Hirdetés
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Befutott a Wear OS 6 fejlesztői verziója
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Macrodroid
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csicsóka
őstag
válasz
meridaharcos #62897 üzenetére
Ezt írtad
Jelenleg a CE Sd-ről fut, 9.2.1
9.2.0 az amit én csináltam, ilyen nincs.
root@z6's password:
##############################################
# CoreELEC #
# https://coreelec.org #
##############################################
CoreELEC (official): 9.2.0 (Amlogic.arm)
root@CoreELEC:~# which installemmcsystem
/usr/sbin/installemmcsystem
És itt van benne az installemmcsystem parancs.
Remélem nem engedted, hogy az SD-n befrissüljön gyári 9.2.1-re?
Mert akkor annyi, felülírt mindent amit bele tettem. Kezdheted újra, és NEM kell engedni hogy befrissüljön, csak ha már települt az eMMC-re. -
-
Möhe
addikt
Sziasztok!
Milyen lejátszó az ami ennek a szempontnak megfelel? A bekötést figyelembe véve: NASról filmet lejátszon. A képet/hangot HDMI-n a tv-re küldje, de ha olyan a helyzet akkor a hangot digitálisan az erősítőbe , képet HDMI-n a tv-re küldje. Mivel nem mindig kellene a nagy hang.
Ami konkrétan fontos szempont:
HBO GO app menjen
Kodi/Plex forma kónyvtárrendezés.
Torrent és egyéb dolga nem lesz, csak filmlejátszás . Kábeles összekötés miatt a wifi/BT sem fontos. Ha telefonra van valami kezelő app az előny, de nem feltétel.
Köszönöm a segítséget. -
meridaharcos
senior tag
válasz
Csicsóka #62896 üzenetére
Köszönöm a segítséget, de még mindig nem tudom, hogy hol rontom el.
Mecool BB2 2/16 a vas, ez egy S912-es box. gxm_q200_2g.dtb-t használok, szalad vele szépen.
A Te rendszeredet írtam ki, természetesen a régire valót, nem a new generation-t.
Igen a bootmanager lenne a következő pont, azt is szeretném.Esetleg valamit nem kell még bekapcsolni a Coreelec-ben ?
-
Csicsóka
őstag
válasz
meridaharcos #62885 üzenetére
-
nagyfejü
őstag
Sziasztok.
A boxon vorke z6+ csicsőks féle felezés van és a kodi mediatár is a belső memóriában van.Kikapcsolás után eltünnek a fájlok mappábol a hozzáadott mappák.A filmboritók vannak , el is indul ha rányomok de a fájl mappa üres minden szekcióban. 6 film, sorozat stb..
Ez miért van? A megosztás smb.üdv
-
user112
senior tag
Sziasztok.
A Mini M8S II 4K Android 6.0.1 gyári rendszerét lehet/érdeme frissíteni?
Milyen verzió jó rá? Van valami leírás róla? -
-
gyűrű
addikt
Kivéve a linkelt "Pandora The World of Avatar Full Walkthrough Tour 2019 Animal Kingdom" videónál, de ez szerintem kicsit hibás lehet mert még a menüt sem bírom bekapcsolni, a távvezérlőre sem reagál a box.
Nincs baj evvel a videóval.
Nos többször megnéztem ezt különböző időszakokban. nálam nem skippel ha a processzinfót bekapcsolom, viszont az esti órákban igen. (kábeles 1000/300 Digi net) Ott látszik is hogy elfogy a forward cache, és akkor akad, ha nagyobbat állítottam be akkor nem volt gond.
Most reggel egész 500 megára levettem az advancedsettings-ben cachet, és most nem akadt 0 skip és drop nélkül lement.A videó tehát nem hibás és a kodi sem, csak valószínűleg a szerverről nem kapsz folyamatosan adatot terheltebb időszakban ezért akad néha.
-
meridaharcos
senior tag
Segítsetek kérlek !
Telepíteném Csicsóka felezős android/ce cuccát.
Jelenleg a CE Sd-ről fut, 9.2.1
Belépek SSH-n, Putty, root, stb..."A telepítés az installemmcsystem paranccsal indul."
root@CoreELEC:/# installemmcsystem
-sh: installemmcsystem: not foundNem így kell ?
-
Zebu
addikt
Na megint nem kapcsol se ki se be.... nem értem
-
pinnacle
nagyúr
válasz
DroiDMester #62866 üzenetére
Köszi mindenkinek! Nem úgy volt, hogy jobb a DDR4, mert azzal nincs semmi probléma? Gondoltam megírom a Geekbuyingnak, hogy én a DDR4-nek jelzett box-ot rendeltem, de DDR3-ast kaptam, küldjenek DDR4-est. Én meg ezt visszaküldöm, úgyis fizeti a PayPal. Mondjuk pont Lengyelország nincs feltüntetve. Azt viszont szívás lenne, ha kiharcolok egy DDR4-et, és azzal is van valami gond.
1 nap után nem szívesen tégláznám az új boxot, ha majd rászánom magam, leírok minden lépést előtte.
InputStream Helper-ből telepítettem a Widevine-t. Most már működik a Netflix, annyira nem tudtam megnézni, mintha nem lenne foltos.
Más helyről is próbáltam a Youtube-ba belépni nem sikerült. Arra kérném az X96MAX tulajokat, írják be legyenek szíves, hogy nekik megy a belépés? Főleg arra lennék kíváncsi, hogy CE 9.2.1-ről volt első telepítés. Mivel a Kodit nem engedi, lehet ez még túl új neki. Egyébként a Googlenek, hol lehetne jelezni, engedjék már be ezt az alkalmazást?
DoItYourself Lehet valami olyan táblázat kellene, mint ami a Mobilflottáknál van. Készülék, illetve a fontos tulajdonságok felsorolása. Lehet nincs is olyan sok ajánlott készülék.
X96MAX-nál fontos, hogy innen gyorsan, de DDR3-as készüléket kapnak, ne frissítsék, mert vissza kell állítani, AV csatlakozóban van a reset gomb, itt a remote.conf, ha a Netflix nem megy az InputStream Helper-ből kell telepíteni a Widevine-t. Youtube-ot egyelőre nem sikerült telepíteni, szerintem a CE 9.2.1 miatt. -
pixta78
senior tag
válasz
SunMount3r #62855 üzenetére
Köszi.
-
Zebu
addikt
válasz
DoItYourself #62880 üzenetére
igenis!
Már csak ez a 4k downscale a kérdés amig nem lesz nativ 4k felbontásom
-
Zebu
addikt
válasz
SunMount3r #62876 üzenetére
jah csak kevés filmet látok ahol 7.1 TrueHD, vagy atmos hangsáv lenne
-
Zebu
addikt
válasz
DoItYourself #62873 üzenetére
az már megvolt és belőttem úgy
Egyébként downscale az nem fog atom lagolni, meg tud birkózni a feladattal?
SunMount3r: Ez csak ideiglenes amig nem lesz 4k TV itthon, de most nem fér bele sajna
-
SunMount3r
nagyúr
Amogic-box-okon a 4K / HDR-es anyagok nem fognak jól kinézni 1080p / SDR-ben (mert gagyi a HDR->SDR a konverzió). DE HA natív 4K / SDR anyagot küldesz rá, akkor az még jól is elsülhet a nagyobb bitráta és a jobb codec (HEVC) miatt és láthatsz is képminőségbeli javulást a FHD-hoz képest. (Feltételezve, hogy a CE downscaller -je is "van olyan jó" (Mint mondjuk a HiMedia-nak
)...)
-
Zebu
addikt
Coreelec (9.2.1) és kodi esetén Atmos és DTS-X passtrough megy rendesen, vagy hogyan kell beállítani?
Konkréten erre nem láttam lehetőséged az audio beállításoknál. Jah és az 5.1.2 atmos rendszernél a csatorna számot hogy kell belőni? 7.1?
-
Csicsóka
őstag
válasz
DoItYourself #62836 üzenetére
Kicsit túl lett fújva ez a téma...
Egyet értek! Ezért nem is reagálok már az előttem szólókra, úgy is megvan mindenkinek a véleménye erről az eljárásról.
A láthatatlan CE topikból leléptem, a népet pedig ide invitáltam, ha érdekli őket a téma. -
válasz
pinnacle #62859 üzenetére
Már mondták neked hogy keress rá a H.SZ-eimre!
Leírtam és belinkeltem mindent mit és hogyan kell! NE legyél lusta!!!!!!!!!!
de akkor még1X
X96Max_V311R_P_20190722-2021(8822).rar-t letöltöd kicsomagolod!
Amlogic USB Burning Tool v2.1.7.0 leszeded telepíted!
Kell még egy USB2.0.ás USB-A <=> USB-A kábel, nem 200.Ft.os gagyi! és MAXIMUM 1.méteres! én ilyet használok 50cm-est!
az X96MAX nál az USB3.0 port az UPDATE port, azt kell használni!
És ne rugózz hogy LPDDR3.at kaptál inkább örülj mert azon biztosan jó a Gigabit lan port! gyorsaságban SEMMIVEL nem lassabb mint a LPDDR4, ismételni tudom magam olvass vissza írtam erről is, nekem volt mind2 típus így tudtam akár egyszerre tesztelni is őket!
CEC.ről is írtam! android rendszer alatt BE kell kapcsolni és jó lesz CE alatt is, vagy ha mégse akkor régi CE verziót használsz!
-
Faby
senior tag
válasz
pinnacle #62859 üzenetére
A reset gomb helye benne van az összefoglalóban:
16. Hol van a reset gomb?
...Vagy a doboz alján (keress egy kis furatot a szellőzőnyílások között), vagy az AV csatlakozóban (!). Egy fogpiszkálóval benyomva érezni lehet a mikrokapcsoló kattanását....
Én is így találtam meg.
Egy régebbi Samsung TV-vel (UE40D6500) nem megy, újabb LG-vel (50LF652V) működik a CEC. -
ERPY
őstag
blakey
Írtam a webdav-os problémámat, amire válaszoltad hogy valószínű nem a CE hibája, hanem a bekerült frissített kodi-é.
Tesztnek feltettem a legfrissebb AlexElecet, amiben ugyanúgy az új 18.5-ös kodi van, és ott tökéletesen megy a mediatár tisztítása webdav kapcsolat mellett.Tudsz ez ügyben nekem segíteni, hogy továbbítod a problémámat?
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #62855 üzenetére
1.4 tuti nem engedi át a 4K / 60Hz - átengedi csak SDR-ben. Ilyen volt az AVR-em, simán ment a 4K/60fps.
-
pinnacle
nagyúr
Netflixet sem sikerül elindítani. Hol is van a Hibakeresési napló?
gyűrű igen itt már kérdeztem, csak még biztos nem látta.
DDR4? V311R_P_20190722 firmwaret, hogy kell feltenni?Összefoglalóban hasznos lenne egy táblázat a készülékéről, amit fontos tudni. pl. X96MAX-ban az AV csatlakozóban van a reset gomb. Ezt is tőle olvastam.
X96MAX tulajoktől kérdezném, neketek működik a CEC. Nekem SONY TV-vel nem.
-
pinnacle
nagyúr
Wifiről megy, de LAN-ról szeretném. Akkor sem megy LAN-ról ha IP címet rendelek hozzá, már az elején elakad, mindig ez a 169... IP jön be.
Jelezni kellene a fórumtagoknak, hogy ezt az Európai szállításút ne vegyék meg.
Youtube TV csatlakozás megy, mindig a Kodi Plugint dobja vissza.Nem tudom, hogy küldjem vissza, vagy kérjek refundot, illetve tényleg DDR4-es X96MAX-ot. Ezt ebben az árkategóriában melyik a legjobb box ez vagy inkább a Beelink GT1-A, amin FHD/ 4K-n gond nélkül menne a Netflix is? Egyébként az is olcsóbb Európából (Lengyelország), remélhetőleg nem azért, mert DDR3-as.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
pixta78 #62854 üzenetére
1.4 tuti nem engedi át a 4K / 60Hz-et és a HDR-t sem. Vagy a Box optikaiára, vagy a TV optikaiára kösd a az AVR-t (majd hallgatózz melyik a jobb), vagy ha van ARC-os HDMI csati a TV-n és az AVR-en is, akkor úgy kösd össze. Elvileg ez utóbbi lenne a legjobb neked, kérdés, hogy a TV melyik kimeneten, milyen hangsávokat tud továbbküldeni. De így többcsatornás HD hangjaid tuti nem lesznek max DD és DTS. Ahhoz direktbe kellene kötni a Box-ot az AVR-el HDMI-n.
-
pixta78
senior tag
Tudom nem itt van a helye de azt is tudom, hogy tapasztalatotok az van ebben a témában.
Szóval, az AVR-em Hdmi 1.4 szabványt tud a tv-m 2.0 -t. És mind kettőn van Optikai(toslink) csati.
Hogy kössem be?a, box/avr/tv
Vajon átengedi az 1.4 a 4k60fpst is?
(Elméletileg a Kadencia helyesség miatt 24fps ben mennek a filmek így elêg az 1.4?)
b,
box/tv/avr(optika)
Vagy csak simán a boxból HDMI 2.1 zsinór a TV-be onnan optika az AVR-be?
c,
box/tv/avr (hdmi)Szerintetek melyik a jobb?
köszi
-
pinnacle
nagyúr
válasz
DroiDMester #62847 üzenetére
Köszi mindenkinek! Akkor ezért ilyen olcsó a szállítás.
Dobozon is DDR4 szerepel. Persze, hogy nem az. Akartam is kérdezni, hogy mi a különbség a FOTA és az OTA között. Előbbi lefutott, utóbbi nem.
Nem tudom mit csináljak, mert azért ez mégis átverés. Visszaküldjem, kompenzáció kérjek, adjam el.
DDR3 bármiben gyengébb, mint a DDR4? V311R_P_20190722 firmwaret, hogy kell feltenni? Nehogy ezzel téglázzam a boxot.
Mondjuk lehet a gyártónak is jelezni kellene ezt a problémát, már ha tudjuk ki az. -
Zebu
addikt
válasz
ztsoft #62844 üzenetére
Valahogy ez a button map nem sikerül. az eddigi windows media centeres hangsáv gomb szépen váltotta a hangsávot most nem. plusz nem találom a beállítást, amivel a médiatárból el tudom rejteni a vissza gombot.
Ezen felül a guide gomb, nekem a "c" option-re volt beállítva, most PVR-t indit. nem jövvök rá hogy oldjam meg, de azért javul már
-
-
pinnacle
nagyúr
Nem tudom mi lehet a gond, már 3x raktam fel a CE-t, de az X96MAX olyan IP címet kap, minden újraindításnál megváltozik, ami nem is szerepel az ASUS 65P, 192.168... tartományában. Mi fene lehet ez a 169.254... IP cím, egyáltalán, hogy kaphatja a box? Persze nem is működik, routerben sem látszódik.
DIGI-nél vagyok, kivéve a NAT-ból. 178-al kezdődik az IP címem. -
Zebu
addikt
Sziasztok,
Felraktam a coreelec 9.2.1-et, viszont a harmony távirányító most duplát lép mindenre egy gombnyomással. Libreelec hibátlan. Mi lehet a gond?
Na megvan az X96 is fel van véve eszköznek és a Windows media IR is.
Viszont a bekapcsolást nem tudom hogy oldjam meg így... -
DoItYourself
Topikgazda
Kicsit túl lett fújva ez a téma, amihez néhányan félinformációk és saját feltételezéseik alapján szóltak hozzá, eltúlozva nem létező dolgokat. Mindkét oldal álláspontja elhangzott, és érthető is részemről.
-
blakey
titán
válasz
mikrofon #62830 üzenetére
mit Csicsóka megcsinált, annak már rég így kellett volna lennie. - egyáltalán nem, nem ez a célja az LE-nek, CE-nek, AlexElec-nek (bár ő most csinált valami hasonlót)
Ráadásul igény, felhasználó igény is volt rá. - mutass olyat amire ne lenne igény, elképesztő, hogy milyen kivánságok lennének. CE-t, LE-t, bármit nem kötelező használni, nem tetszik lehet mást választani.
Csicsóka megcsinálta ennyi idő után. Erre kitagadja a CE... - nincs kitagadva de részese sem volt. Nem kel túlozni.
Ebből az következik, hogy a CE se különb mint akármelyik másik szoftveres cég. - nem cég, közösség és azért jött létre amiért pl. Csicsóka i csinál valamit hobbiból, konkrétan egy olyan médialejátszó szoftver ami jól működik. -
gyűrű
addikt
Ez olyankor is fennáll ha elfogy a beállított kodi cache. Ha bekapcsolod a debuginfót, akkor látod hogy a forward cache hány százalékon áll, nfs-nél azt is hogy épp mennyi mb. Ennek 100%-on kéne lenni. Ha menet közben elfogy az baj, akkor akad és skippel.
-
cof
veterán
válasz
mikrofon #62830 üzenetére
Nem érted a problémámat úgy látom, a te box-od 70$ körül van, most csak utána néztem... ennyiért 2 db CE képes eszközt is kapok, és médialejátszás szempontjából ahogy írod nincs különbség, melyik is éri meg jobban akkor? Egyértelmű, hogy a CE megoldás (legalábbis számomra, mert én Androiddal abszolút nem foglalkozom), de ez mind felhasználó függő dolog.
Te biztos még nem voltál itt, de ugyanúgy mikor az OSMC rendszerből csinált egy minden S905-ön működő változatot, akkor is baj volt belőle, az igaz, hogy az egy pénz orientált vállalkozás volt, szerintem ha csinálna egy fork-ot CE-ből a saját elképzeléseivel semmi baj nem lenne belőle, persze az biztos, hogy nem tudná support-olni mert sokan fordulnának hozzá ha valami probléma adódna, de ugye ez mind plusz idő az emberekkel foglalkozni. Az elzárkózást a CE részéről én sem értem, nekem is csalódás, így ilyen stílusban, hogy ignorálják, de tudunk mit tenni, szerintem nem. Ha valakinek hatalma van valami felett, úgy kell táncolni ahogy fütyül, és vagy elfogadjuk vagy tovább lépünk.
-
Zebu
addikt
Sziasztok!
Úgy néz ki lesz egy atmos erösítöm az x96, libreelec, kodi kombo mögött. A kérdés, hogy dts:x, atmos hangsáv az átmegy rendesen dekódolás nélkül? Beállítást nem láttam rá.
-
mikrofon
veterán
("Az meg, hogy ezért ne használjam?
Nem tetszettek a választási eredmények sem, akkor most ezért ne menjek be dolgozni?")
Pont ez az ok hogy Mo még itt tart... mindent le lehet nyomni a magyar ember torkán.... Mit csináljak ez van.....Ebben az a valódi probléma, hogy amit Csicsóka megcsinált, annak már rég így kellett volna lennie. Ez alap dolog. Együtt, egymás mellett a két rendszer és még választható módon. Pont mint Linox és Windows.....
Ráadásul igény, felhasználó igény is volt rá.
Hány éve is van CE?
Csicsóka megcsinálta ennyi idő után. Erre kitagadja a CE...
Ebből az következik, hogy a CE se különb mint akármelyik másik szoftveres cég. Nem a felhasználók érdeklik, csak a saját elképzeléseik, saját belső ingerenciájuk.....
Így szemeben ez egy nem ajánlott rendszer, mert kitudja mikor lépnek mást a felhasználok életének megnehezítésére..... kitudja meddig javítják az adott hibákat problémákat egy egy hardwer-en......"A te boxod 100-ból az-az 1 db, de nézd már meg az árát és, hogy egy CE BOX mennyibe kerül 10K Ft sem."
Én úgy gondolom, hogy ha így van akkor csak 1 jó box van és 99 sz@r, alkalmatlan és pénzpazarlás ha megveszi valaki... Mégsem írom teli ezzel a fórumot, mert legalább annyira nem lenne helyt álló mint a te androidos megnyilvánulásaid..... -
YxVs
senior tag
Az mitől van, hogy eddig hálózaton belül mentek még a 4k filmek is DLNA-n keresztül, most pedig már az 1080p filmek is akadoznak? Semmit nem változtattam.
A szerver egy s905x box rácsatlakoztatott vinyóval, és egy másik tévéről akarom elérni.
Érdekes, hogy SMB-n keresztül is ugyanez a helyzet, viszont upnp-n keresztül legalább az 1080p megy rendesen. -
Hyena
senior tag
Nem rossz otlet, de tavaly ujra lett pasztazva a hutoborda es meg a 60 fokot sem eri el mukodes/hiba kozben.
Igazabol most, hogy jobban belegondoltam mintha azota lenne ez , hogy eloszedtem egy regi Dune HD Base 3.0 eszkozomet kiprobalni es radugtam ennek a helyere.
Miutan ezt visszatettem akkor volt eloszor ez a hiba. (ha osszefugg egyaltalan)
A kurva kabeleket mar 10x megigazitottam azota.
A Dune bosszuja? -
cof
veterán
ami eddig hibatlanul mukodott evekig
Esetleg SOC túlmelegedés? Azért az évek alatt biztos romlott a hőátadás minősége a hűtő felé.
-------------------------------------------------------------------------
(#62823) gyuri81
WinSCP elérés: SFTP kapcsolat, port 22, Kiszolgáló neve, a BOX IP címe, Felhasználó/Jelszó root/coreelec
-
Hyena
senior tag
válasz
SunMount3r #62819 üzenetére
Ezen mar tul vagyok.
Egyszeru lenne ha konzekvens lenne a hiba.
Nincs olyan "amikkel" akad es neha nem akad napokig semmivel, aztan egy bizonyos filmnel akad tobbszor, majd ugyanazzal filmel az istennek sem akad megakadni.
Teljesen random tortenik a dolog.
Mellesleg az is egy kerdes, hogy es ha sikerulne biztosan kiszurni , hogy ez egy halozati hiba, akkor mi okozza egy olyan konfigban ami eddig hibatlanul mukodott evekig.
A halozati megosztas tipusa amugy NFS. -
WinSCP-vel szeretném elérni a box-ot ( CE). MIt kell hozzá még engedélyezni, hogy lássam a tartalmát? ( valami SSh-t ha jól sejtem, de nem találtam meg..)
-
cof
veterán
válasz
mikrofon #62820 üzenetére
A te boxod 100-ból az-az 1 db, de nézd már meg az árát és, hogy egy CE BOX mennyibe kerül 10K Ft sem.
Nem tudom mi lesz a CE-el, szerintem ugyanúgy működik tovább mint eddig, ezzel a párbajjal meg nem tudok mit kezdeni, csendes CE felhasználó vagyok, még regisztrációm sincs a fórumukon, megértem ha más munkáját nem akarják prezentálni, mert ha probléma van, a nép hozzájuk fordul segítségért, mert hát CoreElec...
Az meg, hogy ezért ne használjam?
Nem tetszettek a választási eredmények sem, akkor most ezért ne menjek be dolgozni?
-
Janaboy
veterán
Ez az Ugoos am6 pro elég komoly kis szerkezet. Végül ezt vettem 121 usd volt.
Ma tesztelem -
mikrofon
veterán
Ez az állítás megint nem igaz így ebben a formában!
Én próbáltam és nincs különbség nálam a kettő között képileg és nem azért mert mindkettő rossz hanem mert mindkettő jó!
Megint leírom a kulcs egy jó android alapú ROM. Amiből ugyan van de kevés...Jó lenne ha kerülnéd ezt a sarkos és nem helyt álló véleményt... Nem kell jót írni de valósat szerintem élvárás....
A most olvasottak alapján meg kifejezetten kíváncsi leszek MI LESZ A CE-vel és annak az ajánlásával? Merr ez a lépésük nem túl korrekt, sőt... ez ellen pedig csak úgy lehet tenni úgy lehet véleményt nyilvánítani, hogy ez nem elfogadható, hogy NEM HASZNÁLJÁTOK és főleg nem ajánlgatjátok... Ez a valodi összetartás....
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Beni2360 #62803 üzenetére
Köszi! Fakóság a Dolby Vision engedélyezése után eltűnt. Nem tudom mi köze lehet hozzá. TV-n nem is tudja. Frissítés is lefutott, kicsit megijedtem, mert a CE-smicroSD bennmaradt a boxban, de szerencsére nem lett semmi gond, csak újra kellett tenni a CE-t.
Viszont nekem is Youtube gondom van. A második kód beírása után mindig ezt dobja. Melyik lehet a 2. alkalmazás? Az nem megy. Másnak nincs Youtube gondja az X96MAX-al? Nem tudom, hogy számít, de ez rev b. Androidról be tudtam lépni.
-
mexel
veterán
válasz
Csicsóka #62788 üzenetére
Végül is igen, tökéletesen igazad van mindkettőben.
Itt is megtalálnak mindent akik keresnek kintről is ( nem is neked kell oda beírni, megteszik ezt maguktól is), majd ők felfuttatják.Biztos lesz hamarosan boot menüd oroszul is
De ez csak jó.
Vagy valamelyik Tanix boxonők nem tartják cikinek elismerni ha valaki tud valamit, max "elcsenik" kicsit. De ez benne van a pakliban, ez is egy fajta elismerés, és nem szakmai irigység amit a másik oldalon látni.
Mi pedig itt legalább örülünk mindennek amit kapunk.Kicsit pontosítva: a másodikban pontban nem teljes rendszerre gondoltam, csak arra hogy LE-t használni alapnak CE helyett és pl "CicsElec" név jelenne meg a logóban, de a rendszerben már LibreElec látszana
-
Hyena
senior tag
Az utobbi idoben az egyik altalam mar evek ota hasznalt Beelink GT1 Ultimate 3gb/32gb boxon a legujabb coreelec 9.2.1 alatt akadozast tapasztalok.
Az akadas jellege olyan mintha pause-t nyomnek , a kep es hang megall majd jopar masodperc eltellik mire eloszor a kep , majd a hang is utoleri magat.
A lejatszas, ahogy eddig is, NAS-rol tortenik gigabites vezetekes halozaton. (a nason sem megy semmi mas ami leterhelne)
Nem tudom mihez kotni a problemat ami egyarant elofordul full HD es 4K filmek lejatszasa kozben is.
kb egy hettel ezelott jelent meg a dolog, azelott soha nem tapasztaltam ilyet.
A boxon mar csinaltam egy hard resetet es ujra beallitottam mindent , a film adatbazist is ujraepitve.
A router egy Asus RT- AC68U ami mar szinten ujra lett inditva, nas ugyszinten. (vagy az uj router firmware teszi ezt?)
Valakinek valami otlet? Vagy ez egy coreelec 9.2.1 bug? Mert talan azota van ez igy. (de ebben nem vagyok biztos egyaltalan)
Please help! -
Megoldva, egyszercsak sikerült 2x belépni.
Más...
A Netflix gyári feliratai miért nem jönnek elő? Sajnos az Our Planet-hez nincs felirat az Opensubtitles-en
-
darvinya
titán
válasz
DroiDMester #62804 üzenetére
Nekem V311-es DDR3-ason 9.2.0/1 semmilyen zöldülés nincs
LAN-om nincs, de WiFi 9.2.1-en nem talál, viszont most sokat nem teszteltem. -
Hogyan kell a Youtube-ba bejelentkezni?
Innen nem enged tovább..Illetve WinSCP-vel szeretném előhozni a box tartalmát, de hiába írom be az ip címet, nem akar rá csatlakozni.
Felhasználó név: root
jelszó: coreelecígy kell?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
CoreElec alá elég 2GB ram is ugye? Még torrent menne rajta, de ahhoz se kell több ha jól sejtem
-
válasz
Csicsóka #62801 üzenetére
CE nightly build ba javítva lett már a zöldülés(lant nem tudom nincs LPDDR3.as x96Max.om), a stabil 9.2.1 et nem tudom azt nem használom de valószínű már ott is jónak kell lenni, érkezőben van 2.db X96MAX de azok LPDDR4.esek lesznek ott meg eddig sem volt gond se zöldüléssel se lan hibával!
És a frissítésre értettem hogy jól működik az OTA, az 1dolog hogy CE.alatt gond van a friss uboot al(vagy fenetudja mi okozhatta a zöldülést és lan hibát)
-
cof
veterán
válasz
DroiDMester #62798 üzenetére
ahogy írtam van! csak épp nem használható CE alá, de van! másképp nem is menne droid alatt se a táv!
Ez világos... de az előzményt nem olvastad nyilván, az összefoglalóban lévő 62e. pont táv. leírások nem fognak neki segíteni, erre írtam, hogy ne kínlódjon. Ennyi, pont.
-
Csicsóka
őstag
válasz
DroiDMester #62798 üzenetére
"Amúgy meg X96Max nál nagyon patentül működik az OTA frissítés, és az biztosan a megfelelő verziót akarja feltenni, szóval nincs szükség manuális beavatkozásra!"
A CE alatti bezöldülés, és a LAN probléma már nincs meg?
Van azóta már jó ota.zip?
Nem engedtem frissülni 1x sem azóta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Közép Kategóriás Gamer Számítógép Újszerű Állapotban
- GAMER PC Intel i7-11700F/Asus PRIME Z590-P/RTX 3060 12 GB/32GB DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- AMD Ryzen 7 7800X3D / Radeon RX 7900 XTX / 32GB DDR5 RAM / 1TB NVMe SSD konfig eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest