Hirdetés
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz
Csicsóka
üzenetére
Ebben biztos is voltam
Mi lenne ha feladnád a linuxra nevelési elveidet, nem is te lennél 
De ez így helyes. Nálam is bevált sokmindennél. ( perszeez nem azt jelenti hogytudom is hog mindig mit kellene csinálni)Más: Sikerült NG A95XMax -on emmc-ről indítani a rendszert sd nélkül, csak a droid nem ment. Nem lett legyalulva, vissza lehet állítani, deígy nem tökéletes még.
-
darvinya
titán
válasz
Csicsóka
üzenetére
Értem, hogy okítani szeretnél, de sajnos legtöbb ember nem tudja.
Ebből adodóan csak érdekli, viszont várja az egyszerű megoldást.
Ha meg csak haladóknak lesz készítve, akkor beragad a réteg szinten a tudás.Nem olyan addon kellene, ami megold mindent, hanem kérdés tesz fel, ami segítségével választja az irányt.
Ez mint alap kedv csináló. -
Csicsóka
őstag
válasz
darvinya
üzenetére
Borzaszó 1xerű! Ha nem érti mi az, akkor ne csinálja. Nem kötelező dolog ez, csak egy lehetőség a haladó felhasználóknak. Ahogy írtam korábban, nem a -1. szintű embereknek készült. Láttam olyan embert, aki úgy tudott örülni, hogy milyen ügyes, mert képes volt megcsinálni. És már ebből tanult.
-
ztsoft
őstag
válasz
Csati7100
üzenetére
A droid (ahogy páran nevezik) az Android-ot jelent, és egy Operációs rendszer (ami a legtöbb telefonon is fut).
Hol tudom megnézni, hogy egy kiválasztott boxnak milyen stabil a Dridja?
Mások tapasztalatait elolvasva lehet rá következtetni, vagy kipróbálod saját magad.
-
Beni2360
félisten
válasz
ztsoft
üzenetére
De a df -h parancsra látta a csatolást.
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
devtmpfs 1.3G 8.0K 1.3G 0% /dev
/dev/loop0 5.9G 2.5G 3.4G 42% /
/dev/mmcblk1p1 511.7M 192.1M 319.6M 38% /flash
tmpfs 1.4G 0 1.4G 0% /dev/shm
tmpfs 1.4G 9.0M 1.4G 1% /run
tmpfs 1.4G 0 1.4G 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 1.4G 2.6M 1.4G 0% /var
tmpfs 1.4G 0 1.4G 0% /tmp
/dev/mmcblk1p2 14.0G 2.0G 11.9G 15% /var/media/STORAGE
----------------------
Csicsóka : OK
Az X905x2-re is ugyan ez kell?
Vagy mást telepítő csomag? Már elvesztem a rengetegben.
Az Okt.19.-i leírás és csomag már végleges? -
darvinya
titán
válasz
kovakovi77
üzenetére
Nem totál automata addon kellene, hanem alapvető kérdés/irányítás, hogy adott helyzethez igazodjon a telepítő addon.
Ha ehhez sem ért, akkor parancssoros telepítéssel garantált kuka box gyártás.Emberek többsége nem tudja értelmezni mikor milyen parancssor vagy figyelmeztetés van.
Már maga SSH kommunikáció létrehozás sem értik, akkor hogyan tudja a parancssort. -
Beni2360
félisten
válasz
Csicsóka
üzenetére
Na lefuttattam az egészet. Ezt csinálta
CoreELEC (official): 9.2.0 (Amlogic.arm)
CoreELEC:~ # wget http://www.emerson.nhely.hu/wp-content/uploads/2019/11/emmc_up
date.sh_.gz -O /storage/emmc_update.sh.gz
Connecting to www.emerson.nhely.hu (193.39.15.162:80)
saving to '/storage/emmc_update.sh.gz'
emmc_update.sh.gz 100% |********************************| 746 0:00:00 ETA
'/storage/emmc_update.sh.gz' saved
CoreELEC:~ # gunzip emmc_update.sh.gz
gunzip: can't open 'emmc_update.sh': File exists
CoreELEC:~ # chmod +x emmc_update.sh
CoreELEC:~ # mount -n --bind /var/media/COREELEC /flash
CoreELEC:~ # ./emmc_update.sh
Install update to eMMC system...
Backing up kernel.img to kernel.img.emmc-orig...
All done!
Reboot now! -
ztsoft
őstag
válasz
kovakovi77
üzenetére
Ezt a mondást már valahol hallottam, olvastam, de a pontos szöveget nem tudom.
Ami pedig az Istent illeti, én M$-nek (aki nem tudja, hogy mit jelent, az keressen rá) nevezném, nagyon sok mindenben okolható a kialakult helyzetért, ami az informatikát illeti (még azokat is, akik csak az office-t tanulják). Volt szerencsém megtapasztalni egy tanfolyamon még 2013-ban.
Inkább abba hagyom, mert nem tartozik ide, és még a végén bünti lesz belőle.
-
Csati7100
csendes tag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Köszi a gyors választ.
Az internetezés azért lenne fontos, mert míg a nejem a PC-n nézegeti a kedvenc oldalait, és órákig messengerezik az unokákkal, én a Tv-n tudnám nézni a saját, kedvenc oldalaimat.A filmnézés nem olyan gyakori nálam,néha hetekig, hónapokig eszembe sem jut. A jobb filmes oldalak előfizetősek, ami nem drága, de állandóra felesleges.
Hol tudom megnézni, hogy egy kiválasztott boxnak milyen stabil a Dridja?
Egyáltalán, egy box esetén mi az a droid? -
ztsoft
őstag
Ha már ennyire szóba került a Linux-ra nevelés, meg, meg szaporodtak az alap Linux parancsok. Akkor itt az ideje, hogy belinkeljem, Linux parancsok kezdőknek, elég sok parancs felbukkant már itt, akár az állománykezelésről, akár az eszközökről, akár a rendszerről. LE, CE alatt nagy az esély rá, hogy szükségünk lesz parancs(ok)ra, de Android alatt is előfordulhat, még kezdőként is. Így lehet nézelődni, hogy mi, mit csinál, így legközelebb már kérdezni sem kell, egyből beugrik a parancs (tudom, a kezem meg belelóg a bilibe, de akkor is leírom).
Már ha csak valaki veszi a fáradságot arra, hogy megnézze, hogy a leírt parancs mit csinál, már akkor is megérte belinkelni.
A kedves Topikgazda meg eldönti, hogy érdemes-e betenni az amúgy is tökéletes összefoglalóba.
-
-
kovakovi77
tag
válasz
Csicsóka
üzenetére
Nem kell addon, hülye felvetés volt részemről.
Igy is sok esetben tapogatózunk mi történhetett, addonal méginkább egy fekete lyuk lenne a hiba keresés.
Így legalább látjuk mi siklott félre. Addon esetén egy rossz tanács és lehet a box kuka.
Már pedig nem hiszem, hogy bárki válalná a felelősséget.
Így is hiába próbálja Csicsóka Atom stabilra megcsinálni a scriptjeit, mindig akad valaki aki
vagy nem lépésről lépésre, vagy épp nem jó platformra vagy épp rossz frissítéssel felül ír minden védelmet.
Írtam már magánban Csicsókának de inkább ide is le írom hátha emléxik valaki a pontos szövegre."Nem emlékszem a megfogalmazásra csak a lényegére:
Van erre valami olyan mondás, hogy a programozók próbálnak egyre inkább bolond biztosabb alkalmazásokat csinálni.
Isten pedig egyre hülyébb felhasználókat teremt.
Egyenlőre insten áll nyerésre " -
Nerazim
őstag
Üdv!
Vmit elku**tam a Beelink Mini Mx (1/8) boxon és nem jön be SD-ről a CE. Mit lehet vele kezdeni? Újra kellene rakni a gyári rendszert, hol találok hozzá ilyet? Valami leírás van ehhez esetleg? Köszönöm előre is. -
hunaqua
addikt
Nagyon jó lenne egy komplett "szájbarágós" mezei felhasználók számára is érthető teljes leírás az S905X2 ext4 cuccra ( lépésről lépésre).
Mit honnan,hová,hogyan....
Azután mehetne az összefoglalóba .
-
-
válasz
szabi__memo
üzenetére
az idő zónát be állítottad?
-
YxVs
senior tag
válasz
ztsoft
üzenetére
Korábban én is ezt használtam, de most már nem listázza.
NTFS-ként még listázta.CoreELEC:~ # df -h
devtmpfs 291.4M 0 291.4M 0% /dev
/dev/mmcblk1p1 511.7M 192.3M 319.5M 38% /flash
/dev/mmcblk1p2 13.9G 663.9M 13.3G 5% /storage
/dev/loop0 155.0M 155.0M 0 100% /
tmpfs 402.4M 0 402.4M 0% /dev/shm
tmpfs 402.4M 9.7M 392.6M 2% /run
tmpfs 402.4M 0 402.4M 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 402.4M 2.2M 400.2M 1% /var
tmpfs 402.4M 0 402.4M 0% /tmp -
cof
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Várok egy S905X3-at, csak a HorizonGo-ért, remélem nem csalódom.
-
YxVs
senior tag
válasz
Csicsóka
üzenetére
Szia,
Próbáltam megformázni CE alól, ahogy írtad, de szerintem maradt NTFS a fájl rendszer.
Blkid parancsra továbbra is azt írja " TYPE="ntfs".
Mi lehet a gond?CoreELEC:~ # blkid
/dev/loop0: TYPE="squashfs"
/dev/cache: UUID="57f8f4bc-abf4-655f-bf67-946fc0f9f25b" TYPE="ext4"
/dev/tee: UUID="57f8f4bc-abf4-655f-bf67-946fc0f9f25b" TYPE="ext4"
/dev/system: LABEL="system" UUID="da594c53-9beb-f85c-85c5-cedf76546f7a" TYPE="ex t4"
/dev/data: UUID="57f8f4bc-abf4-655f-bf67-946fc0f9f25b" TYPE="ext4"
/dev/mmcblk1p1: SEC_TYPE="msdos" LABEL_FATBOOT="COREELEC" LABEL="COREELEC" UUID= "1709-3535" TYPE="vfat" PARTUUID="0e8954df-01"
/dev/mmcblk1p2: LABEL="STORAGE" UUID="d28f40a0-44b0-4479-bc23-deb33a9829ad" TYPE ="ext4" PARTUUID="0e8954df-02"
/dev/sda1: LABEL="Elements" UUID="E2B45B0FB45AE617" TYPE="ntfs" PTTYPE="atari" P ARTLABEL="Elements" PARTUUID="fec34e02-7f72-4dc6-918e-c5b1d06bd1d6"
/dev/mmcblk0: PTTYPE="dos"
/dev/bootloader: PTTYPE="dos"
/dev/mmcblk1: PTUUID="0e8954df" PTTYPE="dos"
CoreELEC:~ # mkfs.ext4 /dev/sda1 -L Elements
mke2fs 1.45.2 (27-May-2019)
/dev/sda1 contains a ntfs file system labelled 'Elements'
Proceed anyway? (y,N) y
/dev/sda1 is mounted; will not make a filesystem here! -
Csicsóka
őstag
válasz
szabi__memo
üzenetére
CE alatt jól, ugyan azt mint a mit a KODI is mutat. Droid már nincs.
-
Droid9 kb az összes BOX on ugyan az, csak más launcher(vagy még az se) van az eltérő gyártóknál!
a drágább BOX ok meg ott kezdődnek hogy MINIX, WeTek, de ugye ezek nem 30-40.dolcsiba kerülnek mert van még az áruk előtt egy 1.es (130-140)

szóval mind1 mit veszel ugyan az a droid van a 70.dolcsis Beelink GTmini.n is mint a 35.dolcsis X96Max on
inkább az össze szerelés minősége és az alkatrészek le spórolása az, amiben eltérnek az olcsó BOX.ok, Beelink és X96Max ilyen szempontból nem nagyon tér el közel azonosak hiába kerül az 1ik 2X annyiba, viszont a Magicsee BOX.ok a létező leg gyengébbek az olcsók között!
-
cof
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ezeknél az olcsó boxoknál nem kókány az Android? Inkább a drágábbaknál van normálisan optimalizálva a rendszer. Csak azért kérdezem mert a kezed alatt már megfordult több is.
-
szabi__memo
nagyúr
Azok akiknek X96max van, azoknak jól mutatja az időt a box rendesen beállított időzónával?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Csati7100
üzenetére
Az összes ilyen Android-os Box-on futnak a böngészők, csak erre kb. mindegyik jó lehet. De azért ajánlott olyan, aminek viszonylag stabil Droid-ja van, mert a legtöbbnek elég tákolt. Pl. a Beelink-ekre mondják, hogy azok azért jobbak. Itt is tudsz keresgélni Box-név és review alapján. Vagy erre jó lehet egy Mi-Box is akár.
(Amúgy ennél szörnyűbb módját el sem tudom képzelni a filmezésnek, de hát nem egyformák az igényeink...)
-
Csicsóka
őstag
válasz
Beni2360
üzenetére
Két fontos fájl van, ami nélkül képtelen elindulni a rendszer az eMMC-ről. Ez a kernel, és az offset. Célszerű biztonságba helyezni a PC-n, és ha esetleg kéne, egy újra gyártott SD-re csak ezt a kettőt kell ráírni, és akkor elindul bentről. Mondjuk kicsi a valószínűsége hogy behal a kártya, mivel összesen 2 másodpercig olvassa a box, addig ameddig betöltődik róla a kernel a memóriába. Írva soha nem lesz ebben a rendszerben, ezért nem kopik.
Ilyen felezős rendszert, ahol marad a droid és megy a CE is, nem lehet úgy megcsinálni hogy ne kelljen indításhoz SD. A Mexel féle dual, nem megy az újabb droidokon.
-
Beni2360
félisten
válasz
Csicsóka
üzenetére
OK, akkor jó lett. A droidban is csak 8 GB tárlót ír.
És gyorsabb az egész rendszer.
Úgy is gondok voltak vele. KB 2 hete nem használtam és elkezdett még a FHD filmeknél is homokozni. Most simán megy a 4K HDR is.
Kérdés már volt (maxel) mi van ha esetleg meghal a kártya vagy cserélni kell?
Kártya nélküli végleges társbérlet is létezik?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Csicsóka
őstag
"Igen tudom, csak el sem hiszed milyen sokan vannak akik semmiképpen nem próbálják így meg."
Nem is a -1. szintű usereknek készült ez, jobb is ha nem túrnak bele ebbe a témába. Aki meg eléri ezt a szintet, hogy képes felfogni mi is ez, az vegye már a fáradságot, és adja ki azt a pár parancsot.
Aki meg lusta, az így járt."új SD kerül bele, akkor azzal mi a teendő? "
Nem kell újra kezdeni, nem is szabad! Az új SD amin sima telepítés van használható, csak a kernelt (az eredetit nem ár elmenteni), és az offset fájlt kell átmásolni rá, és így már a felezett eMMC-t indítja.
-
-
chesterboy
tag
Ng nightly-ban ki lehet valahol kapcsolni a hdmi audio-t?
-
Csati7100
csendes tag
Téma összefoglaló átolvasva.
Olyan TV boxot szeretnék venni, amivel internetezni is lehet. (Google Chrome, vagy Firefox, vagy Explorer...stb.)
Magicsee N5 NOVA ismertető képernyőjén láttam a Google és a Chrome ikonokat. Ezért gondolom, hogy ez jó lenne, de a CPU: RK3318 Quad-core 64-bit ARM Cortex™- A53s, amit nem értékel a cikk túl magasra.
Mecool KM9 Pro cikkben láttam az Explorer ikonját, gondolom azzal is lehet internetezni. Itt a CPU:Amlogic S905X2 Quad core ARM Cortex-A53 CPU, már jobb minősítést kapott.Az e tervem, hogy a PC-n felkutatott ingyenes online film oldalakról indítok el filmeket, amit a TV box segítségével az LG TV-n nézek.
Kérdésem: ez egy járható út? Ha igen, melyik box lenne jobb ehhez?
-
Truman
senior tag
Sziasztok!
Ez a BOX mennyire ajánlott? A leírásban mint jelent, hogy Gigabit LAN (120 Mbps data transfer speed)?
-
mexel
veterán
válasz
Csicsóka
üzenetére
Igen tudom, csak el sem hiszed milyen sokan vannak akik semmiképpen nem próbálják így meg. Ez azért egy olyan projekt lenne amit érdemes lenne megosztani azokkal is akik nem tudnak semmit az ssh-ról, parancssorról. Ez gyakorlatilag végre megoldana egy olyan problémát amivel kb 1-2-3 év mókol mindenki.
Ja, még valami: ha már egy boxon egy sd-ről megvan a felezős megoldás ( NG box) és után új SD kerül bele, akkor azzal mi a teendő? Újból mehet a procedúra és fiygeli hogy már felezve van vagy mégegyszer lefelezi? ( kell most majd egy ilyet tennem)
-
mexel
veterán
válasz
Csicsóka
üzenetére
Igen írt már, de nem biztos hogy ebből lesz valami. Legalábbis most

Az ext4-es telepítődet nem akarod megcsinálni egy addon formájában? ( nem mintha nem tudnám beírni amit kell csak az olyan elegáns lenne

Plusz nem csinálod meg ezt régebbi vasakra, illetve hogy a nem NG-sek is menjenek így? Végül is ott is megoldás lehetne talán. Így már igazán lenne értelme a dualnak hogy emmc-ről is fut és ext4 en is
( na jó ennyit a karácsonyi kívánságaimról
) -
Csicsóka
őstag
válasz
trance89
üzenetére
Nem ennyire 1xerű. Az init-et módosítani kellett, majd PC-n megcsinálni az új kernelt. SD-ről futó CE alatt mountolni a /dev/CE_STORAGE-t és loop mountolni az SD-n lévő SYSTEM fájlt.
Majd átmásolni a tartalmát a felmountolt CE_STORAGE-re.
Ez után a CE_FLASH-t kell mountolni, és a módosított kernellel cserélni az eredetit. Csak ez után indul el tisztán eMMC-ről az ext4. A frissítő cucc úgy ahogy van, jó rá, csak az /usr/lib/coreelec/emmc-init-et kell kicserélni arra amit módosítottam. Utána már saját maga csinálja az új kernelt, és szinkronizálja a rootfs-t. Mai nightly-re már így frissült be.Egyébként boot időben nem hozta a vártat, lényegesen lassabb mint a másik ext4 rendszer. Okát nem tudom.
CoreELEC (official): nightly_20191114 (Amlogic-ng.arm)
root@CoreELEC:~# a
Startup finished in 2.428s (kernel) + 9.717s (userspace) = 12.145s
kodi.target reached after 9.716s in userspaceFutás közben olyan patent mint a másik ext4, mindenre azonnal ugrik. Aki 1x megszokja és vissza kell térni vmiért SD-re, egyből hiányolni fogja.
-
ztsoft
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Erre nem tudok válaszolni, még nem próbáltam. Ki kell próbálni, hogy megy-e rendesen rajta, vagy nem.
-
mexel
veterán
válasz
DroiDMester
üzenetére
A95X MAX
Ez volt csak nem ennyiértRemélem Giga lan

Egyébként ha a telepítőt mégegyszer ráküldöm ismét kiírja hogy:
"No CoreELEC installation found on eMMC"
azaz úgy néz ki mintha nem csinálta volna meg.
De miért? -
-
mexel
veterán
Ismét lefuttattam egy új rendszeren ezt a módszert, le is futott de csak a droid indul:
CoreELEC:~ # ceemmc -xStarting CoreELEC eMMC installation tool v0.1...System is not supported: g12a_s905x2_2g_1gbit!There is NO official support by Team CoreELECif you continue to run this tool!Continue? [y]: yeMMC size: 0x000734000000 [32GB]No CoreELEC installation found on eMMCInstall in dual boot mode, CoreELEC and Android on eMMCUse CoreELEC data from[1] current used SD or USB device[2] existing backup on current used SD or USB deviceInstall in single boot mode, only CoreELEC on eMMCUse CoreELEC data from[3] current used SD or USB device[4] existing backup on current used SD or USB devicePlease choose one option? [1/2/3/4]: 1Free space of 'partition CE_FLASH': 512MBFree space of 'partition CE_STORAGE': 24524MBUsed space of '/flash': 211MBUsed space of '/storage': 6MBThere is enough free space on eMMC for installation!Install CoreELEC on eMMC.Continue? [y]: ye2fsck 1.45.2 (27-May-2019)resize2fs 1.45.2 (27-May-2019)Starting to format the new 'CE_FLASH' partition...Starting copying of data to the eMMC!Please do NOT interrupt this progress till it's finished!Copy all data from '/flash' to '/media/CE_FLASH'211.19M 100% 9.81MB/s 0:00:20 (xfr#20, to-chk=0/23)Copy all data from '/storage' to '/media/CE_STORAGE/coreelec_storage'6.02M 99% 13.35MB/s 0:00:00 (xfr#369, to-chk=0/685)Success!You can now power off the device, remove the used boot media (SD or USB) andpower on again to boot the device from eMMC! -
mexel
veterán
válasz
Csicsóka
üzenetére
Feltettem már 2 féle fw-t a boxra, mindegyiknél végigfut a telepítő, de vagy csak a droid indul, vagy ha single-be rakom akkor fekete képernyő fogad. A legújabb Nightly-val próbálom.
Más:
van egy másik boxom ( 905W) ott pedig lefeleződött a 16gb és minden csak 8-nak látja, és valami idióta filesystem van rajta mint a mecool-on mert a bootloader t nem találni és a sytsemet sem látja semmi. ( pedig már megy a box, csak 2/8-as a 2/16 helyett.) -
LLKobe
veterán
Sikerült belőni a T95X2-t, nagyon elégedett vagyok vele. Szépen visz mindent, minden működik ahogy kell, sikerült belőnöm hogy lekapcsolja a külső vinyót is lekapcsoláskor.
A 100-as LAN ellenére a torrent is teljesen jól megy rajta, 10-11MB/s a kopp, de az elég apám netjéhez.
Ez ennyiért nagyon jó vásár volt.

-
tomi7711
aktív tag
Sziasztok! Szeretném az Alfawise S92 TVBOXomat LibreELEC 9-es verzióra frissíteni de sehol sem lelek hozzá romot... Most egy 8.2.x.x van rajta
-
ztsoft
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Elméletileg kezeli (ntfs-3g program a rendszer része), de a sebességgel gondjai lesznek. Linux alatt Linux fájlrendszert kell használni, és nem kell kompromisszumokat kötni.
-
Csicsóka
őstag
Akkor ott valami nem kerek, itt már azóta ext4 rootfs-en megy.
Kártya nélkül indul single módban, droidot már pusztítottam róla.aCoreELEC (official): nightly_20191114 (Amlogic-ng.arm)
root@CoreELEC:~# df -h
devtmpfs 1.6G 4.0K 1.6G 0% /dev
/dev/CE_STORAGE 27.9G 1.9G 26.1G 7% /
/dev/CE_FLASH 511.0M 201.4M 309.6M 39% /flash
tmpfs 1.8G 0 1.8G 0% /dev/shm
tmpfs 1.8G 8.4M 1.8G 0% /run
tmpfs 1.8G 0 1.8G 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 1.8G 2.6M 1.8G 0% /var
tmpfs 1.8G 4.0K 1.8G 0% /tmp -
SunMount3r
nagyúr
Azért nyugtassatok már meg, ha igaz (mert már annyi mindent posztoltatok ennek kapcsán), hogy az NTFS-re formázott winyót rendesen kezelni fogja a CE a Box-ra dugva...
-
ztsoft
őstag
Utána ha NTFS-re akarok visszamenni, akkor használhatom ugyanúgy ezeket a programokat?
Ezt nem igazán értem.
Ha formázod NTFS-ra, akkor nincs szükséget az Ext4-es plugin-ra.
Ezek nem külön programok, hanem plugin-ok (nevezhetjük, kiegészítőnek is), a Total Commander-hez valók. -
Digitalis
senior tag
Uraim és vaskohászok! Nem tudom megállapítani, hogy ez [link] X2 vagy X3 verzió. (visszaolvasva X2-es, már CE barát, ajánlott típus volt ) Ez ajánlott, ára, rendben?
-
dave0825
őstag
válasz
Norbi1974
üzenetére
Szerintem próbáld meg a Milyen asztali médialejátszót topikban, hátha ott kapsz választ. :)
-
-
Beni2360
félisten
Ez még bevállalható Tanix TX9S ?
-
Csicsóka
őstag
Dózerre is van valami plugin, ami látja az ext4-et. Írni talán nem tudja, de az jobb is, mert csak széttúrná ezt a spéci fájlrendszert.
A formázást meg csináld meg CE alól.
Dugd rá, a blkid megmutatja hogy mi a neve.
pld:root@CoreELEC:~# blkid
/dev/loop0: TYPE="squashfs"
/dev/CE_FLASH: LABEL_FATBOOT="CE_FLASH" LABEL="CE_FLASH" UUID="5DCD-ABB8" TYPE="vfat"
/dev/CE_STORAGE: LABEL="CE_STORAGE" UUID="d38d118a-bc9a-48a1-bd4f-c1c9a80862af" TYPE="ext4"
/dev/sda1: SEC_TYPE="msdos" LABEL_FATBOOT="COREELEC" LABEL="COREELEC" UUID="1709-3714" TYPE="vfat" PARTUUID="48caa4df-01"
/dev/sda2: LABEL="STORAGE" UUID="f81f3518-5a6e-4596-8834-3f94aada30b3" TYPE="ext4" PARTUUID="48caa4df-02"Itt a rádugott pendrive a /dev/sda1, és 2.
A HDD-n más lesz de /dev/sd-vel fog kezdődni.Ekkor a formázási parancs:
mkfs.ext4 /dev/sda1 -L TorrentsAz sda1-et átírd arra amit a blkid mond!!!!
-
Csicsóka
őstag
A felezősnél is úgy működik most már a frissítés, mint az eredeti SD-s változatnál, semmivel nem bonyolultabb.
Újabb droidoknál nem lehet elkerülni az SD-s indítást, szerintem.
Amit meg az NG-nél megcsináltak, (ceemmc) nem fogod tudni lemásolni, mert az erre a platformra írt bináris progi. -
YxVs
senior tag
Volt korábban szó róla, hogy CE alatt ext4-re formázott külső merevlemezzel érdemes torrentezni transmission-el.
Ha ext4-re formázom a külső merevlemezt, akkor utána a merevlemezt a Windows nem fogja látni, mivel ez egy linux fájl rendszer. Jól sejtem?
Utána mivel tudom újra láthatóvá tenni a Windows számára?Milyen programmal érdemes megformázni ext4-re a merevlemezt?
Köszi. -
mexel
veterán
-
Norbi1974
tag
Sziasztok!
Teljesen kezdő vagyok a témában, ezért kérem a segítségeteket. Szeretnénk egy boxot venni, ami megfelel a kritériumoknak, amik erő sorrendben a következők:
1. RTL Most alkalmazás, vagy böngészőn keresztül, amin biztosan le tudom játszani a feltett sorozatokat;
2. 4k HDR 10 jó lenne;
3. Kodi (lehetőleg probléma mentesen);
4. Torrent;
5. Max 30e HUF van rá;
6. Jó WiFi, kábeles bekötés nem lehetséges (5Ghz kell);
7. Mivel édesanyámnál lenne, a távoli hozzáférést is szeretném belőni rajta.
Amikre én gondoltam: Beelink GT King (akcióban már van 30e párért); A95X F3; HK1 X3; Tanix TX3; Khadas VIM3-ban is gondolkodom, de még drága. A lényeg, hogy 5 évig nem szeretnénk cserélni.
Előre is köszönöm a segítséget! -
ztsoft
őstag
válasz
Csicsóka
üzenetére
Hát, elég pocsék. Router-nek a 100 Mbps szerintem kevés (jó, WAN 1 Gbps-es, de a többi kevés). Médialejátszónak az S905W sem nevezhető erősnek, mivel már itt vannak az újak.
Én biztos nem vennék ilyet. Jobbnak látom a két eszközt szét választani (fizikailag is). A másik, honnan kap netet a médialejátszó, WAN vagy LAN részről? Mennyire van egybe drótozva a két eszköz?
-
Csicsóka
őstag
X96 Link Milyen öszvér megoldás ez már...
Új hozzászólás Aktív témák
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- 2 db új dobozos 450Gb HDD - 3,5" SAS szerverhez
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- iPhone 12 64GB 100% (1év Garancia)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Sierra Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4224
- Új és régi konzolok Okosítása és Szoftveres szintű javítása - Már 12.52 FW-s PS4-ek is!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s G1 - i7-10G I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mi lenne ha feladnád a linuxra nevelési elveidet, nem is te lennél

Egyébként ha valaki nem ért hozzá és mégis megpróbálja nagyobb kárt okozhat esetleg mint az addonnal. A hibaüzenet meg úgyis felesleges annakaki nem tudja mit nézzen

Ha formázod NTFS-ra, akkor nincs szükséget az Ext4-es plugin-ra.
DoItYourself