- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
lanszelot #103083 üzenetére
Szerintem ne rakj fel CE 21-et mert felesleges ha nem DV képes a box. Már csak a torrent miatt is, mert nincs hozzá kiegészítő. Csicsóka készített Matrix és Nexus alá is.
Útmutatóm alapján el tudsz indulni szerintem: [link]
Lényeg, hogy egy másik kártyán kísérletezz, addig a régit ne töröld amíg nem megy.
Ezt tedd fel szerintem: CoreELEC-Amlogic-ng.arm-20.5-Nexus-Generic.img.gz
Meg itt a Csicsóka féle TM Nexus alá: [link]
A TM Remote GUI jelszó mindegy, mert majd állíthatsz be újat ha feltetted a kiegészítőt.
Tiszta lappal kéne kezdeni, mivel verzióváltás amúgy is. Szóval be kell mindent állítani elölről, ha stabil rendszert akarsz.
-
nfsu17
veterán
válasz
lanszelot #103081 üzenetére
Most olvastam az összefoglalóban, hogy a CoreELEC 9.2.8 nem kap frissítést többé.
Ahogy a CE19 (Matrix), CE20 (Nexus) sem.
CE21 (Omega) van most.
Ezt ajánlott feltenni.
De ez nem jelenti azt, hogy a korábbiak már használhatatlanok.A gondom, hogy már nem emlékszem hogyan installáltam fel, és állítottam be.
Összefoglaló:
CoreELEC telepítés - részletesen lásd a 60-as ponttól!A dtb átnevezésekor ezt a fájlt kell keresned és átnevezned, amennyiben GIGAbites a box:
sm1_s905x3_4g_1gbit
Se a beállításokra nem emlékszem, se a jelszavakra.
Arra mi sem.
De végig tudsz menni minden menüponton a beállításokban és egyenként le tudod őket fotózni, vagy videóra veszed a tévét, ahogy végiglépkedsz az összes menüponton.
Pár perc lehet ez max.Azt se milyen jelszót használtam amit ebbe be kell íni az ip címmel.
Mivel friss telepítés lesz és a box lesz a szerver, ezért a webui-ba a BOX IP címét kell beírni majd, ami akkor éppen lesz (amúgy fix IP javasolt a boxnak mindig).
Jelszó: én nem adtam meg semmit, de hálón kívül nem is akarom elérni.Amúgy itt vannak a fájlok:
.kodi/userdata/addon_data/service.transmission
Keress itt valami "settings" fájlt, abba lépj be és lehet ott lesz az IP is, meg a jelszó is.
Gondolom újra kellene rakni a frissítéshez
Igen
MÉG minden ELŐTT csinálj azért egy teljes mentést a mostani rendszerről, ami lement mindent. Később még jól jöhet, valami jelszó, beállítás, port, fájl, stb visszakeresésekor.
https://wiki.coreelec.org/coreelec:backup
beállítások > Coreelec (utolsó menüpont) > rendszer > teljes mentés létrehozása (vagy mi magyarul...ott van a képen).
Kapsz egy .tar fájlt és ezt mentsd le pendrive-ra, pc-re, akárhova (csak biztonság miatt, szükséged nem lesz rá az új telepítéskor) -
vargalex
Topikgazda
válasz
lanszelot #91943 üzenetére
Szia!
Megnézni sehogy nem tudod, viszont a STORAGE partíción a.cache/shadow-
file az eredeti jelszót tartalmazza (coreelec), így azt visszamásolva a.cache/shadow
-ba (felülírva a most ott lévőt) és elindítva a boxot, azzal be tudsz jelentkezni. Konfigurációtól függően ez elérhető akár Samba-n is, de ha nem, akkor egy linux ajánlott a művelethez, mivel ext4 partícióról van szó. -
cof
veterán
válasz
lanszelot #91645 üzenetére
Innen letöltöd [link].
Aztán BOX-ra meg kell a Network Tools add-on, kiegészítőkben keress rá, majd CE újraindítás.
PC-n nyitsz egy CMD ablakot abba a mappába ahova az iperf-et kicsomagoltad és,
iperf3 -s
Majd belépsz SSH-n CE-re és ott meg ezt írod be,
iperf3 -c PCIPCIME
(ezzel a BOX letöltését teszteled)
Ha megvan a mérés akkor megfordítod az értékeket, tehát SSH-n,
iperf3 -s
Majd PC-n,
iperf3 -c BOXIPCIME
(ezzel a BOX feltöltését teszteled)
-
-
nfsu17
veterán
-
blakey
titán
válasz
lanszelot #88594 üzenetére
Mindkettő menni fog, a bitráta a kép minőségében fog mutatkozni, ha szabad szemmel ezt látni fogod, lejátszás szempontjából egyik anyaggal sem lehet különösebb gondja a CE-nek. A nagyobb bitrátás lehet akár érintetlen, eredeti minőség, a kisebb bitrátás meg némileg tömörített. HEVC, x265 ugyanaz, egyikkel sem lesz probléma. Semmit nem kell beállítani.
