a 24p. De marad így amíg nem veszek másik tv-ét. Nem veszek észre semmi hibát ,mivel nincs is mihez hasonlítani. Ma majdnem vettem is egy másik tv-ét de azt mondták itt a csoport társak az sem fogja tudni csak annyi az előnye hogy nagyobb lesz mivel az 75" lett volna. Ha veszek akkor Qled-et vegyek de az még 65" is borsos így várok még. Na de ez nem is ebbe a csoportba tartozik elnézést érte.A lényleg ha ki állásban van megy minden hagyom így. Egyedül még annyi lenne a jó ha sikerülne géppel összehozni a boxot hogy ne keljen másolgatnom. Viszont az még nem sikerült hiába csináltam minden úgy ahogy az összefoglalóban van. Majd holnap neki esem megint, mára elég volt 😌 Köszönöm mindenkinek a sok segítséget
-
Vtmk
tag
válasz
Ejelhar #82174 üzenetére
Képzeld nem erről van szó hanem ha értesz és tudod mit kérdek nem értetlenkledsz.
Ugyanis kiadta a coreelec és alexelec s905x-re a kodi 19-et de valamiért a coreelec feltolom és meghal a boot-ban még az x96 logo sem jön be csak a hiba sor.
Alexelec meg fel se telepít hanem terminálban aborted.:
Nem értem ha te ennyire tudsz mit kritizálod a kérdésem. Ahelyett off helyán valódi választ adnál a témához egybevágóan. De ha ennyire fussa kb mint egy fc comment egy simsonos hirdetésre akkor no komment.
CoreELEC (ae-fork): 19.0-Matrix_final-ae02 (Amlogic-ng.arm)
CoreELEC:~ # ceemmc -x
Starting CoreELEC eMMC installation tool...
System is not supported: gxl_p212_2g!
There is NO official support by Team CoreELEC
if you continue to run this tool!
Continue? [y]: y
eMMC size: 0x0003ab400000 [16GB]
No CoreELEC installation found on eMMC
Install in dual boot mode, CoreELEC and Android on eMMC
Use CoreELEC data from
[1] current used SD or USB device
[2] existing backup on current used SD or USB device
Install in single boot mode not possible!
No DT partition was found
Please choose one option? [1/2]: 1
Aborting!
CoreELEC:~ # -
-
kokokka
addikt
válasz
Ejelhar #82026 üzenetére
Köszi, de közben megvan a megoldás. Már látom az Addons-ban, mert van egy SSH-n kiadandó parancsor, amivel az usr-ből átmásolható az egész skin mappája. Ezzel csak egy másolat hozható létre ide úgy, hogy az eredeti is megmarad, amihez nem is lehet hozzáférni alapértelmezésben. Ebben már lehet szerkeszteni mindent, de a bajom az, hogy ez a DialogPlayerProcessInfo.xml amivel lecseréltem az eredetit nem változtat semmit a kijelkzőn, tehát nem látszik a CPU hőmérséklete amivel ki van egészítve. Még nem tudom miért, próbálkozom
gyűrű : Köszi, pont meglett
Csak a megoldás nem a CPU temp kijelzésére. Mert nem mutatja hiába cseréltem le a fenti fájlt.
-
stigma
addikt
válasz
Ejelhar #81973 üzenetére
Hi, sikerült életre kelteni, ez volt a hiba amit Te is és blakey írt, hiányzott a remote.conf fájl.
A tied valamiért nem működött, de amit itt leszedtem (január 03.-i post Vasco sráctól), aminek a tartalma megegyezett a tieddel, picit máshogy volt taggelve, ezzel pöccre ment.
Hálózaton bemásoltam a downloads alá, majd áttettem a /storage/.config mappába, restart és máris működött.Köszönöm mindkettőtöknek.
-
stigma
addikt
válasz
Ejelhar #81971 üzenetére
Hali,köszi szépen.
Ezt pontosan hol találtad, mert aholgy kereskettem nincs VIM3-as mappám.
Ezt mentesem el remote.conf néven és másoljam a /storage/.config alá?#81967blakey :
Ha jól nézem nincs remote.conf fájlom a /storage/.config/ mappában ahol kellene lennie, ha jól olvastam az első hsz-t.Holnap reggel majd kipróbálom.
Köszi a segítséget. -
BullZeye
veterán
válasz
Ejelhar #81875 üzenetére
Tudsz konfig fájlnak legalább 1 sorát megosztani amiben dongle-s eszköz van, gondolom valahol syntax error van, mert nem módosulnak a gombok.
rc_maps.cfg tartalma
* * /storage/.config/rc_keymaps/g10
evtest
-ben 2 event csoportra oszlanak, a gombok fele az egyikben, másik fele a másikban működik, de gombnyomásra ilyeneket kapok vissza:Event: time 1616136893.207937, type 4 (EV_MSC), code 4 (MSC_SCAN), value c0224
Event: time 1616136893.207937, type 1 (EV_KEY), code 158 (KEY_BACK), value 1
Event: time 1616136893.207937, -------------- SYN_REPORT ------------
Event: time 1616136893.255925, type 4 (EV_MSC), code 4 (MSC_SCAN), value c0224
Event: time 1616136893.255925, type 1 (EV_KEY), code 158 (KEY_BACK), value 0g10 fájl pedig az rc_keymaps mappában így tartalmazza az adatokat az előző alapján:
c0224 KEY_BACKSPACE # Stop / BackSpace / Vissza
Kell még valahova az eventek alapján 0x1 vagy 1x3 vagy jó ég tudja mit beletenni? Remélem érthető a kérdés, mert már én is belekavarodtam.
-
Shia-ko
aktív tag
válasz
Ejelhar #81847 üzenetére
Kösz, akkor örülök hogy nem csak nekem. Már azt hittem az elmúlt 10 évben ennyire elszalad mellettem a linux.
Ez elviekben az Ubuntu xfce verziója és a csomagkezelő kehés. Ezt dobja ha elindítom hogy frissítse le a dolgokat. Mivel képtelen vagyok bármit is telepíteni, így feltételezem ezt ki kellene javítani hozzá.
Akkor körülnézek linux fórumokon először, azt majd ójrarakom, hátha akkor minden kerek lesz. -
Shia-ko
aktív tag
válasz
Ejelhar #81707 üzenetére
valamiert nem volt hajlando indulni SD-rol, de a recovery igen, igy a boxra raktam a linuxot.
viszont hibauzenetet kapok, mikor frissitenem; ehhez van otleted vagy keressek egy linuxos csoportot?E: LZ4F: /var/lib/apt/lists/ports.ubuntu.com_dists_bionic-security_main_binary-arm64_Packages.lz4 Unexpected end of file
E: LZ4F: /var/lib/apt/lists/ports.ubuntu.com_dists_bionic-security_main_binary-arm64_Packages.lz4 Read error (18446744073709551615: ERROR_GENERIC)
E: The package lists or status file could not be parsed or opened.
E: _cache->open() failed, please report. -
Ejelhar
senior tag
válasz
Ejelhar #81650 üzenetére
Utánlövés:
nekem nincsen VIM3L boxom, VIM3 Pro viszont igen, erről van tapasztalatom.
A Khadas gyári/támogatott 4.9-es kernellel működik csak jól nálam, ezért ezt javaslom letöltésre neked is.Két verzió jöhet szóba, a Gnome desktop:
https://dl.khadas.com/Firmware/VIM3L/Ubuntu/SD_USB/VIM3L_Ubuntu-gnome-focal_Linux-4.9_arm64_SD-USB_V0.9-20200530.7zilletve a kevesebb erőforrással is beérő XFCE Desktop:
https://dl.khadas.com/Firmware/VIM3L/Ubuntu/SD_USB/VIM3L_Ubuntu-xfce-bionic_Linux-4.9_arm64_SD-USB_V20191231.7z -
nfsu17
veterán
válasz
Ejelhar #81154 üzenetére
Persze, van amikor 'pörög', bár a menüben pont nem.
YT-ba belépéskor, addonok használatakor, de ez normális. De itt ilyet írnak látod,.hogy négyká kifagyasztja, egyszerre hajtja végre a folyamatokat, amiket a távval adtunk ki neki; ha lemegy a film, utána akad a menü...nálam semmi ilyen nincs és akinél ilyen van, ne is törődjön bele, ki kell nyomozni.
Első körben másik sd kártya, új pendrive, belsőre áttenni, stb -
mexel
veterán
válasz
Ejelhar #80898 üzenetére
Köszönöm! Egyébként már működik, azt írtam fentebb, csak valami bezavart amikor a consamba.conf fájlt szerkesztettem, utána ment el, de aztán jó lett az smb1 bekapcsolással.
De eztkipróbálom azért, megnézem mi lesz, de csak ha otthon leszek, sajnos most gáz a helyzet és semmire sincs időm
-
zncs
csendes tag
válasz
Ejelhar #80865 üzenetére
Köszi a választ!
Szerintem ezeket én próbáltam, de az egyiket legalább biztosan. Most kipróbálom a második linket is.
Ennyi sikertelenség után már abban is bizonytalan vagyok, jól csináltam-e, a leírás alapján.
Csak annyi kell, hogy remote.conf-ot bemásolom a /storage/.config/ alá és restart? Vagy van még valami teendő? -
-
Beni2360
félisten
válasz
Ejelhar #79913 üzenetére
Na akkor még 1x.
Az eredeti távom meghalt és kértem egy cserét. Olyat küldtek a stboxhoz amin a TV bekacsoló gombja is van. Egy kóddal kellett aktiválnom.
Vagyis bekapcsolom külön külön vagy csak a Tv kikapcsolom a box marad élve. És igen csatornaváltás és egyebek erről a gombról működik. Ha nem volna DIGI kábel bent akkor csak a beállításokra kellene a TV táv, na meg az okos részhez.
Nekem is van egy olyan 7 egységet programozható távom de nem szeretem. CEC-t meg egyáltalán nem használok.
Én meg mindent a sajátjával szeretem.
kb 17 távom van. -
Ejelhar
senior tag
válasz
Ejelhar #79907 üzenetére
Utánlövés
"igazából nem teljesen, a PC-re kell egy USB zavarszűrő/leválasztó, csak átcsorog valamennyi tüske."Ezt félreérthető módon fogalmaztam, kifejtve:
A DVB-C isolator tényleg szűri az abból a körből jövő zajokat, csak hát a PC tápja sem makulátlan, az is szemetel. Azt is le kell választani/szűrni. -
Beni2360
félisten
válasz
Ejelhar #79908 üzenetére
Nem kell másikért nyúlni, te tudsz ilyet? - Én meg fogom az IPTV távját és bekapcsolom a TV és a stboxot két bekapcsoló gomb van rajta. Ilyenkor a TV csak monitorként szerepel. Mikor át akarok menni a DIGI optikai csatira na akkor veszem kézbe a TV távját és váltok bemenetet, mivel mindkét szolgáltató be van vezetve. Nagyon sokat fejlődött az IPTV képminősége az elmúlt 3 évben már nincs akkora eltérés köztük mint 4 évvel ezelőtt volt, és részünkre megfizethetetlen a felvétel opció ezért maradt meg a T-Com.
-
Beni2360
félisten
válasz
Ejelhar #78555 üzenetére
Zavarba jön mint egy szűz leányzó?
Érdekes mert ez a felállás volt fordítva is amikor a CE boxon volta 2 HDD a ZIDOO-t ez nem zavarta. De ha jól emlékszem az 5-s frissítés után jött elő ez a gond.
Az utolsó bekezdés akkor egy ördögi kőr lenne?
És ha lekapcsolom a külső HDD-t mivel csak tárolom rajta a régebbi Videókat akkor is baj lenne? És ha elmennek alvóba?
Hétközben a CE-ről nézünk sorozattokat P-Sz-Vas. meg a Zidoo mozi filmek. -
cof
veterán
válasz
Ejelhar #74587 üzenetére
Nekem is ilyen megoldásra lenne szükségem, CE-t használok. Viszont én LAN és Wifi-n is külön router-hez csatlakoznék.
Routereket már 1 tartományba konfigoltam, értsd LAN-os 192.168.1.2-192.168.1.19-ig oszthat IP-t LAN CE meg is kapta a 192.168.1.2-t. Routeradmin 192.168.1.1
Wifi-s 192.168.1.21-192.168.1.100-ig oszt IP-t, Wifi CE meg is kapta a 192.168.1.22-t. Routeradmin 192.168.1.20
minden tök jónak tűnik, CE kapcsolatoknál LAN státusz online, Wifi ready... De nem frissül le az idő indulásnál, szóval nem is online az az online... oké, nézem a porton ülő appokat, TVH szerver, Transmission, nem tölt be 192.168.1.22:9981-re a TVH webadmin.
Nem egészen értem ezt a működést.
Windows alatt tök jól működik a LAN és a Wifi egyszerre is. (LAN csatlakozással van internet, router webadmint is elérem, ugyanúgy a Wifi-s router webadmint is elérem) csodálkozom, hogy ez így Linux alatt nem működik. A Windows gépről meg nem érem el a TVH és TM-et. A LAN-os részen csatlakozni ezekhez mert olyan szolgáltatói routerem van, hogy elszeparáltan működnek egymástól az eszközök, ezért reméltem, hogy ha Wifive rácsatlakozok egy saját routerre, és a PC-n is ugyanarra a saját routerre akkor megoldja nekem ezt a problémát.
-
nfsu17
veterán
válasz
Ejelhar #74608 üzenetére
Pont múltkor futottam bele egy anyagba, ami CE-n csak színes kockák voltak, de a mobilom is a gyári playerrel és a wines vlc is lejátszott. Mondjuk elbaxott kódolása volt, de akkor azért mégsem.annyira mindenevő. Ha érdekel a kódolása, keress rá a hozzászólásaim között
-
Beni2360
félisten
válasz
Ejelhar #74606 üzenetére
Na kikaptam a virág boltból egy részt S01.03 és akadás nélkül viszi a CE. A média infóból egy részlet, azt nem értem, hogy jön ide 25 fps érték? Mert a kimenetre is 24 fps-t ít.
Video
ID : 0
Format : MPEG-4 Visual
Format profile : Simple@L3
Format settings, BVOP : No
Format settings, QPel : No
Format settings, GMC : No warppoints
Format settings, Matrix : Default (H.263)
Codec ID : XVID
Codec ID/Hint : XviD
Duration : 44 min 0 s
Bit rate : 907 kb/s
Width : 640 pixels
Height : 352 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 (24000/1001) FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Compression mode : Lossy
Bits/(Pixel*Frame) : 0.168
Stream size : 286 MiB (79%)
Writing library : XviD 0.0.12 (UTC 2003-06-11)
--------------
Nála az nfo-ban ezt írja:
Frame rate : 25.000 FPS
Original frame rate : 23.976 FPS -
-
ztsoft
őstag
válasz
Ejelhar #73718 üzenetére
Nagyon jó leírás lett!
Kedves Topikgazda, mehetne is az összefoglalóba. Tudom, már így is túl hosszú, de legalább egy linket megérdemel.
Csak egy kérdés, észrevétel. A "global" szekció nem írja felül a "FullscreenVideo" szekciót? Vagy éppen fordítva működik, a "global" az alap és ha van azonos gomb az aktuális eseményhez hozzárendelve, akkor az érvényesül?
-
cof
veterán
válasz
Ejelhar #73511 üzenetére
Nálam mutatja rendesen TC alatt is mindenféle hálózati csatolás és beírás nélkül. Viszont én Windows 7-et használok.
De adhatok tippet, hátha jó lesz.
Amit észrevettem, hogy friss CE után ott van egy darabig, ez lehet órák vagy napok változó és eltűnik TC-ből is. Régebben belenyugodtam...
Aztán a Kodiban beállítottam az SMB verziókat, CE beállításokban is, meg a Kodi szolgáltatás beállításokban is. Nálam még SMB v1 van minimum, maximum v3, de majd megnézem minimum v2-vel is, hogy látszik-e úgy is TC alatt.
-
Botigta
aktív tag
válasz
Ejelhar #73456 üzenetére
És igen, siker! Ennyi volt csak, nem emlékeztem a beírás módjára, köszönöm.
És akkor innentől jönnek a következő kérdéseim:
Ezek szerint minden alkalommal az ip cím beírásával lehet előhozni a tartalmat? Nem látható állandóan, mint egy pc a hálózaton?
Illetve Total Commanderben hogyan lehet megjeleníteni? -
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Ejelhar #73390 üzenetére
Utánlövés.
Valszeg ez fontos: hát nem tom, én próbálkoztam Android alatt is, de valahogy nem kóser nekem.
AFRd sokat javít rajta, de valahogy akkor sem az igazi, nem olyan vajsima a lejátszás mint Linux alatt.
Sima Android és a SuperCeleron féle Android TV-t is próbáltam.
Hát nem tom, egyik sem rossz (Android alá kell az AFRd, az SC Android TV alatt meg eleve telepítve), de valahogy akkor sem makulátlan. -
Csicsóka
őstag
válasz
Ejelhar #70629 üzenetére
Pici pontosítás a becsomagolás tekintetében.
A régi vasak (3-as kernel) initramfs-e, nem ismeri csak az lzo tömörítést, az mksquashfs alapból gzip-et használ. Ezért paraméterezni kell a parancsot, másként nem fogja tudni mountolni a SYSTEM fájlt. A blokk méretet is illik 512K-ra beállítani, ahogy az eredeti SYSTEM-ben is van.Tehát a parancs helyesen:
mksquashfs squashfs-root/ SYSTEM -b 512K -all-root -comp lzo
NG boxnál, a 4-es kernelbe bele fordították a gzip kezelést, ezért ott nem kell megadni a -comp paramétert.
mksquashfs squashfs-root/ SYSTEM -b 512K -all-root
-
kovakovi77
tag
válasz
Ejelhar #69353 üzenetére
Itt a boxba beépíthető ssd esete áll fent és mint írtam nem táp hiba.
Alapozom arra a meglátásomra, hogy scope-al monitoroztam a tápot, táp bedugása után
atom stabiilan 5,4V. Viszont valami megint módosult. 9.2.2-vel 10-ből 10 indítás pipa.
Szóval a kernelben lehetett valami. Egyenlőre megoldva -
Speederer
senior tag
válasz
Ejelhar #64643 üzenetére
Fény, siker, csillogás!
Végül letöröltem a /storage alól mindent amikor a másik gépbe raktam a kártyát. Aztán felülcsaptam a törlés előtti fájlokkal és első ránézésre minden olyan, mint még mielőtt csesztettem volna szegényt.
Köszi a tippet/megerősítést, így bátrabban nyomkodtam! -
Speederer
senior tag
válasz
Ejelhar #64637 üzenetére
Linux-os gépre rádugva és felmountolva látom a FAT partíciót és szerencsére a korábban a /storage alá felcsatolt partíciót is.
Viszont most más eszköz (pendrive vagy sd kártya) hirtelen nincs kéznél amire tudnék CE-t rakni. De gondolom ha lementeném a fenti 2 partíció tartalmát, akkor utána mehetne erre egy szűz telepítés, majd pedig visszamásolnám a /storage alá, ahogy te is javasoltad.
Ennyivel meg is úsznám vajon?!fer: nálam mindig (szinte minden nap) ki szokta írni, hogy van elérhető frissítés, akarom-e frissíteni. Rányomok az okéra, aztán csinálja is.
Bár a fenti problémáim után átgondolom, hogy kell-e nekem az automatikus frissítés. Vagy majd jobban oda kéne figyelnem. -
Faby
senior tag
válasz
Ejelhar #62279 üzenetére
Köszönöm, ezeket szépen lassan átböngészem otthon.
UPC csere másra nem annyira megoldható sajnos, és igen, amikor rám akarták tukmálni a nagyobb csomagjukat, és rákérdeztem, hogy tudnak-e nagyobb sávszélt ajánlani felfelé (technikailag tudtak, mert 22>20), csak pingvineztek, és szépen elköszöntünk egymástól.
Megnézem, hogy ki van még elérhető, de a UPC @chello.hu e-mail olyan régóta van használatban (~18 éve vagyok előfizetőjük), hogy azt se tudom, hány szolgáltatónál stb van ez megadva. Na azt lecserélni sem kis feladat! De jó lenne, ha lehetne az e-mail címet is hordozni, mint a telszámot!Kérdés, inkább a topikgazdákhoz, hogy ezt a témát vihetem-e tovább itt, vagy már nem fér bele? Ez már inkább hálózat+vpn mint szigorúan a box témája.
-
Faby
senior tag
válasz
Ejelhar #62235 üzenetére
Szia, köszönöm a segítséget, átállítottam az albérlet hálózatát a 192.168.2.xxx tartományra, és egyből meglett a kapcsolat. A biztonság kedvéért beraktam még azt a sort is, amit írtál.
Viszont még mindig nem az igazi, nem teljes értékű a dolog.
Próbáltam sebességet mérni iperf3-mal, de nem jött össze, nem is mért semmit, nem látta a másik oldalt. Pingelni tudtam a NAS-t, viszonylag jó válaszidővel, csomagvesztés nélkül.A valós használatban is akadnak gondok (szó szerint
), rettentően akadnak a filmek.
Illetve a már meglévő megosztásokat látja, használja (igaz, majdhogynem diafilm jelleggel), de új NFS megosztást nem tudok felvenni, mert nem látja a 192.168.1.15-ös címen a NAS-t.
Hogyan tudnám ezeket még megoldani?Valamint nem tudom, hogyan tudnám ellenőrizni a filmek bitrátáját egyszerűen? Régebben a távon ha nyomtam egy
menü
gombot, feladott egy ablakot csomó infóval, ez most ezen a vason (vagy ezen a CE verzión) sokkal kevesebb infót ad, kíváncsi lettem volna, milyen bitrátánál akad meg.Az otthoni feltöltési sebességnek _elvileg _ elégnek kellene lennie, 240/20-as UPC net van, a letöltési oldalon (albérlet) 120/10-es szintén UPC, de ugye megmérni nem tudtam a kapcsolat sebességét.
-
Faby
senior tag
válasz
Ejelhar #62233 üzenetére
Ok, köszönöm, este kipróbálom.
Csak egy kérdés: a Sajat-client.conf file-t az openvpn szerver állította elő a többivel együtt, ha abba kézzel belenyúlok, nem lesz baj? Pl a kapcsolat a többi fájlal nem fog galibát okozni? Gondolok itt a cert, key stb fájlokra.Albérlet helyi hálója lehet pl 192.168.0.100-255?
A router lehet 192.168.0.99?
Csak a rend kedvéért... -
Faby
senior tag
válasz
Ejelhar #62231 üzenetére
Ezt én is ki tudtam silabizálni, mégsem megy.
Ehhez annyira nem értek, szóval lehet, hogy szájbarágósan kell majd leírnod.
A NAS belső ip címe 192.168.1.15 fix ip, ezt próbáltam pingelni a boxról, nem ment.Megpróbálom értelmesen leírni a topológiát.
Van a NAS, ez otthon van, ide szeretnék bejutni.
A box az albérletben van, távol.
Otthoni hálózat: Asus router (AC65P), NAS (HP microserver gen8, OMV), ezen fut az openvpn szerver és ennek az NFS megosztását szeretném elérni távolról.
Albérlet: UPC router, X96Max box, a kapott ip címe (helyi hálón) 192.168.1.121Pontosan hova kellene beírnom amit írtál?
Szerk:
A helyi hálózati címek a vpn kapcsolaton nem ezek a 10.8.0.9 valamik?Szerk2: az okozhat gondot, hogy mindkét hálózat (egymástól függetlenül) a 192.168.1.100-255 tartományt használja?
Illetve mindkét hálózaton a 192.168.1.99 a router címe?Szerk3:
Bármit próbálgatni kell, csak este fogom tudni megtenni, szóval csak akkor fogok érdemben reagálni bármilyen ötletre. -
pinnacle
nagyúr
válasz
Ejelhar #60333 üzenetére
Igen, így adom majd oda. Ezt nem lehet eltéveszteni.
Néha nem reagál első gombnyomásra a készülék. Minek a változtatásával lehet ezen javítani? release_delay = 20 el volt csúszva, hiába tettem közelebb, úgy mint a többi érték, nem javult.
-
junkpod
veterán
válasz
Ejelhar #59289 üzenetére
Azért röhejes ez az egész. A remote fájlban a minus/plus kifejezést nem fogadja el csak az up/down-t, a keymap meg ellenkezőleg, ezeket már mínusz/plus formában ismeri...
Tehát fogad a box egy hexa kódot, amit a lirc átalakító Linux event kodra, ezt értelmezi a Kodi és a szoftveren belül ezekre már más terminológia szerint hivatkozik, ezt az új nevet értelmezi a Kodi periféria értelmezője a default keymapban definiált módon parancsokra és függvényekre váltva ezeket. Mi meg ezt írjuk felül...
Hát nem sikerült egyszerure, csoda, hogy nem kell másodperceket várni gombnyomasonkent.
Viszont itt felmerült bennem, hogy a lirc talán egy felesleges plusz lépcsőfok és ha eleve keyboard Dec/hexa kodokat adunk meg akkor reszponzivabb lehet az egész?
-
junkpod
veterán
válasz
Ejelhar #59264 üzenetére
ok, köszi, erre a szűrésre már én is gondoltam, csak ugye egyedül ez sem ment volna
közben addig eljutottam, hogy kicseréltem a régi keyboardos remote eventeket remoteosokra. Itt viszont a te listádban szereplő eventekből 2x2 nem jó, ugyanis, a helyes elnevezések:
VOLUMEUP
VOLUMEDOWN
CHANNELUP
CHANNELDOWN(egybe kell írni, különben nem értelmezi a kodi)
most éppen azon szórakozom, hogy ezekből mit ad ki a fordítás után -
junkpod
veterán
válasz
Ejelhar #59256 üzenetére
Én ezt most keverem. Én a meson it modot használom.
A meson ir a lirc, ami Linux event kódokat küld, ehhez a keymap.xml-ben a remote szekcióba kell írni.
Az amremote pedig ami decimalis keyboard kódokat, ehhez a keyboard szekcióba kell írni.Viszont ha azt írtad, hogy a ce-ben szétválasztották a kettőt jobban, akkor az lehet a hiba, hogy az F1 és társai inkább gombos nevek, akkor teszek próbát, hogy kicserelem remote stílusú eventekre a remote fájlban.
-
Beni2360
félisten
válasz
Ejelhar #59253 üzenetére
Az Otthoni csoport kikerült a Windows 10-ből
-
junkpod
veterán
válasz
Ejelhar #59246 üzenetére
megnéztem mit ad ki a debug a kérdőjeles gombokra, érdekes egyébként, hogy film lejátszás közben semmi LIRC sor nem jelenik meg a logban, de ami működik az ok.
Nem lejátszás módban van LIRC infó a logban és ezek szerint érzékeli a gombokat:2019-09-21 13:49:32.900 T:3985634176 DEBUG: LIRC: - NEW 3b 0 KEY_F1 devinput (KEY_F1)
2019-09-21 13:49:32.911 T:4062281152 DEBUG: HandleKey: 0 (0x00, obc255) pressed, action is
2019-09-21 13:49:47.704 T:3985634176 DEBUG: LIRC: - NEW 3c 0 KEY_F2 devinput (KEY_F2)
2019-09-21 13:49:47.744 T:4062281152 DEBUG: HandleKey: 0 (0x00, obc255) pressed, action is
2019-09-21 13:49:52.071 T:3985634176 DEBUG: LIRC: - NEW 3d 0 KEY_F3 devinput (KEY_F3)
2019-09-21 13:49:52.114 T:4062281152 DEBUG: HandleKey: 0 (0x00, obc255) pressed, action is
2019-09-21 13:49:54.158 T:3985634176 DEBUG: LIRC: - NEW 3e 0 KEY_F4 devinput (KEY_F4)
2019-09-21 13:49:54.163 T:4062281152 DEBUG: HandleKey: 0 (0x00, obc255) pressed, action is
-
Ejelhar
senior tag
válasz
Ejelhar #59252 üzenetére
Utánlövés:
bár nem tudom amremote eszközre jó e a <remote></remote> szekció,
lehet ki kéne cserélni <keyboard></keyboard> -ra.
Bár ez utóbbiban meg nem eszi meg a szines gombokat aszem, CE alatt élesen szétválasztották a táv és a billentyűzet gombfunkciókat, LE alatt ilyen nyűg nem volt. -
junkpod
veterán
válasz
Ejelhar #59246 üzenetére
ok, köszi, most tesztelem. persze volt pár elütés az xml fájlban, de azt most javítottam. az alábbi a tartalma, a #not jelzésűeket nem veszi be az agya, lehet más KEY_EVENT-et kellene a remote fájlban hozzárendelni?
<keymap>
<global>
<remote>
<blue>RunScript(script.audio.profiles,0)</blue>
<f1>screenshot</f1> #not
<red>Stop</red>
<green>PlayPause</green>
</remote>
</global>
<FullScreenVideo>
<remote>
<blue>RunScript(script.audio.profiles,0)</blue>
<red>Stop</red>
<green>PlayPause</green>
<mute>codecinfo</mute>
<volumedown>PlayerDebug</volumedown> #not
<volumeup>PlayerProcessInfo</volumeup> #not
<f2>subtitlesearch</f2> #not
<f3>subtitledelayminus</f3> #not
<f4>subtitledelayplus</f4> #not
<f1>screenshot</f1> #not
</remote>
</FullScreenVideo>
</keymap>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- PlayStation 5
- Eredeti játékok OFF topik
- Nintendo Switch 2
- Elektromos autók - motorok
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- PlayStation Plus Premium előfizetések
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged