Hirdetés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osynho
addikt
Hello. Magicsee N5 Max-om van, Coreelec 9.2.0-val. Pár napja azt csinálja, hogy pl zenehallgatas alatt offline-ra teszi magát, kb 20 masodpeec után a tv kikapcsol egy pillanatra, majd visszajon a kép és újra elérhető a box. Ez kb azóta van, hogy tv-t cseréltem. Mitől lehet ez? Filmek végigmennek.
-
darvinya
titán
Megérkezett X96Max 4/64-es box.
Összehasonlítva T95N M8S Pro box-al, egyáltalán nem érzem, hogy előrébb lépnék.
HDMI -CEC borzalmas.
Beépítet kezdőképernyő nem tud elindítani semmilyen app-ot CEC alatt, csak mozgatás jön elő.
Sebességben sincs előrepés.
Lehet hamar megválok tőle, tesztelem még pár napot, s ha nem tudom megszokni, akkor megy apróra.Szépen lefrissítette magát, így gondolom CE már nem fog működni?
-
válasz
kovakovi77
üzenetére
én örülnék a leg jobban ha nem így lenne, mivel korábban már berendeltem 3.db S905x3-as 4/32.es BOX ot is Giga lan al nemsoká meg is érkeznek legalább lenne mivel használni őket!
5GHz AC 867Mbps wifi(100% jelerősség mellett) is kevés az általam említett fimekhez, képregényként megy vele!
És hogy ki mire használja a BOX.ot, az legyen az ő problémája, de ha már valaki 4K-t tervez az ne vegyen már retkes 100.as LANal szerelt BOX.ot mikor alig többért van gigabit is!
-
sysrq
őstag
válasz
dugesz77
üzenetére
Az X96 Max-ból csak a 905x2-es verzió van? Az Ali-n most jó az ára, de sejtelmesen hallgatnak hogy biztos x2-es -e?
-
sysrq
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Van egyáltalán 905x2 és 1000-es LAN, órák óta keresek és nem találok gyártót (oké, olcsón szeretném megúszni) most usb átalakítóval nézek 4K-t de nem mindig elég az se.
-
blakey
titán
válasz
pinnacle
üzenetére
Ez a 4K 50/60fps probléma nem olyan, mint amilyennek elsőre hangzik, alapvetően az a gond, hogy natív felbontáson valamiért egyes eszközökön zavaróan zizis a kép (pl. GT-King), van amelyiken szinte egyáltalán nem, csak néha (VIM3 Pro) viszont 1080p-s felbontáson tökéletes, nincs semmilyen zavaró hiba, ezt elvileg javítják egy új kernellel.
(#61473) SunMount3r
Még a 8K-s YT videók is mennek, igaz natív felbontáson nem tudom tesztelni.
-
kovakovi77
tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
100-as Lan hiányában van wifi 5G-s.
Nem kukucs, olvastam. De anno S912,S905X2-nél is ez volt.
És mint mondtam nem mindenki film lejátszásra használja,még ha annak van is eladva. -
válasz
kovakovi77
üzenetére
4K HDR anyag(valós film nem 1-2.perces demók) ott kezdődik hogy 80-90-100.Mbps/sec, ezt te a 100.as LAN on nem fogod megnézni sehogy!
Max valami butított 4K BD-Ripp-et ami csak 40-50Mbps környékén mocorog! Szóval megint ott vagyunk hogy amire vennénk(4K filmek nézése) arra ALKALMATLAN!
Nyugodtan csinálj itt a fórumba egy közvélemény kutatást pl 50.userből hányan használják a beépített gigabit LAN on, és hányan akarnak +pénzért(egy normális usb3.as gigabit lan adapter nem 5.dolcsi hanem 15) bíbelődni lan adapterrel akkor inkább hozzá kell tenni az árához azt a +15.dolcsit és olyan BOX.ot venni ami alapból Gigabit.
a S905x3 CoreELEC támogatást pedig érdeklőd meg CE fórumán kukucs ide... én ebből azt vettem le hogy nem igen fognak x3.al foglalkozni!
-
kovakovi77
tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Tetszik, hogy álltalában ennyire optimista vagy
100-as Lan probléma:
Probléma? Wifi-n is le lehet játszani 4k-anyagot és továbbra is lehetőség az usb lan adapter.
S905X2-re sem lett CE-támogatás.
Majd lett, de csak az sbc-kre.
Vagy várjunk csak, mégis szinte minden junka boxon el lehet indítani, többnyire hiba nélkül.
A95X MAX-nál el nem tudom mondani hány forumon olvastam, hogy: ezen a b*dös életben nem fog menni CE, mivel zárt a bootloader.
Közben egyre többen veszik, mert de.
Tegyük fel nem lessz CE. De nem csak CE-re lehet használni ezeket a boxokat.
Közelemben 3-ember csak ubuntu armbian variánsként használja napi szinten ilyen boxokat.
Nagy ritkán ha androidot indít film nézés szempontjából.
Nem lesz rá CE? Lessz LE. Vagy heggeszt hozzá más. -
zsolt320i
senior tag
Sziasztok!
Mindkét esetben 905x3; Gigabit Lan
-
Zamma
őstag
- csak a blutooth és wi-fi-vel vannak bajok, a lannal nincsenek!
- tök mindegy melyik verzió ebből a szempontból, de a v8.1-es erősen javasolt, mert ez az újabb...
- a HDD-t nem annyira javasolják ha jól tudom, mert standby módban nem áll le! ezt lehet hogy valaki később szerintem méh orvosolhatja
- folyamatosan drágul, majd nézd BF-en, akkor akciózhazják
- nincs ebben a kategóriában hasonló beépítős box, csak 100 dolcsi felett a zidoo
- az Android Tv- is fejlesztik rá... nem rosz box ez...
-
Csicsóka
őstag
zsdd valaki innen?
Vagy olvassák ezt a fórumot nem magyar emberek is?
(Az a remote.conf, és tr. van feltéve amit én faragtam át) -
attka
aktív tag
Sziasztok,
Milyen távirányítót ajánlotok egy A95X MAX-hoz, amiben van teljes billentyűzet is? Van most valami bestbuy távirányító 11.11-re? Köszi a válaszokat.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
SunMount3r
üzenetére
Rendszer - Kiegészítők- Keresés. Úgy emlékszem az RTMP Input is kell. Utána itt lesznek. Néha nem vált át egyből 1080p-re, újra kell indítani.
-
pinnacle
nagyúr
iPhone 8-al készült ez a felvétel, kicsit extrém, arra voltam kíváncsi, hogy 120Hz-es TV, hogy tudja lejátszani, ez nem derült ki idáig (ha valaki tudja nézze meg letöltve, legyen szíves
) 60Hz-es TV-n, Beelink MXIII-al semmi gond.SunMount3r ezzel a beállítással megy nekem.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Inputstream adaptive az fontos, HD-hoz, nélküle nem megy, és engedélyezni kell a youtube kiegészítőben is az MPEGDASH-t. Már ha CE-ről beszélünk, más rendszerrel nincs tapasztalatom.
-
SunMount3r
nagyúr
Oké, azóta telepítettem KODI-ra (hogy kipróbáljam) a YT-ot, de sehogy sem tudom beállítani, hogy 1080p-vel induljanak a videók. Aztán az összes függőséget telepítettem, még az opcionálisakat is. Az előtt még 720p-vel indultak, de most már csak SD-ben mindegyik. Valaki leírná mi kell még hozzá? (Privátban is jó).
-
pinnacle
nagyúr
Köszi CoF, blakey! Majd csak megoldják, de akkor azt inkább megvárom. Van Beelink MXIII II-m is akkor azzal nem lesz gond. Egyébként még a Beelink MXIII simán lejátssza a tesztfájlokat, (Ctrl+Shift+O-ra ugrott meg a skip)viszont Youtube-ről rettentően akad, pedig úgy néz ki megfelelően előtölt. Szerintem régebben LE alatt ezzel sem volt probléma.
Beelink GT S922X-el nincs semmi gond? Látom CE van rá, igaz 2x annyiba kerül, mint a X96 MAX.Köszi DroiDMester! Nem is láttam, hogy 100-as van benne, de mindegy ha úgy sem lesz rá CE. Mondjuk azért a gyártók is támogathatnák a fejlesztőket, gondolom LE, CE nélkül sokkal kevesebbet tudnának eladni a boxokból.
-
zsolt320i
senior tag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Ugy lattam a 4gb valtozatokban gigabites a lan, csak a 2gb osban 100megas. Csekkoljatok ti is pls. Nekem most ez a kiszemelt illetve egy x88 king amlogic922x-el. Egyelore arra varok hatha egy itteni szakerto felvilagosit, hogy ar ertek aranyban melyik iranyba mebjek. Filmezni, zenet hallagtni, youtubozni, es netezni kell. Filmnel hdr, dts, dd fontos, zenenel hdmi passthrough.

-
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Olyan problémám van, hogy van egy régi S905 boxom amin CE fut, nincs vele gond teszi a dolgát amire kell nekem elég. Van rá kötve aktív hub-al egy HDD, na most van még egy usb port abba meg belemegy a távkapcs. adaptere. Hogy tudnam azt megoldani, hogy a bluetooth fejes adapteret még vhogy a box érzékelje? Próbáltam az aktív hub-ba, de nem reagált sem az bluetooth adapter sem a távkapcs adatere. Ha kihúzom a távkapcs adapterát akkor szépen felismeri bluetooth-t de akkor meg nem tudom használni a távkapcsot (apropó ilyenkor mit kell átállítani, hogy a fejesben szóljon a hang ne a tv-n?) csak telórol pl: Yatse -val. Van erre megoldás? -
cof
veterán
válasz
pinnacle
üzenetére
CE hiba S905X2-n, S912, S905X-en megy (csak ezek már régebbiek, nem érdemes ilyet venni, az áruk miatt), simán vinné a SOC, bőven meglenne benne az erő valami szoftveres probléma, de 4K 60fps, filmek ritka mint a fehér holló, egyébként S905X3-ra is van már CE, de eléggé béta,nem rég volt róla szó nincs LAN, BT... szóval azzal még várni kell.
(#61464) SunMount3r Bejelentkezés nélkül használom kezdetek óta.
-
SunMount3r
nagyúr
A Kodi-s YT-ot amúgy nem lehet bejelentkezés nélkül használni?
-
-
mikrofon
veterán
Az én box-omon is működik, TV-Go bár nem ez az árkategória.
Én használom is és nagyon jól jött a hétvégén is a TV Go: Gyerekek kitalálták, hogy néznék a Toy Story első részét. Indítottam is a Kodi-t. NCTV nem működik. Exoshark-ban Movieshark-ban, Movieshark CC-ben vagy nem volt fent vagy nem működött a stream. Kodi online stream megint megbukott.... Megnyitottam a TV Go-t kifizettem 500HUF-ot kölcsönzésre és már ment is a Toy Story. Mindenki boldog volt....
Nekem ez lenne a fontos. Ha kell gördülékenyen menjen, azonnal..... -
hunaqua
addikt
Tanix TX9S Amlogic S912 2GB RAM 8GB ROM 2.4G WiFi 1000M LAN
Erre melyik dtb.img kell?
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Ha EU-n belüli raktárból rendelek az vám és áfamentes ugye?

-
cof
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Android FW-t, CE-re, LE-re meg próbáltam már Armbian-t is. A launcher az a téma. Youtube, nagyon jó CE-n is, telefonnal olyan videót küldök ki rá amilyet akarok, pl. Yatse app-al. A CE igazából mindenes, lokális médiafogyasztásra legjobb, ugye egy dolog nincs, az a böngésző.
(#61460) LLKobe Persze.
-
SunMount3r
nagyúr
-
mexel
veterán
válasz
bucihost
üzenetére
Ez sem itthonról lesz, a termék helye kínai raktár ahogy írják. Van pár 905w amin megy a tvgo, van hozzájuk javított fw is és mehet dualban CE-vel, 1080p-ig használhatóak. De ezt a típust konkrétan nem ismerem és nem teszteltem. Amit ajánlanék ( ha mindenképpen 905w, csak akkor!):
X96 mini és pl W95, lehet Tanix TX3 is de abból már volt variálás azt hiszem.Ezeken teszteltem a TV GO-t és a módosított fw-vel működött. ( az más kérdés hogy a tv go szerintem egy használhatatlan valami, távval nem működik pl)
-
bucihost
senior tag
Sziasztok!
Át irányítottak ide. Itthoni forrásból, olcsón ~10k van valami ajánlott droid box?
Extra elvárás nincs, csak ne legyen atom lassú. Kodi és TVGO futna rajta, valamint a kodi ftp-ről húzná le a filmeket. 4K nem kell, mert a TV is csak 1080p. Találtam egyet, valakinek vélemény? -
cof
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Ezt nem tudom, de navigációs sáv az áruházból is letölthető ezer fajta, de amikor én használtam még android-ot, launcher-t is cseréltem rajta minden probléma nélkül.
-
SunMount3r
nagyúr
Ok, köszi. Azt tudja valaki, hogy a X96 MAX-nál már megoldották, hogy legyen navigációs sáv Android-on? Az összes review kiemeli ezt, hogy nincs benne. De azóta látom volt már rá pár FW frissítés.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
A fizetett összeg 27%-a postaköltség is beleszámít ha van, plusz a posta 3500 Ft vámügynöki díja.
-
SunMount3r
nagyúr
Ok, valszeg félre értettem és csak azt írtad, hogy az a rendelés áfa mentesen is drágább lenne, mint a másik áfá-val. (#61398) CoF
Nézek még valami review-t erről az X96 MAX-ról, mert a normális Android is feltétel. Amúgy most akkor hogy is kell számolni a VÁM+ÁFÁ-t? Van valami link ehhez? Azért kíváncsi lennék mennyi lenne az 54$-ból ha bevámolnák a GT-mini-A esetén. Mert azért csak az lenne a legtutibb.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Tegnap épp te beszéltél egy Tracking info nélküli Ali-s vásárlás ellen, hogy túl kockázatos, most meg épp azt hirdeted. Ez így azért elég fura.
Linkelnéd? Szerinted miért spórolna le egy 1500 Ft-os tracking-et háztól-házig, egy 15 ezer Ft-os terméknél? Ő sem hülye, ha úgy adja fel és megérkezik, hidd el lenne aki letagadja, hogy nem kapta meg, és az Ali persze, hogy a vevőnek döntene, mert nincs tracking, box is van és pénzt is visszakapta az ember.
És ez nem most lett linkelve először, a VONTAR store-ból vettek többen is itt, biztos vagyok benne, panasz nem érkezett, hogy nem küldték el és nem kapták meg.
-
SunMount3r
nagyúr
-
cof
veterán
válasz
zsolt320i
üzenetére
Olyan eszközt nem találsz szerintem Amlogic fronton amin ne kellene mókolni. CE filmlejátszás, zenehallgatás téren most a best, de ugye ott meg nincs böngésző. Amit ajánlottam X96 MAX-ot fentebb, az is jó CE-n. Androidon meg marad a böngészés, bár én inkább x86 fronton gondolkodnék (nincs tapasztalatom az új gépeknél, hogy mennyire gördülékenyen használható rajta az Android rendszer), Windows 10-el tuti a böngészés, igaz ott duplája a bekerülési költség minimum.
-
zsolt320i
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy media boxot:
1. Filmezésre (HDR, Dts, DD fontos HDMI-n keresztül) , akár NAS-ról, vagy PC-n megosztott vinyóról.
2. Zene hallgatásra (Flac lejátszása fontos)
3. Netezés, youtubozás
Ezt néztem ki, szerintetek jöhet?
https://www.aliexpress.com/item/4000218231701.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.816c2e0ewJYHN1
Ha jól Látom szűken még ez is beleférne:
https://www.aliexpress.com/item/4000291537138.html?spm=a2g0o.productlist.0.0.42e4490cHWU5Id&algo_pvid=6ae28d5d-41c9-4df2-81b4-7cb5c9029858&algo_expid=6ae28d5d-41c9-4df2-81b4-7cb5c9029858-0&btsid=f8d26c58-df22-40ed-9869-ebf015926e97&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_4,searchweb201603_55
Erről tapasztalat?Ha nem jó egyik sem, tudtok ajánlani alternatívát max 25k Huf-ig?
Thx! -
cof
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Gondolom 50/20 kupont nem sikerült szerezni, úgy csak 40.58$ lenne, ami pont belefér...
Nem vagyok biztos benne, nekem ami PostNL-el jött csomagom, sosem kérték be még a papírokat sem vámoláshoz.
X96 Max miért nem jó egyébként? Semmi különbség nincs a kettő gép között tudásban, van Spanyol raktárból is 50$ postával a 4/32-es vagy 56$ a 4/64-es. Azt jelzi a szállításnál, hogy nincs tracking, de nehogy azt hidd, ekkora értéket nem fognak tracking nélkül feladni. [link]
X96 MAX
-
mikrofon
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Tuti az csak akkor lesz ha a vámmentes határ alatt rendelsz....
Minden más kiskapu és valószínűség kérdése. Csak van aminél kisebb az esély van aminél nagobb az ÁFA-ra + vámkezelési díjra..... -
SunMount3r
nagyúr
Visszatérve erre, most azt az infót kaptam a Webshop-os Topic-ban, hogy az Alin-n a PostNL nem lesz VÁM mentes. Most nem tudom merre/kinek higgyek.
Te mennyire vagy biztos abban amit írtál? Még ma kellene megrendelnem akciósan ezt, össz. 54$-ra jönne ki, de csak úgy érné meg, ha tuti VÁM mentes lenne. Vagy más is írhatja, ha tudja mi az igazság. Köszi!
-
kovakovi77
tag
válasz
FingR86
üzenetére
Lehet a kártyád haldoklik. A COREELEC fat particio hibara panaszkodott.
Ez elvileg nem serulhetne meg egy kibe kapcsolástól, mert emlékeim szerint read-olny-ban van csatolva.
Nem hagytad veletlen a kartyat a win-es gépbe és úgy indítottál? Mert akkor lehet a win bootkor csinált egy javítást és szerencsédre bootol.
Minden esetre egy backupot csinálj. -
FingR86
őstag
-
tucsok.
senior tag
Sziasztok! Öcsém nem használta a Vorke Z6plus lejátszóját így elhoztam. Valaki meg tudná mondani hogy milyen spdif kábel kell hozzá? Link ék nagyon örülnék, illetve a T3 vagy az MX3 a jobb táv hozzá, hogy esetleg más javasolt?
-
sub71
senior tag
Sziasztok!
Android alatt Kodi/Netflix néztem egy filmet, leesett a távirányító, valamelyik gomb benyomódott. A film elnémult, azóta a Kodiba belépve az óra alatt ott egy piros pici hangszóró jel, mellette x. Vagyis nincs hang. a távirányítón hiába nyomom a hangerőgombot, vagy a némítót hang az nincs. Csak a Kodit érinti, NAS, HBO GO, stb hang ok. Hol tudom visszaállítani a hangot szerintetek?

-
A95x max-hoz nem találok remote.conf-ot Az android alatt sincs a szokásos helyen (system/etc)
Valakinek nincs meg? -
ztsoft
őstag
Szia!
Nem lehet, hogy még az első Ext4-es kernel-t használod (elsőkként telepítetted)? Mert az nálam sem volt jó. Ezt könnyen lehet ellenőrizni, SSH-n belépve ad ki a következő parancsot, majd a kimenetét másold ide.
mountPersze, ezt az Ext4-es CE-n kell kiadni. Az átváltást (#61404) Csicsóka leírta.
-
-
mikrofon
veterán
Ugyan k részben tartozik ide. De a boxomhoz szeretnék micro sdhc kártyát venni kitől érdemes az ali-n kik a megbízható eladók ilyen termék esetén?
-
mikrofon
veterán
válasz
koma106
üzenetére
Én ezt vettem : egyelőre úton van.
Azért ilyet vettem, hogy még ha bírná is a box adaptere minek menjen keresztül rajta ennyi áram. Van elég usb-s 2A-s töltőfejem meg micro USB kábelem, úgyhogy azon keresztül tudok táplálni mindent amit rá kötök. Több ezret eladott már így gondolom tényleg usb3 és tényleg megy rendesen....
Ha keresgélsz pár usd-ért találsz olyat is aminek saját adaptere van ha nem jön be a micro usb-s töltés..... -
YxVs
senior tag
válasz
Csicsóka
üzenetére
Köszi, így jó lett.
És egyben be is igazolódott a sejtésem. A felezős ext4 rendszeren hálózati lejátszásnál (NFS-en keresztül) akadozott még az 1080p anyagok lejátszása is, 4K-ról nem is beszélve.
Most hogy visszatértem az SD-s CE-re, minden tökéletes megint.
Vajon miért lehet ez? -
Beni2360
félisten
válasz
koma106
üzenetére
Kb ilyen van nekem csak az egyik szára 80 cm-s és gyárilag vett kb 8 éve usb 2.0-s külső házhoz adták mivel beépített usb apa kimenete van a háznak. És még sosem volt gond vele.
i-tec gyártmány.4
UI: Kérdem én az USB HUB-n keresztűl nem egy idegen tápot csatolsz hozzá? A hubba a boxból jön az áram és te mellé dugsz egy másikat. Ez szerintem ugyan az -
cof
veterán
válasz
SunMount3r
üzenetére
Igen olyasmi, mint a priority line, a kockázat mindig itt van, mert volt már olyan, hogy EU raktárból hirdettek valamit aztán mégis Kínából jött, a koma meg lesett, hogy vámolni valója van, olvastam már ilyen eseteket.
Új hozzászólás Aktív témák
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- 2 db új dobozos 450Gb HDD - 3,5" SAS szerverhez
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- MSI 14 Modern C12M FHD IPS i7-1255U 10mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Garancia
- LG 35WN75C-B - 35" Ívelt VA - 3440x1440 - 100Hz 5ms - USB Type-C 60W - AMD FreeSync - HDR 10
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 6750 XT 12GB Zalman T4 Plus GIGABYTE 750W
- Apple iPhone 12 Mini 128 GB Fekete 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Ezt benéztem, akkor az az oldal is kilőve. 905w nem feltétel, inkább az ár. Létezik itthoni bolt ahol olcsó boxok vannak?

DoItYourself