-
belashx
senior tag
válasz
lanszelot #80676 üzenetére
Nem NAS-ra gondoltam ám.
Ha a windows fájlkezelőjében csatlakoztattad - van meghajtó betűjele -, akkor az hálózati meghajtó. SMB-hez nem értek mélységeiben, de lehet oda is belelát a windows, ilyenfajta csatlakoztatás nélkül is.Amúgy meg vírusos, töröld le a 3,14-csába.
-
ztsoft
őstag
válasz
lanszelot #80672 üzenetére
Rá másoltam a file-t, és felugrott a windows defender.
Honnan és mivel másoltad?
A windows defender belenyúl a CE hdd-jébe..
Ha a boxon megosztottad SMB-n keresztül a HDD-t és csatlakozol hozzá a Windows-al, akkor simán hozzáférhet a defender (főleg ha írható is a megosztás).
Hogy? Köze nincs a box-hoz a pc-nek
A fentebb leírt módon van köze hozzá. Ahogy a defender átnézi a géphez csatolt összes eszközt (pendrive, hálózati meghajtó, stb.). Gondolom ezt ki lehet kapcsolni, de akkor magadnak okozol kellemetlenséget, megfertőzöd a géped.
-
ztsoft
őstag
válasz
lanszelot #80653 üzenetére
Szia!
Kétlem, hogy a CE alatt bármilyen vírusirtó is lenne (még nem találkoztam vele, pedig már többször áttúrtam a rendszert).
Amúgy a Linux alatt nem is érdemes használni (a NAS-omon az rkhunter-t használom, bőven elég).Tűzfal van a CE alatt, de nincs alapból bekapcsolva (9.2.0 alatt biztos).
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
lanszelot #79998 üzenetére
Ezzel a Slimbox-al neked (vagy másnak) van tapasztalatod? Gt1-mini-re kellene (a sima Droid verzió).
---
Ps.: amúgy le volt már írva itt is egy csomószor szerintem, hogy amelyik Box-on nem megy alapból a Netflix, azon nem is fog semmilyen csoda FW-el, mert ez HW-esen van lekorlátozva. Max SD-ben fog menni az ilyen olcsó kínai Box-okon. -
Imi1981
veterán
válasz
lanszelot #79992 üzenetére
Ez a slimbox normál android vagy android tv? Gondolom ezen se megy a netflix és a hbo go android tv változata ? Van olyan custom android vagy inkább android tv amivel ezek mennek? Tök tetszik amit laza fórumozó linkelt android tv rom csak sajnos a netflix és a hbo go sem indul el rajta. A hbo go - nál csak a lejátszás nem megy a netflix meg hibával el sem indul. A kodi, youtube, plex és emby alkalmazás tökéletesen megy rajta de ezeket coreelec-en is tudom használni (emby és plexet addon formájában). A youtubeot össze tudom kapcsolni telefonnal tv kóddal és így tudok rá castolni. Annyi biztos, hogy jobb mint a gyári android ami rajta volt de így nem az igazi, hogy a netflix és a hbo go nem megy. De a lényeg, hogy emellett is megy a ce sd kártyáról !
-
gojko.m
senior tag
válasz
lanszelot #78872 üzenetére
Ezt a leírást néztem. De itt egy firmware cseréről van szó a microSD-re írt image fájl segítségével. Én meg jelenleg nem akarom lecserélni a lejátszón lévő FW-t. Csak - a CE-hez hasonlóan - microSD-ről boot-olni a Slimbox-szal. Ezt is tudja a kiírt image? Tehát elegendő a 8. pontig megcsinálnom a leírtakat?
-
-
gojko.m
senior tag
válasz
lanszelot #78773 üzenetére
Köszi 3)-as kérdésemre a megoldást!
A képremegést valóban a képfrissítési frekvencia miatt volt. Át kellett állítani CE-ben 60Hz-ről 59,94Hz-re. Az a fura, hogy az androidos Kodiban is 60Hz-et látok beállítva, de ott nem lehet módosítani.Az ajánlott custom firmware-en még gondolkodom. Hogy őszinte legyek, egy apk-ból telepíthető X96 Max-hoz igazított launchernek jobban örülnék, mint egy teljes firmware cserének.
Köszi a többieknek is a 4)-es kérdésre adott válaszokat! De közben sikerült megoldást találni rá. Mint kiderült, a hálózaton megosztott mappáimhoz Win8.1 még SMB1-et használ. A Kodiban ezen a beállításon módosítottam:
Beállítások > Szolgáltatások > SMB ügyfél > Legmagasabb protokollverzió > SMBv1
Ezután a Windows hálózat (SMB) megadásával simán be lehetett tallózni a megosztott mappákat.Esetleg még... az 5)-ös kérdésre tud valaki választ?
-
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #78619 üzenetére
Hello,
Bár senki se válaszolt, de azért leírom hátha lesz vki akinek kell:
Tehát SlimBox PIE rom mindenben jobb mint az eredeti Android.
Setup -> SlimboxSettings -> Sound for receiver -> DTS Sounds -> 100%
Így kellett a DAC-AMP -ot engedélyezni, mert alapból tiltva van a rom-ban. -
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #78619 üzenetére
ATV is kipróbálva, mindkettő jobb mint az alap Android, de sajnos egyikkel se megy a dac-amp. Fogalmam sincs miért. Érzékeli, mert egy progi ki is írta a tupusát, csak nem azon szól.
Valakinek volna ötlete miért nem azon szólal meg az eszköz, miért a monitoron?
/alap androidon ha bedugtam azon szólt, ha kihúztam a monitoron/Vagy tudna valaki normális rom-ot X96 max + 2/16 -ra Flac + dac-amp -hoz?
-
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #78618 üzenetére
Slimbox PIE-t próbáltam, nagyon jó rom, csak egérrel is lehet kezelni, van kikapcs gomb benne.
De sajnos a DAC-AMP -om, bár felismeri, de nem azon adja ki a hangot vmiért.
/Eredeti rom azon adta ki, de arra nem tudtam lejátszót telepíteni/
Eddig patt helyzet.
Majd később ha lesz időm kipróbálom a slimbox ATV verziót, hátha -
blakey
titán
válasz
lanszelot #78249 üzenetére
Azért a TV beállításain bőven van mit csiszolni. a probléma ott kezdődik, hogy a elhasználok nagyon nagy része nem tudja, hogy milyen a jó kép. Szóval ajánlom figyelmedbe a TV típusával vagy a márkával kapcsolatos oldalak beállításait átnézni, nem kell átmásolni hanem megérteni, hogy miért van "az" és miért kell "azt" csinálni.
-
djnice
veterán
válasz
lanszelot #78234 üzenetére
Ha a Whitelist-ben nincs semmi kiválasztva és ezek is így állnak, akkor jónak kell lennie:
Adjust display refresh rate => On start / stop
Sync playback to display => disabledHa ténylegesen átvált a TV 24 Hz-re, akkor nem értem mi a problémád és azt sem hogy eddig hogy néztél filmeket.
-
cof
veterán
válasz
lanszelot #78232 üzenetére
Egyszerűbb egy videó ahol végigmész viszonylag lassan minden beállítás menün. Majd valaki kiszúrja hol a hiba. Az biztos hogy a BOX-okban nincs, mert akkor mindenki panaszkodna.
Mondjuk nem követtem ezt a szálat nagyon mert nem az én asztalom, de mással is van gond vagy csak ezzel az anyaggal? Ha csak ezzel, akkor nyilván ebben van a hiba.
CE verziót sem írtál csak annyit, hogy a legújabb, hát köszi. Van nightly meg stabil.
-
cof
veterán
válasz
lanszelot #78230 üzenetére
Ha a videó 24 fps és a TV most már 24 Hz-en adja ki és nincs semmi képjavító future engedéyezve a TV-n, akkor annak vajsimán kell mennie. Ott még mindig valami beállítás móka lesz TV vagy CE részről. De ha nem teszel be képeket a jelenlegi beállításokról ahogy blakey is írta, TV, CE akkor ez végtelen találgatásokba fog torkolni.
Vagy fos a release.
-
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #78228 üzenetére
megvan, e szerint állítottam be, /whitelist -nél volt beállítva azt kellett kiszednem/
így már 1080p 24Hz
de így még sokkal rosszabb.
Próbáltam levideózni, de a telefon javítja
így már nézhetetlen úgy rezeg az űrhajó széle -
blakey
titán
válasz
lanszelot #78211 üzenetére
Csak egy módon lehet kideríteni, hogy hol a hiba, mégpedig minden beállításról felteszel egy képet ami a lejátszót és a TV-t illeti, ezután talán megtaláljuk a hibát. Egyértelműen a lejátszó, a CE és a TV is képes a normális megjelenítésre, de ehhez nem biztos, hogy az alapbeállítás az ideális.
-
cof
veterán
válasz
Ez tipikusan az a mozgás amikor a TV nem vált frekvenciát. Amikor elindítod a filmet elsötétül a képernyő 1-2 másodpercre?
Mert szerintem itt az van, hogy a TV 60 Hz-en megy, az anyag meg 24 Hz-es.
Melyik CE-t használod pontosan? Régebbiekben még kellett Whitelist a felbontásokhoz/frekvenciákhoz.
-
Imi1981
veterán
válasz
Akkor nem tudom mi lehet a gond. Szerintem ez nem a 24P miatt van. Nálam vajsima minden és semmi rezgés, vibrálás nincs. Mikor nézed a filmet és a tv távirányítón megnyomod az infó gombot mit ír? Csak azért kérdezem nem e véletlenül kisebb felbontáson megy valamiért és azért vibrálnak az élek.
Amúgy egy időben én is használtam PC-t és tv boxot egy azon tévén és ugyan olyan volt a képminőség! Eltérés esetleg minimálisan színekben és kontrasztban volt. Ilyen remegéssel /vibrálással nem találkoztam. Próbáld ki androidon kodival, hogy ott is látod e a vibrálást.
-
Imi1981
veterán
válasz
lanszelot #78198 üzenetére
Most apró szaggatások akadozások vannak mozgásnál vagy más? Rezeg azt hogy kell elképzelni? Nekem x96 max plus van és ce-vel vajsima a mozgás 24P-n igaz a tv-n be van állítva enyhe mozgásjavítás. Ha nálad rezeg az állókép is akkor ott más probléma van. Ha csak mozgásnál veszel észre sűrű apró akadozást akkor az a 24P miatt van és a tv-n ki van kapcsolva a mozgásjavítás (minden márkánál máshogy hívják) . A tévédben biztos van mozgásjavításra valami beállítás azt próbálgasd.
-
kokokka
addikt
-
-
blakey
titán
válasz
lanszelot #78185 üzenetére
Okos konnektor és ha kikapcsolod a boxot akkor a konnektort is. Más megoldásod nem nagyon lesz. Nemrég volt erről téma illetve már évek óta jelen lévő probléma, egyes boxok és TV márkák kódjai néha irányítanak valamit, többnyire a TV távjának valamelyik gombja bekapcsolja, felébreszti az eszközt. Feltéve, hogy nem CEC probléma.
-
lanszelot
addikt
válasz
lanszelot #78158 üzenetére
és dobta az újabb hibát
Transmission Remote GUI -t nem lehet telepíteni a win10 letiltja azonnal
Tehát ez a szál bukta
OK
A régi link volt vírusos, itt a jó link -
Imi1981
veterán
válasz
lanszelot #78158 üzenetére
Igen ha kell felhasználó név és jelszó azt beállítod (a tv boxon a transmission kliensben) és kész. Windowsos remote guit is úgy kell beállítani mint a mobilos verziót csak a Windowsosban még több funkció van. Én most próbából töltöttem vele és 9-12 MB/s-el töltött max. Lehet forgalmasabb torrentel gyorsabb tud lenni. Igazából csak azért raktam fel, hogy leírjam neked a telepítés menetét. Most már törlöm is.
-
Imi1981
veterán
válasz
lanszelot #78148 üzenetére
Szia! Letöltöd ezt link és rámásolod egy pedrivera. Bedugod a pedriveot a tv box USB csatlakozójába majd tv boxon a kodiban megkeresed a kiegészítők menupontot és kat rá. A kiegészítő menüben vagy és ott katt a telepítés zip fájlból menüpontra és ott megkeresed a pedriveot és benne a service.thoradia.zip fájlt és telepíted! Telepítés végén kidob egy ablakot, hogy igen vagy nem én ott nemre nyomtam mert csak úgy működött! Ha ez megvan akkor vissza lépsz a kiegészítők menüpontra és most katt a telepítés tárolóból majd a thoradia add-ons-ra, utána szolgáltatásokra és megkeresed a transmissiont és telepíted! Ezzel megvagy nem kell állítani rajta semmit (hacsak nem akarod megvaltoztatni meg a letöltési útvonalat)
Most ha androidos telefonod van letöltöd ezt link és beállítod így link és már kapcsolódik is a tv boxon futó transmission klienshez! Kipróbálod, hogy mobilon letölesz egy torrent fájlt és megkerdezi mivel nyitod meg link majd hozzá adod link és már tölti is egy kis szarakodás után 🙂. Azt hiszem mindent leírtam.
-
cof
veterán
válasz
lanszelot #78148 üzenetére
Szükséged lenne egy kis Kodi alapkiképzésre is úgy látom, van pár leírás a témában logouton.
A telepítés menete ez ahogy a videón látod, a fájl nem jó amit Beni használ, amit linkeltem .zip fájlt service.thoradia.zip azt vidd át a BOX-ra egy pendrive-on pl.
Van a Kodi beállításokban fájlkezelő, átmásolhatod, de telepítheted egyből pendrive-ról is.
-
cof
veterán
válasz
lanszelot #78108 üzenetére
Király.
Ez az ATV-s FW ami nem indult csak azért mehetett fel rá mert eleve manipulált rendszer volt rajta ami 4/32-esnek hazudta magát.
Szerintem valami CE beállítás lesz csak, 4K is simán megy rajta, a SOC bőven tudja hozni. Hálózaton akadhat esetleg a 100 LAN miatt.
-
cof
veterán
válasz
lanszelot #78098 üzenetére
Nem 16-ra kell keresni hanem 2GB RAM-ra. Amit linkeltem azt próbáld meg rátenni UBT-vel.
Kapható ilyen Nexon X8 2/16 de az a baj, hogy nem publikálták az FW-t, csak a 4/64-esre találtam. Ez az: [link]
Tehát az X96 MAX+-ra való 2GB FW lehet, hogy nem fog rámenni amit linkeltem.
Android 11 volt rajta?
-
cof
veterán
válasz
lanszelot #78094 üzenetére
Nem. Külön van sok esetben FW a 2/16 és 4/32/64-es modellekre.
Az, hogy Androit mit ír az nem mérvadó. Nagyon sok a fake memóriás BOX, szoftveresen ezeket könnyű maniplálni. Egy tesztet kellett volna csinálni és teleírni a szabad helyet.
Bár a chipre is rá lehet akármit szitázni, de ebben az esetben nem gondolom, hogy lefele csaltak volna.
Ez pl. 2GB RAM-os FW: [X96Max_Plus_S905x3_2GB_20191101]
-
cof
veterán
válasz
lanszelot #78084 üzenetére
Az lesz ahogy gondoltam. Samsung KLMAG2GEAC-B031 van benne, ez 16GB-os IC. 16-osban meg nincsen 4GB RAM-os, csak 2.
Szóval ez egy 2/16GB BOX.
Nem látom jól az utolsó képeden, de ezen nincs LAN chip sem, ami a Gigabites BOX-okon van. Tehát ez egy 2/16 100 LAN BOX. Ilyen FW-t keress rá.
-
-
Beni2360
félisten
-
cof
veterán
válasz
lanszelot #78067 üzenetére
Ok, ez csak UART log-ból derülne ki, hogy elakad-e ténylegesen a boot folyamat. Mert UBT-nél is van UBOOT, RAM stb... ellenőrzés.
Másik adapterrel nézted már? Másnál megy ezzel a fw-vel. De akkor próbálj ki más fw-ket, amiket linkeltem oldalakat teli vannak. Ha nem rá való, nem fog felmenni úgysem, szóval ennél jobban elrontani nem lehet.
-
cof
veterán
válasz
lanszelot #78053 üzenetére
Most akkor van kép, vagy milyen képre gondolsz? Mert a kép1 kép2 ugyanaz amit linkeltél.
Ez egy AndroidTV fw, nem a gyári X96 azért más a bootlogó. Az óra is elindul amúgy nem marad 00:00-n?
Ha elindult az óra akkor a szoftveres résszel nincsen probléma. És mégegyszer leírom, hogy akkor UBT-vel nem tudtad volna feltenni ha nem rá való, kompatibilis vele. Leállt volna X százaléknál a folyamat.
Másik adapterrel még próba, aztán ha azzal sem akkor valami hardveres alkatrész hiba lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- RAM topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- PlayStation 5
- Le Mans Ultimate
- További aktív témák...
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
- Dell Optiplex 7050 MICRO - TINY PC
- Lenovo ThinkCentre M710q TINY PC
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- Lenovo Legion 5 Gaming. Az ár irányár, komoly érdeklődés esetén van lehetőség egyeztetésre
- Xiaomi Redmi Note 11 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest