- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- Android szakmai topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
Én azt vettem észre, hogy bizonyos felbontású fájloknál, általában minél nagyobb, nézem a filmet és közben a codecinfo nézet is aktív, meg közben nézem az eldobott frame-eket (playerprocessinfo), akkor a codecinfo 'mutatása' miatt néha eldob pár képkockát. Ha a codecinfot nem jelenítem meg, akkor ok.
Múltkor egy totalcar yt videónál benyomtam az ablakot, hogy mutassa az eldobott képkockákat és elég darabos lett a lejátszás. Kinyomtam, jó lett, benyomtam, darabos volt. Bár eldobott képkocka nem lett. Másnap újra belenéztem és nem tudtam reprodukálni.
Leia alatt biztos ilyen nem volt, matrix alatt néha ilyen.
Film tartalom esetén nem próbáltam, nekem nincs beállítva, hogy mutassa.
Valami amúgy tényleg lehet nem kerek és lehet csak a pénteki gyártású boxokon -
Vtmk
tag
szia ezt próbáltad?
mount -n -o remount,rw /flash
cp /storage/.config/remote.conf /flash
rebootstorage/.config/remote.conf
Letöltés:
https://filebin.net/ikwpv968hf61n22f/remote.conf?t=trzdfc6i
Tartalma:#****************************************************************************************** # # this file is configuration for each factory remote device # # factory_code each device has it's unique factory code. # pattern: custom_code(16bit) + index_code(16bit) # examble: 0xff000001 = 0xff00(custom_code) + 0001(index_code) # # work_mode 0 :software mode 1 :hardware mode # repeat_enable 0 :disable repeat 1 :enable repeat # # release_delay unit: ms # release will report from kernel to user layer after this period # of time from press or repeat triggered. # # debug_enable 0 :debug disable 1 :debug disable # # SW MODE: # bit_count how many bits in each frame # tw_leader_act time window for leader active # tw_bit0 time window for bit0 time. # tw_bit1 time window for bit1 time # tw_repeat_leader time window for repeat leader # REG: # reg_base_gen set value for PREG_IR_DEC_BASE_GEN # reg_control set value for PREG_IR_DEC_CONTROL # reg_leader_act set value for PREG_IR_DEC_LEADER_ACTIVE # reg_leader_idle set value for PREG_IR_DEC_LEADER_IDLE # reg_repeat_leader set value for PREG_IR_DEC_REPEAT_IDLE # reg_bit0_time set value for PREG_IR_DEC_BIT0_TIME #****************************************************************************************** #amlogic NEC remote factory_code = 0xfe010001 work_mode = 0 repeat_enable = 1 repeat_delay = 130 repeat_peroid = 120 release_delay = 20 debug_enable = 1 key_begin 0x40 116 #POWER 0x41 113 #MUTE 0x11 102 #HOME 0x5a 57 #PLAY_PAUSE 0x43 255 #SETTINGS 0x54 33 #FAST_FORWARD 0x55 19 #REWIND 0x59 122 #PREV 0x58 123 #NEXT 0x52 128 #MEDIA_STOP 0x51 105 #LEFT 0x50 106 #RIGHT 0x16 103 #UP 0x1a 108 #DOWN 0x13 28 #ENTER (OK) 0x4c 23 #INFO 0x19 158 #BACK 0x10 114 #VOL- 0x18 115 #VOL+ 0x4e 2 #1 0x0d 3 #2 0x0c 4 #3 0x4a 5 #4 0x09 6 #5 0x08 7 #6 0x46 8 #7 0x05 9 #8 0x04 10 #9 0x01 11 #0 key_end repeat_key_begin repeat_key_end
-
SunMount3r
nagyúr
A CEC-t próbáltad full kikapcsolni? Lehet a Box-on nem elég és a TV-n is kell.
Amúgy ideiglenesen: berakhatsz mondjuk egy végtelenített kép slideshow a KODI-ba ez addig is "élve tartja" a Box-ot. Ha ez alatt is kikapcsol és a CEC is full ki van lőve, akkor más probléma lehet.
-
Csicsóka
őstag
-
gyűrű
addikt
Ez olyankor is fennáll ha elfogy a beállított kodi cache. Ha bekapcsolod a debuginfót, akkor látod hogy a forward cache hány százalékon áll, nfs-nél azt is hogy épp mennyi mb. Ennek 100%-on kéne lenni. Ha menet közben elfogy az baj, akkor akad és skippel.
-
cof
veterán
ami eddig hibatlanul mukodott evekig
Esetleg SOC túlmelegedés? Azért az évek alatt biztos romlott a hőátadás minősége a hűtő felé.
-------------------------------------------------------------------------
(#62823) gyuri81
WinSCP elérés: SFTP kapcsolat, port 22, Kiszolgáló neve, a BOX IP címe, Felhasználó/Jelszó root/coreelec
-
blakey
titán
Szerinted realis lehet a gt1 ultimate 53 fokos max homerseklete amit a coreelec mert? - reális lehet de tedd fel a tegnap említett entwareből telepíthető monitorozót és akkor nézheted, hogy miként változik, reális is lehet, nem volt GT1-em így nem tudom.
De akkor meg mitol akad a lejatszas? - mondjuk attól, hogy túlmelegszik néhány másodpercre majd visszahűl.
Van arrol info mikor jon ki az uj coreelec verzio? - még van egy kis tesztelni való és hamarosan, lehet, hogy még ma. Tegnap linkelt előzetest felteheted, előzőnél jobb, de még jobbat szeretnének.
-
ztsoft
őstag
Van q201es box is gigabites lannal
Értem, köszönöm a kiigazítást. Úgy látszik ez ilyen nap.
Nagyon le vagyok már maradva, pedig rendszeres olvasója vagy az itteni fórumnak, meg úgy ahogy követem a külföldit is (LE, CE).
Az ottani leiras szerint (es ez rajtad is segiteni fog) u-boot -ot kell rajta cserelni.
Ezt viszont kétlem, már mint, hogy rajtam is segít. Egy, nem H96 Pro Plus box-om van (a leírás ahhoz készült). Kettő, nem a CE 8.90.4-est használom napi szinten, hanem amit Beni2360 kolléga is, LibreELEC-S912.arm-8.2-8.2.2.3_ext4, ez is belső tárhelyen.
-
ztsoft
őstag
Szia!
Nekem is S912 van ugyan ezekkel a paraméterekkel (3/32), de nekem a gxm_q200_3g dtb kell. Ezek szerint abban a box-ban csak 100 Mb/s-es LAN van (q201 = 100 Mb/s, q200 = 1 Gb/s).
A kikapcsolás még egy kicsit rosszabb is, mint nálad, a LED sem vált át kékről pirosra. Sajnos az S912 ilyen, az Amlogic nem adja ki a hardverhez tartozó kódot.
Én a rendes kikapcsolás után kihúzom az áramból, indításnál meg csak bedugom. Android alatt nálam is tökéletes volt.
-
Beni2360
félisten
-
blakey
titán
Még hivatalosan nincs kint, azért, mert akadnak hibák, tehát tesztelésre jó. És itt egy CE 8.90.3 tesztlink annak aki tesztelné.
-
tkomlosi
aktív tag
-
Beni2360
félisten
-
blakey
titán
Szerintem már egész jól használható médialejátszásra az S912, persze kellenek ezek az apró modifikációk, de már nincs olyan érzés, hogy most vágnám ki az ablakon.
Most az M8S Pro+ helyén van az M8S ProL, egyelőre szépen teljesít és nem akarom elkiabálni de képminőségben szerintem jobb a ProL, de ezt még tesztelgetni kell.
A hang kimaradásnak több oka lehet, rossz bekötésű vagy gyenge a forrasztás a kábelnél vagy valamelyik eszköznél, inkompatibilítási probléma két eszköz között, maga a HDMI kábel "gyenge eresztés". Ha minden rendben van a kábelekkel illetve az eszközök csatlakozóival akkor nem lehet semmilyen kimaradás, persze a szoftveres hibát sem szabad kizárni, de azt elég sokan tapasztalnák. Lehet, hogy érintkezési hiba volt, majd meglátod, hogy jelentkezik-e a probléma vagy sem. -
blakey
titán
Épp az okozza az egyik problémát, hogy sok adat LE marad, de remélhetőleg minden megoldódik, szóval igen, működni fog, bár személy szerint ilyen esetekben a tiszta telepítés híve vagyok, még belakott rendszer esetén is, S912 friss telepítés volt, szóval a frissítési hibákkal nem találkoztam.
-
dugesz77
őstag
Szerintem a Mecool androidját nem rossz dolog meghagyni, elég jóra megcsinálták. Én kicsit megbántam miután legyalultam az androidot és utána elég nehezen tudtam csak mind két gépre visszatenni a gyári rendszert. Most már nem bántom. A médiatár nand-ra rakása bőven elég szerintem(összefoglaló 62i. pontja)
-
dugesz77
őstag
Bár alfa nálam teljesen jól működik mind a két Mecool boxon(KIpro és m8s pro+) . Nem szokott fagyi/újraindulni, alapból megy vele a wifi + gyári táv. Az új 8.90.6 sem rossz amúgy. Ha van szabad sd kártyád érdemes kipróbálni.
Gyári droid itt ugye android tv alapú tehát az app store is megkurtított (igaz így minden kompatibilis) de a Aptoide telepítve sokkal több minden telepíthető. -
-szabi-
addikt
Korábban írta valaki, hogy némelyik doboznál alaposan ki kell takarítani a rajta lévő android-ot, mert tele van szükségtelen lassulást okozó dolgokkal.
Olyat már tapasztaltam, hogy átalakítóval használt microsd kártya lassabban működik, mint közvetlen microsd olvasóban.
Persze ez lehet az én átalakítom által okozott jelenség.
Ilyesmit nem tapasztaltál?
Sajnálom, hogy nem jött be, pedig kettő közül nekem is ez tetszett jobban.üdv
-
-szabi-
addikt
Szia
Nekem ígérted.
Esetleg wifi sebességet mértél? Vajon gyorsabb 5GHz-n?
Geekbuying szerint van hozzá 2018 januári firm
Nálad ez van fenn?
Van rajta egy teljes méretű SD olvasó, de micro SD kilóg a készülékből?
Vagy adapterrel lehet csak használni és az lóg ki?
Valóban Mecool M8S PRO+ dobozon microsd olvasó van.üdv
-
-
Csicsóka
őstag
Megoldható a droid data partíciójának a használata, ekkor oda kerül minden ami az SD ext4 storage partícióján lakik. Itt leírtam hogyan kell.
De ha már van egy nas, akkor miért nem csinálsz rajta egy MySQL
adatbázist a kodinak?
Akkor mind két doboz azonos adatbázissal dolgozna, és minden bekerült új tartalom látszana mindkét dobozon.Ha egy adott LE verzió nem működik, az még nem a világ vége, (pláne hogy ez még nem végleges verzió) semmi baj sem lesz ha egy kicsit régebbi jó, és mindent kezel a boxon.
Lehet klónozni a kártyákat, csak a hosname-et kell az egyiken megváltoztatni, mert egy hálózatban azonos nevű hostok nem lehetnek.
Vagy átírod az OE beállítások alatt, vagy SSH-n belépve a
/storage/.kodi/userdata/addon_data/service.librelec.setings/oe_settings.xml-ben itt:<?xml version="1.0" ?>
<libreelec>
<addon_config/>
<settings>
<system>
<wizard_completed>True</wizard_completed>
<hostname>LibreELEC-mxq</hostname>
<KeyboardLayout1>hu</KeyboardLayout1>
</system> -
korcsi
veterán
Nem tartom valószínűnek, hogy könnyedén megoldható lenne, hogy a belső tárhelyet használja. Én LE alatt nem is látok semmit a Nand-ból.
8.2-höz új dtb.img-k vannak. Lehet az nem stimmel.
Beállítod az egyik box-ot, csinálsz a programok - libreelec alatt egy backup-ot.
Másik boxra LE telepít, majd átmásolod a backup fájlt az új boxra és csinálsz egy visszaállítást.
-
bostone
addikt
Bár elég friss, de az 1e változat elég kellemes tulajdonságokkal bír, ha nem vagy a feliratos változatok híve, mert bizony az megröcögteti a lejátszást.
Erre nem ismer valaki valami trükköt a beállításokban? Azt hittem csak nagyobb felbontású tartalmaknál jön elő, de egy sima sd műsort is le tud birkózni a felirat.
Egyébként stabil. Kadenciahelyességre nem teszteltem.
Jó úton járunk.
@Wasquez:
Miért nem nézel szét a play-en? Még anno a samsung vagy az lg biztosított lehetőséget, hogy pc-n keresztül kezelhetted a telefonod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Prodesk 600 G6 - i5-10500 3.1Ghz 6 mag 8GB DDR4, 256 NVME SSD, szép állapotú WIN11
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest